Loading...

Tuesday, November 27, 2012

Senjata terbaik seorang wanita.





Masa aku haplod entry cakap aku nanges sebab lapar tu  kawan aku cakap camni "Wow. Tak pernah aku dengar lapar, sampai nanges, nyorok belakang kereta lagi"

HAHHAHAHA !

Kan.

Selain aku sebagai diri sendiri, aku pon tak pernah lagi setakat ni dengar orang lapar sampai menagis-nangis.
kecuali lah baby2 yang comel dan tak pandai cakap.
of course dorang akan menangis bila lapar.

Oh mungkin aku masih comel seperti baby kot.
kahhkahhh.

atau mungkin aku sangat manja seperti baby ditambah dengan raut wajah yang comel *pitam* sehinggakan perangai pon tak boleh nak matured.
kihkih.
sampai hari tu ada sorang budak tanya aku tingkatan berapa. hamagad! hakak dah tue dik.
tapi masih comel *tak habes2 nak up kan diri sendiri*



okey kalau korang nak cakap aku gedik mengada-ngada silakan.
sebab aku memang gedik pon. haha !
taklah aku garang sebenarnya. bukan setakat garang, keras kepala, panas baran dan oh banyak nye kalau nak senaraikan perangai buruk. ok cukup lah. haha !
tapi satu perangai buruk yang aku tak boleh nak kawal ialah memang aku akan nanges bila lapar.
tapi aku nanges bila dengan Akram je.
Nampak tak gedik mengada-ngada di situ. haha !


sebab tu hari tu masa Akram nak bawak makan jauh sikit awal2 lagi dia dah tanya "dah lapar sangat ke biasa2 je"

takut lettew aku emo. hihi.


kadang2 aku rasa macam aku dah matured dah.
tapi kadang2 rasa mengalahkan budak2 pon ada jugak.
tetiba rasa macam ada dua personaliti.



pastu Sabtu malam lepas kitorang pergi tengok wayang kat Seremban dua.
yang menghairankannya wayang start pukul 630pm.
kitorang beli tiket pukul 530pm.
seat depan dah penuh tapi seat belakang banyak lagi kosong.
kitorang wonder adakah orang2 seremban memang suka tengok wayang depan2. haha !



kalau seat belakang yang kosong tu semua patern kosong satu-satu takpe.
ni yang kosong dua seat dua seat.
memang best lah kan sejam before wayang start pon dapat seat belakang untuk cerita Twilight.
hehe.



Kalau sape2 tak tengok lagi part yang dorang lawan2 tu sebenarnya Vision si Alice je. Takde sape pon mati. Pastu Jacob akan bersama dengan Renesmee. Happy Ending. Sekian.


Lepas balik tengok wayang pergi balik rumah pakcik Akram kat Dengkil.
Paling best sebab masa otw pergi Seremban teringin gila nak makan durian.
Tetiba balik Dengkil durian berlambak-lambak.
makan lah kau sampai pitam.


Pastu malam tu Akram suruh kejut dia esok paginya sebab dia nak ajak pergi pasar pagi dengkil.
esok paginya aku kejut pukul 8 taknak bangun.
kejut pukul 830 tak bangun jugak.
pukul 9 bangun tapi kejap kejap.
last2 aku fed up. mula lah aku emo.



pukul 10 dia bangun aku dah emosi.
dah la lapar. sebab rumah pakcik dia tu tak buat bekpes. sebab dorang nak pergi kenduri kawen.
tapi aku ni satu hal lagi punya perangai, bila aku dah emosi memang aku malas nak dengar cakap orang.
kepala batu katakan.
Akram dah ajak keluar aku buat bodoh je last2 dia sambung tido.
memang geram lah aku.



Pukul 1100 camtu aku kejut dia pastu nanges.
hahaha !
ape punya perangai entah.
cakap ngan dia lapar pastu emosi.
aku punya marah siap baling2 henpon ngan kunci kereta lagi.
Akram dia memang penyabar tapi bila tak tahan dia emo jugak.
huhu.



Tapi kejap je lah dia marah. bila aku dah nanges2 macam hape baru dia cool.
terus cakap elok2 balik siap amikkan beg aku start kereta and bawak aku pergi makan.
Memang tak dinafikan air mata senjata wanita paling berkesan sekali. hehe.
kadang2 rasa kesian jugak dengan sikap penyabar dia tu. huhu


kitorang pergi makan nasi lemak dengan kari ayam.
naseb baik ada lagi.
dah la dengan mata bengkak.
dengan muka tak pakai ape2. yakin gila aku.
kau mampu? hahaha !



masa on the way balik rumah Akram memang tak sah menganjing aku.
pegang2 aku pastu cakap "eh bunyik ape eh ni. macam bunyik kari ayam la"
pastu gelak2.
menyampah sangat.


pastu asyik cakap "eleh lapar pon nak nanges"


biarlah.
budak manje.



euwwwwwwwwww.

okbai.


                                     





With Love : Syazwana Jamal :)


7 comments

November 27, 2012 at 3:14 PM

wana ni kelakar la...
tp kite kalau lapa memang emo. nanti belum lg la..

November 27, 2012 at 3:33 PM

kelakar hehe x tgk lg cerita twilight tu nk tgk gak nnti hehe

November 28, 2012 at 2:06 AM

MM tak penah jumpa lagi orang nanges bila lapar.. Baby2 tu normal la kan.. Hehe.. Tapi kalau emo nak marah tu selalu lah jumpa.. Asal lapar je marah2 pastu duk kondem orang sana sini.. Ha, yang tu dah biasa sangat dah.. Makanan harian kata orang.. Bhahahahah!~~ =)

December 4, 2012 at 4:59 PM

@dhiera
huhuhu.
kite kan puteri air mata :P

December 4, 2012 at 4:59 PM

@efa
sila lah tengok :)

December 4, 2012 at 5:03 PM

@Misz Mieza
kite marah dan nanges.
kite kan ngade2.
hahaha !

December 6, 2012 at 1:37 PM

haip! apa ni nangis2 :)

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal