Tuesday, July 23, 2013

Sifat suka tido.




Harini hidung aku dah bertukar jadi paip air.
Start dari sampai opis sampai la sekarang asyik dok la terbersin-bersin je.
Padehal aku bangun tido elok je. Entah apesal entah.
Stress aku.
Nak makan ubat tak boleh.




Semalam Akram tag aku kat fb pasal benda alah ni.
Yelah die je lah yang baik semua.
Aku je lah yang buruk semua.


Aku Ogos. Yang paling betul tu of cross bab sangat sensitif. Kakakaka.
Suka memimpin? Hmmm tak kot. Aku tak suke jadik leader. Aku tak konpiden. Tapi aku suke kalau orang ikot cakap aku. Huahuahua.
Romantis dengan penyayang tu boleh la.
Aku jenis yang cepat kesian dengan orang. Tak boleh tengok orang susah mesti sedih.
Tapi bab mudah curang tu hmmmm no komen. Kihkih.
Aku rase aku setia je. Tapi kalau mamat hensem kenyit2 mata kadang2 cair jugak. Wakakaka.


Akram bulan Mei.
Mudah jatuh cinta, baik & jujur, romantis, tidak suka di atur, suka berkhayal, suka tidur, nekad.
Benda ni takdelah nak percaya sangat kan saje suke2.
Tapi semua kat atas ni aku rasa satu je yang betul.
Bab suke tidur tu memang aku setuju 200%
Disebabkan perangai die suke tidur tu lah dah berapa kali aku  amukan terlampau.


Jumaat lepas kan aku balik kampung. Akram MC sebab die sakit belakang.
Pagi tu die buat MRI kat Seremban. So dalam tengah hari tu die balik rumah cakap nak tido jap then pukul 4 baru siap2 nak pergi rumah aku sebab nak buke same.
Aku balik kampung pukul 9 malam.
Aku cakap kalau dah tidur tu kompem la takkan bangun.
Pastu nak suruh2 aku kejut. Aku pon ye kan je lah. Padehal dah boleh agak dah petang tu kompem perang dunia bakal terjadik. Tapi takpe kite layankan dulu.


Pukul 4 petang aku call tak bangun.
Bayangkan daripada pukul 4 sampai pukul 5 petang aku call die sampai 100++ miscall die boleh tak bangun. Ko bayangkan betapa berapinya hati aku ni kalau die depan mata aku memang aku dah tumbuk dah.
Sakit sangat hati sampai menangis. Haha!


Pukul 6 aku call die bangun. Pastu aku sentap terus tak cakap pape.
Dia call aku tak angkat. Aku ingat dah macam tu reti2 la nak terus datang KL ini die boleh tak cakap pape pastu senyap. Ehhhhhhhhhhh memang rasa nak bunuh orang je time tu.
Dah la aku wassap tak reply.
Pukul 7 aku call lagi tanye kat mana.
Rupanya kat Nilai lagi.
Terus aku nangis2. Kahkah.


Aku cakap dah tau macam tu apesal tak cakap sory. Apesal tak reply wasap. Ni buat bodoh menyakitkan hati orang.
Alasan die, die tau die salah. Sampai tak tau nak cakap camne.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaa stress haku.
Dah la time tu nak buke dah.
Last2 aku dah nanges2 mase on phone, die cakap suruh singgah RnR Nilai dulu before balik kampung.
Aku pon ok2 je lah. Lame jugak aku nanges dalam henpon. Setengah jam kot.
Tak batal pose kan? Kakakaka.


So mase balik kampung tu aku singgah jap RnR Nilai. Akram belikan Mekdi. Haha! Terus baik.
Geram haku.


Aku selalu pelik apesal tidur sampai tak dengar langsung bunyik phone.
Ringtone dah la sekuat-kuat alam tahap memekak.
Die boleh tak dengar.
Nanti die.
Aku jumpe die aku setkan suara aku menjerit jadik alarm die.
Kalau tak bangun jugak memang kene bawak jumpe bomoh la buang saka tido die tu.



With Love : Syazwana Jamal :)


5 comments

July 23, 2013 at 2:56 PM

HAHAHAHAH

*ROTF*

cadangan yg last which is buat sore kamu jd alarm tu sgt bernas

nnt keram dgr je otomatik bangun :p


p/s: komen guna url je haha

-syazana zainn

July 23, 2013 at 3:27 PM

ayah jugak kan kalau jenis tdo mati cani.. nasib bek hubby kite senang jaga kalau kejut.. Kecuali kalau dia letih betul, liat sikitlah.. Hehe..

July 23, 2013 at 9:21 PM

hahahaha... ena lahir bulan 8... rse cam ada sikit2 sifat tu dlm diri ena.. :p

July 24, 2013 at 10:37 AM

haha..sbor jela.aa..

July 24, 2013 at 4:11 PM

bulan Jun.Tp befday thn ni plg sedih kalu ingt blk sbb sorg pn tade wish..boypren pn lgsung wat dek je..semangat dh brjaga tgh mlm tggu kol msj tp hampeh..skt ati klu ingt....aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...!!!!!!!!

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal