Thursday, July 18, 2013

Antara penyebab aku takut nak naik lif





Kuala Lumpur: “Saya terkejut melihat kanak-kanak itu terus mendiamkan diri sebaik kepala dan badannya dari paras pinggang ke atas tersepit di pintu lif,” kata Mohd Nor Asyraf Saifuddin, 17, saksi kejadian ngeri meragut nyawa, Khairul Amir Azri Lani, 11, dalam kejadian di Projek Perumahan Rakyat Desa Tun Razak, Sungai Besi, di sini semalam.



Berita hari ni. Budak maut tersepit pintu lif.
Ni lah ni antara sebab aku paling benci naik lif sampai kadang rasa tanak naik lif.
Tapi dah duduk rumah tingkat 11. Opis tingkat 14. Kau mampu nak naik tangga hari2?
Mau kejung kaki kau seminggu.
Cewah alasan.
Cakap je lah malas kan. Haha!


Tapi betul lah. Everytime aku nak naik lif mesti rasa cuak.
Takut kalau tibe2 lif tu stop.
Pastu tetibe tali putus ke ape ke.
Tetibe terjunam ke bawah.
Free fall okey kalau lif jatuh. Takde graviti langsung.
Macam kau terjun dari bangunan tu.
Nauzubillah.


Tapi setakat ni aku memang tak pernah lagi berhadapan dengan situasi cemas macam ni.
Cuma kadang2 bila naik lif tu rasa gegar sikit terus menggigil sambil doa bebanyak.
Belum campur kalau lif tu berbunyik2.
Terus rasa nak buat solat taubat dan-dan tu jugak.
Die punye menggigil tu lagi teruk dari nak pergi interview. Haha!


Harap2 aku tak lalui la situasi macam ni.
Simpang.


okbai.






With Love : Syazwana Jamal :)


10 comments

July 18, 2013 at 1:08 PM

Ngerinya.. Nasib baik umah skang ni atas tanah je.. Tak payah susah2 pikir takut nak naik lif.. huhu~~

July 18, 2013 at 1:09 PM

Jentik HISHOP + SAVE22!

July 18, 2013 at 1:26 PM

kite pun kadang2 cuak bila naik lif.

sbb dulu pernah sangkut tp x la lama dlm 5minit mcm tu -___-

masa tu mmg gelabah

mujur cepat je deme amek tindakan. heh kalau tak mau pengsan

p/s: btw tali putus mcm dalam filem je. hihi

July 18, 2013 at 7:05 PM

yang ena lak, suka bebenor naik lift.. hahahahaha... tapi kalau dia stuck, memang takut gak..

July 18, 2013 at 11:23 PM

memang sedih sgt ak baca berita yg ni. dah la baru balek sekolah.. :(

July 19, 2013 at 10:38 AM

akak pernah ada pengalaman yg agak ngeri la.. dh la sensorang dlm lif.. nak naik tingkat 5, baru setingkat, lif berenjut tapi msih bergerak ke atas.. pastu lampu jap nyala jap padam.. huwaaaa... dhla dlm lif xde line tepon.. ms tu mmg pasrah.. kalau kabel putus ke hape, mengucap banyak²..

July 19, 2013 at 10:46 AM

sdih tgk brita ni..

pasti trauma yg lihat dpn mata.

July 21, 2013 at 10:01 AM

mmg tkut sama le kita kt ofis naik lif..

July 22, 2013 at 12:42 PM

ngeri nya..

saya pun xsuke naik lif sebab rasa pening klo naik lif ni~

July 22, 2013 at 12:42 PM

ngeri nya..

saya pun xsuke naik lif sebab rasa pening klo naik lif ni~

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal