Monday, April 30, 2012

Kedai yang kelakar.



                  

Semalam pergi makan malam kat satu kedai makan ni.
time tuh dah pukul 11pm lebih.
disebabkan nak kejar wayang pukul 1250am kitorang decide nak makan makanan yang cepat siap.
so decide makan nasi goreng je.
bukak2 buku menu je terkekeh-kekeh aku gelak.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


NISI GORANG KAMPUNG 1 !!


sumpah lawak.
nak kata typo semua perkataan goreng jadi gorang.
kalau satu je boleh tahan lagi.


Okey yang ni aku paham typo. maybe nak tulis biasa tertulis baisa. dimaafkan. tapi bila bukak menu bahagian air sumpah nak menangis tahan gelak.





Den nak order Jus Tombikai 1 dengan Jus Corrot 1 ! Eh nak Jus Appel  1 jugak lah. Nama macam sedap je :P






Sambil makan sambil gelak.
adoii bagus betul kedai makan ni.
menghiburkan hati betul.




lepas makan terus pergi Mid Valley.
Akram la ajak tengok wayang mid nite.
aku ni kalau mid nite memang sah2 lah wayang yang tengok aku.
dah la pukul 1250am.



tapi full house kau !
sebesar-besar hall tu penuh.
dah la tengok Avengers. sanggup pulak orang2 yang amik seat depan sekali tuh.
macamkan esok GSC Mid Valley tuh tutup.
padahal esok kan cuti.
naseb baik Akram beli online so dapatlah seat belakang.




dan seperti yang dijangka, tersengguk-sengguk aku tengok cerita tuh.
cerita tu memang superb.
mata aku je yang banyak syaiton bergayut-gayut.
tetiba je terlelap. padahal aku rasa besar dah aku bukak mata.
tup tup tersedar tengah scene perang. tup tup lagi tengah kejar-kejar. tup tup lagi scene lain.
oh stress.



naseb baik paham jugak cerita tuh.
kalau tak berangin je lah si Akram tuh.
dah la tiket mahal pat belas hinggit.
pastuh aku yang beria nak tengok Avengers.
tetibe tertido. dulu tengok Eagle Eye yang action tu pon midnite aku tido jugak. hahaha !




hanya orang yang dah tengok Avengers je akan paham dialog ni "Dewa Lembik!"

kalau nak paham sila pergi tengok. hahakkk.



okbai.



                                  
With Love : Syazwana Jamal :)


Friday, April 27, 2012

Freebies : Cute comment Cartoon 1



                        

http://1.bp.blogspot.com/-M0soc6DOZdQ/T5iWYEppvMI/AAAAAAAABY8/hG_zRUMmVWg/s1600/comment20.gif



http://3.bp.blogspot.com/-xCQMKezxotc/T5iWZ1pdJKI/AAAAAAAABZE/lkwgkfqn-mo/s1600/comment-21.gif



http://3.bp.blogspot.com/-ta2X3TqtEUE/T5iWbptrn0I/AAAAAAAABZM/HxdQ-8K6sfk/s1600/comment-22.gif



http://2.bp.blogspot.com/--S-mPmcgbHo/T5iWdVs_CRI/AAAAAAAABZU/GHNIVQ7HjZA/s1600/comment-23.gif



http://4.bp.blogspot.com/-e4S0zdvWSx0/T5iWe-7E0NI/AAAAAAAABZc/hi-1u8W5pQU/s1600/comment-24.gif



http://2.bp.blogspot.com/-5HuXOZVXKoA/T5iWhozcL8I/AAAAAAAABZk/PyVx5czIZIY/s1600/comment-25.gif



macam biasa nak copy url guna Control C okey :)
jangan lupa drop komen.
have a nice day !






                                          
With Love : Syazwana Jamal :)


Thursday, April 26, 2012

Remaja Best !



                      




Hari tu PCB ade komen dekat entry aku pasal blog aku masuk remaja.
terkejut jugak sebab tak tahu pape.
pastuh hari yang sama tetiba member aku post kat fesbuk cakap die terkejut tengok blog aku masuk Remaja.
siap tangkap gambar post kat pesbuk lagi.
die punya eksaited tuh mengalahkan aku betul.
malu aku.
hahaha !



so balik kerja tadi terus pergi Mid Valley. gigih sangat kan.
walaupon sebenarnya boleh je beli dekat2 dengan rumah ni tapi sebab memikirkan baucer RasaMas yang nak expired 30 April ni and banyak tak guna lagi jadi moh ler kite ke sana.
Boleh makan banyak :P
Tapiiiiii tetiba sampai Mid Valley RasaMas dah takde. geram betul !
Last2 makan McD je.




Tapi nak buat camne kan. Nama aku yang comel Syazwana jadi Syazana. Agak2 boleh saman malu tak? wakakakaka !






Cerita cinta Syazana Jamal. Baca tajuk pon aku rasa sendiri nak muntah. Haakkk.



Blog dengan warna hijau (sekarang dah bertukar pink) yang menyejukkan pandangan mata ini kebanyakannya berkisarkan tentang kisah cintanya bersama seorang pemuda bernama Akram (boleh tak nak muntah? Apehal ayat jiwang sangat -_____-) Penulis juga banyak berkongsi cerita tentang kehidupan sehariannya selain menyediakan tutorial tentang cara-cara untuk mencantikkan blog. Tidak hanya itu, penulis blog ini juga rajin berkongsi dengan pembacanya tentang percutian atau tempat makan. Secara tidak langsung, pembaca boleh mendapatkan ilham sekiranya mengalami kekurangan idea untuk mencari tempat makan. Terdapat juga resepi-resepi mudah untuk disediakan dan dikongsi oleh penulis untuk tatapan pembacanya.





Tapi blog tak meletop, markah pon sikit saje.
sob sob.



okbai.


                     
With Love : Syazwana Jamal :)


Wednesday, April 25, 2012

Berharganya lima posen itu.



                                       
Semalam aku nak keluar duit kat atm CIMB kat opis aku ni.
sekali rosak lah pulak mesin tu.
aku tak paham kenapa setiap kali aku nak keluar duit dia nak rosak.
kalau aku tengah banyak duit elok pulak dia berfungsi.


petang tu pulak tekak aku terasa-rasa nak makan maggie tomyam sayur.
berbekal kan duit kertas RM5 dalam purse aku pon pergi lah kedai runcit bawah rumah aku tu.
balik kerja terus pergi.
tak singgah rumah dulu.


memula aku amik bawang besar sikit. lepas timbang kene lah dalam 50 sen je.
then aku pergi bahagian sayur.
amik sayur kobis yang panjang tu. ape benda entah nama dia.


kobis ni lah. tak tahu lah ada nama lain ke tak. aku panggil kobis panjang je.



so aku amik kobis ni sebelah, amik carrot sebatang, amik cili api sikit.
timbang2 kene RM5.80.
ah sudahh cukop ke tak duit aku ni.
terus zasss zasss pergi keluarkan purse cek duit.
sekali kira-kira cukup2 je ada RM6 masuk duit syiling.
nak kene bayar RM6.30.



terus berfikir-fikir mana nak campak bawang besar yang tak jadi nak beli tuh.
last2 senyap2 aku jalan letak bawang besar aku dalam bakul and tinggal.
bayar sayur je.
dah duit cukup-cukup nak bayar sayur saje.
sob sob.


actually ade je duit lagi dalam poket seluar lagi satu tapi time tuh aku pakai seluar lain.
dan sangat malas nak turun bawah balik semata-mata nak beli bawang.
naseb baik check2 kat dapur ada bawang aku lagi seketul.
hehehehe.



hari ni aku cek duit aku ada RM2 je dalam poket seluar.
ATM tak betul lagi.
hampeh.



kat rumah aku tu ada je ATM kat Seven E tu tapi bank lain.
nanti kene tolak sehinggit.
tak suka betul.


okbai.



                                       
With Love : Syazwana Jamal :)


Freebies : Background with gold flower 3



                                 


http://4.bp.blogspot.com/-f8xi1oSe5zo/T5dQp53LxrI/AAAAAAAABXc/yCnduLgOGQg/s1600/purple-background-gold-flower.gif



http://1.bp.blogspot.com/-IfyYyD_MHoY/T5dQq5fEW0I/AAAAAAAABXg/TA2hmMl6rdQ/s1600/sea-green-background-gold-flower.gif



http://2.bp.blogspot.com/-ewDpeD2_CMc/T5dQrwEmdlI/AAAAAAAABXo/oKbGRbWkb0A/s1600/sky-blue-background-gold-flower.gif



http://3.bp.blogspot.com/-P3ZGbJTFrAw/T5dQtBUFa5I/AAAAAAAABXw/XDHaxUZtcXM/s1600/turqoise-1-background-gold-flower.gif



http://1.bp.blogspot.com/-9TYxWJbG4x8/T5dQvFygMcI/AAAAAAAABYA/Aimd18n49q0/s1600/white-background-gold-flower.gif



http://3.bp.blogspot.com/-SZq1UF1B9AA/T5dQuC7ibrI/AAAAAAAABX4/hvqXOCCdyVM/s1600/violet-background-gold-flower.gif



http://4.bp.blogspot.com/-JH9bJ6qAhd8/T5dQwRQyfII/AAAAAAAABYI/2PcwfTWvJA8/s1600/yellow-background-gold-flower.gif



Macam biasa nak copy url guna control C.
kalau amik drop komen ye.
thank you :)



                               
With Love : Syazwana Jamal :)


Tuesday, April 24, 2012

Aku rasa kelakar.



                                           


Bos aku ni bukan jenis yang suka melawak or buat lawak.
kalau dapat email dari dia mesti yang serius je.
(bajet ada bos yang nak email bukan2 kan)


I mean selalunya bila aku email dia, dia akan reply like "ok. noted"
takpun "ok maklum"

ataupon "TK" (singkatan terima kasih)



tapi tadi dia suruh aku cari contoh soalan test student dia yang lepas-lepas.
so aku cari2 tak jumpa.
then aku email dia nak inform.
bila dah email aku tunggu reply.

and he said "okay"


and aku gelak. hahahahhaa !

kenapa ?

bagi aku "okay" tu macam ayat2 dalam mesej. I mean tak formal.
like everytime aku mesej Akram aku akan guna "okay" or "okies" instead of "ok"
and aku paling pantang orang reply mesej aku dengan word "k"
baik kau tak payah reply langsung kan.
berbulu je haku.



bos bos. mungkin dia dah ada sense of humor kot.
well ini satu perubahan.
sebab dia adalah sangat annoying.
dan skema.
dan super tak best. wakakakakaka !
(mampus kalau sekutu2 dia baca ni)





okbai.




                                    
With Love : Syazwana Jamal :)


Freebies : Cute comment icon with kitty.



                                   
Kenapa rajin sangat buat freebies ni?
Hmmmm actually sekarang macam tengah sedih sikit.
dont worry, sikit je. Hihi.


so bila sedih kene lah buat kerja yang disukai kan.
baru boleh lupa kesedihan.


macam biasa nak copy url guna Control C okey :)
jangan lupa drop komen.




http://4.bp.blogspot.com/-zKfXMz4Nz4M/T5Y0KZlpcRI/AAAAAAAABWM/DALHZQVGc7k/s1600/comment-2.gif




http://3.bp.blogspot.com/-sCVhXn7ALCE/T5Y0N38YPxI/AAAAAAAABWU/58OJ5L8AA6I/s1600/comment-3.gif




http://3.bp.blogspot.com/-2EW8RyxRoiU/T5Y0TDeLEDI/AAAAAAAABWc/ICNo14DtCgs/s1600/comment-4.gif




http://4.bp.blogspot.com/-1ZDGJpQ4DZE/T5Y0Wd6i93I/AAAAAAAABWk/Ljrvge19oyk/s1600/comment-5.gif




http://2.bp.blogspot.com/-Lp1qEODixhI/T5Y0XUzR76I/AAAAAAAABWs/SVB1HuvHXGc/s1600/comment-6.gif




http://4.bp.blogspot.com/-onjw6jEgumg/T5Y0YIPvQfI/AAAAAAAABW0/k5X0glx0-Qo/s1600/comment-7.gif




http://2.bp.blogspot.com/-RDLswrwaTmY/T5Y0Y7T0leI/AAAAAAAABW8/w-c1dqblhY4/s1600/comment-8.gif




http://4.bp.blogspot.com/-YMpWdgfyfMc/T5Y2kX-wQuI/AAAAAAAABXE/OFcYkOqtWE8/s1600/comment-10.gif




http://3.bp.blogspot.com/-ycqp2k6FBoM/T5Y2lLDK8LI/AAAAAAAABXM/4V8vp1v2zRw/s1600/comment-11.gif




http://1.bp.blogspot.com/-A8Nn3nKlGWI/T5Y2lhkswhI/AAAAAAAABXU/jbnW_gJ1AIE/s1600/comment-9.gif



p/s : Semua image transparent ;)





                                                               
With Love : Syazwana Jamal :)


Freebies : Background with gold flower 2



                               

http://2.bp.blogspot.com/-_LzLdUTNHbw/T5YB5SDV_FI/AAAAAAAABVU/AbBigNg4bhs/s1600/lavender-background-gold-flower.gif



http://1.bp.blogspot.com/-N6zBjv6LwwY/T5YB6G-xfYI/AAAAAAAABVc/t9Tp1cWHLHs/s1600/light-pink-background-gold-flower.gif



http://3.bp.blogspot.com/-a6ABI_j1HGs/T5YB6q7uciI/AAAAAAAABVk/emWv_fIhmWs/s1600/light-purple-background-gold-flower.gif



http://1.bp.blogspot.com/-kYqs86ClV3E/T5YB7fcxEfI/AAAAAAAABVs/pGUECO_6VIQ/s1600/light-salmon-background-gold-flower.gif



http://3.bp.blogspot.com/-0tJFpK50lWA/T5YB7wM9aEI/AAAAAAAABV0/iG-5iAp-9q4/s1600/lime-green-background-gold-flower.gif



http://2.bp.blogspot.com/-uFlUDoFD_P0/T5YB8hsG4_I/AAAAAAAABV8/jAWb1IkQzdQ/s1600/medium-turqoise-gold-flower.gif



http://4.bp.blogspot.com/-rMFvYIwYpOE/T5YB9e4WdsI/AAAAAAAABWE/NXYSem3kfy0/s1600/pink-background-gold-flower.gif




Macam biasa nak copy url guna control C.
kalau amik drop komen ye.
thank you :)




                           
With Love : Syazwana Jamal :)


Freebies : Background with gold flower.



                                  

http://1.bp.blogspot.com/-nWmwT6zI_kw/T5X2ctzvR6I/AAAAAAAABUc/4Dm-YHm8Fpw/s1600/chocolate+grey+background+gold+flower.gif



http://1.bp.blogspot.com/-mUGMlYZixkg/T5X2dmkI4DI/AAAAAAAABUg/sgTIdlz0pXU/s1600/coral-background-gold-flower.gif



http://1.bp.blogspot.com/-GBMdXaJywgQ/T5X2egb6OPI/AAAAAAAABUo/5UiS85owCV8/s1600/dark-grey-background-gold-flower.gif



http://1.bp.blogspot.com/-w2jDITeg9gw/T5X2fiCTzII/AAAAAAAABUw/BqFhovdunJU/s1600/dark-orange-background-gold-flower.gif



http://1.bp.blogspot.com/-ZWFUkthdWyo/T5X2grHERlI/AAAAAAAABU4/1lSwfHSF-8k/s1600/green-background-gold-flower.gif



http://3.bp.blogspot.com/-C9XnxJAd-bg/T5X2hgD59tI/AAAAAAAABVE/8wezcnKABMI/s1600/grey-background-gold-flower.gif



http://3.bp.blogspot.com/-TkdNzz4mW9k/T5X2jL0YfpI/AAAAAAAABVI/KmMRyGpcDk0/s1600/hot-pink-background-gold-flower.gif




Macam biasa nak copy url guna control C.
kalau amik drop komen ye.
thank you :)


                                 
With Love : Syazwana Jamal :)


Monday, April 23, 2012

Freebies : Background with colourful flower.



                           
Freebies lagi. Hehehehehe.
macam biasa kalau nak copy url guna control c ye :)
and jangan lupa drop komen.
enjoy.



http://4.bp.blogspot.com/-KdIkA7fM5C0/T5VL-JVZNZI/AAAAAAAABTM/T-ZhisYPmbs/s1600/hot-pink.gif


http://1.bp.blogspot.com/-PueTkjvPcPk/T5VMAru9cGI/AAAAAAAABTU/dF4YqO6kyTc/s1600/indian-red.gif


http://2.bp.blogspot.com/-P24m4u0R6qA/T5VMEZO_UjI/AAAAAAAABTc/kjB1DU10PMs/s1600/light-pink.gif


http://1.bp.blogspot.com/-2ckG6U7qKjQ/T5VMHN7OrEI/AAAAAAAABTk/Abp5CLfH0No/s1600/light-purple.gif


http://2.bp.blogspot.com/-hG53I8JrmYM/T5VMKRJYwII/AAAAAAAABTs/vPaRO2BeB4Q/s1600/magenta.gif



http://4.bp.blogspot.com/-NVpP3pOP1i8/T5VMNJfbZlI/AAAAAAAABT0/b9Y2kUlj6Hs/s1600/maroon.gif


http://1.bp.blogspot.com/-dKvm6UmVUBM/T5VMPmjqlEI/AAAAAAAABT8/tlSsKdsOi5Q/s1600/plum.gif


http://4.bp.blogspot.com/-8DOh4ooQ78s/T5VMSOZCL6I/AAAAAAAABUE/8gMYnL-htPo/s1600/purple.gif


http://3.bp.blogspot.com/-VGQYX5l037Q/T5VMU9WFvZI/AAAAAAAABUM/5ALttBSCLyU/s1600/soft-pink.gif



http://4.bp.blogspot.com/-6xg5e-SNoe4/T5VMXQP0dsI/AAAAAAAABUU/HBuNIWlgwUU/s1600/violet-red.gif







                          

With Love : Syazwana Jamal :)


 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal