Saturday, September 24, 2011

Cerita Melayu sekarang.



                                                                 
Hello ladies and gentlemen :)
Sepanjang minggu ni rumah sewa aku memang riuh rendah macam kan dalam rumah tuh ada seploh orang padahal cuma ada separuh je. kenapa? semua gara2 cerita baru Soffiya lakonan Tiz Zaqyah yang ganti cerita Kasih Alia lakonan awek Mamat tuh.




masa aku tengok iklan ni aku dah rasa menyampah. cerita ayah rogol anak. wadefak dah macam takde cerita lain je kan nak buat. geli okey. tapi sebab ade housemate aku nak try tengok tb3 yang lain layan je lah. tapi tapi tapi disebabkan cerita tuh rumah aku jadi riuh rendah sebab semua meluat tengok cerita tuh. well sekarang kan zaman moden orang sibuk nak buat drama2 yang komersial tapi makin banyak pulak drama yang macam dulu-dulu dimainkan.


macam cerita Soffiya ni lah. dah bapak kau rogol kau lari je lah pergi balai polis. tak pun pergi hospital ke. lepas tuh yang orang kampung ni pulak mentang2 bapak si Soffiya ni dokter terus apa dia cakap semua betul. coi!!

bayangkan mak si Soffiya ni merangkap bini si dokter ni sakit tapi tapi semua orang kampung yang datang melawat tak masuk rumah. dorang bagi barang2 and sumbangan dekat halaman rumah je. logik? memang tak lah. kot ye nak datang melawat masuk lah rumah. lepas tuh ada sorang cikgu si Soffiya ni datang rumah konon nak melawat anak murid tapi ponn terpengaruh dengan kata2 bapak si soffiya ni. boleh pulak cikgu tuh tak nak pon jenguk soffiya ni dalam rumah pastuh percaya cakap dokter tuh bulat2. see mana kitorang tak bengang.


yang si dokter ni pon satu punya BODOH. dah tau bini sakit lagi mau suruh layan nafsu dia siap amik ubat kuat lagi. geramnyeeee. lepas tuh bila bini tak boleh layan anak pulak jadi mangsa. ape dah takde pompuan lain ko boleh jadikan bini. belajar tinggi2 jadi dokter tapi BODOH. tak guna punya jantan. grrrr. kan dah.



yang tengah tu lah yang berlakon jadi ayah Soffiya.
dia ni macam tak femes je sebab susah gila nak cari gambar dia.
google pon bape kerat je.
tapi sebab benci lakonan dia dengan tahi lalat dia sekali kene kutuk ngan kitorang. Huahuahua



serius aku tak boleh tengok cerita ni. sebab cerita ni sejam maka sejam jugak lah aku mencarut. hahaha.

last-last tunggu sampai abes cerita tengok sape pengarah dia.

oh tak kenal. tapi penerbit.

Dem. Kabir Bathia???

Biar betul. selama ni aku punyalah suka cerita2 dia tapii sebab cerita ni terus down. sob sob.

tapi dia bukan pengarah, but penerbit je. ahhh sama je la tuh kan. =_____=


dah la tulisan2 nama pelakon pengarah penerbit semua kecik gila macam kan kuman sampai terpaksa sakitkan mata aku tengok dekat2 depan tb. eleh saje je la tuh taknak bagi taw sape pengarah. maklum cerita tah hape2. dah la aku tak suke cerita Kasih Alia yang tah hape2 tuh jugak. ni cerita Soffiya pon tah hape2 jugak. layan Al-Kulliyah lagi baik (sejak bila entah :P)  :)



sory lah sape yang suka cerita ni tapii seyes aku tak suka (eh ada orang kisah kau suke ke tak kan).



baik layan CSI lagi berkembang minda. ok poyo.


eleh aku memang poyo pon.







okbai.




                                                                                               
                                                                 
With Love : Syazwana Jamal :)


15 comments

September 24, 2011 at 4:05 PM

haha..malaysia boleh k...apapun xbleh..wakakaka

September 24, 2011 at 4:14 PM

@N@SIQUE

hahaha makin maju makin mundur :P

September 24, 2011 at 4:31 PM

tak mampu nak layan.nak tgk kat bilik tv,tv rosak..sob3~

September 24, 2011 at 4:37 PM

@noralisme

haha takpe tak best pon.
:P

September 24, 2011 at 5:10 PM

lain orang lain citarasa,kalau tak suka tak yah layan tau..sy pun tak layan pla cite tu,so tak tahu best ke tak..heheee
slm kenal..follow kamu^^

September 24, 2011 at 7:32 PM

perghhhh terbaekkklaaa review awk ni dear hehe

nsb baik sy jrg tgk dua2 drama tu..huhu.

September 24, 2011 at 10:08 PM

@Woofer Storm

hahaha bohsan so terpaksa layan tapi sekali hampeh =____=

September 24, 2011 at 10:08 PM

@[sutera kasih]

nasib baik awak tak tengok kalau tak menyampah jugak. hahaha :P

September 24, 2011 at 10:46 PM

betul betul ! hangin tengok cite tuh !

September 24, 2011 at 10:53 PM

@ainihussin

yess ada geng !
:P

September 24, 2011 at 11:44 PM

haha...emo nampaknye sis..hehe...saya kekadang je tgok citer melayu kalau kat rumah coz mak saya suke tgok gerak khas!!haha

September 26, 2011 at 11:59 AM

@MiSz fiFiEyQa
layan tuh lagi best.
hahaha :P

September 27, 2011 at 12:33 PM

layan gak citer nih...geramnya tiap kali sofiyya lari, mesti bapak dia jumpa...aish...cam tak lojik plak..

agaknya beginilar keadaan mangsa haruan makan anak kan..di alam realiti memang wujud kisah macam nih..kesian pada anak yg menjadi mangsa kerakusan ayah sendiri...

October 2, 2011 at 6:19 PM

aku geram dgn bapak dia tu,dah lah doktor,memalukan kerjaya doktor je...tp ayah dia ni jd ust dlm drama stanza cinta tau...huhuhuhu tp dlm drama ni jd jahat pulak,rogol anak sendiri,bodoh....

October 5, 2011 at 12:34 PM

haha..kelakar lak sy baca entry awak..heeee...kompom sumpah seranah depan tb bertubi2 ye dak..hee

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal