Tuesday, May 24, 2011

Fenomena status biru facebook.



tipulah kalau korang tak taw fenomena facebook sekarang kan. kata kaki facebook takkan tak tahu. yang orang dok ramai2 update status pakai tulisan kaler biru tuh. rasa macam comel letteww.



ni tadi aku jalan-jalan dekat fesbuk jumpa dengan fesbuk peminat aku (koh koh ade hati nak perasan ade peminat) ok fine fesbuk kawan aku baru tingkatan tiga dia ni ha dok berlawan-lawan dengan kawan dia pakai tulisan biru tuh. hoih seronok sangat ke?








peh semua kau tulisan biru. kau boleh?
keh keh keh.






lepas tuh trend sekarang ni kalau tengok cerita pape dapat ayat pelik-pelik sikit or kelakar sikit esok2 tengok dekat fesbuk terus ada page untuk ayat tuh. contoh zizan punya ayat dalam maharajalawak 'Baby konon. Kau amik awek aku baby baby. baby lah kau ni' tup tup tak lama tuh terus ada page ayat tuh dekat fesbuk.



lepas tuh kumpulan jambu pulak buat ayat 'Muka legend tapi hati cute' pon ada page jugak. kadang2 kelakar jugak sape lah yang dok rajin sangat buat page-page ni semua kan. aku yang ada satu akaun je pon dah tak terlayan dah. cewahh !



then ayat nabil pon ada page jugak like 'Lalat jenis apo ni, ni lalat makan sampah or lalat makan piano ni' . ayat cenggini pon ramai beb dah like. aku tengok dah dekat 20 000 dah. korang salah sorang ke? hehe.



tapi ada jugak page yang comel2 macam 'Saya selalu tengok wall awak bila saya rindu' and 'cuit sikit tacing lebih'. eh comel ke? :P



lepas tuh bila dah ramai sangat update status guna tulisan biru keluar pulak page cenggini.

'Kau tak payah la nak saiko aku guna tulisan biru kau'

'Dah naik biru mate aku tengok status biru korang ni'



yang tak boleh bla.

'kau jangan cakap aku je ek, kau pon guna tulisan biru tu jugak kan?'

*ni orang johor ke hape yang buat page ni? ade pakai ek ek tuh.




Kahkahkah !

seyes aku kelakar tengok page2 ni semua. adehh. macam-macam la dorang ni. banyak lagi kot page pelik2 dekat fb tuh. kalau nak senaraikan memang entry aku pon dah jadi panjang mana lah pulak kan.




persoalannya siapa yang memang rajin gila handle page-page ni semua kan. and lagi satu semua orang tak kisah ke kan? yelah kalau ikot aku memang aku tak kisah lantak lah nak update status kaler biru ke pink ke hitam ke? or ada orang yang menyampah dengan golongan2 sebegini?







tapi yang ni aku suka.

'Naik juling aku baca tulisan Eeuww ko'



Hahahaha.





ok bai.





With Love : Syazwana Jamal :)


15 comments

May 24, 2011 at 6:49 PM

kdg2 rase nyampah je tgok page byk2..
hahakk..
abes sume ayat keluar..
jgn heran la kn..
acid man pon ade fanpage.. keh3

May 24, 2011 at 8:39 PM

macam2 kan.. i selalu gak nmpak org guna.. tp i tak penah guna.. tak minat,, eheh :)

May 24, 2011 at 8:43 PM

hahaha saya tak suke tulisan biru ! takada like satu pon :p

May 24, 2011 at 9:49 PM

he.he..memg serius klakar kalo baca status mcm tu

May 24, 2011 at 10:58 PM

hahaha. suke kot tulisan biru skang. tp tulah. byk lupe page ape yg dah like. huhu

May 25, 2011 at 12:20 PM

@Cik Ezy

hahaha. tuh la adoi kadang2 pening.
hehe :P

May 25, 2011 at 12:22 PM

@Amirrah Zawani

i pon tak bape minat sangat.
keh keh keh
:P

May 25, 2011 at 12:22 PM

@hana nabihah

saya ada lah jugak sikit2
hik hik
saje saje :P

May 25, 2011 at 12:23 PM

@ayanuts

haah tuh la
kadang2 baca lepas tuh gelak sorang2.
hahaha !

May 25, 2011 at 12:23 PM

@Puteri Iqa Izyan

banyak sangat sampai lupa tuh.
hehehe
:P

May 25, 2011 at 4:32 PM

haha. macam dodol jerk dorg pakai tulisan biru tuh. tapi sebab biru, i likeeee~ =)

May 25, 2011 at 5:16 PM

@ainihussin

apesal dodol?
hahaha :P

May 26, 2011 at 7:28 PM

hahahaa
tu semua penangan maharaja lawak
ku pun ada terikut juga ari tu
ekekekeke

Review Filem Karak Disini

May 27, 2011 at 12:11 AM

@Hans

hahaha ko kan peminat setia maharajalawak. hehehe :P

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal