Loading...

Wednesday, September 25, 2013

What Would Happen If The World Lost Oxygen For 5 Seconds?








Dan thank you Allah yang Maha Bijaksana lagi Maha Berkuasa yang menciptakan semuanya dengan begitu sempurna sekali.
:)






With Love : Syazwana Jamal :)


Wednesday, September 18, 2013

Laksa sedap dan Mantap area Nilai





LAKSAAAAAAAAAAA.
Dah-dah bawak2 lap air liur tepi mulut tu. Malu orang tengok.



Seyes laksa ni SEDAAPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP giler nak mampos.
Korang pon tau kan kalau aku cakap sedap tu memang betul lah sedap giler.
I mean sedap yang betul2 sedap!
Haaa tak tau nak cakap sedap camne lagi. Haha!


Hari sabtu lepas aku jumpe Akram sebab nak pass barang nak bagi kat mak Akram.
Before Akram gerak aku suruh teman carik barang jap kat Giant.
Balik tu Akram nak singgah kedai hardware carik Acid.


Balik kedai tu tetibe jumpe satu gerai tepi jalan ni jual coconut shake.
At first Akram cakap nak tapau je.
Pastu ayat dia "Eh ade mee sup la, laksa la, mee kari la. Terpaksa tapau sekali ni"
Terpaksa konon. Menyampah aku dengar.


So aku cakap baik makan sekali kat situ. Senang.
So kitorang order la laksa dua. Aku pon dah lama giler tak pekena laksa.
Sebab laksa2 kat Kerinchi tu bukan tahap laksa.
Dah macam mee laksa berenang2 dalam kuah asam. Rasa memang kelaut la jawab dia.
Kedekut ikan giler.
Hangin aku kalau beli. Tu yang malas.


Dan kitorang tak pernah tau yang laksa kat kedai ni serius sedap nak mampos.
Tahap nak menangis sambil makan sebab terlampau sedap.
Ala kau tengok gambar pon boleh tau kan camne sedap die. Dengan Kuah pekat.
Ikan banyak.
Meleleh der wa cakap.


Masa laksa sampai kitorang macam terpana. Cewahhh terpana kate ko.
Serius tahap rahang jatuh seinci bawah dagu *fulamakkkkkkkkk ayat novel siot*
Kahkahkah.


Kitorang sampai tahap "Walaweh pekat giler laksa dia. Sedapppppppnyaaaaaaaaaaaaaaaa"


Dan tahap paling best sekali harga dia just RM3.50 je.

Serius aku cakap peniaga macam ni la yang patot wujud dalam dunia ni.
Macam ni la pelanggan happy.
Lagi2 pelanggan berperut lebar macam aku ni. Ngagagagagga.
Amboi gelak jugak nampak.


TAPIIIIIIIIIIIIIIIIIII maafkan aku sebab aku lupa jalan nak pergi sana macam mana. Kakakaka!
Sembang lebat kan tapi bab jalan fail!
Ampun korang.
Sebab Akram lalu jalan belakang. Aku pon konpius.


Nanti aku pergi makan lagi aku halo kat belog ok.
Dont worry la kemungkinan besar wiken ni aku nak hayak Akram pekena laksa akak ni lagi.
Nampak tak die punye penangan macam mana.
Eh cakap banyak pon tak guna.
Nanti aku dah tau jalan aku heboh kepochi k.

Tungguuuuuuuuuuuuuuuuuu.
Ahakkkk.


okbai.





With Love : Syazwana Jamal :)


Tuesday, September 17, 2013

Dan kantoi lagi.





Hari tu Akram cerita kat aku pasal orang jumpe blog aku lagi.
Dan orang itu adalah kawan tempat kerja dia.


Kawan: Hari tu aku saje lah google cari kedai makan. Tetibe aku jumpe satu blog ni.

Akram: Blog sape?

Kawan: Alamak aku pon lupe la nama blog die ape. Tomato ape eh?

Akram: Tomato ape?

Kawan: Alah aku lupe la. Tapi tengok punya tengok eh apesal tetibe ade gambar kau. *Gelak* Ape eh nama blog tu? Tomato puri ke ape.


*pause*


TOMATO PURI kau panggil nama blog aku???????????

Punye lah aku senak kepala pikir nak letak nama blog ape. Siap ala2 western TOMATOWITHCHEESE lagi. TOMATO PURI jugak orang ingat?

*down*

HAHA!

ok sambung.


Akram: Haaaa? Tomato puri?

Kawan: Haah kot. Tomato puri kot.

Akram: Banyak la ko. Tomatowithcheese lah.

Kawan: Haaaaaaaaaa. Betol2. Tomatowithcheese. *gelak*



Pastu Akram pandang aku sengih2. "Suke lettew mok"

Pastu dan2 nak bace blog aku tang-tang tu jugak.

I dah la pemalu. Hahaha!


Aku tak kisah sebenarnya sape yang nak bace blog aku ni.
Tapi please jangan cakap "Weh Wana aku bace blog kau weh"

Sebab seyes aku malu giler tahap takde hidung.


Dah la patern banyak merapu je dalam belog. Nak jumpe bahan ilimiah memang jauh panggang dari api la.
Lain la kalau blog aku tahap2 I luv Islam gitu kan baru bangga orang bace.
Kekekeke.



Tetibe macam sedap pulak aku tengok gambar TOMATOWITHCHEESE ni. Ahakk.



Ok nak sambung buat keje.

bai.







With Love : Syazwana Jamal :)


Wednesday, September 11, 2013

Alhamdulillah saya masih hidup.




Tajuk kemain lagi kan?
Yelah in case ade sape2 yang ingat aku sakit ke tengah kritikal kat ICU ke kan sebab dah seminggu lebih aku tak hapdet blog.
Harini biar aku lepaskan gian menaip.
Biar korang bace sampai muntah menjejes-jejes. Euwwwwwwwww.
Sape2 yang fren dengan aku kat Facebook or Instagram tau lah ape aktiviti aku selama seminggu ni.


Aku memang busy giler seminggu ni.
Hari2 balik kerja pukul 9 malam. Kau mampu?
Naseb baik boleh claim OT.
Dah macam bangla aku rasa kene kerah tenaga.


Selasa dengan Rabu lepas aku cuti dua hari.
Berjalan-jalan dengan aman damai ke Pahang sana.
Actually hantar adik aku masuk UIA Kuantan tu ha. Family aku gerak dari Kota Tinggi dua kereta and aku gerak dari KL dengan Akram.
Harus angkut Akram sebab aku mane berani drive jauh2 pergi tempat tak familiar.


Lepas hantar adik aku, kitorang keluar kejap pergi bandar Kuantan nak carik barang.
Then carik tempat makan.
Yang sangat mengherankan kitorang semua kat Kuantan macam tak banyak makanan berlauk.
Mase kitorang carik makanan tu baru pukul 11 lebih.
Ingat lah kot dorang tak siap masak lagi ke kan.
Jumpe satu kedai ni lauk dia just Ikan patin tu wajib la ade. Then lauk ayam dua jenis. Lauk ikan tiga jenis. Pastu sayur sejenis. Itu pon dah habes.
So kitorang gerak carik kedai lain.
Adelah dalam 3-4 buah kedai kitorang sinnggah. Same.


Last2 sebab dah lapar sangat singgah la satu kedai makan ni tepi pantai.
Pon same.
Ikan patin wajib.
Lauk ayam dua jenis.
Lauk ikan 3 jenis.
Sayur sejenis.
Tapi sebab dah lapar sangat kitorang belasah je lah. Janji makan.


So aku nak tanya sape2 orang Kuantan kat sini.
Memang Style Kuantan masak sikit2 camtu ke?
Sebab aku dah terbiasa duduk KL and Johor kalau pergi kedai makan tu lauk penuh semeja.
Kadang2 tu boleh tak cukop semeja.


Lepas makan hantar adik aku balik UIA semula then kitorang pergi jalan kat Telok Cempedak.
HAHAHHA! Padan muke adik aku tak dapat ikot sebab stended la kan baru masuk U mesti kene pergi dengar taklimat dulu.
So bergerak lah kami ke Telok Cempedak.



Ini namanya tido gaya putus cinta. Ada orang cakap muka dia macam penyanyi Tegar. Yeke? Faiq ni kalau aku ade suka sangat naik kereta dengan aku. Aku syak mesti sebab dia feeling2 anak tunggal. HAHA! Dalam kereta tak reti duduk diam. Last2 aku suruh tido sebab bangun tido nak mandi pantai. Kalau tak tido tak boleh mandi pantai. Dan2 terus tido. Senang rupanya nak gula-gulakan budak kecik ni. Kekeke.


Ingatkan kat Telok Cempedak boleh la dating sambil feeling2 makan kepok lekor dengan rambut ditiup angin pantai sepoi2 bahasa.
Sekali hampeh. Satu gerai pon takde.
Telok cempedak ni macam pantai yang urban.
Mungkin sebab sebelah dia betul2 ada hotel ape entah.
So kat tepi pantai tu yang ada McD, Chatime, Pizza, KFC, Tutty Fruity. Ape entah lagi.
Terpaksa la kitorang lepak minum Chatime tepi pantai.
Kakak aku dengan laki dia melayan anak2 dorang mandi pantai.
Spesies yang tak boleh tak mandi pantai kalau jumpe pantai. Wajib mandi.


Lepak2 sembang dengan Parent aku jap.
Pastu dalam pukul 5 lebih kot kitorang gerak balik.
Dorang terus balik Johor. Aku terus balik KL.
Balik tu Akram ajak singgah rumah kawan dia kat Jengka.


Kawan Akram ni satu batch dengan dia masa kat sekolah dulu. Kire senior aku jugak lah.
Cuma bini dia aku tak pernah jumpa sebab masa dorang kawen aku tak datang.
Dulu si Shahid ni kerja kat Mersing. Bini dia keja kat KL. Dua2 keja ngan FELDA.
So sebab nak duduk sama dorang dua2 mintak tukar kat Jengka ni.
Daripada keluar tol nak menyampaikan kat Felda Tekam tu fuhhhhhhhhhhhhhhh punya lah jauh.
Dah la aku yang drive. Jalan sikit punya berlingkar.
Mak aih. Siap langgar lubang bagai. Haha! Dah la time tu dah gelap. Sikit hari lagi kalau Akram ajak datang sana lagi memang sumpah aku taknak drive dah.


Tapi kat sana best giler.
Dah la sejuk. Aman damai. Tak jem.
Rabu pagi tu aku bangun rasa macam tanak balik KL dah. Best siot kalau dapat duduk kampung.
Lepas breakfast Akram ajak jalan2 dalam Felda tu.
Felda tu besar giler. Semua orang yang duduk situ kerja dengan Felda. Kira tempat tu semua untuk staff je lah. Takde penduduk tetap.
Office si Fiza, bini Shahid alahai 5 minit je dari rumah. Heaven tak heaven kan. Dah la tak jem. Takde tol.
Pam minyak pon dalam tu.
Agaknye isi minyak penuh setangki entah bape minggu baru habes.
Arghhhhhhhhhhhhhhh stress haku tengok.



Jalan2 jumpe kedai buah ni. Singgah jap usha2 mata. Dah alang2 tu kitorang makan durian terus kat sana. Amik D24 sebijik yang besar. Pastu Akram beli Dukong nak bawak pergi opis. Aku beli limau bali sebab dari aritu teringin nak makan. Durian tu masa kitorang sampai dia baru tambah stok. Kitorang habes makan tengok2 dah licin.


Dah siap makan, sambung lagi melawat kawasan.
Siap ade padang golf.
Ade challet.
Aku cakap kat akak kedai buah tu best nya duduk sini aman damai.
Akak tu cakap "Yelah datang sekali sekala best la. Cube hari2 duduk sini baru rasa bosan"
HAHA! Yeke?
Aku suke je kalau duduk kawasan camtu. Kompem keliling rumah aku penuh pokok bunga ros.
Tak masuk lagi aku tanam segala mak nenek jenis sayur and cili padi.
Sebab aku suke giler tanam2 pokok ni.
Pakkal la rumah kat KL ni apartment.
Kalau tak.


Masa kecik2 dulu memang hampir everyday aku berkebun kat belakang rumah.
Tanam kacang botol la, kangkung la, taugeh la, semai pokok bunga ros lah.
Rindu nya dengan tanah. :'(


Okey tak payah nak feeling sangat dah.


Dalam tengah hari kitorang gerak balik KL sebab Akram kerja malam tu.
Sampai KL terus tertekan sebab jem. Haha!


Sabtu lepas sebenarnya aku dah plan nak masak Sepagheti.
Akram siap pesan letak meatball bebanyak sikit sebab die teringin nak makan meatball IKEA.
Dah plan baik punye tetibe Jumaat petang tu bos suruh masuk kerja buat OT hari sabtu tu.
Sebab nak kejar dateline nak submit drawing.
Jadi plan nak masak terus cancel.
Akram tanya balik pukul berapa aku cakap dalam pukul 3 petang camtu.
So dia cakap baik die ikot. Dah alang2 pegi KL balik keje boleh merewang sikit.


Aku pon okey2 je lah.
Aku sampai opis pukul 10 pagi sebab bos cakap masuk pukul berapa2 je.
Akram stay kat bawah siap hantar kat aku gambar die tengah melepak minum Starbuck.
Siot je.


Buat kerja punye buat keje tetibe dah pukul 3 petang.
Tak lunch bagai sebab pagi tu dah breakfast siap2 dah.
Terus mesej Akram cakap tunggu jap.
Last2 pukul 4 petang aku tak kire aku nak balik jugak.
Buat keje cepat2 pastu terus cakap ngan bos nak balik.
Fuhhhhhhhhhh naseb baik sempat.
Cepat turun pergi kereta. Akram dah masam sebab janji pukul 3 petang last2 pukul 4 baru turun. Hehe.


Terus ajak Akram pergi IKEA pekena meatball.
IKEA dengan opis aku dekat je pon.
Kalau tak jem dalam 15 minit dah sampai.
Tapi tempat tu mane pernah tak jem kan lagi2 hari minggu. Jem semedang.
Setengah jam baru sampai.


Hambek kau dah lama sangat tak pekena meatball kan. Sorang order 15 ketul sorang lagi order 20 ketul. Cube teke sape yang order 20 ketul tu? Kekekekeke.


Tapi IKEA ni memang tak sah la kalau tak penuh orang.
Satu mungkin sebab parking dia murah kan.
Aku datang pukul 5 petang pon panjang giler orang beratur.
Tengah makan pon panjang lagi orang beratur.
Lepas makan pon jangan cakap la macam tak berkurang orang.
Tempat duduk memang full sentiasa.
Siap ade orang tumpang meja kitorang lagi.


Lepas makan jalan2 usha barang2 IKEA jap.
Tengok set katil pastu verangan nak pakai katil camne.
Aku suka yang simple yang katil besi kerawang kaler putih tu.
Tapi Akram cakap tak best la sebab tak kukuh. Eh?
HAHAHHA!


Beli lilin wangi yang kecik2 tu satu peket ade 36 pieces.
Pastu beli tempat letak lilin kecik tu 3 ketul.
Tapi nak bayar punye la azab nak beratur.
Dan aku baru tau kalau beli barang kat IKEA dapat percuma parking 3 jam pertama.
Nampak sangat datang Ikea semata2 nak makan meatball je kan selama ni.


Tapi yang membuat bengang tu adalah manusia2 yang suka sangat tak bayar parking kat autopay.
Memang la Ikea bagi free parking 3 jam pertama.
Tapi still la kene pergi autopay tengok ade lebihan cas lagi ke ape ke.
Ni terus nak keluar. Sampai palang keluar kad tak sah.
Dah manjang jem.
Sabo je lah.


Korang kalau pergi Ikea jangan nak perok sangat k.
Haha!


okbai.




With Love : Syazwana Jamal :)


Monday, September 2, 2013

Wedding @ De Palma Hotel, Shah Alam.




Semalam teman Akram pergi wedding kawan kerja dia kat De Palma Hotel, Shah Alam.
Bila Akram cakap kawan die buat wedding kat hotel aku yang teruja lebih sebab seumur hidup memang tak pernah attend wedding kat hotel. Giler sedih kan dengar? Hahahah!
Emangnya gue pikirin. Ayat drama Indonesia yang aku suke bagi kat Akram bila malas nak layan dia cakap. Kekeke.
Okey sebelum masuk cerita entah pape marilah kite sambung cerita wedding.


Pengantin lelaki si Umar ni kira macam bestfriend Akram la kat tempat kerja tu.
Akram cakap kawan2 dia yang lain selalu cakap camni "Kau dengan Umar ni adik beradik di alam sebelum eh?"
Sebab dorang punye rapat tu memang macam adik beradik.
Umar ni dia jarang bercerita sendiri tapi kalau Akram tanya dia memang cerita je.
Tu yang boleh tau cincin nikah dia belikan untuk wife dia sampai 15k.
Ye 15 ribu cash. Aku dengar Akram cerita pon terus rasa macam nak pitam bangun pitam balik doplohpat kali.
Telan air liur je dengar. Cincin emas putih dengan diamond.
Telan air liur lagi sekali.


Takpe lah rezeki masing2 kan.
Umar ni selalu jugak aku jumpe masa kitorang keluar makan sesama. Tapi dia tak pernah bawak awek dia (dulu awek now dah isteri) sekali.
So aku memang tak pernah la jumpe di Tasha tu.


Aku gerak dengan Akram dalam pukul 7 malam.
Berhenti kat RnR Dengkil sebab nak tunggu kawan2 dia yang lain adalah dalam 5 kereta kot.
Kawan2 Akram ni asal nak pergi wedding je memang lengah dia mengalahkan anak dara.
Aku yang mekap 5 inci pon boleh cepat.
Dorang yang lain nak kate bawak awek ke bini ke tak jugak.
Masing2 datang single.
Tapi die punye lambat tu sampai gunung berapi aku dah nak meletus dah walaupon semalam seharian hujan kat semua tempat.


Aku memang emosi kalau Akram suruh aku siap cepat tapi kawan2 dia yang lambat.
Tapi Akram sekarang dah banyak taktik.
Dia tengok aku nak amukan je mulelah buat ayat2 kelakar.
Lempang kang.


Sampai sana dalam pukul 820 malam camtu terus masuk untuk register nama sebab nak tau duduk meja mana. Time kitorang sampai fuhhlamakkkkkkkkkk panjang giler que. First time pergi wedding kene que bagai. Dah register nama, tulis dalam guest book sikit and terus naik ke Grand Ballroom.



Kitorang dapat meja nombor 45. Dua barisan dari belakang dekat dengan meja makan damai. Jauh dengan pelamin. Tapi meja aku ade dua pasangan je. Giler boring. Padehal satu meja muat untuk 10 orang. Ramai yang tak jadi datang kot. Tapi paling kesian meja belakang aku. Kawan Akram dengan bini dia and anak sorang je. Haha! Meja depan penuh sikit.



Akram cakap dress code untuk wedding ni sebenarnya baju kebangsaan kot. Means baju batik or baju melayu. Tu yang masing2 beria pakai baju melayu siap samping bagai. Akram dia jangan harap la nak layan pakai macam tu. Kemeja je. Tapi ramai jugak yang pakai kemeja. Siap ade yang pakai suit bagai. Tapi ada sorang kawan Akram rilek je pakai tshirt berkolar. HAhahahhaha! Tapi jangan memain. Tshirt2 pon bawak skyline okeyyyyyyyyyyyyyy. Tapi yang kelakarnya dia pakai skyline tapi paling lambat sekali dalam konvoi sebab orang lain lalu TnG dengan Smart Tag tapi die lalu lorong tunai. Kekekekeke.



Amende ni namanya yang nak alas2 time makan ni. Adoiiiiiiiii aku time nak menaip ni pulak tak ingat nama. Lantak lah. Malas nak pikir. Benda ni masa nak makan waiter bukak kan and letak atas peha. Semua orang dorang buatkan.



Mengikut perkiraan aku adalah dalam 500 orang yang datang.



Sementara menunggu pengantin.



Doa pengantin.



Dalam pukul 9 malam kot, Pengantin lelaki masuk dewan. Selalu kan pengantin lelaki masuk sekali dengan pengantin perempuan kan. Ni lain sikit. Pengantin lelaki masuk ikot pintu belakang dengan pengapit.



Pastu jalan sikit menuju arah bahagian tengah. Pastu tunggu pengantin perempuan kat bahagian tengah.



Dalam 15 minit camtu pengantin perempuan masuk lalu pintu tengah. Dengan diiringi oleh alunan nasyid yang didendangkan oleh kumpulan nasyid Saff one, pengantin perempuan bergerak menuju ke arah bahagian tengah dewan di mana pengantin lelaki sedang menunggu (puhlamak ayat gua kan. Dah boleh buat skrip untuk MC dah). Ngahahha.



Aku tak kenal sangat kumpulan Saff One ni. Tapi suara dorang sedap gile weh. Aman damai je dengar. Dah la suara sebijik macam dengar dalam radio or cd macam tu. Paling best masa dorang nyanyi lagu Belayan Jiwa fulamak cair der. Haha!



Okey berbalik pada cerita asal. Pengantin perempuan menuju ke tengah-jumpa pengantin lelaki-salam tangan pengantin lelaki-pengantin lelaki cium dahi pengantin perempuan (awwwwwww sweet!) makcik tudung pepel ni halang camera aku pulak. cisss.



Then dorang berdua pergi ke arah meja makan damai. Yang baju oren tu parents pengantin lelaki. Pengantin salam parents pastu parent bagi makan madu kat both pengantin. Memang ada eh adat bagi makan manisan untuk pengantin? MC cakap konon2 macam baru kawen dah ada manis2 camtu so harap manis tu sampai bila-bila la. gittew. haha!

Aku cakap ngan Akram macam India lah pulak.
Akram lagi konghajo.
Dia cakap "Memula kawen dah bagi makan madu. Ehem-ehem." Sambil gelak2 angkat kening.
Puihhhhh jangan nak suka sangat eh dengar perkataan madu.




Masa ni pengantin tengah nak tunggu makanan. Pastu tetiba keluar muzik ala-ala macam nak buat magic camtu. Giler konpius muka semua orang. Dah la kuat giler music. Pastu macam suspen giler.



Rupanya waiter nak hantar nasi je pon. Cehhhhhhhh saspen Mak Jemah. Nampak tak waiter lelaki dua orang tu pegang macam pedang. Pedang tu berapi tau. Dorang masuk dulu dua orang. Pastu tak lama masuk waitress bawak nasi. Kira macam persembahkan hidangan depan raja la. Wahhhhhhhhh memang bertepatan dengan tema Raja Sehari ni. Nanti aku nak buat camtu jugak lah. Kakakaka. Berangan Wana berangan.



Okey basically main course menu sama je macam kenduri tempat lain. Nama2 makanan boleh rujuk gambar kedua dari atas. Sebab malas nak taip balik. Ngagagagaga. 



Tapi kan sebenarnya aku dok bayangkan kalau pergi wedding kat hotel ni lengkap dari starter sampai ke dessert.
Macam masa nak tunggu pengantin sampai tu dorang serve la dengan starter dulu ke kan.
Pastu pengantin dah start makan barulah tetamu pon makan main course.
Tapi starter satu ape pon takde. Terus main course.


Cewah banyak cengkadak pulak kau kan Wana. Orang dah jemput tu bersukor je lah.
Okey fine.
Ni namanya bukan kritikan ye.
Kan aku dah cakap tadi aku dok bayangkan.
Tak pernah attend wedding kat hotel katenyerrrrrrrrrrr
*beria ni explain kalau kene hentam lagi ni tak tau lah. Kahkahkah*



Permulaan. Nasi beriani lauk dalca sikit, udang dengan ayam rempah. Pastu amik kambing masak merah sikit sebab nampak macam sedap.



Kat dalam menu ada tulis nasi putih harum mewangi tapi masalahnye sebutir nasi putih pon aku tak nampak.
Pastu kat meja lain waiter tolong serve kan nasi dalam pinggan.
Meja aku semua layan diri.
Mentang dua pasangan je kan.
Tapi takpe. Aku bab2 makan ni memang pandai sangat bawak diri.


Ini bukan nak komplen jugak tapi kambing dia macam rasa kambing sikit. Sape selalu makan kambing tau la kot maksud aku.
Aku ni memang jarang makan kambing. Tapi pernah la makan.
Malam tadi rasa daging kambing dia kuat sangat.
Bila tanya Akram, dia pon iyekan. So betul la tu.
Akram cakap daging kerutuk dia sedap. Tapi aku mane makan sangat daging. Aku makan seketul. Hmmm boleh la. Rasa macam rendang gitu.


Tapi udang dia berkali-kali aku tambah. HAHHAHA!
Bukan sebab sedap giler nak mati.
Tapi sebab macam membazir udang mahal2 terbiar kan.
Jadi alangkah baiknya kalau aku habeskan.
Tekak terasa-rasa nak ratah ayam rempah dia. Tapi disebabkan kene pakai sudu garfu mati terus nafsu aku.
Makan ayam goreng pakai sudu garfu? Oh pelissssssssss takde feel okey.
Nak pakai tangan kang macam gaya tak boleh bawak pergi majlis pulak kan.
Dah la baju dah gojess. Eh?



Okey ni dessert. Kek keju berperisa oren. Boleh la.



Masa tengah makan adik Umar jalan dari meja ke meja bagitau yang kalau nak amik gambar dengan pengantin lepas sesi potong kek.
Baiklah.
Lupe pulak nak amik kek Umar yang 5 tingkat itu.
Haihh aku punye tahap pelupa ni macam dah masuk zaman kritikal dah ni.


Ingatkan nak register nama je kene beratur.
Nak amik gambar dengan pengantin pon kene beratur jugak.
Maka beratur lah kami semua.



Ni aircraft team Line Akram. Kesian abang sebelah aku tu. Anak dia dah meraung dah. Ngantok kot.


Aku ni punya lah daripada awal datang dengan harapan nak usha cincin kawen 15k itu.
Sekali masa salam dengan Tasha boleh pulak tak teringat.
Tension dengan diri sendiri.
Akram cakap tak payah nak tension sangat.
Tahun depan raya nanti usha.
Huh tak membantu langsung.
Punah harapan nak kepochi dalam blog. Ngahahaha.

Aku tanya Akram camne Umar ni boleh kenal Tasha.
Tasha ni tak silap aku ayah dia Chinese.
Akram cakap kenal atas kawan2.
"Oh kite love match maker la ni. Kalau tak mesti Umar tak kawen2 lagi sampai sekang kan"
Ngagagaga konghajo tak statement.


Yelah Akram cakap Umar ni dah la bukan jenis suka keluar2 sosial2.
Paling tak pon kuar dengan kawan kerja pergi makan.
Duduk dengan parent. Ulang-alik KLIA-Shah Alam.
Kadang2 teman mak dia keluar. Tu je la pon.
Tetibe sekali kawen. Anak orang kaye jumpe anak orang kaye.
*Kesat air mata*


Perasan tak orang2 yang buat wedding kat hotel suke pilih kaler putih. Tak pon cream.
Yang aku perasan artis2 pon ramai guna kaler putih.
Akram cakap sebab kaler safe. Sesuai dengan lighting. Eh? haha!
Yang penting Akram cakap kaler dusty pink tak mengancam. Macam suram.
Ahhhhhhhh tak kire nak jugak kaler tu nak jugak! EH? :P



Dan gambar dua orang mesti wajib. Hihihi.


Sedihkan tengok handbeg aku. Sobsss
Aku sebenarnya memang plan nak carik clutch.
Sebab seumur hidup tak pernah ada clutch2 bagai ni.
Konon nak pergi wedding kat hotel nak la carik satu kan.
Tup2 tak sempat. Entah ape yang aku busykan aku pon konpius.
Last2 hayak je lah beg ape pon. Lenjan.


Lepas tu Akram terus hantar aku balik sebab dia kene pergi keje. Dorang shift malam minggu ni.
Office panggil datang buat OT sebab kapal nak keluar cepat.
Akram cakap Umar cakap camni "Weh aku nak datang OT boleh tak malam ni? Boring la cuti lama2"
Rasa macam nak hempuk tak kalau dapat laki camni?



Yang belakang kotak tu memang ade atas meja dinner. Dalam dia cookies macam kat Subway tu. Yang depan tu dapat kat pintu masa nak balik. Dalam dia kuih bangkit. Beg tu dah selamat jadik tempat letak barang2 aku yang bersepah dalam hand beg. Dah la cantik. Huhu.




Beg Akram tu aku rasa last2 nanti dapat kat aku jugak.
Dia bukan nak buat ape pon.
Nanti aku fikir nak letak ape yang best dalam beg lagi satu tu.



okbai.






With Love : Syazwana Jamal :)


 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal