Loading...

Friday, December 21, 2012

Emosi perempuan.




Aku tak tau lah apesal sekarang ni aku cepat sangat nak marah.
Kalau sebulan sekali tu memang boleh la dimaafkan kan.
Tapi kadang2 benda kecik pon aku nak marah2.
Tapi yang jadi mangsa selalunya Akram la kan.
Sebab dia je yang selalu ade dengan aku pon.


Sampai kadang2 Akram cakap dengan aku camni "Tau lah kalau datang bulan tu emsoi. Tapi belajar la kawal sikit. Mesti boleh. Dulu okey je"

Kadang2 lagi "Orang lain dia tak marah pon camni."


OMG teruk sangat ke kalau aku emosi?

Lagi nak tanya kan. Hikhik.


Sape2 yang dah kawan lama dengan aku memang dah paham sangat dah perangai aku.
Dulu aku rasa aku lagi teruk.
Kalau pergi makan je memang siap la kalau  makanan tu sampai lambat.
Memang kene lah dengan amukan aku kat situ jugak. Huhu.


Kalau aku keluar dengan Mira, bila dia tengok ade something wrong je jadi pada aku mesti cepat2 dia cakap "Weh Wana jangan marah jangan marah"
Haha !


Tapi selalunya kalau kawan2 aku tau aku tengah marah dorang memang tak berani nak cakap.
Sebab aku tak suka bila aku marah orang dok pujuk2 aku.
Kene bagi aku cool sendiri.
Bila dah sejuk taraaaaaaaaaaa boleh terus happy macam takde benda berlaku.


Sebab tu aku ni cepat sangat maafkan orang.
Besar mana pon kesalahan orang buat pada aku, Tapi bila dia mintak maaf aku macam sejuk hati je nak maafkan.
Tapi jangan lah nak mintak maaf time aku marah.
Sebab bila aku start marah aku tak suka orang cakap dengan aku.
Makin berapi-api lah aku marah.
Dengan terjerit-jeritnya lagi. -___-


Dan sebab tu bila aku bergaduh dengan Akram aku suka senyap.
Tapi Akram tak puas hati. Dia nak jugak aku cakap.
Aku kalau marah mane reti nak cakap elok2. Memang kene lah kan.


Tapi aku rasa now aku macam dah kurang sikit.
Tapi kurang bab2 marah kat kedai makan, kat sopink mall, kat tempat lain je lah.
Marah kat Akram still je on. Kehh kehh.


Macam hari tu masa Akram nak pergi makan Steambot dengan kawan die.
Padehal seminggu ke dua minggu before tu die dah bagi tau aku dah.
Sebab aku teringin nak makan steambot tapi Akram cakap nanti pergi dengan kawan2 dia sekali.
Ramai2 baru best nak makan banyak2 camtu.
Sekali kawan2 dia plan nak makan selasa lepas.
Makan lah weekend. Nak gak makan weekday. Bengang aku.
Akram ajak aku. Mula2 aku macam segan. Pastu tetibe bos plak suruh aku OT. So memang kompem2 tak dapat join sebab dorang nak pergi awal. So boleh makan banyak2. -___-



Yang aku ni memula memang dah cakap segan nak ikot kan.
So Akram ajak pergi weken je.
Pastu aku malas nak layan aku reply la sepatah2. Konon macam merajuk padehal takde motif pon nak merajuk sebab Akram dah ajak dah.
Akram bengang sebab aku reply sepatah2 so dia malas nak layan aku.
Pastu aku emosi.
Pastu Akram tak paham kenape aku emosi.


Siap lagi dia bagi aku mesej panjang gila terangkan.
Memang dia nak pergi dengan aku tapi ingatkan nak pergi sekali dengan kawan2 dia baru best. Sekali aku macam segan lah ape lah so dia ajak lah weekend. Tapi dia nak pergi dengan kawan2 dia ni sebab nanti ape pulak cakap dorang kan. Bla bla bla.


Pastu aku kan ego. Malas nak layan.
Akram cakap dia tak paham kenapa aku susah sangat nak paham ape yang dia explain.
Huhu.
Dan dia lagi tak paham kenapa tetibe aku nak emosi tak tentu pasal.
Bukan setakat dia je tak paham. AKu pon kadang2 konpius dengan diri sendiri.
Aku rasa betul lah aku macam ade dua personaliti.
Pehhhh gila saiko.
Takut tak takut tak? HAHA !



Tapi walaupon aku suka marah2 and merajuk, aku cepat je baik.
Macam 5 saat merajuk, 5 saat kemudian dah okey balik.
Macam tipu je kan. Hikhik.


Tapi aku kagum la macam mana Akram boleh tahan dengan sifat panas baran aku ni.
Dah la aku ni kalau merajuk macam budak2 sikit.
Tapi Akram kadang2 suka menganjing jugak.
Kalau aku ajak makan nanti dia cakap "Nangis dulu baru pergi makan"
Fineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.


Hari tu Akram cakap kalau asyik je emosi je macam ni macam mana?
Macam mana ape?
Macam mana nak kawen ke? HAHAHAHA !



okbai.






With Love : Syazwana Jamal :)


12 comments

December 21, 2012 at 12:04 PM

kawal ckit perasaan tu dik..

December 21, 2012 at 12:23 PM

Kita is sama ar Wana! Sebijik tau ketakstabilan hormon amarah kita ni.. MM pun sama, pantang ada tak kena sikit mulalah nak amuk dan2 tu gak.. Pastu yg slalu jd mangsa amukan amarah tak lain tak bukan dah kompem2 incit laki.. Nasiblah dia penyabor.. Time tengah marah tu kita tak suka nak bercakap ngan orang, better diam dari bercakap.. Kang segala petir halilintar keluar.. Tapi incit laku ni samalah cam Akram Wana tu.. Time tu jugaklah nak suh cakap apa tak kenalah itulah inilah.. Lagilah nak marah.. Kalau dia biar kita cool sendiri lagi ok sebenarnya, takyah nak buat caring sangatlah can time kita tengah marah.. Hehehe.. Serius sebijik tau.. =)

December 21, 2012 at 12:43 PM

@Misz Mieza
hahahaha.
MM lahir bulan 8 jugak ke?

December 21, 2012 at 12:46 PM

hahaha..bese la tu,perempuan.kadang2 kite sdri pon tak paham perlu ke emosi tu..haha.saba byk2 ea..untg dapat bf yang saba macam akram..hihi

December 21, 2012 at 1:03 PM

kite sama gene la..haha

tau takpe benda simple cepat marah.haha

jd mangsa my lil bro atau incik tunang.kohkoh

:D

December 21, 2012 at 2:07 PM

@♥ sitifarhana ♥
die terpakse je tu bersabar.
kahhkahhhh.

December 21, 2012 at 3:22 PM

sme lh mcm ika .. hehe
cpt naik angin cpt jgk surutnye ...
tpi skrg dh x de nk naik angin sngt
perubhan hormon jdi solehah sikit kod kod kod hehe

December 21, 2012 at 5:06 PM

@Syazana Zainn
adik2 tak pernah kene.
memang akram sorang je selalu kene.
naseb lah. hikhik

December 21, 2012 at 5:07 PM

@eqa sulaika
fuyohhhh perubahan hormon giteww.
hikhik

December 22, 2012 at 3:39 PM

tkot nk dkat ngn wana..
nt kene marah xpepsl..
haha..
nsb baek kite ni bkn jnis emosi lbh2..
kite ni cool..
yela cool sangat..
hakhakhak

December 23, 2012 at 12:02 AM

dah2 lah tuh emo.huhu

June 17, 2014 at 8:47 PM

Sama la sy...sebijik cepat mara, cpt koolnye..ssh btl nk kontrol bnda kcik pn cpt baran. Nsb hb da phm sgt...tu la sebabnya nape Allah xbagi talak kat pmpuan kan?

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal