Tuesday, February 21, 2012

Tension

                     

Semalam kan tetiba laptop aku dah start buat hal dah.
tetiba je dia tanak detect printer.
padahal printer tuh dah berkurun lama aku pakai okey je.
tup2 semalam bila aku nak print dia keluar notification cakap printer offline.
aku ingat kan printer lah yang problem tapi tetiba laptop aku tanak detect pendrive pulak.
sah laptop aku yang problem.
memang hangin lah aku kan.



tapi aku biar je lah dulu.
kot2 laptop aku ni nak bermanje ke kan.
takpe.
kita balik rumah dulu.


sampai rumah hal lain pulak.
tanak detect Maxis Broadband pulak.
tapi pendrive dia nak detect pulak.
tak ke hangin aku dibuatnya.
tapi aku scan2 laptop aku kot2 ada virus ke kan dengan harapan esok pagi aku pergi opis dah elok dah laptop aku ni.
sampai tertidur awal aku sebab tak boleh online.



pagi ni still tak boleh jugak detect printer.
Akram cakap maybe dah sampai masa dia kot.
yelah dah 4 tahun dah laptop aku ni.
dalam 4 tahun ni memang tade masalah kecuali batery dia je lah yang tak boleh guna.
habes kerja2 aku semua problem sebab tak boleh print.
terpaksa mengharap ihsan officemate.
dah la hari ni ada meeting.



lepas satu hal ni satu hal lagi datang.
aku nak apply mymaster scholarship.
memang semua urusan dalam online.
masalahnya dokumen yang dia nak semua dalam bentuk pdf.
lepas tuh dia ada limit size file yang boleh diupload.
limit dalam 200 lebih kb. kecik kot.
dan masalahnya transkrip aku bila discan and diconvert dalam bentuk pdf file dia jadi besar gila.
pdf mane boleh nak kecikkan.
logik ?



bila aku scan dalam bentuk image and resize image tuh and convert dalam bentuk pdf lagi teruk file haku.
langsung tak boleh nak baca.
logik lah kan image kau resize jadik kecik bila kau convert ke pdf image tuh pecah.
bahabi betul lah menyusahkan orang nak apply.




ada sapa2 yang pernah apply mymaster kat sini?
tolong lah aku ni.
ni tahap2 rasa macam nak gigit2 je laptop ni.
kang ada yang free2 kene fire dengan aku walaupon tak buat salah.




okey dah tade mood.
nak kemas2 barang nak balik.

okbai.


                                   

28 comments:

  1. cam leh terasa tension nya itu..sbr ea dear..

    ReplyDelete
  2. sabo...sabo....heheh..jangan tension sebab buat header as udah ler..takut as..hehehe :) take ur time dear...

    ReplyDelete
  3. mmg tensionlah kalau dh jadi mcm-mcm..


    kena duduk diam..bertafakur..tenangkan diri..


    kalo akak kt tempat awak dh lama laptop tu masuk tong sampah huahuahua

    ReplyDelete
  4. dugaan sume tu..
    bwk2 la bersabar..
    =)

    ReplyDelete
  5. bila kita bnyak benda nak bwat mesti lappy bwat hal kan. sabar eh babe. i punye lappy pun smpai 4 tahun dah bwat hal mmg terus tukar baru. tak tahan kot.

    ReplyDelete
  6. kalau ira pon stress..sbr ea wana..try y lain..ira pon xleh tlg sbb xpnh apply..huuu..

    tp kan kalo mcm lappy prob xleh detect printer ke..cuba restore system...kat cntrol panel..sbb aritu broadband ira jd gak gtu..lepas restore ok da..:)

    ReplyDelete
  7. errr... macam tak dapat tolong je. sebab mymaster tu apa?

    ReplyDelete
  8. sabau2. ujian la tuh.
    kalau gua pun,gua tension gak.

    ReplyDelete
  9. ika pown sedang stress skg ni..hurmm~~

    ReplyDelete
  10. betul beb laptop jangka hayat paling lama 3 tahun. ko betahan 4 tahun ok la tu. lappy aku dah 3 tahun bole pakai lagi tapi lembab cam kura kura.

    ReplyDelete
  11. xpenah apply la dear huhu
    ciannya..mesti tension gilerr ni

    ReplyDelete
  12. hmmm mayb usb tu probs..

    mymaster? hmm pe tu?

    ReplyDelete
  13. cool dear....jgn tension...kekadang wire printer bleh gak jadik mlshnyer

    ReplyDelete
  14. @Asfiza
    ish bila nak reply email saya ni.
    hehehehe

    ReplyDelete
  15. @Juliet_iRa~"
    dah try tapi die taknak.
    keluar error pulak.
    sedih. huhu

    ReplyDelete
  16. @dhiera
    mymaster tuh macam scholarship gomen.
    hehehe

    ReplyDelete
  17. @Hanie Dew
    aku pakai window 7 laju.
    tapi tu lah tetiba banyak cekadak pulak. adoiii

    ReplyDelete
  18. @[sutera kasih]
    sangat tension.
    nak buat camne.
    redha. huhu

    ReplyDelete

What says U?