Monday, April 16, 2012

Penipu Ditipu Tertipu



                        
Malam tadi x-rumet aku mesej aku kat fb pasal budak yang tipu nak masuk bilik aku tu.




Weh ni nida msg aku..Akak, nida kena samun hari selasa haritu. trauma lagi ni. tak on fb, phone wallet semua kena curik. sorry tak sempat balek rumah pun. nida kat kuching. baru nak balek kl. sorry sgt2. boleh tlg kasi no akaun semua tak ? nanti nida bank in. cakap dkt wana, nadia semua sorry tau.




member aku cakap malas nak percaya sangat sebab hari tuh tetiba budak ni block fb dia.
takkan tetiba nak block pulak kan.
pastu tetiba ada semula.


aku cakap aku malas nak layan sebab aku dah dapat penyewa baru.
kalau dia nak barang2 dia bayar lah sewa untuk bulan ni sebab aku dah dulukan duit aku.
dia tahu alamat rumah pandai2 lah nak cari aku kat mana.



yang aku pelik tu dia cakap dia kene samun hari Selasa.
tapi masalahnya dia janji nak bank in duit sewa hari Sabtu.
siap mesej aku dia dah on the way balik KL. kalau jumpa atm nanti dia transfer duit.
tapi nan hado pulak budak ni mesej aku.


sampai lah hari Isnin aku mesej dia still tak reply.
kalau kene samun hari Selase dari Sabtu sampai ke Isnin tak boleh contact aku ke?
pelik pelik.




barang2 budak ni.




aku kalau die tak contact aku sampai hujung bulan ni memang aku lelong je barang2 dia ni.
baju semua MNG, TopShop, CottonOn.
hehehehe.



tapi dalam beg tu ade sijil SPM.
nak taknak dia kene jugak datang jumpa aku.
tapi datang pastikan bawak duit sekali ye.
duit takde barang takde.
ape kau ingat rumah aku stor menyimpan barang free (bak kata Didie)



Housemate aku si Didie ni dulu lagi lah.
time2 tengah buat Final Year Project bilik dia kene pecah masuk. tapi time tu kitorang kat rumah lama lah.
lagi lah laptop dia hilang.
bak kata Didie 3 juta barang dia hilang. HAHA !
takde pulak sampai gelabah sampai nak off fesbuk semua.
menyusahkan orang.




ape pon budak ni tahu alamat rumah.
pandai2 lah nak cari aku nanti.



okbai.



                                                       
With Love : Syazwana Jamal :)


16 comments

April 16, 2012 at 11:02 AM

haa..kt tunggu dan lihat apa reaksinya.

April 16, 2012 at 11:17 AM

Ada jugak org mcm ni kan. Nasib lah, banyak sgt alsannya (:

April 16, 2012 at 12:23 PM

apa punya olang laa -_- aduyai..
kalo dia tak pulangkan duit, jangan kasi brg2 pinky dia tu..

April 16, 2012 at 2:08 PM

pulak.. jual je brg dia..

April 16, 2012 at 4:50 PM

jual..jual..jgn tak jual huhu sapa suruh tipu2 kan

April 16, 2012 at 5:42 PM

blog dah pink..ni musti jeles dgn kecomelan blog ahkak kan WAKAKA

gurauuu la cayangg


x setel lg masalah budak nih ya..takpa-takpa nnt ahkak tolong lelong barang dia juga hikhik

ishakahad
April 16, 2012 at 6:24 PM

kite cop dulu kipas ngan beg merah tu..eh jap..ape dalam plastit biru tu..semacam je..haha

April 16, 2012 at 6:40 PM

lelong brng die kat psr mlm.. murah murah.. haha

April 16, 2012 at 6:57 PM

harap die x tipulah ye. jgn bg byk lagi alasan dah la

April 17, 2012 at 3:48 PM

eh korg dulukan duit deposit ke ape? tuelah selagi die tak pulang duit jgn bg tau brg die. biase menipu die kan! tak baik sungguh kan!

April 17, 2012 at 8:38 PM

hoho kte pn annOying la dgn budak yg mcm ni .. huhu hrp sumenye settle dgn baik k

p/s : lama gle x dtg cni ;)

April 18, 2012 at 12:39 AM

gtu..kita tunggu la dia dtg ke x yea wana..

duit jgn lupa mnta..hee ;p

April 18, 2012 at 9:53 AM

@ishakahad
hamboi nampak je eh.
hehehe

April 18, 2012 at 12:26 PM

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty
memang jeles dengan blog ahkak yang cung tuh.
hehehehe :P

April 18, 2012 at 1:18 PM

dua singgit, dua singgit... =D

April 19, 2012 at 2:19 AM

hamboiii...selongkar beg orang ek..hehe...jgn la jual...tunggu jek dia dtg amik...dapat pahala pe jaga barang orang..

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal