Wednesday, March 16, 2011

Negeri kaw ade?keh keh keh.



tengah hari tadi masa balik dari lunch ternampak ada satu kereta Evo nih pakai nombor plat Q** *** kat depan kereta kitorang.
fine lah ko pakai kereta Evo kan.
sekali tengok nombor plat fuhh bersinar-sinar kaw.
seyes memang nampak glow gila plat number dia.
dem ah jeles.
=.=



lepas tuh aku tanya kawan-kawan aku plat Q negeri mana.
tiba semua macam nak konpius pulak.
HAHA!



sampai list out semua negeri yang ada kat Malaysia neh pasang-pasangkan dengan huruf depan plat kan.
lepas tuh semua negeri kat semenanjung dah abes.
takde satu pon pakai Q.
lepas tuh fikir takkan sabah sarawak pulak kan.



kawan aku cakap macam orang kerajaan yang pakai Q neh.
lebih kurang macam tentera lah tapi tentera pakai Z kan.
so fikir-fikir lagi sape pulak yang pakai Q neh.
macam bukan pulak.



pastuh aku cakap Wilayah Persekutuan Labuan.
cewahh cakap macam yakin kan.
padahal aku tak taw pon.
HAHA!




okey fine balik google.
pakcik google is the best!



sekarang dah taw Q Sarawak yang punye.
hehehe.




yang paling best.










  • Z: Pemerintah Tertinggi Tentera Malaysia
  • ZA ke ZD: Tentera
  • ZL: Tentera Laut Malaysia
  • ZU: Tentera Udara Malaysia
  • ZZ: Kegunaan staf Kementerian Pertahanan Malaysia
  • JMF: Askar Timbalan Setia Negeri Johor





JMF --> Johor Military Force



nombor plat JMF tak dijual kat orang biasa sebab khas untuk tentera johor jek.
negeri kaw ada?
XD
                
                
                    
                  
With Love : Syazwana Jamal :)


3 comments

March 17, 2011 at 12:59 AM

owh
baru ku tau no plat Z tu ada banyak jenis
tq 4 da info

March 17, 2011 at 8:25 AM

@hans

ehehe
ku pon baru tw gak
:D

Anonymous
September 15, 2011 at 11:27 AM

Q tu plat number utk Sarawak.

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal