Friday, May 4, 2012

Tanggungjawab.



                                    
aku kan sebenarnya malas nak merempan-rempan marah-marah sakit hati bagai ni.
tapi manusia sekarang ni memang perangai banyak yang menyakitkan hati.
sifat tanggungjawab tuh macam dah takde dalam diri dah.
balik-balik nak menyusahkan orang lain je kerjanya.



alhamdulillah, bilik aku dah ade orang masuk.
aku tengok budak tu okey je. memang budak lagi. baru 21 tahun.
tapi dah kerja.
walaupon dia orang Kelantan (sorry bukan nak cakap ape, tapi aku memang susah nak masuk sikit dengan orang Kelantan) tapi kalau die buat perangai okey then aku okey je.
jangan mengade nak carik pasal dengan aku.
tak pasal kang pinggan mangkuk melayang.



yang si penipu Nida tu sampai ke sudah takde nya nak menuntut barang2 dia tu.
nampak sangat dia menipu kan.
konon kene samun.
takkan lah trauma sampai ke sudah. dah sebulan kot.
ikotkan hati nak je aku campak barang2 dia kat tempat sampah bawah rumah tu. naseb baik sifat perikemanusiaan aku ada lagi.
even dah sebulan barang2 dia kat rumah aku tu aku simpan kan jugak.
masa dia letak barang kat rumah, housemate aku cakap dia dapat offer jadi stewardess kat Air Asia bulan 6 ni.
so mungkin dia tak heran dah dengan barang2 dia sekarang. wtf.
tapi kan aku pelik lah housemate aku cakap si Nida tuh ala-ala tinggi aku je pon. boleh eh jadi stewardess?



itu satu hal. ada lagi satu hal lain pulak.
ada lagi satu medium room dalam rumah aku kosong.
so dua hari lepas ada dua orang baru pindah masuk.
dua2 dari Kelantan. kerja kat PPUM.
tetiba semalam cakap tak jadi pulak nak duduk bilik tu. nak pindah.
oh dah tido satu malam dalam rumah aku tetiba tak jadi pindah masuk pulak.
dah la duit semua tak bayar. orang duduk hotel bajet satu malam pon bayar tau.



tapi tak kisah la kan.
yang dikisahkan nya budak tu keluar rumah siap angkut kunci2 bilik tu sekali.
dua2 copy dia angkut. and kitorang dah tade langsung kunci bilik tu.
ape ke bangang nya perangai tu.
dah tak jadi masuk pulanglah kunci tuh. kau nak buat ape? pekasam?



aku tade budak yang pegang kunci tuh. aku ada nombor budak lagi sorang.
bila aku tanya dia cakap takde simpan nombor si budak yang pegang kunci tu.
tapi dia cakap kawan dia ada.
nanti dia tanyakan.
padahal kerja satu tempat. masa daftar kerja kat PPUM boleh jumpa. takkan tak boleh tolong aku mintak nombor budak tuh.
bukan susah pon.
eh aku ni setakat ni tak pernah bunuh orang lagi lah. nak marah orang pon aku susah.
aku nak kunci je. bukan suruh bayar doploh ribu pon.
susah sangat ke nak tolong sesama manusia?



sejak aku cari penyewa baru ni macam2 perangai manusia aku jumpa.
dan semua menyakitkan hati.
rupanya memang ramai manusia yang tak bertanggungjawab ni.
pakai baju kurung elok bertudung tapi hati, perangai macam @#X*^%$#!!!!!



sorrylah.
aku memang bukan jenis pendendam. and seumur hidup aku tak pernah tau perasaan dendam tu macam mana.
tapi rasa sakit hati tu memang ada.


harap2 dorang sedar yang dosa dengan manusia tu tak terampun kalau orang yang dia buat salah tu tak ampunkan.






Rabu ari tuh besday Akram. Dah siap dah birthday card dia. Maybe weekend ni nak celebrate. *eh tadi beria marah2 tetiba up topik besday pulak*
Biasalah perempuan kan boleh berubah dalam masa satu saat. hahahahaha. ape pon tak boleh.




okbai.

                                                                
With Love : Syazwana Jamal :)


14 comments

May 4, 2012 at 12:39 PM

sebat je orang mcm tu.

[marah jugak ni]

hehehe....

May 4, 2012 at 1:21 PM

sabar ye dik.. lagi ramai kita kenal orang, lagi macam2 perangai yang kita jumpa =)

card birthday comel!! =)

May 4, 2012 at 3:18 PM

dik, blog ko masuk majalah remaja eh dik (akak tgk gambo tepi tu)


header ko cantik..blog ko pon dh makin lawo..misti sbb ko jeles dgn blog akak kan HAHA


lahh si Nida tu x ambik lg barang dia? dh jadik stewardess plak? sure cun kan dia


yg penyewa baru tu apesal lah gi amik kunci..yg ni mmg nak kena..ko seligi je dia dik!

May 4, 2012 at 4:08 PM

kasi lempang itu org..huhu..

ececeh.. smbutan hebat la kan..hihi

May 4, 2012 at 4:36 PM

@Asfiza Sharifuddin
tulah kalau depan mata memang dah sebat je budak ni. haihhh

May 4, 2012 at 4:36 PM

@Nurul Husna Mohd Hassan
hehehe thank you.
memang sabar je lah ni
huhuhu

May 4, 2012 at 4:38 PM

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty
yelah. jeles dengan blog cik betty yang gojes tu. hehehehe

May 4, 2012 at 4:38 PM

@nuyui a.k.a miss YUI
memang rasa nak lempang tapi tak jumpa lagi. kalau jumpa memang kene sembur lah. hahaha

May 4, 2012 at 6:28 PM

Ish apa punya oranglah... Takde tanggungjawab langsung. Suka-suka nak susahkan orang. Ingat kita takde keje lain ke? Nyampah...

Heheheh... Eh, comel je kad besday. Men are like chocolate. Nyam-nyam

May 4, 2012 at 7:39 PM

mmg xleh blah la g angkut ngn knci sekali..
fuhh manusia2.

May 5, 2012 at 1:43 AM

banyak2 bersabar ye dik...

May 5, 2012 at 4:19 AM

macam2 hal budak2 yg masuk rumah ko ek....hahaha..

harap2 roomate bru ko ni ok....klu x,, mmg akan dtg kuar lg la cite pasal roomate..hehehe...

May 6, 2012 at 7:46 PM

pergghh berangin gak baca entry ni hehe.. tp tu la manusia skrg ssh sgt utk dipercayai.. lps tu agk x brtgjwb la..better cari housemate yg kenal la kot. huhu..

ehem2.. hambOI tetibe jadik romantik hee comel kad tu ;)

May 7, 2012 at 1:04 AM

pyahkan bile dlm rmh sewe ade org cmni..

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal