Friday, October 14, 2011

Amazing story to be shared.



                                         

Hello Friday :)





Twin girls, Brielle and Kyrie, were born 12 weeks ahead of their due date. Needing intensive care, they were placed in separate incubators.


Kyrie began to gain weight and her health stabilized. But Brielle, born only 2 lbs, had trouble breathing, heart problems and other complications. She was not expected to live.



Their nurse did everything she could to make Brielle’s health better, but nothing she did was helping her. With nothing else to do, their nurse went against hospital policy and decided to place both babies in the same incubator.



She left the twin girls to sleep and when when she returned she found a sight she could not believe. She called all the nurses and doctors and this is what they saw (refer to the picture above). 



As Brielle got closer to her sister, Kyrie put her small little arm around her, as if to hug and support her sister. From that moment on, Brielle’s breathing and heart rate stabilized and her health became normal.



From then on, they decided to keep both babies together, because when they were together they kept each other alive.





* * * *




Taw tak aku suka sangat kalau aku ditakdirkan ada kembar. well aku rasa kembar ni macam another one diri kita tapi dalam badan yang lain. mungkin kitorang akan kongsi banyak benda yang sama. comel kan macam tuh. heeee.


Tapii setahu aku sejarah keluarga aku ni takde pulak yang kembar. aku tak taw lah kalau sedara2 bau2 bacang aku ada ke tak kan. tapi kalau bau2 bacang tuh dah jauh sangat. kalau setakat bau-bau ayam goreng boleh tahan dekat lagi kan.


Ni kene cari calon suami yang ada sejarah kembar ni. mane lah taw kan ditakdirkan aku dapat anak kembar. kui kui. senang sikit. sekali beranak terus dapat dua. kalau sekali tiga lagi bagus. huahuahua. macam lah larat sangat nak jaga tiga sekali kan. berangan.




Eh tapi Akram ada adik kembar. agak-agak ada can tak? :P






okbai.





                                             
                                         
With Love : Syazwana Jamal :)


12 comments

October 14, 2011 at 5:04 PM

comelnya...so sweet !!
terharu bc kisah baby tu..rasa syg kembar tu dgn kembar dia yg satu tu..



wahhh, ada can la tu kot awk dpt anak kembar :P

October 14, 2011 at 5:32 PM

shiema teringin nak ade kembar. tapi dah tak de kan. doa doa bagi ade anak kembar pon dah bersyukur alhamdulillah.

October 14, 2011 at 5:56 PM

comelnye...
geram tgk baby tu. siap peluk2 lagi.

nnt dah kawen teringin jugak dpt kembar. hehehe

October 14, 2011 at 7:58 PM

Bak kata pepatah ;
' Manusia hanya merancang Allah yang menentukan '

:)

October 15, 2011 at 3:03 AM

haha tapi sememangnya kembar tu comel kan. sebab macam memandang dua makhluk serupa yang berlainan tingkah laku. :))

October 17, 2011 at 8:14 AM

@[sutera kasih]

hahaha bestnya lah kalau ada can.
kui kui :P

October 17, 2011 at 8:15 AM

@shiema sufian

hehehe tulah.
doa je lah kan.
mane tau ade rezeki.
:D

October 17, 2011 at 8:16 AM

@Puteri Iqa Izyan

dapat suami kembar ke anak kembar ?
:P

October 17, 2011 at 8:16 AM

@Syuhadah Azri

betul betul betul.
heee.
:)

October 17, 2011 at 8:16 AM

@wunny

agaklah.
tak payah susah2 cari bestfriend.
hehe

October 17, 2011 at 4:59 PM

biasanya setiap generasi, mesti ada sorang tu. mcm kitorg, generasi mak sy dh dpt sepasang kembar, so generasi kitorg, xtau sapa yg dpt hihi..mandai je kan

October 18, 2011 at 9:51 AM

@[sutera kasih]

hehehe doa2 lah dapat kan.
hehehe :P

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal