Thursday, May 26, 2011

Setuju dengan Abang Nara. Ending cerita Mantera Anjasmoro menyesatkan.






Aku sepanjang minggu ni memang beria betol tunggu hari kamis sebab iklan cerita mantera anjasmoro tuh cakap harini episod last. well aku ikot lah jugak cerita ni dari awal lagi sebab cerita dia macam boleh pergi lah jugak. jalan cerita dia not bad so aku anggap boleh la setanding dengan cerita hantu Kabir Bathia dekat tv3 lama dulu.







masa cerita tuh start aku dah pelik dah. aku dalam hati 'eh boleh ke cerita ni abes hari ni. sempat ke? macam panjang lagi je' sekali memang betol kau. ending tergantung lepas tuh syaitonirojim yang menang. apa kes???



memang lah zaman sekarang kalau nak ikot kan ramai yang mati sebab ilmu hitam tapi kita nak enjoy tengok tb so boley tak bagi ending mantap sikit. ni sampai watak ustaz kalam dalam cerita tuh pon dah tak tahu nak buat apa. kemon lah kemon. bagi penonton hepy sikit boleh tak???




aku tak paham lah dengan pengarah2 zaman sekarang ni. kenape dorang suke sangat buat cerita lepas tuh ending mesti tergantung? memang pattern cerita zaman sekarang eh buat drama tergantung. lepas tuh mula lah up jadi movie lepas tuh. taktik kan. bila semua orang nak tahu macam mana ending tuh semua orang pergi tengok movie tuh. betul jugak kan.




yang kitorang dok tengok cerita tuh dekat rumah mulalah semua nak keluar pendapat masing2 macam ni macam tuh last2 semua tensen. hahaha ! aku ni dah la malas nak berfikir-fikir kalau boleh tengok cerita dekat tb nak bagi hilang tenseion ni makin tension adalah. boleh tak bagi cerita yang ada ending best2 sikit. haih =____=




macam ni ke asyik dok promote2 support cerita melayu?





tapi satu dialog aku suka dalam cerita tuh tadi.


dialog sorang datin 'sekarang kan zaman moden. i pakai enject je'




kan bagus kalau semua artis zaman sekarang ni jujur macam datin ni. haha !







ok bai.








With Love : Syazwana Jamal :)


14 comments

May 26, 2011 at 11:52 PM

stress tgk ending dia td..ntah hape2..ending macam tak diharapkan..

May 26, 2011 at 11:52 PM

x sempat tengok tadi sebab keluar beli barang.. hukhukhuk...
bukan salah pengarah yang, salah penulis skrip.. hahahah.. apa boleh buat, skrip dia meeehh.. haahaha

tapi dah kalau syaitoon tu yang menang, mmg hampeh laaaaaaaaaaa... grrrrrrrrr

May 27, 2011 at 12:12 AM

@ayanuts

tahu takpe.
penat ikot dari awal
=____=

May 27, 2011 at 12:13 AM

@Liyana Aziz

memang hampeh.
tak payah la tengok. sakit hati jek.
huhuhu :P

May 27, 2011 at 12:36 AM

betul2. ending ntah pape. buang masa je tgk.

May 27, 2011 at 12:48 AM

xdpt tgk ending 15minit terakhir..tiba2 hujan lebat, xdpt tgk huhu

ending tak best ekk td?tak rugila tak tgk hehe

May 27, 2011 at 12:49 AM

kehabesan idea la tu..
ending ntah pape..
pnat je kn tunggu..
hoh

May 27, 2011 at 12:51 AM

@Nur Ayuni

yep tengah geram lagi neh.
grrr.
huhuhu :P

May 27, 2011 at 2:20 AM

betol tu yunk ! nyampah tengok . at least tnjuk lah setan tu mati kan .. huhh

May 27, 2011 at 10:01 AM

Itu maknanya dia tgh plan nak buat the next episod pulak... mesti audience kemaruk punya nak tengok 'the setan' pulak yang K.O. Tapi my personal advise is, dont support this kind of movies or drama. Terlalu banyak lambakan cerita² setan masa ni sampaikan aku rasa muak macam nak muntah UWEEKKKK!!!. Camne industri filem nasional nak beat Hollywood, even bollywood kalau asyik² buat cerita hantu saja. Nampak sangat penerbit nak untung cepat dan mudah.

May 27, 2011 at 11:10 AM

@[sutera kasih]

haah memang tak best.
tak rugi tak tengok.
huhuhu

May 27, 2011 at 11:11 AM

@Cik Ezy

taw takpe.
malas dah nak tengok cerita camtuh lagi.
:P

May 27, 2011 at 11:11 AM

@tomato

tahu takpe.
ade ke patot setan menang.
haih =___=

May 27, 2011 at 11:12 AM

@Mr. Deen

tu lah memang lepas ni taknak dah support cerita2 camtuh. buang masa jek. baik buat keje. hehe

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal