Friday, May 18, 2012

Nyaris kene culik dekat area rumah.

                   


Sape bace Harian Metro hari ni?
Disebabkan En. Ayah pelanggan setia Harian Metro makanya aku pon terpaksa lah jugak baca surat khabar ni.
Gambar kat atas ni salah satu berita dalam HM hari ni.
Biasalah kes budak kene culik.
Dah takde keje lain agaknye penculik tuh.



Tengok gambar biasa je.
Sekali baca berita dia baru sedar.
Jalan Pantai Murni, Pantai Dalam.
Okey fine kawasan rumah sewa aku tuh.
Tengok gambar betul2 baru pasan memang bus stand area rumah aku.

Terus mesej Akram.


'Eh taw tak kat HM hari ni ade berita budak nak kene culik. Kat area rumah sewa kat KL. Kat bus stand tuh. Dah tak selamat lah nak naik bas. Hehe'


'Eleh, ade ke orang nak culik die'



'Ade lah. Huhu'




'Hahaha. Mane ade. Berat, penat je nak culik. Huahuahua'




'Eleh biar lah. Huh'




'Hehe. Betul lah kan?'




'Yelah. Malas nak layan'




Sehari kalau tak kenakan aku tak sah agaknya hidup dia ni. cisss.


Menurut HM, budak ni baru turun bas awam balik sekolah.
Baru jalan beberapa meter nak balik rumah tetiba ada orang nak culik dia.
Tapi budak tuh selamat sebab masa penculik tuh tarik dia nak masuk dalam van dia tetiba terfikir nak longgarkan tali beg and gigit tangan penculik tuh.
then terus lari tinggalkan beg dia kat situ.



Tapi aku pelik lah. Area kawasan rumah aku tuh memang ramai orang.
Tak sangka ada jugak kes culik kat situ.
Siang2 hari pulak tuh.
Tepi tuh ade kedai makan mamak memang ramai orang lepak situ.
Penculik dah makin berani lah sekarang. Seramm.



Btw Pantai Dalam memang kawasan hitam.
Jangan tanya kenapa.



okbai.



                                     

20 comments:

  1. hahaha sweet apa pekena mcm tu
    haha

    btw pantai dalam mmg kawasan meowmeow
    sikit.jangan tanya tu apa.

    okbai

    ReplyDelete
  2. penculik xkire org berat ringan tau..
    haha..

    ati2 ye wana..
    mintak jaoh sume 2..

    ReplyDelete
  3. taktik sekarang nak dapatkan duit, dah culik mintak tebusan. hati2 ye dik =) sekarang depan rumah pun dah bahaya, ni kan tempat lain.

    ReplyDelete
  4. Lisa tgk kat MHI pagi tadi..serius takut dgn keadaan skrg..dah x slmat :/

    ReplyDelete
  5. dah nama pun org jahat..bukan diorg kira org ramai ker,,siang hari ker...

    ehh...hati2 tau lepas ni...

    ReplyDelete
  6. hah..area pantai dalam tu xselamat??padahal bapak ramai org kot..ish...seramnyer..:(

    http://www.nornadiah.com/2012/05/bila-anak-sugar-glider-ku-beraksi.html

    [Bila anak Sugar Glider ku beraksi]

    ReplyDelete
  7. Hahaha... jahat betul Akram ni (patutlah Wana sayang....Aumm hahaha)

    Anyway be careful ok dear :)

    ReplyDelete
  8. semakin tak selamat skrg ni. kat kawasan ramai orang pun bole terjadi jenayah. drpd nak harap org dpt selamatkan kita baik fikir inisiatif cara nak selamatkan diri sendiri.

    phew.

    ReplyDelete
  9. @Rozuan Ismail
    dia memang suka cakap aku berat. sob sob. huhuhu

    ReplyDelete
  10. @Nurul Husna Mohd Hassan
    tulah pasal. memang berjaga-jaga lah lepas ni. huhu

    ReplyDelete
  11. @Elysa Sofia
    orang sekarang makin berani dan jahat ! *sedih*

    ReplyDelete
  12. @shahrazali
    thanks dude.
    aku bukak langkah silat kalau jadi pape. huhuhu

    ReplyDelete
  13. @Nor Nadiah
    dorang dah makin berani. hmmm. kite kene lebih berhati-hati :)

    ReplyDelete
  14. @Reena
    hahahaha !
    aummmm.
    sayang sangat :P

    ReplyDelete
  15. @[sutera kasih]
    naseb baik dia tak gelabah kan. kalau kite tak tahu lah. haihh.

    ReplyDelete
  16. @Hanie Dew
    yang penting kene lagi berhati-hati lepas ni. fuhhhhhhh

    ReplyDelete

What says U?