Thursday, May 5, 2011

Pasal Mee Bandung pon nak nanges.



makanan paling aku suka bila duduk Johor of cos lah mee bandung. kalau ko dok johor tapi tak makan mee bandung rugi gila bai. orang negeri lain pon sibuk cari mee bandung johor. tak payah dekat johor dekat kl pon macam melambak je aku tengok kedai mee bandung johor. paling femes mee bandung Muar. peh kan dah meleleh air liur.



tapi mak aku jarang buat mee bandung sebabnya dekat area rumah aku ada pakar pembuat mee bandung. kalau teringin nak makan mee bandung memang pergi kedai makan dia je. tak payah jauh2 pergi muar. mee bandung dia memang sedap, pekat, memang enak berkrim disukai ramai lah senang citer.






jom join aku telan air liur je sekang.




tapi satu je aku tak suke dengan mee bandung. telur dia mesti kuning dalam tuh tak masak. dia ala-ala telur separuh masak lah. well aku kan tak makan telur separuh masak ni. aku just makan telur yang betol2 masak je. pernah gak try rase telur separuh masak ni tapi memang tak boleh terima kau. termuntah-muntah aku. serik.



so bila aku order mee bandung aku tengok dulu telur dia kalau tak masak cepat2 aku offer dekat orang lain before kuning dia pecah and merosakkan mee bandung aku kalau tak aku nanges. haha ! aku kan suka je nanges2 sebab makanan ni kan.



masa aku kecik2 dulu kan bila aku order mee bandung lepas tuh tengok telur dia tak masak aku terus nak nanges. munguks gila kan. ala kecit-kecit (dah besar pon cengeng gak). so nanti mesti En. Jamal cakap dengan aku,


' dah jangan nanges. meh sini telur tuh ayah makan '



lepas tuh aku pon habiskan mee bandung dengan ceria. huahuahua.



oh mee bandung dengan mee rebus lain sikit. mee bandung lagi pekat kot. tapi dua-dua aku suka. nyum nyum :)



aku ni ape je yang tak suke. semua makanan pon suke. yang penting masak :P





ok bai.




With Love : Syazwana Jamal :)


24 comments

May 5, 2011 at 9:49 PM

cik ezy lg suke mee kari dr mee bandung..
tp mee bandung pon lyn jgk..
mane leh tolak..
hahaha

May 5, 2011 at 10:07 PM

@Cik Ezy

dua-dua pon sedaappp !
teheee
;)

May 5, 2011 at 11:09 PM

btl2..mak bandung sedap sbb pekat n pedas..

May 5, 2011 at 11:30 PM

pergh, asal tak ske plak telur separuh masak tu....huhuhu, tu yang wuat sodap tu

May 5, 2011 at 11:37 PM

@ayanuts

mak? haha !
ari2 makan mee bandung pon tak kisah :P

May 5, 2011 at 11:37 PM

@fiq.

tasuke.
tak sedap.
huhuhu
:P

May 5, 2011 at 11:47 PM

telur tak masak sangat sedap.. boleh bergaduh adik beradik woa.. =) .. btw,, salam kenal! =)

May 6, 2011 at 12:11 AM

@nishiyanisha

wuwuwuuuu.
tak suke :(

haha btw selamat kenal jugak :P

bestnye bandung....kat mana nak dapat mee bandung yang best?

May 6, 2011 at 1:10 AM

he3, tertelan air liur koi 1 pg nie...

Entry terbaru -> USB Flash Yang Bercahaya Bila Mesej Facebook Masuk... (",)

May 6, 2011 at 7:41 AM

haha. boleh lak eyh ngs sbb mcm tuh ^_^

btw, suke gile kot kalau telur kuning separuh msk. pehhh..sanggup berebut ngn adik. haha :D

May 6, 2011 at 10:54 AM

dah lama aku teringin nak makan mee bandung johor
lama dah xmakan
sob sob sob

May 6, 2011 at 2:09 PM

alulululu..psl mee bndung pun nanges ekk hehe tp mcm nmpk sedaplah..laporrr huhu

May 6, 2011 at 2:09 PM

@sukahati kening la pintal2 kening~

kalau dekat johor of coz lah dekat muar. kalau dekat KL pergi dekat 17th. situ ade yang sedap. and ari tuh ade kuar dekat jalan jalan cari makan satu tempat tuh tapi lupa. huhu.

May 6, 2011 at 2:10 PM

@Budak Botak

haha !
sory mory
:P

May 6, 2011 at 2:10 PM

@Puteri Iqa Izyan

haha !
apesal semua suke neh.
ish tasedap lah.
:P

May 6, 2011 at 2:12 PM

@hans

haha ! ape lagi pergi lah terjah mane2 kedai yang best.
:P

May 6, 2011 at 2:18 PM

@[sutera kasih]

memang sedaapp !
makan hari hari pon sedapp.
heee

May 6, 2011 at 3:07 PM

hahaha mee rebus lagi layan dong...tapi sedap aja selagi bahan dia cukup..yang tak menarik bila order mee rebus, datangnya cair je...entaha apa yang direbus aku pun tak taw...haha

May 6, 2011 at 3:42 PM

@Simpleblanklife

tahu takpe.
kat kl ni tak ramai yang pandai buat mee rebus
:P

May 6, 2011 at 4:22 PM

masa Dayana dok muar pun sllu mkn mee bandung haha :)

May 6, 2011 at 4:36 PM

@Dayana AZ

haha !
sedap gila kan
;)

May 6, 2011 at 6:20 PM

teringin nak rasa mee bandung muar.. ramai ckp sedap.. tp kan i pun tak suka kuning telur yg cair tu.. =_=

May 6, 2011 at 6:31 PM

@Amirrah Zawani

sedaappppp sangat !!

eh eh samelah kite tasuke telur kuning cair. tak sedap kan :P

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal