Friday, November 2, 2012

Hujan.







Sekarang ni kalau boleh tiap2 petang nak hujan.
tetiba aku rasa hari ni aku macam pening kepala nak demam.
oh pelisss la jangan demam.
hujung minggu ni nak jalan2 Penang kot.
pergi wedding kawan Akram. yeay !
tapi kalau demam ape salahnye kan. boleh la manje2 mintak belanje makan. suapkan makan. kahhkahh. pitam.


Tapi kat KL ni hujan macam gila sikit.
siap boleh main acah2 lagi.
macam aku kerje kat Plaza Mont Kiara memang tengah hari je kompem hujan.
tapi yang menyakitkan hati tu ade sekali tu aku dengan member aku nak pergi lunch.
kedai makan tu die kene jalan sikit. so time tu hujan lebat gila. kitorang naik lah opis balik sebab nak amik payung.
turun2 je opis yang tak sampai 5 minit tu tetiba hujan dah reda.
hampeh.
tapi memang setiap hari pon macam tu.
tengah hari hujan lebat sekejap.
then berhenti. petang kang time aku nak balik mula lah dia start hujan balik.
hujan yang jenis lebat gila bahabi pulak tu.


bila drive sorang2 balik kerja time hujan tu lepas tu nampak pulak yang naik2 motor terpaksa berhenti bawah flyover sebab nak tunggu hujan reda aku rasa kesian gila.
yelah orang naik motor maybe sebab nak elak jem kan.
tapi bila hujan petang2 tak pasal2 terkandas di bawah flyover.
tengok dorang macam tu mesti aku teringat kat Akram.



Akram dulu kan bawak motor jek.
motor kapcai je. keh keh keh. hujung tahun lepas kot tak silapnye baru dia pakai kereta.
before tu memang manjang la naik motor.
kadang2 boleh jadi gaduh sebab motor dia rosak lah.
tetiba nak datang hujan lah.
memang teruk zaman2 kemerosotan kitorang dulu. cewah !


nanti dah ade anak (kah kah verangan saje kau jemah !) aku nak cerita kat anak2 aku betapa susahnye hidup kitorang dulu.
kadang2 nak pergi dating pon terpaksa pergi tempat yang dekat2 yang senang nak naik public transport.
sebab dulu motor Akram ni tak boleh nak bawak dua orang.
harap je pakai RXZ tapi hampeh. merempit pon semput. kahhkahh !



Pernah sekali tu aku ajak Akram pergi tengok teater.
time tu cerita ape entah tengah tayang kat Istana Budaya.
dah la time tu agak waktu musim hujan jugak lah.
hari nak pergi tu siap bergaduh lagi pasal motor lah. sebab hari nak hujan pastu dia cakap motor die macam tak okey.
aku pulak kan bangsa degil. kalau aku nak sesuatu tu aku nak jugak.
haha !


kesudahannya Akram sampai jugak rumah aku dalam keadaan basah kuyup.
tapi time tu aku dah takde mood dah nak pergi.
aku siap halau dia balik lagi.
tetiba rasa diri jahat gila. oh demmmm !
syg ai lebiu. hahaha !


pernah jugak Akram mengadu tayar motor dia pancit lah, bocor lah. itu lah ini lah.
setiap kali aku suruh datang jumpe aku memang susah la sebab masalah motor dia tu.

and memang selalu sangat kitorang bergaduh.
sampai kan masa Akram dah beli kereta bila aku carik gaduh dengan dia, dia cakap camni "Ingat kan kalau dah ade kereta senang lah sikit. Tak bergaduh lagi. Ini tengok2 same je"
cehhhh drama betul.


Tapi sekarang sejak2 dia pakai kereta memang tak pernah lagi naik motor.
motor dia tayar bocor lah. roadtax mati lah.
Akram cakap nak repair balik terus semua sekali.
tapi aku cakap "bila nak angkat superbike terus?"
haha !

macam lah si gemuk tu cop duit kan.

okey dah nak siapkan kerja cepat2, nak balik cepat2 pastu nak kemas barang pastu nak gerak pergi Penang dengan Akram. yezzaaaaaaaaa.



happy wekeend !


bye.



                                                              


With Love : Syazwana Jamal :)


6 comments

November 2, 2012 at 2:52 PM

wah, gaduh2 bikin lagi rapat ye

November 2, 2012 at 3:00 PM

mmg musim ujan skg..amboi..mnje lbh la ea bila skit..kui2..

November 5, 2012 at 12:25 PM

kite dulu pun ada gaduh gini gak dgn hubby. masa zaman PJJ dia pakai motor. tp motor dia xda la buat hal. gaduh sebab xnk naik motor je. hehehe

November 5, 2012 at 11:01 PM

mmg musim ujan skang ni...hehee gaduh2 manja baik smla xpe...jgn gaduh terus xmau berbaik je...

November 9, 2012 at 1:34 PM

kat sini pun musim hujan wana. haip! gaduh2 manja tu :)

November 28, 2012 at 2:37 AM

Kat Ipoh ni pon asik ujan jer petang2.. Start nak masuk kul 3 kang awan mendung dah start berarak.. Ha, masa tu siap sedialah kain di ampaian.. Jangan wat leka.. Kang naya jer lencun balik.. Huhu..

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal