Monday, May 9, 2011

Sila jangan cepat tertipu dengan iklan2 menarik dekat television.




aku tak hingat bile tapi En. M.a.s pernah cerita dekat aku yang sorang lecturer lelaki dia pernah dapatkan rawatan rambut dengan Yun Nam Hair Care. ada sapa2 tak kenal ke dengan si Yun Nam ni? ala yang iklan dia nyanyi ' Yun Nam Hair Care pakar rambut anda '



tipu kalau tak kenal kan. :P





okey cerita dia cenggini.


lecturer dia pergi buat rawatan tapi bila dah abes beribu-ribu ringgit rambut tak tumbuh masalah tak selesai. sapa tak hangin kan. ko ingat cari duit tu macam petik daun kat pokok ke? senang2 je kan. duit bai DUIT. so Yun Nam ni offer dekat lecturer tuh untuk jadik model dia and dapat duit tapi nasib baik lecturer ni bijak. (kalau tak bijak cemane nak jadik lecturer kan =___=)



so lecturer ni saman Yun Nam and turun naik mahkamah and dapat balik duit dia. tapi tak ke membazir masa kan. dengan kerja dengan benda2 mengarut ni sume.


so tadi masa aku jalan2 dekat blog feveret aku dia ada buat entry pasal Yun Nam ni. hangin tak hangin aku baca entry dia. kompem memang si Yun Nam ni penipu besar. okey nak baca boleh klik SINI.



hari tuh pon sherah gojes ada post entry pasal penipu2 ni sume. tapi bukan pasal Yun Nam but New York Skincare Solution. yep syarikat yang femes kan tapi staff kurang ajar gila. tuh lagi hangin aku baca sebab pompan tuh memang tak reti beradab. siap main paksa2 orang lagi. kau hingat senang ke nak cari duit riban-riban. dem !


eh lupa nak baca cerita tuh boleh klik SINI.



dulu aku ada jugak orang dok promote2 mende2 ni konon ade offer untuk student RM30 je. tapi aku tak pernah beli pon but pernah pergi sekali dekat Time Square tapi tak ingat pergi syarikat yang mana. tuh pon kawan aku yang belanja. tapi naseb baik time tuh dorang tak paksa2 aku kalau tak syarikat tuh terbakar kot. :P



tapikan yang aku pelik apesal macam takde tindakan eh? bukan dah sah2 ke dorang menipu. atau dorang main sogok-sogok duit? hmm fikir fikir kan.



pada yang belom kene baik berhati-hati.
kalau tengok iklan memang menarik gila kan. tapiiiii kalau ko ase duit ko terlalu banyak and tak tau nak buat ape lagi dengan duit tuh baik ko pegi. haha !







ok bai.












With Love : Syazwana Jamal :)


20 comments

May 9, 2011 at 11:09 PM

salam singgah dari pCl...

Yu Nam ni kan..ade kesahnya jugak..ada yg menjadik ade pula yang tak mendaik...naseb la..apa pon kena berhati2...bersyukur dgn apa yg telah dikurniakan oleh Allah.

May 10, 2011 at 12:24 AM

tak try benda benda free treatment ni

muka bukan boleh elok kalau setakat satu treatment je kan?

May 10, 2011 at 1:03 PM

@p@kcikLie

hehe tahu takpe.
:P

May 10, 2011 at 1:03 PM

@Amoi

agaklah tapi kadang2 seronok try2 neh
:P

May 10, 2011 at 2:25 PM

ingatkan Yun Nam bagus. sbb selalu keluar TV.

May 10, 2011 at 5:54 PM

laaa byk tipu rupanya produk2 tu ekk..bgus lag pakai minyak kelapa sapu kt rambut tu huhu

May 10, 2011 at 6:41 PM

@Amir Said

kan kan kan.
iklan nampak hebat tapi penipu rupenye
huhuhu :P

May 10, 2011 at 6:42 PM

@[sutera kasih]

hahaha !
tahu takpe
jimat pon jimat :P

May 10, 2011 at 8:49 PM

bkn sume produk femes2 tu jadik =P

May 10, 2011 at 9:43 PM

baru je ak bace entry tu tadi. memang panas ati weyh. pempuan mule2 tu dah ckup kurang ajar. org suruh gerenti dye g pas kt manager plak. manager tambah2 kurang ajar! name pon nak layan orang banyak duet. buat la sopan2. baru la senang hati nak keluar duet kan3..??

May 10, 2011 at 11:57 PM

pernah baca gak.. rupanya ramai yg tertipu dgn yun nam, new york ni.. ingat masuk tv bagus.. rupanya penipu.. =_=

May 11, 2011 at 9:16 AM

emmm...
dont judge the book by its cover...kan???
biasalah...
benda2 mcm nie kena kaji dulu sebenarnya...kalau xmesti kita kena tipu...kan???

May 11, 2011 at 6:42 PM

@Puteri Iqa Izyan

betol tuh.
kene pandai pilih
;)

May 11, 2011 at 6:43 PM

@azureEn

kan kan.
jom ikot aku kite bako je.
haha !
XD

May 11, 2011 at 6:43 PM

@Amirrah Zawani

taw takpe.
i pon macam nak percaye semua.
=___=

May 11, 2011 at 6:44 PM

@Farhan Zulhusmi

betol tuh.
kene gunakan hak sebagai pengguna.
hehehe :P

May 12, 2011 at 4:16 PM

wah.....ada masalah rupanya yer yu nam hair care nih

Review Filem Kongsi

May 12, 2011 at 7:06 PM

@hanis_narnia

tahu takpe.
kite je yang tak tahu kan.
hmmm

January 18, 2017 at 4:07 PM

owh aku baru dapat call.. appointment ahad ni.. tak jadila p .. cm gila je

Anonymous
June 5, 2017 at 12:36 PM

Betul ke ni..aku baru tadi.die call suruh buat appoiment..apa pendapat korang..

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal