Tuesday, May 3, 2011

Berserah pada Maha Esa dan Takdir :')



dah abes second paper aku pukul 5 tadi. now tinggal satu paper je lagi kamis depan. paper tadi? hmmmmmmmmmmmmm. (mengeluh panjang)



aku rasa soalan boleh tahan senang lah jugak takdalah soalan killer tahap babeng tapiiiiiiii.



entahlah. aku sendiri tak yakin dengan jawapan aku. entah betol entah tak. selalu jadi macam ni taw. aku rasa aku dah study baik-baik. stay up. study study study. even kadang2 tak tahan jugak dengan fb and blog :')



tapi bila masuk dewan exam macam semua benda yang aku baca aku lupa. banyak bende aku nak tulis tapi macam blank. sebab neves ke? aku pon tak sure. kalau hafal rumus tuh masuk exam je tinggal bape percent je. bila balik tengok balik nota rasa macam nak jerit. apesal aku lupaaaaaaa. senang je kot !! dem ! T_______T





jarang aku nanges sebab exam :(



kadang-kadang rindu zaman sekolah. rasa macam hebat je walaupon takdelah hebat mana. tapi sekolah dulu macam senang je. aku pernah jadi tutor fizik sebab aku selalu je skor fizik. aku rasa fizik senang. tapi bila masuk U. jadi loser ! kadang2 bila result nak keluar tak sabar sebab nak tengok bape banyak A dapat. tapi masuk U? lepas paper and tak repeat dah cukup baik.



susah sangat ke zaman U ni? lagi susah nak cakap. orang cakap kalau perform dekat sekolah tak semestinya perform dekat Universiti. aku lah tu kot. :(


kadang2 menyesal amik engineering ni. tak rasa aku ade feel dalam kos ni. dulu aku pilih Civil engineering sebab aku tak tau nak amik ape. daripada sekolah sampai matrik aku dapat aliran sains tulen. so aku fikir baik amik engineering padahal aku tak tahu pape pon pasal engineering ni. main hamek je.



kadang2 feel tuh penting supaya kita boleh study dengan baik. macam dulu aku suka gila fizik, math moden and add math. so setiap kali exam aku boleh score. even soalan belit2 pon aku boleh jawab. tapi now soalan baru putar sikit je aku dah blank. :(





aku ke yang salah? kurang ke doa aku? atau ini ujian bagi aku?
Ya Allah, aku cuma mahu membahagiakan ibu bapa ku.
berilah aku kekuatan.







Hold me and never let go.
Show me and shine the light.
Upon the path I trod.
Give me strength so I may make it right.
Oh Allah Great God :')










pada adik-adik yang nak masuk Universiti pastikan anda buat pilihan yang tepat.
gud luck !!













pray for me guys :')





With Love : Syazwana Jamal :)


22 comments

May 3, 2011 at 7:20 PM

babe, good luck for last paper. tyme i exam pun, mmg i tak tahan dgn fb serta blog. hihi.

btw, result exam i keluar esok. i cuak! :(

May 3, 2011 at 7:29 PM

alaaaaaaaaaaaa kakok syazwana , upu 6 mei bakal tahu rsult-nya :'(

anyez lngsug tk ada A's taaaaaahu .penuh kredit semuaa . tk cnfident lngsug dapat ;'(

May 3, 2011 at 7:31 PM

@asfira aminuddin

hehe thanks :)
gud luck jugak untuk u ok.
:D

May 3, 2011 at 8:15 PM

betul...kita pn sama mcm wana..dl skola amik engineering amik dip pn engineering..apa yg ada dpn mata itu je laa

May 3, 2011 at 8:43 PM

@Anyez Nasri ツ

haha. takpe2 insyaallah ada rezeki tuh. gud luck ye ;)

May 3, 2011 at 8:44 PM

@ayanuts

kan kan.
macam tak tahu nak pilih ape.
wuwuuu.
T___T

May 3, 2011 at 9:40 PM

dh wat yg t'baek kn..
insyAllah dpt yg t'baek gak..

May 3, 2011 at 10:00 PM

kak, dayana takut lah.. :( ermm, dayana pun sains tulen je before this, tapi dayana decide nk pilih sains aktuari.

hope dpt bawak.

akk minat physics kan ? knpe tak minat engineering ?
tak lebih kurg ke ? at least not anything to do with biology pun engineering kn ?
numbers jugak? huhu kte pun tak clear actually engineering ni cmne, sbb tu xnk amek.

ti akk reply kt blog dayana bole ? dayana tkot terlepas pandang n lupa bila akk da jwb soalan2 ni.
nti selit je kat mana2 entry k :) ! thanks :D !

May 3, 2011 at 10:30 PM

@Cik Ezy

amin !!
;)

May 3, 2011 at 10:32 PM

@Dayana AZ

sains aktuari quite tiugh jugak kan.
insyaallah boleh kalau minat :)

tak taw la ek.
civil tak banyak sangat related to fizik. tak taw macam mana nak cakap. haha !

May 4, 2011 at 12:40 AM

Allah SWT sediakan sstu yg terbaik utk hambanya yg bersabar.. :)

May 4, 2011 at 8:32 AM

baru second paper? hehs! <- angkuh.

BTW maybe kau BACA je banyak kot, tapi TAK TULIS. kalau macam member aku Mael, dia power, takpe. BACA math dah boleh score masa matrik. tapi Mael spesiel kes, abaikan.

tulis la. maknanya kalau rumus tu, tulis banyak kali sampai hafal. kalau taknak buat exercise pun, tulis je rumus tu (jangan lupa faham maksud huruf n simbol) ulang-ulang. kalau theory, tulis keyword, hafalkan, n cuba buat ayat dari keyword tu sampai dapat jawapan yang dia nak.

May 4, 2011 at 8:33 AM

lupa. Best of luck! (sorry double posting)

May 4, 2011 at 1:28 PM

@Heidi Shafiq

insyaallah
aminn
;)

May 4, 2011 at 1:29 PM

@Encik Akmal

lecturer dah datang neh. hehe. aku tulis jugak lah. tapi tu lah. haih apesal lah otak aku ni tetibe lembab masuk U nih. geram betol lah T______T

May 5, 2011 at 5:17 AM

dear, Gud luck eyh! :)

May 5, 2011 at 1:16 PM

@Azreen Amran

thanks sayang
;)

May 5, 2011 at 5:19 PM

pergh, hebat lah terror fizik..
dulu masa sekolah fizik selalu fail je..
tak pun atas2 urat je.. kimia lagi lah =_=
takpa lah enginering pun ok apa.. dah ambil dah kena teruskan jugak lah kan.. :)

May 5, 2011 at 5:36 PM

@Amirrah Zawani

tuh lah.
huk huk.
teruskan jelah :P

May 5, 2011 at 7:28 PM

Jangan sedey. all the best taww. :)

May 5, 2011 at 8:49 PM

@Nurulee

thanks yunk !
;)

May 5, 2011 at 8:49 PM

@Nurulee

thanks yunk !
;)

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal