Saturday, December 11, 2010

Tutorial cantikkan comment box.

     

ada orang tanya macam mana nak buat komen box yang cantik macam aku punya tuh.
(pehrahsan :p)




okey nadia mintak aku share pasal komen box aku.
so ni untuk awak ye
:)

macam biasa pergi bukak dashboard > layout > edit html

tick dekat expand widget templates

cari kod kat bawah ni guna control F pada keyboard

]]></b:skin>

kalau dah jumpa boleh la masukkan kod kat bawah ni dekat atas kod tadi



#comments-block{
margin:0;
padding:0;
}
#comments-block .comment-author{
background:#ff6699 !important;

-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-topright: 10px;

padding:5px;

font-size:15px;

font-weight:bold;

border:1px solid #ff6699;
}
#comments-block .comment-body{
margin: 0;

font-size: 17px;

border-left: 1px solid #ff6699;
border-right: 1px solid #ff6699;
margin-top: -5px; /*position*/

padding: 5px;
}
#comments-block .comment-footer{
margin:0;

font-size: 13px;

font-weight: normal;

margin-bottom: 20px;

border-left: 1px solid #ff6699;
border-right: 1px solid #ff6699;
border-bottom: 1px solid #ff6699;

-moz-border-radius-bottomright: 10px;
-moz-border-radius-bottomleft: 10px;

margin-top: -12px; /*position*/

padding: 5px;
}
#comments-block .deleted-comment{
font-style:italic;
color:gray;
}
#comments-block .comment-author a{
color:#ffffff !important;
}
#comments-block .comment-footer a, .comment-body a{
color:#ff6699 !important;
}


okey dah siap semua baru lah save.
senang kan
:)




p/s : tutorial ni aku belajar kat blog liyana.blog dia memang cantik :)

21 comments:

  1. @zacky ~786~
    cantek menarik tertarik kaw memang da bomb!
    keh keh
    xD

    ReplyDelete
  2. he..he..trma ksh sudi buat tutorial utk kita...really appreciate it :)

    ReplyDelete
  3. aku kecikkan size kotak , tulisan, ouh.

    ReplyDelete
  4. @I n n z
    haah..taw
    aku edit gak tapi kecik2 nanti tak nampak..
    al maklumlah rabun
    kekeke

    ReplyDelete
  5. eee...best2..memang mencari pun...tutorial ni..tapi tak tau apa tajuk..mekasih...

    ReplyDelete
  6. tengs for the tuto :) nak try lah ..hehe

    ReplyDelete
  7. nape saye buat xjadi ek?? =(

    ReplyDelete
  8. @hana

    erkk
    mesti ada salah mana2 neh
    :)

    ReplyDelete
  9. macam mana nak buat kotak komen macam ni ea? cantik lah...plizz ajar.. TQ ^__^

    ReplyDelete

What says U?