Monday, May 7, 2012

Chili's Grill & Bar Restaurant, Mid Valley

                                   
Rabu lepas birthday Akram.
kalau tahun lepas aku buat2 lupa sampai Akram buat ayat camni


Akram : Cuba tengok kat fb ada ape eh?

Aku : Ada apa?

Akram : Entah la. Member la bagi taw. Tak taw ape. Cube lah tengok. (bagi hint nak suruh tengok besday die)

Aku : Alah malas lah.

Akram : Yelah takpe lah.

Aku : HAHAHA ! Fine Happy Birthday. Tak lupa pon. Bla bla bla ...


Tapi tahun ni aku malas nak buat2 lupa ni.
kang tetiba lupa betul kang tak pasal je perang 3 penjuru.
cuma aku cakap aku nak celebrate besday dia tapi tempat adalah rahsia.
suprise katenyee. :D

so Sabtu lepas kitorang pon pegi lah Mid Valley.
kitorang gerak kol 5 lebih kot. Akram siap cakap lagi "ni kompem berejam nak cari parking"
tetapiiiiiiiiiiiiiiiii adalah sangat ajaib dan buat pertama kalinya masuk2 Mid Valley terus dapat parking.
tak sampai 5 minit.
terima kasih kepada mata ku yang bulat kerana nampak parking kosong. keh keh.
nak harapkan Akram, dia tahu makan je *tetiba*

aku plan nak bawak makan kat Chili's.
sebabnya daripada dulu Abang Ipar aku suruh try makan kat sini sebab dia cakap makanan kat sini besar gila.
tapi tak pernah pulak aku try. so alang2 besday Akram ni aku pon ingat nak try lah.
konon2 nak suprise kan Akram.
before pergi Mid Valley aku google dulu Chili's tuh kat bahagian mana.
sampai Mid Valley aku kompem lagi kat directory. G(E) - 011 B - 0013

so dengan konfidennya pergi level G, sekali tak jumpa.
kahhh kahhh padan muke.
last2 Akram tanya kedai apa.
dan terpaksa lah cakap jugak nak makan kat Chili's. :(

Then kitorang cari kat The Garden tak jumpa juga. last2 tanya kaunter information.
rupanya Chili's tuh kat Mid Valley tapi kat bahagian luar. cisss.
patot lah tak jumpa.
musnah suprise haku.


Akhirnya tercapai jugak impian nak makan kat Chili's. Yehuuuuuuuuu.
Akram cakap 'Jangan lah eksaited sangat'
Then Aku cakap 'Mestilah. dah doploh pat tahun hidup first time makan Chili's. hehehe'
Akram cakap 'Alah. ni dah doploh nam tahun 3 hari baru dapat makan Chili's. lagi lah lama'
Pastu kitorang gelak-gelak :)




Birthday boy. Nak manja-manja dengan aku pulak. suruh pilih nak makan ape pon susah. nak jugak aku pilihkan. dah tue pon mengade-ngade :P




masa tengah tunggu makanan sampai tetiba Akram terperasan majalah remaja dalam beg aku.
aku bawak sebab aku letak birthday kad akram dalam tuh, taknak bagi dia kelepet2 kan.
pastu Akram cakap 'Ni remaja yang blog masuk dalam ni kan?'

Terus aku tersipu-sipu malu.
dah la Akram dan-dan jugak nak baca kat situ.
aku tanya 'mana taw ni?'
sebab Akram jarang2 je online. dan dia memang dah tak baca blog aku dah.
dia follow blog aku zaman dulu2 je masa aku nak tinggalkan dia (ecewahhh ayat macam hot. tampa kang)
konon nak update perkembangan aku lah time tuh. kahh kahhh.

Akram cakap 'adalah orang bagi taw'

amboi banyak betul spy2 kat luar tuh kan.
dah tak boleh nak kutuk Akram banyak2 lagi dalam ni.



Aku amik Nachos pastu add Fajita Chicken as starter. sebab aku baca2 kat blog orang macam sedap je dorang makan nachos ni. so order lah. makan tak sampai separuh pon. yang lain bungkus. kenyang gila ! bawah tu nachos yang makanan ringan tuh. atas tuh dia letak lah cheese, ayam, cendawan semua. sedap jugak. aku ni ape je yang tak sedap.




Yang kiri air aku. guava. Yang kanan air Akram. Pineapple. Dua2 air bottomless. Means kau boleh refill selagi yang boleh kau telan. Tapi kitorang refill sekali je. Yelah kenyang gila kot.




Disebabkan Akram suruh aku order maka aku orderkan lah dia Flame -Grilled Ribeye. Akram memang suka makan steak. Kalau aku kureng sikit. Aku lagi suka ayam. Daging tu 10oz. Dia boleh pilih nak masak betul ke, kurang masak ke, masak separuh ke. Ada 6 jenis masak kot tapi lupa lah. Daging dia tebal and paling best lembut gila. 




Ni aku punya. Fire-grilled Chicken & Portobello. Ayam ni biasa je. Bak kata Akram 'Ayam rasa ayam lah. Nak rasa apa lagi'. Belakang ayam tuh tersembunyi mashed potato. Tapi kan yang tak bestnya potato die takde kuah. Aku ni dah la tak berkenan makanan kering2 ni. Tapi licin jugak pinggan aku. Hahakkkk.





Tunggu sudu garfu. Makanan dah sampai tapi sudu dengan garfu tak sampai2 lagi. apa pon tak boleh. Huhu


Lama jugak kitorang duduk dalam ni.
Akram sampai keluar daripada Chili's tuh dua kali berjalan-jalan menghadamkan makanan dalam perut.
hahaha !
tapi seyes lah kenyang gila.
maybe potato dia tuh kot yang buatkan makin kenyang.
pastuh air sampai 2 gelas mana tak kenyang kan. hehehe

Total harga : RM148

lepas makan jalan2 dalam Mid Valley kejap then balik. tapi aku cakap dengan Akram taknak balik rumah sebab bosan.
so Akram bawak pergi Speed City KL (Selangor Turf, Seri Kembangan) tengok orang drift.
yang best nya dapat layan Mak Jemah drift tuhhhhhhhhh.
tapi nanti2 aku cerita.


okbai.



                                                 

32 comments:

  1. teringin nak try...harga dia camne ea? selalu makan kat food court jek...hee

    ReplyDelete
  2. @Anyyss Shuhaimi
    tiga makanan kat atas tuh rm148. huhuhu

    ReplyDelete
  3. cik yatt tak prnh mkn at sni gak..

    ReplyDelete
  4. Mak ai! Memang besar2 sungguh hidangan dia ye.. Ish2.. MM lagi haram tak pernah makan kat Chillis's ni.. Nampak gaya kena heret Mr. Chenta gi try nih.. Dia suka makan.. Hahaha!

    ReplyDelete
  5. fuhh bestnye mkan2!
    makan xajk! haha

    ReplyDelete
  6. korg berdua rajin makan ehhh hehe

    ReplyDelete
  7. Chili's memang best tapi datang sini walaupun perut tengah kosong, for sure tak boleh habis jugak. Adehhh... pengsan.

    Anyway romantiklah dia belanja boipren makan-makan waktu besday :)

    ReplyDelete
  8. adehhhh...jgn la ada sape2 mntk belanja kt sini..hahaha...

    ReplyDelete
  9. kalau makan camni seminggu kenyang ni. hihi.

    ReplyDelete
  10. wah bestnya makan kat chilli's =D

    portion die mmg besar, mmg tak habis makan -,-'


    p/s: dulu ade dpt offer keje kat chilli's tp takmo pegi sbb kene keje ari sabtu..hikhik

    ReplyDelete
  11. oo...akram 26 tahun. aku ingat dia baya ko je.

    wah wah ko..muke bolat. cubit nak..hihihii.

    eh cecite la pasalSpeed City tu . aku dgr kene byar mahal eh. kete masuk kene byar, per kepala pun kene bayar?

    ReplyDelete
  12. ohhhhh kakkkkkk! sedap pulak makanan2. nnt birthday iqa, akak belanje e..lalalalalala~

    ReplyDelete
  13. Bab makan part paling best dalam hidup weh. hik3 =D

    ReplyDelete
  14. @mizzkechique
    sory tapi kite pon jadik lapar. hahaha :P

    ReplyDelete
  15. @Cik Yatt
    boleh la try sekali sekala kan. selalu tak boleh la. kui kui

    ReplyDelete
  16. @Misz Mieza
    sila sila ! memang best. hehehe. kenyang gilak.

    ReplyDelete
  17. @Ezy Chiaki
    tak boleh nanti awak kacau daun.
    wakakakaka :P

    ReplyDelete
  18. @[sutera kasih]
    sebab kami berdua suka makan. sebab makan tu best. lalalala :D

    ReplyDelete
  19. @Reena
    romantik eh? hehehehe.
    sekali sekala boleh la :D

    ReplyDelete
  20. @shahrazali
    aku nak mintak belanje boleh?
    hahahahaha !

    ReplyDelete
  21. @Nurul Husna Mohd Hassan
    hahaha ! seminggu tuh. kui kui. tapi memang sedap. berbaloi :D

    ReplyDelete
  22. @cik ika
    sedap ! p ajak boipren makan sana p. hehehe.

    ReplyDelete
  23. @schaze zainn
    haha memang stress kalau kene kerja hari sabtu kan kan. hehehe

    ReplyDelete
  24. @Hanie Dew
    amboi nak cubit2 pulak kan. hahaha !

    ReplyDelete
  25. @Puteri Iqa Izyan
    boleh boleh. tapi dalam mimpi lah. kui kui :P

    ReplyDelete
  26. @laskar pelangi
    tahu takpe. lagi2 kalau dapat makan yang banyak sekali. walllaaaa :D

    ReplyDelete

What says U?