Monday, July 29, 2013

Muke garang tapi dalam hati ada taman.




Akram ada sorang mak angkat kat KL ni.
Aku pernah jumpe sekali masa teman Akram pergi wedding kawan die kat Seremban dulu.
Pastu tetibe last week lepas buke Akram cakap dengan aku yang mak angkat die cakap dengan die kenapa aku masam sangat masa jumpe kat wedding hari tu.
Hahahaha! Nak tergelak aku.
Muke yang masam okey bukan badan yang masam.
Muke tak cantik takpe asalkan badan tak berkepam.


Tiem tu panas giler badan dah berlengas macam ape.
Akram pon kenalkan gitu2 je.
Aku pon salam2 je lah macam biasa. Takde lah nak duduk semeja bagai.


So aku cakap lah dengan Akram yang aku dah biasa dah orang cakap macam tu dengan aku daripada zaman aku kat Matrik Kedah lagi.
Roomate aku siap cakap "Ko ni kalau aku tak kenal ko memang aku cakap ko sombong. Muke tak pernah nak sennyum. Tapi dah kenal boleh jadik giler dengan perangai sengal ko."
See?
Dont judge one person by his/her face.
Ceewahhh.




Contohnya macam gambar atas ni. Memang aku lettew.



Dan juga ini.



Aku tak tau kenapa aku ni jenis susah sangat nak beramas mesra dengan orang.
Pernah jugak try tapi giler awkward.
Sampai satu tahap macam eh macam geli pulak aku poyo2 beramas mesra dengan orang.
Macam ye ye jek ceritanya.
Padehal dalam hati cepat lah habes nak balik nak balik.
Haha keji giler kan perangai.


Aku ni kalau korang nak tau memang pemalu.
Nampak je kat blog cerita pum pang pum pang macam kan ye ye jek kan.
Tapi kalau jumpe dengan orang yang aku belum kenal memang aku akan senyap giler sampai sanggup main henpon kat game berjam-jam buat-buat busy giler sebab tak tau nak sembang ape.
Sebab tu aku tak pernah join blogger buat gathering ke ape ke sebab aku memang malu.
Sorry ya.


Tapiiiiiiiiiiiiiiiiii
Ye sudah pasti ada tapinya.
Kalau kau dah kenal aku bersiap sedialah untuk menerima kesengalan perangai aku.
Yang tahap memang sengal nak mampus.
Seyes.
Kawan2 aku yang dah kenal aku lama pon kadang2 malas nak layan perangai entah pape aku.



Saye la yang pemalu ittew. Awwwwwwww.



Kadang2 aku pelik dengan Akram.
Die adalah sangat peramah tahap peramah super saiya sampaikan die duduk Airport kat Bandung sorang2 pon boleh dapat kawan baru.
Die jenis yang suke bercakap.
Dan bile orang cakap dengan die, die memang akan tumpukan perhatian giler.
Dan die banyak giler topik yang boleh di ajak berbual.


Kadang2 aku cakap dengan dia aku tak tau nak berbual ape dengan perempuan2 yang baru jumpa.
Yelah kadang2 kan Akram bawak aku jumpe kawan dia.
Kawan die bawak gf bawak bini.
Of cross lah aku kene berbual dengan dorang kan.
Akram cakap "Tanye lah dorang pakai bra size ape. Spender kaler ape"
Orang tue ni memang tak boleh pakai pendapat die.
Menyempang je kejenye.






Namun begitu, cewah. Ketahuilah korang bahawa aku ni tak sombong sebenarnya.
Cume kadang2 tu kalau pergi tempat panas2 sikit pastu dengan badan berlengasnya memang automatik mood pon terus swing.
Tu yang nampak aku masam memanjang.
Tapi aku okey sebenarnya.
Manja tetap manja. Eh? Ade kene mengena pulak kan.


Kalau jumpe aku kat mane2 tegur je k.
Muke aku memang garang tapi aku baik hati sebenarnya (motif lagi tadi up diri sendiri?) haha!
Lagi2 kalau dah jumpe yang satu kepala memang haruk la duniawi ni.


Now macam mana raya ni aku nak jumpe mak Akram?
Nak kene sediakan skrip soalan berserta jawapan ke camne?
Haha!


okbai.




With Love : Syazwana Jamal :)


10 comments

July 29, 2013 at 7:45 PM

sokong...muka sombong n masam xbererti tuan empunya diri macam mukanya...hahaa sebab akak pn spesies muka sombong tp xpn...hee

July 29, 2013 at 7:45 PM

sokong...muka sombong n masam xbererti tuan empunya diri macam mukanya...hahaa sebab akak pn spesies muka sombong tp xpn...hee

July 29, 2013 at 9:38 PM

Perangai kita serius sebijik la Wana.. Mieza pun sebenarnya pemalu yang amat & kalau orang tu tak kenal Mieza betul2 memang diorang akan cakap Mieza sombong & kerek nak mampus. Huhu.. Padahal ironinya, kalau orang tu betul2 dah kenal ngan kite & bila kita dah selesa dgn orang tu, habislah lah keluar segala perangai tak semenggah cam syaiton.. Kohkohkoh..

July 30, 2013 at 9:38 AM

waahhh...nak jmpa FMIL ke??untunglaaaaa...gud luck tau..smoga brjaya memikat hati dan mecairkn hati kluarga akram..hihi...

July 30, 2013 at 11:15 AM

hihi..lau org tgk muka yui msti ckp yui sombong..lalalala..

p/s: tak kompem tp ikut yg sblm ni ok je dlm 2 mggu smpai..

tp cshout 28,29 or 30hb gtu.

July 31, 2013 at 7:04 AM

aouch... nice.. hehe

July 31, 2013 at 12:10 PM

Takpe atlest awak bagitau awak ni pemalu so orang paham ni ada tu pongpangpongpang dalam blog bila jumpa diam seribu batu lepas tu badget macam ramah sgt dengan suma orang padahal indah khabar dari rupa :) ....

July 31, 2013 at 12:16 PM

Haters makes u famous oke huhu...

August 1, 2013 at 2:48 PM

agree..ely pn kadang2 owg ckp muka sombong..ape nk buat..tp lau dah knal mesra je

August 1, 2013 at 4:58 PM

Sy ni memang tak suka cakap dengan strangers.
So kalau orang nak ingat sombong ke apa lantak kan ajelah..

Sbb ada few pengalaman x best bila kenal dgn strangers.

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal