Loading...

Thursday, May 31, 2012

Kisah sepasang baju berwarna kelabu ini.



                         



Okey menjawab kepada pertanyaan anda2 semua adakah baju di atas ini baju raya?
jawapannya adalah 'boleh lah'
hahaha !


Actually aku beli baju ni sebab nak pergi wedding sabtu ni kat Kedah.
Pergi wedding pon nak beli baju baru kan. Kelassssssssssss sangat.
Eleh macam lah korang tak macam tu kan. Jangan nak tipu.
Setiap kali nak pergi wedding masalah perempuan ni satu je.
Bosan dengan baju2 kurung yang ada.
kan kan ?


Aku ni lagi lah.
Seumur hidup aku tak pernah beli baju kurung sendiri.
Baju kurung aku pulak wujud time nak raya je.
Itu pon balik2 rumah je Pn. Ibu dah siapkan baju.
Paling tak sempat pon bape hari before raya aku akan pergi sopink dengan Pn. Ibu carik baju raya tapi still Pn. Ibu yang akan pilih sebab aku ni memang tak reti nak pilih baju sendiri sejak azali lagi.
Sebab tu baju kurung aku banyak kaler merah sebab Pn. Ibu cakap aku sesuai pakai baju kaler merah.
Padahal orang cantik macam aku ni pakai kaler ape pon sesuai *pitam*



Tabiat aku kalau nak pergi sopink aku akan bawak orang lain sebab nak suruh orang tuh pilihkan untuk aku.
Aku kalau orang lain pilihkan otometik aku akan rasa baju tuh cantik.
Jenis tak reti nak pilih barang sendirik.



So bayang kan bape kerat je lah baju kurung aku ni.
Tak penuh pon satu almari.
Pn. Ibu lagi lah setiap kali keluar sopink dia nak rembat satu baju kurung.
Dah dua almari dah baju kurung dia.
Itu pon setiap kali nak pergi orang kawen merungut takde baju. Berapi je aku dengar.
Nak membebel mak sendiri. eh? Ampun Ibu. Hewhewhew.



So alang2 nak pergi wedding jauh ni aku pon poyo-poyo lah nak beli baju satu.
actually dari tahun lepas konon-konon nak beli baju raya kaler kelabu ni tapi tak terbeli-beli.
so tak kire this time nak jugak kaler kelabu.
so jenuh la menapak satu masjid india tuh carik baju kaler kelabu.
ada sorang owner kedai tuh cakap this year memang ramai gila orang datang kedai carik baju kaler kelabu.
dia pon dah konpius.
kire kaler kelabu ni hot stuff lah. sampai size yang aku nak semua dah abes. mencik !



baju yang kat atas tuh kain English cotton.
kain dia tebal and sejuk.
warna dia pon gelap sikit kan. so cantik.
ada lag satu jenis tuh kelabu dia cair sikit. sangat tak kebabomm. hoho.


aku pilih dua jenis. Dua2 kurung moden.
satu kain chiffon (camni ke eja?) satu lagi yang atas tu.
Akram cakap dia lagi suka yang cotton ni.
so aku pon amik la yang ni.
yang kain chiffon tuh RM150. Yang English cotton ni RM190. Tapi Akram tawar sehabis mungkin dapat lah RM160.
Dan disebabkan jugak Akram pon willing nak menambah sikit duit jadi ahkak pon suke lerrrrrrrr.
keh keh.



maka sabtu ni marilah kite melaram sampai orang konpius mana satu pengantin ni.
eh? over taw.


okbai.



                                               
With Love : Syazwana Jamal :)


Wednesday, May 30, 2012

#11 Wordless Wednesday : First time beli baju sendiri.



                           



>.<








                               
With Love : Syazwana Jamal :)


Thursday, May 24, 2012

Gila.



                                 
Khamis, 4.10pm.

Mesej masuk.




Akram : Baru bangun. Bangun2 je diorang bagi berita sedih. Hmm

Aku : Berita ape???

Akram : Gaji dah masuk. Hmmm

Aku : Kelakar lah??????????







Okey nak mesej Akram ayat paling manis lah ajak pergi makan sedap2 esok.
Nak makan ape ye?
Hik hik.



"Hai sayang, intan payung, gunung kinabalu, yang hensem lagi baik hati. I missssssssssss U. Balik nanti drive elok2 tau. Btw esok kite makan sedap2 jom. Hikhik"



*Pitam*



okbai.

                                             
With Love : Syazwana Jamal :)


Wednesday, May 23, 2012

Hilangkan bohsan dengan Simsimi si dot dot.



                             
Sape yang rasa diri dia forever alone angkat tangan?
eleh malu2 pulak. keh keh
eh aku mane pernah forever alone *tangan di dada*


kalau korang ade Iphone mesti taw aplikasi yang boleh bercakap dan berbual dengan kite tu kan.
Alah yang Siri tuh.
Kalau pakai android ada jugak kot tapi tak sure semua android ade ke tak.
so kalau tak pakai Iphone pon boleh jugak sebab now kite boleh berbual dengan Simsimi.
Yeay ! Dah tak forever alone dah lepas ni.
kih kih.


Tapi bukan berbual yang bercakap lah but berchatting.
but its fun sebab Simsimi ni sangat sengal.
kadang2 boleh gila layan dia tapi kalau dah bosan sangat tuh memang terbahak-bahak jugak lah gelak.
Tapi yang kat opis tuh baik2 sikit kang tak pasal2 orang cakap kau gila sebab kejap2 gelak sorang2. 5 minit lagi gelak lagi. seminit lagi gelak lagi. sesaat gelak lagi sesaat kau datang sesaat kau hilang. eh?



so macam mana nak berchatting dengan simsimi ?
memula google je simsimi.


www.simsimi.com






bila dah pilih bahasa maka boleh la start chat dengan simsimi.
macam semalam masa nak balik kerja sementara tunggu kawan aku sempat jugak aku buang masa dengan simsimi ni.






siot tu ape?
makanan ke?
kahhh kahhh. sengal betul !





ade ke patot suruh tahan demam guna kapur barus + berus dawai.
=___________='





okey fine.
terasa gittew 







okey no komen.
lalalala.




okbai.




                                          


With Love : Syazwana Jamal :)


Tuesday, May 22, 2012

Kisah Strawberry cinta abadi, Akram dan baju kurung.



                               
Semalam Akram amik cuti sebab nak uruskan hutang MARA dia.
disebabkan aku pon ade benda nak uruskan kat CIMB aku pon cuti jugak.
jadi kami pon bersama-sama lah ke pejabat Mara.
Masa tengah tunggu Akram settle kan urusan dia aku baca2 majalah dulu.
Membaca kan amalan mulia. Hewhew.
Tetiba ada satu page tuh cerita pasal Irfan Khairi, Jutawan Internet.
Aku tak kenal pon dia ni. Tapi satu benda yang menarik perhatian aku was nama anak bongsu dia.

Cinta Strawberry Abadi



Dari kiri: Ilham Abadi, Ikhlas Abadi, Cinta Strawberry Abadi, Kasih Kamilia Abadi.



Amboii kelas sangat nama kau dik !
Senior aku cakap tu anak 'hasil' kat strawberry park kot.
kahh kahh. no komen.


Memula Akram cakap nak gerak kol 9am dari rumah tapi biasa lah orang tue tuh kalau cakap pukul 9am takde makne nya. harapan palsu semua tuh. pukul 1100am baru nak keluar rumah.
itu pon dah macam halilintar membelah bumi aku kejutkan. huhu.
dah la aku lapar tak bekpes.
ape lagi sepanjang jalan tuh dengar lah aku membebel sebab lapar.
agaknya kalau badan aku ni ade button suis on off dah lama Akram off aku supaya diam sekejap. kui kui.


Aku kalau lapar memang akan membebel sampai lah aku dapat makan.
tapi lepas makan aku akan membebel jugak.
membebel sebab kenyang sangat.
huahuahua. memang manusia ni tak pernah nak bersyukur. eh ke aku je? :P


disebabkan tak tahan dengan bebelan aku, abes je urusan kat CIMB Bank terus masuk sogo carik makanan.
kitorang pilih nak makan kat food court sebab nak cari nasi.
dah kate lapar sangat kan.
masa tengah makan tuh tetiba aku offer nasi kat Akram sebab aku macam tak habes.
Biasa lah aku ni, cakap lapar kemain tapi dah dapat makanan bukan nak makan habes.
perut kecik katenyeee. eh?


'Nak nasi tak?'

'Eleh tadi cakap macam lapar sangat'

'Alah lapar tapi nasi ni banyak sangat lah. Tak abes. Amik eh?'

'Boleh lah. Bak sini.'

Sendukkan nasi kat pinggan Akram. Tetiba Akram cakap 'Ha tengok camne nak kurus camni. Ada je anasir2 luar yang mengganggu'


Nak salahkan aku lettew sebab selalu jadikan dia tempat menghabiskan makanan aku. hahaha.


Aku : So maknenye terima hakikat lah sekarang ni kurus? Hahahaha.

Akram : Eleh tengok lah. Die ni dalang utama menaikkan berat badan.

Aku : Naseb lah. Hehehehe.


Lepas makan jalan2 dalam Sogo sebab nak cari wallet untuk Akram.
Besday present dia tak bagi lagi sebab aku mane lah reti nak beli barang2 lelaki ni.
kang aku beli dia tak berkenan pulak.
so bila dah kuar berdua ni alang2 suruh dia pilih sekali.
alang2 jugak sogo tengah banyak sale ni jadi mari kita jimatkan duit. hehehe.


Tapi nak menunggu dia memilih tuh fuhhh kemain lama.
masa nak jalan kat aras lelaki tuh aku cakap "alah bosannya. sama je baju lelaki ni"

then Akram cakap "Macam tu lah perasaan lelaki bila jalan kat aras perempuan. Ingat tak bosan ke? Same jugak. Bla bla bla ..."


okey fine !


Last2 dapat jugak wallet yang dia minat. alhamdulillah.
tu pon dah berapa kali dia pusing area wallet tuh.
aku pon dah berapa kali menguap. haha !
nak yang jenis kain lah. nak yang takde besi2 lah. takde zip lah.
nak yang simple lah. itu lah ini lah. cerewet mengalah kan aku. eh?



lepas settle beli wallet aku pulak hayak dia masuk jalan masjid india.
syurga duniawi kaum wanita. hahahaha !


daripada pukul 3 lebih kot sampai lah pukul 6 lebih kitorang jalan kat masjid india tuh tanpa berhenti.
setiap kedai kitorang masuk.
semata-mata nak cari baju aku nak pakai pergi wedding.
and untuk pertama kalinya dalam hidup aku rasa best shopping dengan lelaki.
sebab semalam Akram macam senang je bagi pendapat.
lepas tuh setiap ceruk kedai yang aku masuk dia ikot.


Aku nak cari baju kaler grey.
tapi dia punya susah tu Ya Allah agaknya kalau kaki aku ni boleh cakap dia dah menjerit kepenatan dah.
masalahnya kalau jumpa yang berkenan takde size.
kalau ade size tak berkenan pulak.
memang semua kedai kat masjid india tuh kitorang masuk.
hebat tak hebatlah kan.


at last jumpa jugak satu baju ni.
kain english cotton yang tebal. ada manik2 sekali.
kurung moden.
Akram suka baju tuh so aku okey lah sebab aku ni susah nak pilih baju sendiri.
aku lagi suka orang pilihkan.
sebab tu selama 24 tahun hidup aku tak pernah beli baju raya sendiri.
semua Pn. Ibu yang beli kan. hehe.


Baju tu harga rm189.
dapat kurang paling habes rm170.
tapi disebabkan Akram ni mulut dia memang super duper menawar sampai aku pon dah segan dengan akak tuh akhirnya dapat lah RM160.
Akak kedai tuh siap lagi tunjukkan buku bil dia punya lah nak cakap yang dia jual baju tuh kat customer lain harga RM170. kesian akak tuh. huhu


Masalahnya aku try cari baju tuh kat kedai lain nan ado.
kedai akak tuh je ade.
jenis kaler and kain yang aku nak.
kedai lain semua jual kain kelabu yang tak berapa cantik :(
Akram cakap aku pakai kain chiffon (betul ke eja?) nampak gemuk.
okey fine aku beli lah cotton.
So Akram tolong bayar sikit, aku tambah sikit. yeay !



Boleh la melaram next week pergi kenduri kawen kat kedah.
keh keh.


dah siap semua nak balik lah kan.
macam biasa aku akan cakap lapar.
aku rasa Akram tahan je nak membebel. kih kih.

'tak habes-habes dengan lapar dia'


nak buat camne.
kuat makan pon sayang jugak kan ? :P


okbai.


                                               
With Love : Syazwana Jamal :)


Sunday, May 20, 2012

Perangai abnormal lelaki ni.



                                     



Ni aku nak tanya sikit adakah suami korang atau boipren korang atau teman tapi mesra korang yang ada perangai abnormal macam Akram ni.
Abnormal lah bagi aku sebab before ni bekas-bekas boipren aku (ayat selalu nak hot kan. kahh kahh) tak pernah pulak berperangai macam ni.
Perangai abnormal tu adalah setiap kali gaduh dia akan hantar mesej yang sangat banyak sampai beratus-ratus.
Kadang2 tu mesej yang sama. Kadang2 mesej lain2. Kadang2 mesej kosong.



Perangai sangat kan. Macam nak tampar je. Memenuhkan inbox aku. Naseb baik lah phone aku ni auto delete mesej kalau dah full. Kalau tak dah satu keje pulak aku nak delete mesej2 dia tuh. grrrr.


Kisahnya semalam saje je lah aku gurau2 dengan dia ni.
Selalunya dia okey je.
Entah hantu ape masuk dalam badan die semalam tetiba nak tacing.
Eh apehal kan.


Lepas tuh sentap sebab aku tak pujuk. Aku buat bodoh je.
Alololo comel lah merajuk camtuh?
Boleh bla. Kahhh kahh.



Aku ni perangai sikit.
Daripada dulu perangai aku kalau orang buat salah aku merajuk.
Kalau aku buat salah pon at the end aku yang merajuk jugak.
Tak tahan kan dengan perangai aku. Wakakaka.



So aku silent phone pastuh tido.
bangun2 pagi hamik kau tiga puloh nam mesej masuk.
Sampai nak kong batery aku. siot betul.
Bangun2 pergi cas henpon. Tetap silent.
Pukul 9am check2 phone ade 57 mesej.


Ni baru sat tadi aku check phone ade 12 mesej.
Amboi2 mentang2 lah mesej aku satu sen je kau hantar banyak2 ye.
Ni cara-cara mesej 1 sen.
Pasni kitorang nak pakai line celcom yang mesej dengan call free tuh entah2 satu minit seribu mesej aku dapat. -_________________-"




Gelabah la Akram ni.
Padahal tau je aku mana lah pernah merajuk lama-lama.
Saje lettew nak sweet2 dengan aku.




Okey nak pergi check henpon yang tengah cas tuh.


okbai.



                                     
With Love : Syazwana Jamal :)


Friday, May 18, 2012

Nyaris kene culik dekat area rumah.



                   


Sape bace Harian Metro hari ni?
Disebabkan En. Ayah pelanggan setia Harian Metro makanya aku pon terpaksa lah jugak baca surat khabar ni.
Gambar kat atas ni salah satu berita dalam HM hari ni.
Biasalah kes budak kene culik.
Dah takde keje lain agaknye penculik tuh.



Tengok gambar biasa je.
Sekali baca berita dia baru sedar.
Jalan Pantai Murni, Pantai Dalam.
Okey fine kawasan rumah sewa aku tuh.
Tengok gambar betul2 baru pasan memang bus stand area rumah aku.

Terus mesej Akram.


'Eh taw tak kat HM hari ni ade berita budak nak kene culik. Kat area rumah sewa kat KL. Kat bus stand tuh. Dah tak selamat lah nak naik bas. Hehe'


'Eleh, ade ke orang nak culik die'



'Ade lah. Huhu'




'Hahaha. Mane ade. Berat, penat je nak culik. Huahuahua'




'Eleh biar lah. Huh'




'Hehe. Betul lah kan?'




'Yelah. Malas nak layan'




Sehari kalau tak kenakan aku tak sah agaknya hidup dia ni. cisss.


Menurut HM, budak ni baru turun bas awam balik sekolah.
Baru jalan beberapa meter nak balik rumah tetiba ada orang nak culik dia.
Tapi budak tuh selamat sebab masa penculik tuh tarik dia nak masuk dalam van dia tetiba terfikir nak longgarkan tali beg and gigit tangan penculik tuh.
then terus lari tinggalkan beg dia kat situ.



Tapi aku pelik lah. Area kawasan rumah aku tuh memang ramai orang.
Tak sangka ada jugak kes culik kat situ.
Siang2 hari pulak tuh.
Tepi tuh ade kedai makan mamak memang ramai orang lepak situ.
Penculik dah makin berani lah sekarang. Seramm.



Btw Pantai Dalam memang kawasan hitam.
Jangan tanya kenapa.



okbai.



                                     
With Love : Syazwana Jamal :)


Thursday, May 17, 2012

Si Pembebel mengalahkan makcik2.



                   

'syg, nak bawak kereta eh'

'tak boleh nanti terbabas. hahahaha'



Ciss betul. Baru terbabas sekali. Belum berkali-kali.

Al-kisahnya hari tuh Akram offer nak ajar aku drive guna Myvi dia sebab aku ni kan sangat penakut nak bawak kereta.
Kereta tuh aku ibaratkan seperti Cikgu Displin yang sangat super garang sampai setiap kali aku duduk seat driver kompem neves. Sepertinya di sebelah itu ada pegawai JPJ.
Tu baru duduk belum bawak lagi.
Kalau dah start enjin lagi lah super neves. hahaha !



Actually penyakit aku ni bukan ape.
Aku neves sebab aku rasa kereta tuh besar sangat berbanding aku yang comel (taknak cakap pendek. huahuahua) ni.
So bila aku bawak aku terasa amat kerdil sekali and mulalah gabra. kui kui.



So Sabtu malam lepas kot Akram bagi bawak kereta dia.
Aku macam terkejut jugak sebab dia percaya aku bawak kereta dia.
Yelah kereta baru kan. Dah la dia sayang gila kat kereta.
Asyik je membebel bila aku sentuh2 cermin kereta dia sebab taknak bagi ada kesan kotor.
grrrrrrrrrrrr.



Aku ni sebenarnya rabun tapi memang pemalas nak pakai cermin mata sebab tak cun la pakai cermin mata.
wakakakaka. tampa kang !
So masa aku drive tuh memang jalan agak gelap lah.
Lagi satu masalah aku ni, aku tak suka pandang jalan 10m ke depan.
Aku mesti nak tengok jalan depan2 kereta.
Tu yang asyik je nak terbabas kat simpang.
Akram lagi lah. Dari start aku hidupkan enjin sampai lah tukar seat dengan dia tak benti2 membebel.
Dah la suka loyar buruk. Kuat bebel pulak tuh. Huhu






'Cuba lah pandang jauh sikit. Ni nak pandang depan kereta je. Tu yang gelabah tu'




'Simpang depan tuh. Slow sikit'




'Apesal ke tepi sangat ni. Tengah sikit'




'Dah taw rabun tak nak pakai cermin mata. Lepas tuh tak nampak'



'Tengok tu orang suruh pandang jauh2 dia pandang dekat jugak'



Nampak tak dia punya bebel tuh. Adoii tertekan. hahaha !
Yang kelakarnya sampai kat satu simpang tiga ni patotnya belok kiri tapi aku terterus.
Lagi sikit nak ternaik divider jalan.
Tetiba pulak ternampak ada kereta datang dari sebelah kiri dengan enjin kereta pulak dan dan tu nak mati. cisss. gelabah la ape lagi. Haha !
Naseb baik lah kereta tuh tak laju.
Terus cakap dengan Akram 'Alamak camne ni? Ala neves nya neves nya'


Akram mesti malas nak layan aku. wakakakaka.
Pastuh slow2 reverse and masuk kiri. Naseb baik kereta sebelah tu bersabar dengan perangai aku. Hahakkk.
Malu betul. Hehe.



Nak buat camne aku kan penakut. :P






tapi comel. tu yang Akram tak sampai hati nak marah. wakakakaka.




okey ini menakutkan -___________-'





okbai.



                                 
With Love : Syazwana Jamal :)


Tuesday, May 15, 2012

Freebies : Background with small love.






http://2.bp.blogspot.com/-gxnn2P5SbFc/T7IEqsjKFHI/AAAAAAAABgE/ehk_znb_5LA/s1600/love+1.png




http://2.bp.blogspot.com/-uQVMQvifHHY/T7IE1peNqdI/AAAAAAAABgM/1wMSN4LHq18/s1600/love+2.png




http://2.bp.blogspot.com/-QeXw643le7A/T7IE5DGKXYI/AAAAAAAABgU/fQfwt9kkgcw/s1600/love+3.png




http://1.bp.blogspot.com/-uumsOaadjuM/T7IHCkimdvI/AAAAAAAABgk/9IyqksLc5K8/s1600/love+4.png




http://2.bp.blogspot.com/-IasFEjp5mOU/T7IHPj_m5EI/AAAAAAAABgs/fHSgFX8gJY4/s1600/love+5.png





http://1.bp.blogspot.com/-ao2n6K1nw9Q/T7IHV0hIcuI/AAAAAAAABg0/9FIiIJay6es/s1600/love+6.png





http://2.bp.blogspot.com/-cZeVOpQc-Zw/T7IHZhKdadI/AAAAAAAABg8/p8wTjmqNevE/s1600/love+7.png




Macam biasa nak copy url guna control C.
kalau amik drop komen ye.
thank you :)




                           
With Love : Syazwana Jamal :)


Sunday, May 13, 2012

Si Loyar Buruk.



                                             
Kalau hari biasa Akram akan masuk kerja pukul 730am. Kalau hari minggu dia akan masuk kerja pukul 800am. Kalau dari rumah pergi tempat kerja dalam setengah jam camtu lah.

Hari tuh dia suruh kejutkan pukul 715am camtuh. so okey lah.


Akram : Nanti kejut kan pukul 715am tau.
Aku : Okey. No problem.
Akram : Bangun pukul 715am. Siap2 pukul 730am. Gerak pukul 735am. Sampai pukul 740am.
Aku : Haaa?
Akram : Yelah gerak pukul 735am sampai pukul 740am.
Aku : Eh apesal 5 minit je?
Akram : Yelah gerak 735am. Sampai kat kereta 740am.
Aku : Tampa kang !







Dalam kereta tengah dengar lagu Jimmy Palikat, Anak Kampung.


Aku : (nyanyi sama2 dengan radio)
Akram : Awak Jimmy Gemuk.
Aku : Cakap diri sendiri.
Akram : Eleh cakap awak. Awak Jimmy Gemuk.
Aku : Okey fine. Benti. Nak turun kereta sekarang.
Akram : Hahahahahaha ! Emosi.







Masa lepak2 kat rumah, Akram mesej.


Akram : Buat ape?
Aku : Takde ape. Baring2 tengok tv.
Akram : Eleh gemuk lah macam tu.
Aku : So sekarang ni kurus lah?
Akram : Tak lah. Sekarang gemuk, nanti jadi lagi gemuk lah. Haha !
Aku : =_____________="







Dalam kereta.



Aku : Kenapa orang susah sangat nak sebut Akram eh?
Akram : Kenapa pulak?
Aku : Yelah. Dorang mesti sebut Ikram.
Akram : Sape sebut ?
Aku : Ibu sebut Ikram. Humairah pon sebut Ikram. Ni ada sorang akak kolej dulu pon sebut Ikram.
Akram : Bese lah Akram kan unik. Ikram biasa sangat.
Aku : Perahsan.






Aku : Nak tahu tak kenapa Ibu (Mak aku) bahasakan diri dia ibu?
Akram : Entah kenapa?
Aku : Sebab ibu garang. So dia cakap bila kitorang panggil dia Ibu, dia macam lembut sikit lah. Hehe
Akram : So time period nak kene panggil Ibu la ni?
Aku : Hoi. Siot betul !
Akram : Hahahahahahahahaha !







Kadang2 memang geram layan dia ni.
Dah la suka main tarik2 rambut orang.





Tapi bila datang manja dia, aku sorang je boleh rasa. Kahhh Kahhh.






okbai.




                                                   
With Love : Syazwana Jamal :)


Monday, May 7, 2012

Chili's Grill & Bar Restaurant, Mid Valley



                                   
Rabu lepas birthday Akram.
kalau tahun lepas aku buat2 lupa sampai Akram buat ayat camni


Akram : Cuba tengok kat fb ada ape eh?

Aku : Ada apa?

Akram : Entah la. Member la bagi taw. Tak taw ape. Cube lah tengok. (bagi hint nak suruh tengok besday die)

Aku : Alah malas lah.

Akram : Yelah takpe lah.

Aku : HAHAHA ! Fine Happy Birthday. Tak lupa pon. Bla bla bla ...


Tapi tahun ni aku malas nak buat2 lupa ni.
kang tetiba lupa betul kang tak pasal je perang 3 penjuru.
cuma aku cakap aku nak celebrate besday dia tapi tempat adalah rahsia.
suprise katenyee. :D

so Sabtu lepas kitorang pon pegi lah Mid Valley.
kitorang gerak kol 5 lebih kot. Akram siap cakap lagi "ni kompem berejam nak cari parking"
tetapiiiiiiiiiiiiiiiii adalah sangat ajaib dan buat pertama kalinya masuk2 Mid Valley terus dapat parking.
tak sampai 5 minit.
terima kasih kepada mata ku yang bulat kerana nampak parking kosong. keh keh.
nak harapkan Akram, dia tahu makan je *tetiba*

aku plan nak bawak makan kat Chili's.
sebabnya daripada dulu Abang Ipar aku suruh try makan kat sini sebab dia cakap makanan kat sini besar gila.
tapi tak pernah pulak aku try. so alang2 besday Akram ni aku pon ingat nak try lah.
konon2 nak suprise kan Akram.
before pergi Mid Valley aku google dulu Chili's tuh kat bahagian mana.
sampai Mid Valley aku kompem lagi kat directory. G(E) - 011 B - 0013

so dengan konfidennya pergi level G, sekali tak jumpa.
kahhh kahhh padan muke.
last2 Akram tanya kedai apa.
dan terpaksa lah cakap jugak nak makan kat Chili's. :(

Then kitorang cari kat The Garden tak jumpa juga. last2 tanya kaunter information.
rupanya Chili's tuh kat Mid Valley tapi kat bahagian luar. cisss.
patot lah tak jumpa.
musnah suprise haku.


Akhirnya tercapai jugak impian nak makan kat Chili's. Yehuuuuuuuuu.
Akram cakap 'Jangan lah eksaited sangat'
Then Aku cakap 'Mestilah. dah doploh pat tahun hidup first time makan Chili's. hehehe'
Akram cakap 'Alah. ni dah doploh nam tahun 3 hari baru dapat makan Chili's. lagi lah lama'
Pastu kitorang gelak-gelak :)




Birthday boy. Nak manja-manja dengan aku pulak. suruh pilih nak makan ape pon susah. nak jugak aku pilihkan. dah tue pon mengade-ngade :P




masa tengah tunggu makanan sampai tetiba Akram terperasan majalah remaja dalam beg aku.
aku bawak sebab aku letak birthday kad akram dalam tuh, taknak bagi dia kelepet2 kan.
pastu Akram cakap 'Ni remaja yang blog masuk dalam ni kan?'

Terus aku tersipu-sipu malu.
dah la Akram dan-dan jugak nak baca kat situ.
aku tanya 'mana taw ni?'
sebab Akram jarang2 je online. dan dia memang dah tak baca blog aku dah.
dia follow blog aku zaman dulu2 je masa aku nak tinggalkan dia (ecewahhh ayat macam hot. tampa kang)
konon nak update perkembangan aku lah time tuh. kahh kahhh.

Akram cakap 'adalah orang bagi taw'

amboi banyak betul spy2 kat luar tuh kan.
dah tak boleh nak kutuk Akram banyak2 lagi dalam ni.



Aku amik Nachos pastu add Fajita Chicken as starter. sebab aku baca2 kat blog orang macam sedap je dorang makan nachos ni. so order lah. makan tak sampai separuh pon. yang lain bungkus. kenyang gila ! bawah tu nachos yang makanan ringan tuh. atas tuh dia letak lah cheese, ayam, cendawan semua. sedap jugak. aku ni ape je yang tak sedap.




Yang kiri air aku. guava. Yang kanan air Akram. Pineapple. Dua2 air bottomless. Means kau boleh refill selagi yang boleh kau telan. Tapi kitorang refill sekali je. Yelah kenyang gila kot.




Disebabkan Akram suruh aku order maka aku orderkan lah dia Flame -Grilled Ribeye. Akram memang suka makan steak. Kalau aku kureng sikit. Aku lagi suka ayam. Daging tu 10oz. Dia boleh pilih nak masak betul ke, kurang masak ke, masak separuh ke. Ada 6 jenis masak kot tapi lupa lah. Daging dia tebal and paling best lembut gila. 




Ni aku punya. Fire-grilled Chicken & Portobello. Ayam ni biasa je. Bak kata Akram 'Ayam rasa ayam lah. Nak rasa apa lagi'. Belakang ayam tuh tersembunyi mashed potato. Tapi kan yang tak bestnya potato die takde kuah. Aku ni dah la tak berkenan makanan kering2 ni. Tapi licin jugak pinggan aku. Hahakkkk.





Tunggu sudu garfu. Makanan dah sampai tapi sudu dengan garfu tak sampai2 lagi. apa pon tak boleh. Huhu


Lama jugak kitorang duduk dalam ni.
Akram sampai keluar daripada Chili's tuh dua kali berjalan-jalan menghadamkan makanan dalam perut.
hahaha !
tapi seyes lah kenyang gila.
maybe potato dia tuh kot yang buatkan makin kenyang.
pastuh air sampai 2 gelas mana tak kenyang kan. hehehe

Total harga : RM148

lepas makan jalan2 dalam Mid Valley kejap then balik. tapi aku cakap dengan Akram taknak balik rumah sebab bosan.
so Akram bawak pergi Speed City KL (Selangor Turf, Seri Kembangan) tengok orang drift.
yang best nya dapat layan Mak Jemah drift tuhhhhhhhhh.
tapi nanti2 aku cerita.


okbai.



                                                 
With Love : Syazwana Jamal :)


Friday, May 4, 2012

Tanggungjawab.



                                    
aku kan sebenarnya malas nak merempan-rempan marah-marah sakit hati bagai ni.
tapi manusia sekarang ni memang perangai banyak yang menyakitkan hati.
sifat tanggungjawab tuh macam dah takde dalam diri dah.
balik-balik nak menyusahkan orang lain je kerjanya.



alhamdulillah, bilik aku dah ade orang masuk.
aku tengok budak tu okey je. memang budak lagi. baru 21 tahun.
tapi dah kerja.
walaupon dia orang Kelantan (sorry bukan nak cakap ape, tapi aku memang susah nak masuk sikit dengan orang Kelantan) tapi kalau die buat perangai okey then aku okey je.
jangan mengade nak carik pasal dengan aku.
tak pasal kang pinggan mangkuk melayang.



yang si penipu Nida tu sampai ke sudah takde nya nak menuntut barang2 dia tu.
nampak sangat dia menipu kan.
konon kene samun.
takkan lah trauma sampai ke sudah. dah sebulan kot.
ikotkan hati nak je aku campak barang2 dia kat tempat sampah bawah rumah tu. naseb baik sifat perikemanusiaan aku ada lagi.
even dah sebulan barang2 dia kat rumah aku tu aku simpan kan jugak.
masa dia letak barang kat rumah, housemate aku cakap dia dapat offer jadi stewardess kat Air Asia bulan 6 ni.
so mungkin dia tak heran dah dengan barang2 dia sekarang. wtf.
tapi kan aku pelik lah housemate aku cakap si Nida tuh ala-ala tinggi aku je pon. boleh eh jadi stewardess?



itu satu hal. ada lagi satu hal lain pulak.
ada lagi satu medium room dalam rumah aku kosong.
so dua hari lepas ada dua orang baru pindah masuk.
dua2 dari Kelantan. kerja kat PPUM.
tetiba semalam cakap tak jadi pulak nak duduk bilik tu. nak pindah.
oh dah tido satu malam dalam rumah aku tetiba tak jadi pindah masuk pulak.
dah la duit semua tak bayar. orang duduk hotel bajet satu malam pon bayar tau.



tapi tak kisah la kan.
yang dikisahkan nya budak tu keluar rumah siap angkut kunci2 bilik tu sekali.
dua2 copy dia angkut. and kitorang dah tade langsung kunci bilik tu.
ape ke bangang nya perangai tu.
dah tak jadi masuk pulanglah kunci tuh. kau nak buat ape? pekasam?



aku tade budak yang pegang kunci tuh. aku ada nombor budak lagi sorang.
bila aku tanya dia cakap takde simpan nombor si budak yang pegang kunci tu.
tapi dia cakap kawan dia ada.
nanti dia tanyakan.
padahal kerja satu tempat. masa daftar kerja kat PPUM boleh jumpa. takkan tak boleh tolong aku mintak nombor budak tuh.
bukan susah pon.
eh aku ni setakat ni tak pernah bunuh orang lagi lah. nak marah orang pon aku susah.
aku nak kunci je. bukan suruh bayar doploh ribu pon.
susah sangat ke nak tolong sesama manusia?



sejak aku cari penyewa baru ni macam2 perangai manusia aku jumpa.
dan semua menyakitkan hati.
rupanya memang ramai manusia yang tak bertanggungjawab ni.
pakai baju kurung elok bertudung tapi hati, perangai macam @#X*^%$#!!!!!



sorrylah.
aku memang bukan jenis pendendam. and seumur hidup aku tak pernah tau perasaan dendam tu macam mana.
tapi rasa sakit hati tu memang ada.


harap2 dorang sedar yang dosa dengan manusia tu tak terampun kalau orang yang dia buat salah tu tak ampunkan.






Rabu ari tuh besday Akram. Dah siap dah birthday card dia. Maybe weekend ni nak celebrate. *eh tadi beria marah2 tetiba up topik besday pulak*
Biasalah perempuan kan boleh berubah dalam masa satu saat. hahahahaha. ape pon tak boleh.




okbai.

                                                                
With Love : Syazwana Jamal :)


Thursday, May 3, 2012

Freebies : Cute comment cartoon 2



                       


http://4.bp.blogspot.com/-L4r6j_ZM0aI/T6Hm0C9t_NI/AAAAAAAABc4/k3bGNFKam3E/s1600/comment-26.gif



http://1.bp.blogspot.com/-9iSbgQ0hH0Y/T6Hm039tCcI/AAAAAAAABc8/RWX6b_NsDvk/s1600/comment-27.gif



http://2.bp.blogspot.com/-powVGXv6kLI/T6Hm1iVO9hI/AAAAAAAABdI/0SYRQXAuzkM/s1600/comment-28.gif



http://1.bp.blogspot.com/-QyYRQLR0Gnc/T6Hm3Gy5wJI/AAAAAAAABdM/Q1l91bGHnJM/s1600/comment-29.gif



http://3.bp.blogspot.com/-szsRilm2TSk/T6Hm3-D8xVI/AAAAAAAABdY/OkYfQtu3USA/s1600/comment-30.gif



http://3.bp.blogspot.com/-9yLFcfokmNo/T6Hm5aTjrcI/AAAAAAAABdc/eDCtZbysUN0/s1600/comment-31.gif




macam biasa nak copy url guna Control C okey :)
jangan lupa drop komen.
have a nice day !




                                  
With Love : Syazwana Jamal :)


 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal