Tuesday, March 22, 2011

Gaji Safee Sali dekat Pelita Jaya FC RM 30,000?



  
:)
aku lupa bila aku dengar berita ni yang penting aku dengar kat tv pagi-pagi before aku keluar umah.
bukan senang aku nak dengar berita pepagi bute neh.
ala orang lain mesti dah taw kan tapi kisah hape aku kan.
keh keh keh.


masa aku tengok tuh keluar lah cerita pasal si Safee Sali neh ha.
tem tuh cerita dia berjaya jaringkan satu gol dalam penampilan sulung dia dekat Indonesia.
cewah ayat macam pengulas sukan lah pulak kan.
hihi.



pastuh berita tuh cakap lah gaji dia ni kat sana RM30,000 lebih.
wow sangat kan.
kalah gaji seorang lecturer.
ape kaitan tah aku pon tak taw.
HAHA!



pastuh berita tuh cakap lagi.
peminat bola Indon kan macam fanatik gila kan.
pastuh si Safee ni terus lah dapat peminat @ kipas susah mati dekat sana.
pastuh sana-sini orang jerit nama Safee ni ha.
kira macam kerjaya dia kat sana tuh meletup-meletup lah kan.
katanyeeeee.



tapi takpe lah bangga jugak lah ada pemain Malaysia yang hebat kan.
gitu kan.



tapi yang tak bestnya.



















































masa wartawan temuramah si Safee ni aku dengar slang (betol ke aku eja ni?) si Safee ni dah agak-agak ke-Indon-an sikit lah.
walaupon tak nampak sangat tapi dah ada sikit dah slang-slang Indon masuk.
ni baru bape bulan kan.
kalau setahun dia kat sana kompem.
balik tak reti cakap Malaysia.
alah macam si laki Bunga Citra Lestari tuh.





aku pelik lah apesal sume rakyat Malaysia yang pergi Indon sume mesti nak cakap bahasa Indon.
ape Bahasa Malaysia ni tak cukup best ke?
ape bangga sangat ke cakap bahasa Indon nih?
kalau ko cakap bahasa Indon dengan orang Indon je aku boleh la terima.
tapi kalau balik Malaysia pon nak speaking Indon jugak.








fikir-fikirkan dan selamat beramal.

























kok gue jadi emosi ya.
eh apesal aku cakap Indon ni?
dem ah.









ok bai.





        
:)
With Love : Syazwana Jamal :)


2 comments

March 22, 2011 at 2:20 PM

haha u cute sangat dik..nice comment on safee.akak agree with u:)

March 22, 2011 at 2:41 PM

@Aina

hehehe.
mekasih kak.
*malu*
:)

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal