Wednesday, April 25, 2012

Berharganya lima posen itu.

                                       
Semalam aku nak keluar duit kat atm CIMB kat opis aku ni.
sekali rosak lah pulak mesin tu.
aku tak paham kenapa setiap kali aku nak keluar duit dia nak rosak.
kalau aku tengah banyak duit elok pulak dia berfungsi.


petang tu pulak tekak aku terasa-rasa nak makan maggie tomyam sayur.
berbekal kan duit kertas RM5 dalam purse aku pon pergi lah kedai runcit bawah rumah aku tu.
balik kerja terus pergi.
tak singgah rumah dulu.


memula aku amik bawang besar sikit. lepas timbang kene lah dalam 50 sen je.
then aku pergi bahagian sayur.
amik sayur kobis yang panjang tu. ape benda entah nama dia.


kobis ni lah. tak tahu lah ada nama lain ke tak. aku panggil kobis panjang je.



so aku amik kobis ni sebelah, amik carrot sebatang, amik cili api sikit.
timbang2 kene RM5.80.
ah sudahh cukop ke tak duit aku ni.
terus zasss zasss pergi keluarkan purse cek duit.
sekali kira-kira cukup2 je ada RM6 masuk duit syiling.
nak kene bayar RM6.30.



terus berfikir-fikir mana nak campak bawang besar yang tak jadi nak beli tuh.
last2 senyap2 aku jalan letak bawang besar aku dalam bakul and tinggal.
bayar sayur je.
dah duit cukup-cukup nak bayar sayur saje.
sob sob.


actually ade je duit lagi dalam poket seluar lagi satu tapi time tuh aku pakai seluar lain.
dan sangat malas nak turun bawah balik semata-mata nak beli bawang.
naseb baik check2 kat dapur ada bawang aku lagi seketul.
hehehehe.



hari ni aku cek duit aku ada RM2 je dalam poket seluar.
ATM tak betul lagi.
hampeh.



kat rumah aku tu ada je ATM kat Seven E tu tapi bank lain.
nanti kene tolak sehinggit.
tak suka betul.


okbai.



                                       

Freebies : Background with gold flower 3

                                 


http://4.bp.blogspot.com/-f8xi1oSe5zo/T5dQp53LxrI/AAAAAAAABXc/yCnduLgOGQg/s1600/purple-background-gold-flower.gif



http://1.bp.blogspot.com/-IfyYyD_MHoY/T5dQq5fEW0I/AAAAAAAABXg/TA2hmMl6rdQ/s1600/sea-green-background-gold-flower.gif



http://2.bp.blogspot.com/-ewDpeD2_CMc/T5dQrwEmdlI/AAAAAAAABXo/oKbGRbWkb0A/s1600/sky-blue-background-gold-flower.gif



http://3.bp.blogspot.com/-P3ZGbJTFrAw/T5dQtBUFa5I/AAAAAAAABXw/XDHaxUZtcXM/s1600/turqoise-1-background-gold-flower.gif



http://1.bp.blogspot.com/-9TYxWJbG4x8/T5dQvFygMcI/AAAAAAAABYA/Aimd18n49q0/s1600/white-background-gold-flower.gif



http://3.bp.blogspot.com/-SZq1UF1B9AA/T5dQuC7ibrI/AAAAAAAABX4/hvqXOCCdyVM/s1600/violet-background-gold-flower.gif



http://4.bp.blogspot.com/-JH9bJ6qAhd8/T5dQwRQyfII/AAAAAAAABYI/2PcwfTWvJA8/s1600/yellow-background-gold-flower.gif



Macam biasa nak copy url guna control C.
kalau amik drop komen ye.
thank you :)