Sunday, May 8, 2011

Selamat Hari Ibu untuk Ibuku.




Pn Saerah pernah cakap yang dia bahasakan diri dia ibu supaya dengar lebih lembut. well kalau korang nak tau Pn. saerah adalah sangat garang and aku ni banyak ikot perangai beliau. so Pn. Saerah cakap kalau kitorang adik-beradik panggil dia ibu kan macam lebut sikit jadi chance untuk dia marah adalah kurang. beliau lah cakap. hehe.





beliau yang sporting tapi garang jugak :P




masa aku kecit-kecit aku lah yang paling selalu cari pasal dengan ibu. hari-hari nak gaduh. hari-hari nak sentap. lepas tuh siap plan nak lari dari rumah tapi tak lari-lari pon. (memang penakut pon sebenarnya). :P



bila time nak balik asrama je buat perangai taknak balik lepas tuh menangis merajuk sampai ibu pon nangis sama. lepas tuh En. Jamal kene pujuk aku dengan ibu. haha ! ayah selalu jadi orang tengah.



Pn. Saerah suka sangat membebel. orang yang paling kuat sentap adalah aku. aku pelik kenapa adik beradik aku yang lain tak pernah sentap. sampai ibu cakap dalam ramai2 adik beradik aku ni kuat perangai. marah sikit merajuk taknak makan. yang lagi 5 orang tuh rilek je kalau kene marah. ala macam lah adik tak tahu ibu pon kuat nangis jugak. ayun (adik aku) taknak sunat pon ibu nangis kan. sebab tuh la adik (nama panggilan aku kat rumah) kuat nangis. ikot ibulah. :')



selalu kalau aku merajuk aku mogok makan. and ibu tak pernah sekali pon pujuk okey. sentap haku. tapi takpe sebab ayah aku memang kuat pujuk aku. siap hantar makanan lagi. mengada kan aku. well tu zaman kecit-kecit tak matang. sekarang mane de derr. wa cool je :P





Pn. Garang and En. Cool :)




bila umur dah meningkat ibu pon selalu tak sihat. aku pon busy belajar selalu jarang balik rumah. lame gila kot aku tak balik. ibu asyik tepon tanye bila nak balik. hari tuh ibu masuk wad pon aku tak dapat balik. jahatnya aku :(



tapi aku selalu doa agar ibu selalu sihat and sempat tengok aku kawen. haha ! kawen je ko hingat kan syazwana. heeee.



hari ni kalau aku ada dekat rumah mesti aku dah buat kek special untuk ibu. oh i miss home !!






Ibu,

thanks besarkan kami 5 beradik.
kak elly, abang han, adik as, baby, ayun and anis.
kami sayang Ibu !




With Love : Syazwana Jamal :)


14 comments

May 8, 2011 at 3:48 PM

tu ar selalu nye mak ar garang kn..
sebiji cam ibu aku..haha
kau tak lari..aku lari rumah siap dulu..
hak3..
selamat hari ibu

May 8, 2011 at 3:49 PM

@Far8 budak baik

haha !
gila berani kau.
respect ah.
heee

May 8, 2011 at 4:04 PM

selamat hari ibu

May 8, 2011 at 4:18 PM

selamat hari ibu :D

May 8, 2011 at 4:28 PM

kirim salam kat mak, he3 lariiiiii...

Entry terbaru -> Aya Tsukioka Cipta Baju Kreatif Nie Untuk Elak Perempuan Dirogol... (",)

May 8, 2011 at 4:30 PM

ibu saye pun garang jugakk..

hehehe

May 8, 2011 at 8:29 PM

mak i pun garang gak.. tpi dia baik.. patut la u asik nk nangis.. ikut ibu u ni.. hehe!! tu lah i pun harap mak i sempat tgk i kawen :)

May 8, 2011 at 8:46 PM

@Izamir Ridzwan

thnx IR.
;)

May 8, 2011 at 8:47 PM

@zacky ~786~

thanks bro
:P

May 8, 2011 at 8:47 PM

@Budak Botak

mak kate apesal lari?
haha !
:P

May 8, 2011 at 8:47 PM

@Puteri Iqa Izyan

hehe yang penting penyayang takpe
:)

May 8, 2011 at 8:48 PM

@Amirrah Zawani

sedihkan kalau tak dapat.
T__T

May 9, 2011 at 2:51 PM

mak mana yang tak garang?
heheheh
happy mother's day!
X)

May 9, 2011 at 3:13 PM

@Arief Arf

ade je mak yang tak garang
:P

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal