Monday, June 20, 2011

Lelaki cepat berubah.




Dulu masa mula-mula hari-hari nak mesej. hari-hari nak call. kalau lambat reply mesej sikit mulalah henpon berdering. tanya kenapa tak reply mesej. dululah. zaman mula-mula. of coz lah eksaited. buat apa semua nak cerita. tak cukup dengan mesej, buat super savers lagi, bergayut sampai pagi macamkan esok dah takde. duluu...



sekarang seminggu sekali mesej, seminggu sekali call dah untung. kalau tak hamek lah sebulan entah-entah berbulan-bulan baru dapat call. alasan biasa busy. tapi busy-busy kerja boleh pulak main facebook kan. lelaki lelaki. cuba lah bagi alasan logik sikit.







dulu bila perempuan marah sikit mulalah lelaki gelabah. cepat-cepat pujuk. ayat nak manis je. janji itu janji ini. sampai perempuan cair. tapi dululah.


sekarang bila perempuan emosi sikit bukan nak dipujuk malah perempuan yang disalahkan. katanya sikit-sikit nak marah. sikit-sikit nak emosi. dibiarkan perempuan memendam rasa. dan akhirnya perempuan mengalah. perempuan fikir 'biarlah aku mengalah. mungkin memang aku sensitif kot :') '. dan lelaki tersenyum.




dan wanita harus sedar selagi seseorang wanita dan lelaki itu masih belum ada ikatan yang sah maka wanita masih mempunyai ruang untuk mencari lelaki yang lebih baik dan yang lebih memahami. biar terputus ikatan couple jangan tercerai ikatan perkahwinan :)




jika anda di situasi begini :


anda telah bercinta dengan A selama 10 tahun. dalam tempoh masa itu pelbagai rintangan telah anda tempuhi bersama si A. konon cinta mati lah. janji sehidup semati. namun anda dan A masih belajar dan masa depan A masih samar-samar. ketika itu datang si B yang telah mempunyai pekerjaan tetap meluahkan perasaan kepada anda. dan ibu bapa anda lebih menyukai B.



siapakah pilihan anda ?

siapakah yang lebih layak untuk menjadi ayah kepada anak-anak anda ?





renung-renungkan.



p/s : tiada kene mengena dengan penulis. sekian :)


With Love : Syazwana Jamal :)


24 comments

June 20, 2011 at 3:16 AM

Macam masa awal - awal persekolahan. Bila ditanya guru, awak nak jadi baik ke jahat? BAIKK!! serentak semua cakap...bila dah besar? huh, dugaan duniawi tu besar weyhh!!

entahla, lagi bila cerita pasal cinta. hemm... gua dah fobia.HAHA

June 20, 2011 at 3:33 AM

mungkin akan pilih si B...
tapi bagi yana, as long my parent bagi restu, insyaAllah.. kerana restu Allah tu seiring dengan restu ibu bapa... correct me if i'm wrong... =)

June 20, 2011 at 5:16 AM

Adeiiii susah gak nak buat pilihan nie. kalau tinggalkan yg kita kenal 10 tahun tu kesian la kat dia sb selama nie bersusah senang sama2 kan.

Entry terbaru -> Veschopper Motorsikal Keluaran Terbaru Kat Dunia... (",)

June 20, 2011 at 8:46 AM

kalau saya pilih A, kita dah kenal hati budinya. walaupun B berkerjaya, tapi si A pun nanti habis belajar pun akan bekerjaua jugak.

June 20, 2011 at 11:05 AM

@haikalblank

ehehe macam ade kenangan buruk je :P
well gua pon fobia jugak
:(

June 20, 2011 at 11:05 AM

@Liyana Aziz

yeah. pilihan mak bapak tuh bagus.
;)

June 20, 2011 at 11:05 AM

@Budak Botak

hmmm buat pilihan memang menyeksakan.
:(

June 20, 2011 at 11:06 AM

@sarah mohamad

masing2 ada pilihan sendiri
:)

June 20, 2011 at 11:35 AM

huhu.
pernah dapat situasi macam nih.
;(




jom singgah n follow belog fyna.
http://inibelogfyna.blogspot.com/

June 20, 2011 at 12:11 PM

@fyna

wah yeke ?
susahnya :(

June 20, 2011 at 1:34 PM

jangan tinggalkan org yang kita cinta untuk org yang kita sayang :)

June 20, 2011 at 2:31 PM

@i'm ezza haniza

nice said
;)

June 20, 2011 at 3:44 PM

errr.. macam terkena kat batang hidung i jer.. heheh

=)

follow u!

June 20, 2011 at 4:13 PM

@SyahmiFikri

hahaha owh jahat eh.
hik hik :P

June 20, 2011 at 4:45 PM

bg saya lelaki di atas adalah lelaki yg x pnh ikhlas dlm hubungan

June 20, 2011 at 4:47 PM

@Gadis Ungu

susah nak jumpa lelaki yang ikhlas
;(

June 20, 2011 at 4:58 PM

tak tahu la pilh mne..mybe plh si A kut...sebab ika pon da bsme dgn dia slme 5 thun n arap hubungan kitaorang bkekalan...

bnyk rintangan uh..

June 20, 2011 at 5:02 PM

pernh menghadapi situasi ini... :(

June 20, 2011 at 5:04 PM

@ika

aminnn.
saya doakan yang terbaik okey
:)

June 20, 2011 at 5:04 PM

@Nur Irdina Bte Shariffuddin

mesti hard kan ?
:(

June 20, 2011 at 5:44 PM

owh....kalau macam saya lah kan
cuba dulu kenal dengan B
tengok orang dia macam mana
dan lepas tu buat la keputusan nak pilih A atau B
sebab bagi saya kadang2 walaupun kita dah lama kenal dengan A tak semestinya kita tahu segala2 pasal A
tapi kalau yakin A adalah pilihan yg lebih baik
buat lah strategi supaya A diterima oleh ibu bapa
apa2pun semoga berjaya :-)

Syaitan Memang Durjana

June 20, 2011 at 8:48 PM

sy nak A..sbb kepuasan lain mcam kalo kita dah biasa hdp ssh lps tu kita sama2 bina kejayaan utk masa dpn..bl dah senang teringt waktu ssh seng sama2..he..he..

June 20, 2011 at 10:16 PM

@Hans

wahh. boleh jadi kaunselor nih.
hehehe
:)

June 20, 2011 at 10:16 PM

@ayanuts

hehe. gud2.
masing2 ada pilihan sendiri kan.
:)

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal