Loading...

Saturday, October 30, 2010

Kacang Pool Haji



memperkenalkan



penah dengar kacang pool???
penah makan???
aku penah makan sekali kat kedai atas tuh..
kat larkin bomba jb..

roti XXL


kacang pool

kacang pool ni kacang parang yg di masak dengan rempah pastuh makan sekali dengan roti..
sedap gak..
tetibe teringat..
pastuh rase mcm nak makan..
google2 baru taw die ade cawangan kat damansara
xD




nak ajk ajak pegi la
xD

tapi harge die mcm mahal sket jek..
ke mahal banyak???
mentang2 bukak kat damansara
:(



Kacang Pool Haji
D-G-07 Ritze Perdana,
No 5 Jln PJU 8/2,
Bandar Damansara,
47820 Ptaling jaya
Selangor


adeh
lapar la plak..
jom pegi ramai2 nak???
:D


Adiosss...


With Love : Syazwana Jamal :)


Friday, October 29, 2010

Gigi susu saya



aku nak habaq ni..
kalau korang tengah pressure or stress or tertekan or yg sewaktu dengannye kan kan kan..
aku nak bagi korang bace satu blog nih..

seyes korang mesti suke..
sumpah comel giler..

blog tuh pasal  pengembaraan dua batang gigi susu yang sangat comel..
name dorang ickle and lardee..


yang kiri lardee yg kanan ickle








comel giler kan kan kan..
xD


ni la penulis die..caye tak caye tak..


nak bace banyak2 mai click blog ni..
my milk toof

enjoy!!


Adiosss..


With Love : Syazwana Jamal :)


Thursday, October 21, 2010

Cendol vs. KFC PJ



baru balik makan cendol dekat2 ngan KFC PJ..
heaven gilleeerrrrr!!!!!



senanye dari last wik dah plan nak makan cendol..
tp x kesampaian..
padehal dekat je pon..
wakakakaka..
akhirnye berjaya gak ari ni..
dengan angin yg sepoi2 bahasa..
rase mcm kat tepi pantai plak..
XD





ktorang makan cendol bese je..
harge baru RM1.50
pastuh amik rojak bese 1=rm3.50
kalau rojak campur mee rm4++ kot..
pastuh ade cendol pulut gak..
heeee...

len kali makan lagi..
asik2 makan KFC jek..
borink..
:D

pas makan cendol mate pon berat..
lalalala~
zzzzzz..


Adiosss...
With Love : Syazwana Jamal :)


Sunday, October 17, 2010

Kek Batik Malas



nape malas??
sebab yang tukang buatnye ialah ajak..
ajak atau name samarannya lazyforajak..
huahuahua...

bahan-bahan
--> biskut merry (btol ke eja?)
--> butter (btol ke eja?)
--> milo (btol kan eja)
--> susu pekat penuh krim disukai ramai (huahuahua)

cara-cara membuat

  1. hancurkan biskut merry ikot citarasa korang..nak kecik2 ke nak besaq2 ke..sukati lah..
  2. panaskan kuali..x payah panaskan minyak..ngeh3
  3. masokkan butter and cairkan secair-cairnya..
  4. masokkan plak milo secukop rasa korang...
  5. kacau sampai rata..
  6. masokkan susu yang korang dah beli tuh..kalau korang rase dah manis x payah la bubuh sume..kalau x manis2 boley tambah gule sket..
  7. kacau sampai lebam..wakakaka...
  8. agak2 dah sebati masukkan biskut merry yg dah pecah2 tadi..ratakan sampai rata..
  9. dah siap sume tutop api and tuang dalam bekas..ape2 bekas lah..
  10. sejukkan sampai sejuk..

gambar tidak cantek kerana menggunakan
henfon ajak..wakakaka


senang tak?
senang bukan..
sangat sesuai utk mereka2 yang malas seperti ajak..
waka waka eh eh..
selamat mencuba





Adiosss...








With Love : Syazwana Jamal :)


Friday, October 15, 2010

Dapatkan tidur yang lena



kalaw di ikutkan mata nih memang ngantok giler lah..
tapi hati nak hapdet entry last hari neh..
huahuahua..

sejak due menjak neh aku asyik je susah nak tido..
pastuh kalau dh tido kompem terbangun dalam kol 2 ke 3 cmtuh..
pastuh mesti termenung dalam sejam due before boley sambung tido..
mane lah x mengantok je sepanjang hari..

so kene usha2 sket tips bagi tidur lena neh..
ngeh ngeh..

hak bawah neh Dr. Fadhilah kamsah punye tips..
dengar kat radio era..

1. minum susu panas atau susu suam (amalan rasulullah s.a.w)
kalaw milo panas or milo suam boley x??

2. tido ikot waktu..kalau salu tido kol 10 so ari2 kalau dh kol 10 p lah masuk tido
abes kalau homework x siap lagi cmne nak tido.. ):

3. tido dalam gelap ataw biase bagi sket cahaye masuk..
kalau muke ade cahaye keimanan boley lah kan.. (:

4. kosongkan fikiran..ini susah sket terutama yang tengah ada masalah
aishh..macam taw2 je cek tengah ade problem neh..haih..nak wat lagu mana..dh naseb.. ):

5. basuh kaki dan berwudu'
hari2 cek basuh kaki..semualah cek basuh =p

6. maafkan kesalahan semua orang..
ni pon macam taw2 je kan..cek dh maapkan depa dah..biaq p lah same depa sane..hehe


ok dah abes..sekarang giliran cek plak nak habaq tips..dengar na..

1. suroh je member or rumet korang dodoikan korang..lagi bes kalau boley picit2 sket badan yang lenguh2 tuh..kompem lena giler tido..tp rumet aku umah dekat..kene tido sorang..huwaaa..

2. pasang earphone kat telinga pastuh bukak lagu2 yang mendayu-dayu giler yang boley buat korang ngantok..tak pon korang p cari mane2 video cikgu tengah mengajar sejarah ke kan pastuh korang dengar..kompem lena teruihh..

3. jangan pillow talk or bergosip dengan member korang before tido..kompem terus jadi x ngantok..tp bual2 la pasal politik ke pasal sejarah ke..hehe

amacam ade beran?

okeh..
nak tido dah..
nite eberybady..







adiosss..
With Love : Syazwana Jamal :)


Wednesday, October 13, 2010

entry khas utk momok tomok




aku ade sorang kawan..
name die momok tomok..
name manje die adalah momok..
momok clasmate aku kat university..
momok sangat suke perasan comel..
tapi die memang comel..

presenting momok..
comel x comel x..hahaha

momok suke giler main game kat fb..
macam2 game die main..
kalau boley sume game kat fb die nak main..
aku pon suke main gak game kat fb..
tp sekang dh kurang dah..
aku suke main satu game nih..
name game tuh pet society...
momok pon suka main pet society..
seronok taw game tuh..
feeling2 ade pet betol2 plak..
:)


name pet aku ke ai..ni gambar dalam umah..


kanan tuh pet momok..namenye momo..
dah abes raye pon still nak pakai baju raye..

minggu neh kat pet society kene kumpol buah-buahan yang cute..
kite kene cari satu binatang name hideeni baru boley dpt buah tuh..

nih la hideeni..
burok tp sumel..

tengok buah2 aku x cukop lagi :(

so tadi aku telah memakse momok utk tolong carik hideeni supaye aku dpt kumpol buah..
so dpt pear kaler ijau cair tuh..
mekaseh momok!!

mcm budak2 giler kan..
ade aku kesah..
huahuahua..

eh men game nih seronok taw...
comel jek..
boley tanam2 pokok tanam bunge p mancing p shoping...
hahaha

ni sume aku tanam..haha



siap boley beli keta lagi u..


di sini aku ingin mengucapkan terime kaseh kepade momok kerane menolong aku..
esok-esok aku nak pakse ko tlg aku lagi..
ngahahahaha...

p/s: kanak-kanak mode..sesekali tape la kan..

p/s/s: momok yang soh aku wat entry khas utk die..



Adiosss...





With Love : Syazwana Jamal :)


cara-cara men'psycho' roomate anda





ini sumpah sangat lawak!
huahuahua


1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor.

2. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 ” Tolong, kat mana aku berada ni?” dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.

3. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata “Dah merebak… dah merebak!”

4. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap “Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi” sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat…Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.

5. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata “Tak lama lagi…tak lama lagi…”

6. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, “Siot betul, kalah lagi”

7. Setiap kali roommate balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat “Horee…!”. bukak lampu semula.

8. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap “Selamat Datang ke McDonald. Boleh saya ambil pesanan anda…” Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata “Eh, kau rupanya…”

9. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw anda kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.

10. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampus. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate anda.

11. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.

12. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah tengok wayang.

thnx to farah farahani :)



Adiosss....






With Love : Syazwana Jamal :)


pensyarah kene buli dengan bayang2



petang neh nak p tengok wayang..
kat mid valley jek..
dh reserve dh sume..
tengok citer burung hantu?
ape tah tajuk panjang die..
haku pon lupe..
huahuahua

oh!
jalan2 jap kt fb td..
jumpe video neh kat fb kawan aku sorang neh..
sengal gler mati..
jom layanzz~

video

lecturer tuh sporting giler eh..
rilek je p layan bayang2 tuh..
kalau lectrer aku tataw la jadik hape..
ngahahahaha...

okey nak siap2..
cinema time!
yihaaa...



Adiosss...
With Love : Syazwana Jamal :)


Monday, October 11, 2010

Jerawat itu merah



sila abaikan mata yang mcm lebam sket tu.

lihat lah itu dunia...
grrr!!!
tension giler..
dah la arini pepagi ade presentation...
tem2 ni lah die nak kuar kan..
sebulan sekali mesti nak gak kuar..
ape la kirenye kalau ko x payah kuar2..
duduk dalam tuh diam2...
x boley ke..
tem aku nak present banyak dis wik la ko nak membesar segala..
dari last wik x nak plak kuar..
mengade tol...

pepagi dh marah2 kan..
spoil the mood tol..
haih..
okey la..
nak siap2 p kelas..



Adiosss...




With Love : Syazwana Jamal :)


Friday, October 8, 2010

2010 oh 2010





Semalam jalan2 kat fb jumpe benda alah neh kat syahirul.com..
Nak hapdet kat blog..
Tem2 aku nak hapdet neh la wifi wat hal..
Terpakse lah hapdet hari neh..

Okey aku jumpe neh..



Selama neh tengok kalendar x penah plak kan nak tengok bende2 neh sume..
Tapi btol ke jadi every 823 years jek?
Bile aku cek satu2 bulan for tahun neh (gigih giler kan)..
Aku jumpe January 2010 pon ade 5 jumaat 5 sabtu and 5 ahad gak...
Pastu aku carik2 lagi (tade keje tol kan)
And aku realize yang tiap2 taun jadi bende neh..
Cube korang Check..

Bulan yang ade 5 jumaat 5 sabtu and 5 ahad 
2004 - October
2005 - Julai
2006 - December
2008 - Ogos
2009 -May
2007 je tade


Hmmm...
Kadang2 fakta neh pelik2 jek...
Renung-renungkan dan selamat beramal...hehe


Adioss..


With Love : Syazwana Jamal :)


Tuesday, October 5, 2010

Punca Sakit Belakang



                          

Aku sejak kebelakangan neh salu jek nak sakit2 belakang neh..Actually selalu jugak la kene..Bile datang sakit belakang tuh rase macam nak suruh Malik Noor pijak belakang aku jek..Huahuahua


Jadi sambil2 aku google punca sakit belakang ni meh aku share sekali.
kot2 yang malas cari kat tenet tapi rajin baca blog aku ni, dah dapat pahala aku share ilmu kat korang.
hewhewhew.


Suke sangat membongkok ke depan and beralih ke kiri and kanan tem nak angkat or tarik barang.

Suke bongkok ke depan and ke bawah tem wat keje.

Salu drive jauh2 non-stop or tak singgah rehat jap.

Suke diri lame-lame..

Suke bawak barang yang beratnya tak seimbang.

Suke duduk membongkok atas kerusi.

Suke pakai high heels.


Aku salu wat yang nombor 1, 2, ngan 6 kot..
Aku memang tak reti drive..tak suke gak diri lelame..ape motif kan nak diri lelame..len la tem perhimpunan sekolah dulu..every week je memang ramai yang pengsan..oppss..


Tak suke jugak angkat barang berat2 neh..selalu aku suh orang angkat..aku angkat yang ringan2 jek..Huahuahua
Yang last tuh memang aku jarang buat..Aku lagi selesa pakai sandal jek..Hehe


Tapi before kene sakit belakang neh kene la taw care2 nak elakkan kan..
Ape omputih ckp tuh..
Prevention is better than cure?
Ye kot..

Sebabnye kalau dah sakit belakang teruk2 neh kene pi jumpe dokter lah ape lah..kan ke leceh..duit pon abes..

Macam mane nak elak sakit belakang??

Belajar praktik pasteur (btol ke aku eja neh) yang baik.

Kene bijak gune mekanik tubuh ngan baek tem wat keje.

Kene banyak2 bersenam..



Okey pasneh aku kene rajen2 bersenam lah ek..
korang pon sama. jangan nak hadap laptop je.
pergi buat sit up cepat.
Yeahh!!



okbai.


                           
With Love : Syazwana Jamal :)


 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal