Wednesday, September 18, 2013

Laksa sedap dan Mantap area Nilai





LAKSAAAAAAAAAAA.
Dah-dah bawak2 lap air liur tepi mulut tu. Malu orang tengok.



Seyes laksa ni SEDAAPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP giler nak mampos.
Korang pon tau kan kalau aku cakap sedap tu memang betul lah sedap giler.
I mean sedap yang betul2 sedap!
Haaa tak tau nak cakap sedap camne lagi. Haha!


Hari sabtu lepas aku jumpe Akram sebab nak pass barang nak bagi kat mak Akram.
Before Akram gerak aku suruh teman carik barang jap kat Giant.
Balik tu Akram nak singgah kedai hardware carik Acid.


Balik kedai tu tetibe jumpe satu gerai tepi jalan ni jual coconut shake.
At first Akram cakap nak tapau je.
Pastu ayat dia "Eh ade mee sup la, laksa la, mee kari la. Terpaksa tapau sekali ni"
Terpaksa konon. Menyampah aku dengar.


So aku cakap baik makan sekali kat situ. Senang.
So kitorang order la laksa dua. Aku pon dah lama giler tak pekena laksa.
Sebab laksa2 kat Kerinchi tu bukan tahap laksa.
Dah macam mee laksa berenang2 dalam kuah asam. Rasa memang kelaut la jawab dia.
Kedekut ikan giler.
Hangin aku kalau beli. Tu yang malas.


Dan kitorang tak pernah tau yang laksa kat kedai ni serius sedap nak mampos.
Tahap nak menangis sambil makan sebab terlampau sedap.
Ala kau tengok gambar pon boleh tau kan camne sedap die. Dengan Kuah pekat.
Ikan banyak.
Meleleh der wa cakap.


Masa laksa sampai kitorang macam terpana. Cewahhh terpana kate ko.
Serius tahap rahang jatuh seinci bawah dagu *fulamakkkkkkkkk ayat novel siot*
Kahkahkah.


Kitorang sampai tahap "Walaweh pekat giler laksa dia. Sedapppppppnyaaaaaaaaaaaaaaaa"


Dan tahap paling best sekali harga dia just RM3.50 je.

Serius aku cakap peniaga macam ni la yang patot wujud dalam dunia ni.
Macam ni la pelanggan happy.
Lagi2 pelanggan berperut lebar macam aku ni. Ngagagagagga.
Amboi gelak jugak nampak.


TAPIIIIIIIIIIIIIIIIIII maafkan aku sebab aku lupa jalan nak pergi sana macam mana. Kakakaka!
Sembang lebat kan tapi bab jalan fail!
Ampun korang.
Sebab Akram lalu jalan belakang. Aku pon konpius.


Nanti aku pergi makan lagi aku halo kat belog ok.
Dont worry la kemungkinan besar wiken ni aku nak hayak Akram pekena laksa akak ni lagi.
Nampak tak die punye penangan macam mana.
Eh cakap banyak pon tak guna.
Nanti aku dah tau jalan aku heboh kepochi k.

Tungguuuuuuuuuuuuuuuuuu.
Ahakkkk.


okbai.





With Love : Syazwana Jamal :)


12 comments

September 18, 2013 at 11:56 AM

sedapnya

September 18, 2013 at 12:21 PM

selalu juga pergi sana,.. kat area mana yer jual laksa ni !

September 18, 2013 at 12:40 PM

@Kesuma Angsana
Nanti kalau kite pergi lagi kite ushar kawasan tu ye. huhuhu

September 18, 2013 at 12:52 PM

serius nampak sedap.. murah pula tu harga dia..

September 18, 2013 at 1:00 PM

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)
Memang murah. Berbaloi sangat :)

September 18, 2013 at 1:21 PM

Sedapnya..! Lama dah tak makan laksa kuah pekat cani.. Glup!
ZON PERMAISURI CHOMEL

September 18, 2013 at 2:25 PM

baca entry sambil tahan air liur... pehhh.. memang nampak sedap !!

Nilai, cam jauh jer.. :(

September 19, 2013 at 10:16 AM

like byk2 laksa.. tp memula ingtkan kuah kacang la tadi..hihi.. byknye kuah laksa ye.. ;)

September 19, 2013 at 11:19 AM

cpt bgth nilai tang belah mana..

September 19, 2013 at 6:44 PM

kecuq ayaq liuqqqqq

September 22, 2013 at 3:52 PM

wah tgok gambo pn meliur.. huk huk nmpk sedappp tu huhu nt carik jln nk ke sane then hapdate ek heee

September 23, 2013 at 4:53 PM

sedapnya laksaaaa!!!
BW petang2 mcm ni boleh buat lapar!
:p

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal