Thursday, May 19, 2011

Hati-hati kalau selalu sakit badan or lenguh2 badan.

before aku buat entry ni mari kita ramai2 sedekahkan al-fatihah buat allahyarham sahabat kita Hakim Kamal atau orang kenal dia dengan nama telor. memang aku tak tahu langsung dia sakit tiba-tiba petang tadi dalam pukul 4.30pm kawan aku bagi mesej cakap blogger telor dah meninggal. tapi petang tadi tak sempat online sebab pergi swim dekat kangar so ni baru dapat online.






terus aku google telordibasuh. and baru aku taw dia meninggal sebab jangkitan dekat paru-paru sampai dia tak boleh bernafas and meninggal. :(





* * * * * * * * * *




semalam aku cakap dekat kakak aku yang belakang badan aku sakit-sakit. actually dah agak lama jugaklah aku menderita sakit belakang ni. ada lah dalam tiga empat bulan ke lebih aku pon tak pasti yang aku taw memang sakit gila. tapi dia bukan sakit satu badan just part belakang badan belah kanan atas.




memula aku ingat sakit sengal2 biasa je so aku biar je lah. sebab aku kan buat thesis buat lab kerja-kerja berat kan so kalau sakit2 sengal badan ingat kejap je lah. tapi pelik jugak tak baik2 kan. sampai aku feeling2 ada benda dok gayut dekat belakang aku ni ha. *haa takut tak? :P




selalu nya kalau dah tak tahan sangat sakit aku tampal je dengan Salonpas so rasa panas-panas2 sikit dia jadi macam kurang lah sikit sakitnya. tapi lepas tuh sakit balik.




kakak aku cakap ade angin dalam badan aku. kene buang cepat before dia keras dalam badan. so tadi aku suruh kakak aku urut badan aku serius sakit. angin tuh ko akan rasa macam ada ketulan dalam badan ko bila sentuh je rasa sakit. selagi ko tak urut buang ko akan rasa tak selesa lagi2 bila nak tido.




kakak aku cakap bahaya kalau tak buang sebab bila angin tuh dah keras dia jadi susah nak buang and kadang2 tak boleh buang ha merana lah ko sampai bila-bila. bila dah buang fuh rasa macam ringan je macam syiokk je tido. keh keh.



so kalau korang rasa badan sakit-sakit baik check cepat mana taw kene macam aku ke kan. daripada membazir duit pakai Salonpas yang mahal tuh baik ko mengurut sekali je dah kuar abes angin terus baik.








ok bai.


18 comments:

  1. ni pon ade rase lenguh2 blkg..
    kene pegi berurut cpt2..

    ReplyDelete
  2. Al-fatihah. Semoga arwah ditempatkan di kalangan orang yang beriman.

    *selalu jugak lenguh-lenguh badan. risau

    ReplyDelete
  3. al fatihah utk telor.

    babe i pun salu sangkut angin dlm badan. mmg tak selesa.

    ReplyDelete
  4. btol3... kat blakang kite pun ade ketul2 angin... tp sebab xde org nk tlg urutkan, so biarkan je la... kene tunggu blk kg baru suh mak tlg urutkan....

    ReplyDelete
  5. erk, yana takut kena urut, sebab sakit! =(

    ReplyDelete
  6. saye pun rase lenguh2 belakang. kene pergi urut nih. takut juga nih. hehe!

    ReplyDelete
  7. @asfira aminuddin

    lagi2 kalau nak tido kan.
    pegi urut babe.
    nanti makin sakit
    :P

    ReplyDelete
  8. @^ai-mie : 아이-미^

    hehe baguslah macam tuh.
    jangan lame sangat
    :P

    ReplyDelete
  9. @farrafieqa redza ^^

    tuh la dulu tak taw.
    sekarang dah taw.
    heeee
    :P

    ReplyDelete
  10. i tak sukaaa org massage i :(( mcm mana ni haha nnt geli eewwww

    ReplyDelete
  11. @Liyana Lunia

    hoih best lah abes ilang semua lenguh2 badan neh. tapi tuh la tade orang nak massage2 i selalu :P

    ReplyDelete
  12. urghh lama tak berurut neh . walaupun muda kena jaga kesihatan weyh .

    ReplyDelete
  13. @sYafIk-wAy

    tahu takpe.
    kalau dah sakit memang teruk lah
    ^^

    ReplyDelete
  14. Urut itu baik utk lancarkn perjlnan darah.Saya tlh mngamalkn berthn2 .Petua utk kekal cntik dn awet muda juga.Amalkn dr muda adik2 In shaa Allah.

    ReplyDelete
  15. Adui..selalu lenguh2 badan juga ni.. setakat ni tak penah lagi la pergi berurut..maybe lepas ni boleh try :)

    ReplyDelete

What says U?