Saturday, August 6, 2011

Peniaga selalu fikir untung sendiri je kan.



                                                                                 

Hello girl and guys.
buka puasa makan ape tadi?
walaupon aku tak pose tapi aku tatapp berbuke pose.
hahaha :P


disebabkan aku kerja dekat KL central so tadi aku sesaje lah ushar bazar ramadhan dekat KL central tuh. dekat Sooka central kot nama tempat tuh.
bazar kecik je.
takde yang menarik pon.
bertambah tak menarik sebab harga mahal gila.
taulah berniaga dekat area KL central kan.


bayangkan kuih size kecit je pon.
satu lima ploh sen.
air bungkus kecik sampai dua hengget.
=_____=


so aku beli kueh dua keping je.
tapi dua2 aku tak tahu nama dia. kui kui.
satu yang kaler hijau gulung tuh yang dalam dia inti kelapa tuh.
lagi satu yang kueh pulut pastuh yang salut macam serunding tuh.


owh pulut serunding nama dia.





tapi sumpah tak sedap gila nak mamp seh.
tawar takde rasa langsung.
pastuh kuih yang kaler hijau tuh siap lagi inti kelapa dia rasa hangus.
aku makan sikit terus buang.
wat the .........




aku taip kat google kuih hijau inti kelapa.
rupanya nama dia kuih ketayap eh?
oh I C.




dorang ni kot ye pon puase lah kan tapi masak tuh biar lah ikhlas sikit.
ni jual nak mahal tapi tak berbaloi.
=_________=




sabo je lah mak nak.




Tazkirah 6 Ramadhan :

Al Imam Abu Dawud rahimahullah mengeluarkan hadits secara makna dari shahabat Nabi, bahwa Rasulullah Shalallahu alaihi wasallam bersabda : Tidaklah seorang hamba menahan kemarahan karena Allah Subhanahu wa Taala kecuali Allah Subhanahu wa Taala akan memenuhi baginya keamanan dan keimanan. (HR. Abu Dawud dengan sanad Hasan)






p/s : boring oi bila dak akram balik johor. pastuh jeleskan aku sebab dapat makan durian. tak heran lah :P


            
ok bai.

                                          
                                                           
                                                          
With Love : Syazwana Jamal :)


16 comments

August 7, 2011 at 12:10 AM

cik hani beli air tembikai tapi rasa sirap..

pastu kuih pulak tak sedap...rasa sangat2 teraniaya.. tak baik betol dorg niaga macam tu

August 7, 2011 at 12:45 AM

@cik hani

orang sekarang fikir nak untung je.
dah lah mahal =___=

August 7, 2011 at 1:41 AM

aku beli murtabak rasa serai. baek ak beli serai je kat kedai! huh.

beli cheezy roti john. baek aku beli cheezy wedges. lagi sodap.

August 7, 2011 at 6:05 AM

burrrpppppp..eh tersendawa plak~

August 7, 2011 at 9:03 AM

standard la tu dear..huhu
skrg ni smua nk untung je tp krg fikir hak pelanggan..

sbb tu sy x suka pegi bazaar..

August 7, 2011 at 12:47 PM

wehhhhh ape ni x poser...
tapi membeli sakan gile
kat bazar..hahahaha...
wehh nnti aku pi kl central..
ley ar jumpe kauuu..
nk ngorat kau ah..
hahahaha..

August 7, 2011 at 1:34 PM

dorg niage mcm tu xbrkat pon..
pk untung je..
dh la bulan pose ni..
kejap je dpt balasan..
huh..

eh kuih ketayap 2 my pebret..
kehkehkeh..

August 7, 2011 at 2:15 PM

diorang nih selalu penting keuntungan
bukannya berniaga tu nak suruh rugi
cuma diorang nih penting wang dari kesejahteraan pembeli

August 7, 2011 at 3:49 PM

@azie.azureEn

geram kan.
=____=

August 7, 2011 at 3:50 PM

@fYZa

amboih.
dengki. hahaha
:P

August 7, 2011 at 3:50 PM

@[sutera kasih]

dahh tamo pegi bazar lagi :(

huhuhu

August 7, 2011 at 3:51 PM

@Far8 budak baik

tade maknanya.
ko tuh tak cukup umor lagi.
hahaha.

nanti aku nak pow ko.
lalala :P

August 7, 2011 at 3:52 PM

@Ezy Chiaki

my fevret gak.
tapi kuang hasam betul makcik tuh buat tak sedap.
=___=

August 7, 2011 at 3:53 PM

@Hans

patotnya pentingkan pembeli.
barulah pembeli datang lagi.
kan kan.
:D

August 7, 2011 at 4:42 PM

tu lah kadang2 peniaga ni nak kira untuk je, rasa makanan mmg out.. jual biar ikhlas.. biar sedap dan berbaloi.. baru lah org datang lagi kan :)

August 7, 2011 at 5:13 PM

@Amirrah Zawani

tahu takpe.
fikir untung tak fikir customer langsung. =___=

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal