Sunday, June 12, 2011

Alahai Maxis. Makan duit rakyat jelata je pandai tapi service ? Haih.




First of all nak cakap yess Kelantan kalah. err ini takde kene mengene dengan masalah perkauman negeri ye. jadi jangan serang aku :P



so semangat aku berkomen-komen dekat fb dengan kawan2 jadi spoil mood aku. kenapa ? ha kau tengok gambar bawah ni.






tak nampak ? meh aku bagi tau. berukben maxis aku limit 3GB. tapi now baru 1.4GB tapiiiiiiiiii tengok lah speed dia.


19.94kbps ????


kaler pon hijau je memanjang. What the fish mennn !! kemon aku kat KL kot. bukan dekat ceruk kampung. every month aku bayar kot =_________=



maxis ni memang tak mengenang budi betol lah. kau tahu tak maxis number phone aku pon pakai sim card maxis taw. berukbeng pon aku pilih maxis. kau tahu tak betapa aku setia dekat kau wahai maxis. ini yang kau balas ?? yang paling aku bengang dengan gambar bawah ni.






kalau loading sekali je keluar binatang ni takpe lah jugak. ni kene loading sampai seploh kali. tu pon belom tentu dapat masuk page yang ko nak. ape ke pandai lerrrr sangat maxis ni oiiii.


begini lah nasib diriku yang malang oh tuhan. tak boleh bersenang lenang. nak fb pon tak boleh ape pon tak boleh. bla bla bla.


tido lagi bagus.




ok bai.




With Love : Syazwana Jamal :)


16 comments

June 12, 2011 at 12:46 AM

brokben maxis mmg cam2..
kalo lmbt bayo tau plak mrah..
dh bayo awl pon wat pangai jgk..
huhu...

suke la ganu menang..
ekeke

June 12, 2011 at 12:56 AM

sabau3 maxis memang cam tu

June 12, 2011 at 2:08 AM

Adeiii susah gak kalo slo2 cmni, nk berblog pon terbantut...

Entry terbaru -> Ini Jadinya Kalau Tak Belajar Jawi... (",)

June 12, 2011 at 2:24 AM

sakitnyerr hati..kalo dah slalu jadi cam ni suh maxis pro rate je bill..byr mahal2 tp xley guna

June 12, 2011 at 4:18 AM

tau tape! ak pon 'setia pada yang satu'! (cakap ala2 adi putra dalam KL gengster =D)

tapi tu la. hati customer tak reti nak jaga. asik je la wat hal. nyampah dah aku.

tapi aku masih setia T____T

June 12, 2011 at 1:49 PM

@Cik Ezy Comot

memang betol.
geram lah nak reply komen pon lambat.
cisss grrr
:(

June 12, 2011 at 1:49 PM

@baca dan senyum

ape nak buat sabau je lah
=_____=

June 12, 2011 at 1:49 PM

@Budak Botak

betol !
terbantut semua
:(

June 12, 2011 at 1:50 PM

@ayanuts

maxis pentingkan diri !
huhuhu
:P

June 12, 2011 at 1:50 PM

@azie.azureEn

ape nak buat kan.
terpaksa
Y___Y

June 12, 2011 at 2:05 PM

Assalamualaikum,

Saya sudah tengok screenshot anda sebentar tadi dan dari segi teknikalnya memang anda mengalami sambungan internet yang lambat kerana anda tidak berada dalam liputan 3G/HSDPA/WCDMA yang sememangnya laju sebaliknya anda menggunakan sambungan EDGE/GPRS, sila teliti betul-betul. Mungkin ada masanya sambungan internet boleh bertukar dari 3G/HSDPA/WCDMA ke EDGE/GPRS secara automatik atas sebab-sebab yang tertentu namun ianya selalu bersifat sementara. Saya harap anda faham penjelasan saya ini. Terima kasih.

P/S: Pastikan anda berada di kawasan 3G/HSDPA/WCDMA untuk kelajuan internet maksimum.

June 12, 2011 at 2:50 PM

@Azrin Aziz

actually sini memang ada liputan 3G. kadang2 memang laju tapi kadang2 lembab. tapi selalunya lembab !

June 12, 2011 at 3:28 PM

@J.Syazwana

Cuba anda pergi ke mobile partner. Klik tools -> options -> network -> ada dropdown box pilih WCDMA only, pastu Apply -> OK...

June 12, 2011 at 4:04 PM

@Azrin Aziz

tak boley lah. dia memang dah set ke WCDMA preferred. and kita tak boley nak klik langsung pon. T___T

maybe line memang tak elok kot sekarang.

June 12, 2011 at 7:58 PM

@J.Syazwana

Pilih "WCDMA only" bukan "WCDMA preferred"...

June 13, 2011 at 1:40 AM

@Azrin Aziz

no lah. actually maxis dah set kan ke WCDMA preferred. kite memang dah tak boleh nak change dia. nak klik pon dah tak boleh. kalau dah nak klik pon tak boleh camne nak ubah kan.

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal