Wednesday, March 19, 2014

Bulan perkahwinan.




Bulan ni every week memang full dengan wedding invitation kawan2.
Sampai aku yang tak pernah2 kisah nak pakai baju ape boleh gelabah sebab dah takde baju nak pakai.
Kalau hari2 pergi keje pakai baju kurung takpe.
Ni keje pakai kemeja dengan tshirt.
Baju kurung cuma time raya je.
Itupon dah banyak yang aku pass kat adik aku sebab die duduk asrama. Dia tengok baju aku macam terperam je dalam almari kat kampung dia pon angkut lah.


Aku pulak selama ni wedding takde lah berderet sangat.
So boleh la pusing2 pakai baju sama je.
Belasah.
Sekali bulan ni ada 10 invitation. Mau nya kau tak meroyan carik baju. Kekeke.


Lihatlah wedding yang berderet itu. Tapi mintak maap awal2 sebab tak semua kenduri aku attend. Mana yang sempat tu aku datang la. Tapi aku tetap ingat tau. Heheh.



Jadi langkah selamat kite pergi Jakel dan borong kain pasang untuk buat baju. Takde lah borong sangat pon. Beli dua jenis kain je. Sebab taylor nya pon kakak sendiri. Busy sangat banyak tempahan. So kite tempah dua je dulu. Kang kendian2 aku hantar lagi. Tapi walaupon dua jenis baju je takpe. Sebab boleh matching dengan skirt yang berlainan. So takde lah sama je. Bijak ke tidokk. :P



7/3/2014-Jumaat. Haritu aku busy gila.
Kenkonon nak balik awal sebab Akram naik flight dari KL sampai Senai dalam pukul 4.
Tapi pukul 4 kerja tak settle lagi. Dah la lambat sebab salah orang. Gila bengang.
Pukul 5 petang aku cakap tak kira aku nak bla jugak sebab nak pergi airport.
Akram dah buat2 merajuk. Kekeke.
Sudahnya aku rushing pergi Airport, duduk lane kanan je, hambik tetibe perasan polis tengah syok pegang kemera bawah jambatan.
Hahahha! Tak tau nak gelak ke nak nanges. Tunggu je lah surat saman sampai rumah nanti. First time okey kene saman speed trap. Konghasam.


Disebabkan sabtu tu ada 3 invitation wedding, satu kawan aku, dua kawan Akram,ditambah pulak semua jauh2 satu segamat, satu batu pahat, satu Adela, so kitorang decide jumaat malam tu nak pergi kat Segamat & Batu Pahat dulu.
Tu yang aku rushing tu.
Majlis kat Segamat kawan aku satu sekolah. Naseb baik malam tu ada majlis khatam Quran, so boleh la datang makan2. Kalau takde pape segan jugak. Hihihi.


Aku tukar baju kat R&R Machap.
Setel2 semua terus ke Segamat.
Bapak jauh okey JB-Segamat. Hahah! Siap sesat lagi nak carik rumah. Fara la ni lukis peta tak betul. :P


Gigih tak membalut hadiah dalam kereta yang sedang berjalan? Eh kereta berjalan? Kekeke. Ok abaikan. Aku share dengan Sally beli hadiah. Sekali Sally lupa nak beli sampul. Aku cakap takpe nanti aku beli balut sekali kat opis. Siap aku dah beli sampul hadiah, dengan kertas cantik lagi untuk print kad nak letas atas hadiah tu. Tup2 busy punya pasal lupa gila. Kat Kulai before masuk highway suruh Akram benti jap kat mana2 kedai beli gunting, salotip dengan kad apa2 je.



So inilah kawan satu sekolah satu batch satu dorm masa form 1 satu kelas pernah tak fara? lupa lah. kekeke.


Fara ni dulu masa sekolah atlit. Kurus nak mampoih. Sampai sekarang aku tak percaya fara boleh gemok.
Walaupon die cakap hari2 dia mengajar panjat tangga naik kelas yang tingkat tiga.
Nampaknya kebahagiaan fara melebihi segala-galanya.
Lalu fara pon makan dan makan dan makan tanpa mengira sesiapa. Kekeke.


Kitorang sampai dalam pukul 9 malam. Fara tak habes khatam quran lagi. So aku pon duduk je tunggu.
Mak die bape kali suruh makan dulu. Tapi segan aaaa. Orang dok bertilawah ko nak melantak kan.
Walaupon sebenarnya memang lapar. Kekeke. Tapi imej kene jaga.


First time aku beli jubah & first time jugak aku pakai jubah. Dulu2 macam teringin tapi sebab aku pendek, so aku rasa pakai jubah nampak lagi pendek. Jubah ni aku beli kat Nilai sebab berkenan dengan batu2 dia tu. Harga pon okey so rembat la sehelai. Bila try pakai macam best pulak. Takde lah nampak pelik sangat kan?




Selamat Pengantin Baru Fara & Hazwan.
Semoga bahagia sampai syurga. Dan pesanan khidmat masyarakat macam biasa, cepat2 dapat baby. kekeke.



Sebelum balik sign guest book buat kenang kenangan. Suke aku idea amik gambar terus letak dalam guest book ni. Bila esok2 nak tengok balik macam best kan. 


Masa kitorang nak balik tu dah pukul 10.30 malam kot.
Plan asal nak singgah rumah kawan Akram kat Batu Pahat. Tapi malam tu dia takde buat pape sebab belah lelaki kan.
Fikir2 balik macam dah lewat sangat.
So Akram cakap takpelah nanti die jumpa kat KL je.
So kitorang terus balik.


Esoknya ke Felda Tunggal pulak.
Sesambil mengimbau kenangan lalu sekolah lama.
Selalu lalu dengan family masa hantar adik aku. Haritu lalu dengan tunang.
So feeling lain maciaammm sikek. Ekeke.



On the way nak ke wedding. Time ni sebenarnya Akram tengah drive. Suka hati dia je nak pandang kamera jugak. Jalan highway desaru tu kalau elok takpe lah jugak. Kemain lagi si montel ni. Perot dah la tak boleh diselamatkan lagi.


Sampai! Ni kawan Akram satu batch masa sekolah. Senior aku jugak. Nak datang sini pon sesat jugak sebab time ni kan MH370 baru hilang. So fokus pon kelaut. Naseb baik tak jauh sangat dari simpang tu. Kalau tak entah pukul berapa baru sampai.


Kenduri kawen kat Johor kalau takde karaoke tak sah.


Lepas makan tengok2 pengantin tak habes makan lagi. So kitorang lepak dalam rumah dulu.


Ape ni Fida Photographer ko amik gambar kitorang gegar. Hahah! Aku pernah jumpa Fida sekali je masa tengok bola dulu2. Tapi masa tu tak berapa kenal lagi so takde lah cakap sangat. Sekang asal nak tanya pasal kawen je wassap die. Kekeke. Oh die jual shaklee jugak. So kalau area KL nak COD tu boleh contact dia. Nah blog dia. KLIK


Anak kawan Akram, Arep. Kecik2 dah pandai selfie eh Marissa. Ni ikot perangai Mummy ke ayah ni? Kekeke.



Hantaran Sajad. Sangat2 cantik! Sebab aku memang sangat cintakan bunga ye. Akram je tak pernah nak bagi bunga. Dah bagi hint pon tak jalan. Kekeke. Tapi haritu aku baca Sajad up status Clutch hitam tu hilang kat kedai. Takpe sajad ko pow je Fida clutch baru. Bonus dia masyuk tu. :P


Fida ngelat dalam rumah dah pakai heels. Tinggalkan aku sorang2 pendek. Cisss. Dress inspired by Bella twilight katenye. 

Selamat pengantin baru Fida & Sajad yang selalu perasan Shah Jaszle.
Good Luck! Heheh.


15/03/14-Sabtu lepas, pergi wedding kat Shah Alam pulak.
Kawan aku masa kat Universiti dulu.


Afie masa nikah. Aku tak datang. Kawan2 wassap gambar.


Majlis buat kat Masjid Tengku Ampuan Jemaah, Bukit Jelutong Shah Alam. Aku datang dengan Akram. Sampai2 dalam pukul 1 kot camtu. Ni tempat katering siap2 makanan. Kambing golek time tu tengah panggang 2 ekor kau. Mana tak bersinar mata si Akram yang tak dapat dipisahkan dengan kambing tu.


Patotnya Akram kene kerja normal haritu tapi die amik cuti sebab nak teman aku.
Aku cakap "Takpe ke asyik cuti je?"
Walaupon sebenarnya kalau die tak cuti aku sentap. Kekeke.


Akram cakap "Takpe. Untuk baby mon ayg ni ayang sanggup buat ape je"
Kahkahkah. Tolong okey korang jangan pitam baca.
Yelah zaman bercinta kan semua manis je.
Kite tengok lagi seploh tahun k.
Kalau agak2 dah tawar je memang aku bukak blog ni baca kuat2 depan muka dia. Baca depan anak2 lagi. :P


Orang dah penuh. Kitorang parking kereta pon belakang masjid. Sebab parking depan semua dah penuh.


The foods. Ada kuih muih, ABC, kambing bakar. Tak sempat nak snap.


Kiri aku punya. Kanan Akram punya. Nampak selonggok nasik aku kan. Padehal sikit okey. Bila letak lauk jadi macam banyak gila *gigih jugak nak explain*


Dari kiri Faris, Fikriyah, Apip, Hazwan, Didie, Ein & Mamak.


Semua satu course masa kat Universiti.
Kecuali Fikriyah. Dia jiran course kitorang. Still satu department. Kahwen dengan Faris. Bercinta dalam kelas. Kekeke.
Konvo sama2. Sweet sangat!


Al-amin (coursemate) & Nazihah (makwe kenal satu Universiti tapi course lain). Amin ni keje dengan Syabas. So ape2 maklumat pasal air selalunya kitorang dapat dulu. Kalau takde air pon Amin jugak yang kene maki. kekeke.


Sarah, Ainul, Wana yang gojes, Erin. Ainul si baju hijau tu junior satu course.



Sebab tak sempat buat kad kawen so kite main tampal2 kertas dalam frame gambar. Good idea!



Sarah & Hafiz. Terpaksa bagi laluan untuk orang lain makan atas meja. Beg Sarah dari JPO ehem ehem datang JPO balik hari korangzzzz. Gigih sangat. Kekeke. Aku jugak yang datang tiga kali tak beli pape. Oh aritu rembat La Senza sehelai. Eh? :P


Ni dah tak payah diperkenalkan la kot. Si montel dan si comel. Kekekeke.


Hadiah dari kitorang. Adik afie siap letak notes lagi. kekeke. TV uollssss dalam tu. Nanti aku kawen nak mintak peti ais. Pepandai korang la nak angkut. Ekekeke.


Didie yang suke sabo gambar orang.




Finally group photo. :)


Untuk Afie, semoga menjadi isteri solehah buat Es.
Semoga bahagia sampai syurga.
Semoga dikurniakan anak2 yang soleh dan solehah.
Doakan aku jugak. Hihihi.


so....
Guess who' next?


okbai.





With Love : Syazwana Jamal :)


Monday, March 17, 2014

Bagaimana sesuatu panggilan itu menyelamatkan perhubungan.




Mak aku pernah bagitau dulu yang dia bahasakan diri dia Ibu sebab dia tergolong dalam seorang yang sangat garang.
So dia nak bila anak2 dia panggil ibu macam sejuk sikit hati dia dengar.
Kira macam kalau nak marah tak jadi marah la. Gitu.

Now aku rasa betul untuk aku dengan Akram.

Well dulu2 kitorang kan bahasakan diri aku-kau je kan.
Sebab start as a friend so rasa macam geli kalau nak dok saya-awak.
Perangai pon entah pape je time tu.
Bila gaduh memang rasa nak mencarut je. Bayangkan je lah bergaduh kau-aku memang kuajaq dia tahap malapetaka la kan.


Kawan aku memang selalu marah aku sebab tanak tukar panggilan.
Sebab dia tau macam mana aku bergaduh dengan Akram.

"Ko ingat ko bagus sangat?"

"Aku pedulik ape. Sukati ko lah nak buat ape"

"Ko suke kan nak gaduh dengan aku"

Blablabla.

Oh memang kuwajaqqqqq.

Ok tu zaman lepas.

Lepas tunang aku yang suggest untuk kitorang tukar panggilan.
Alaaaa aku nak gak sweet2 cam korang kan.
Kekeke.

Tapi sebenarnya aku suggest saya-awak je.
Akram yang eksaited nak guna baby-sayang.
Bagai pucuk dicita ulam mendatang (eh betol ke? Kakaka), aku pon terima lah dengan hati terbuka.


Mula-mula tu macam pelik la jugak. Dalam mesej okey lagi.
Bila nak berbual dalam phone or depan2 rasa macam nak tampar diri sendiri.
Malu woi. Kekeke.

Bila gaduh aku automatik akan guna saya-awak.
Barulah nampak bergaduh kan. Takkan nak bergaduh guna baby-sayang.
Macam menyampah pulak. Tak rasa bahang pergaduhan tu.
So Akram emosi. Ayat dia "Tengok tu guna saya-awak. Suka la gaduh macam ni kan?"

Guna saya-awak pon boleh tambah gaduh????????
:P


So semenjak dari tu kitorang pon berbaby-sayang tak kire la dalam ape keadaan sekali pon.
Kat mesej, keluar sopink, dalam kereta, tengok wayang, mahupon bergaduh.
Ekekeke.


Now bila bergaduh "bby nak ape sebenarnya? ayg tak paham la. Ni salah tu salah"
Sila baca dengan nada orang bergaduh walaupon ayat memang macam nak muntah hijau.

"Kalau bby rasa bby suke sangat buat camtu sukatilah"

"yelah sume salah ayg. Memang ayg ni tak guna. Semua tak betol" kata Akram.

Kekekeke.

Bayangkan bergaduh dengan ayat macam tu.
Kau mampu bergaduh lama-lama?

Aku tak mampu.

Nak2 lepas tu kene pujuk. Wahhhhhhhhh terasa dunia ini aku yang punya.
Ngagagaga.


Walaupon kekadang masa tengah gaduh tu nak je keluar perkataan aku-kau.
Tapi tahan.
Kekadang nak jugak termencarut.
Tapi tahan.

Sebab ada perkataan manis tu. :)




With Love : Syazwana Jamal :)


Tuesday, March 11, 2014

Misteri MH370. Doa Doa Doa !





Sampai sekarang hati aku tak tenteram lagi mengenangkan ape yang terjadi pada pesawat MH370 ni.
Tak pernah2 stay for hours semata2 untuk tunggu berita.
Rasanya dah berapa tahun aku tak tengok berita. Baca paper apetah lagi.
Dok baca apdet kalau orang share kat fb. Kalau orang tak share memang haram aku nak tau berita terkini.
Tapi this news memang betol2 buat semua orang terperanjat.



Pagi sabtu tu aku tengah breakfast dengan Akram masa aku baca news ni kat fb.
Biasa lah ada orang2 share.
Aku tak terus share sebab takot orang buat2 cerita je. Biasalah fb kan.
Tapi pikir2 balik aljazeera ni laman web yang agak boleh dipercayai jugak.
Tak lama lepas tu Akram cakap dengan aku dia dapat internal email from MAS bagi tau benda yang sama.
So memang kompem news ni sahih. Terus aku share.
Akram pulak terus lah contact kawan2 dia yang kerja.
Kebetulan housemate Akram salah sorang Engineer yang handle kapal ni masa buat servis kat KLIA bulan lepas.


Lepas breakfast terus bukak tv sebab nak update berita terkini.
Akram time tu dah sedih.
Yelah benda berkaitan dengan kerja die kan.
Tak banyak pon sikit mesti terasa jugak.
Dah la Akram cakap masa servis kapal tu dia ada tolong sikit.
Sebab masa tu dia dipinjamkan untuk tolong servis kapal tu sekejap.


Akram cakap kapal tu okey. Takde ape yang masalah sangat.
Lagipon bila hantar servis kapal tak boleh release macam tu je.
Lepas servis kene buat flying test dulu.
Masa buat flying test, dorang akan tutup enjin and bagi kapal terbang sendiri tanpa enjin.
Lepas tu hidupkan balik.
Bila okey semua barulah kapal boleh release. Sebab tu dorang konfiden kapal okey.

Tapi yelah kan kuasa manusia tak boleh menandingi kuasa Yang Maha Esa.
Sejauh mana pon kehebatan manusia mencipta, hebat lagi sang pencipta manusia.


Petang tu kitorang pergi kenduri kawen kat Felda Tunggal.
Masa on the way pergi sana Akram ada tunjuk satu video rakaman kotak hitam detik2 terakhir before terhempas.
Kalau korang nak tengok cuba search "Adam air crash"
Menggigil kaki aku bila dengar video tu. Lagi2 ayat2 terakhir pilot dengan co-pilot before crash "AllahuAkbar...AllahuAkbar...Allah..Allah...Allah...Allah..."


Nak menangis aku time tu.
Macam mana la perasaan dorang dalam kapal tu.
Dan bayangkan kalau lah kite yang ada dalam kapal terbang tu.
:(



Aku tak banyak experience naik flight.
Dua kali je la kot.
KL-Cambodia. Cambodia-KL.
Before naik tu menangis2 dekat Akram sebab nervous. First time katekan nak naik flight.
Akram cakap masa take off dengan landing je bergegar sikit. Masa dah cruising atas awan dah okey.
Tapi alhamdulillah time tu smooth je aku naik. Memang tak rasa gegar langsung.
Alih2 dah kat atas awan. Alih2 lagi dah turun.
So aku memang takde bad experience lagi naik flight.


Macam Akram, die sekarang selalu naik flight je kalau kene balik Johor weekend.
Sebab harga tiket flight die pergi balik lagi murah dari naik bas.
So Akram cakap die selalu lah jugak rasa gegaran tu.


Sabtu malam tu memang kalau boleh nak duduk je depan TV sebab nak ikot perkembangn terkini.
Nak makan pon fikir tiga empat kali.
Henpon jangan cakap 24 jam kat tangan.
Entah bape kali dok carik charger sebab nak cas henpon.
Kejap2 bukak fb. Kejap2 bukak web2 yang boleh bagi info.


Hari Ahad aku hantar Akram pergi Senai Airport.




Kitorang sampai awal. Kaunter check in tak bukak lagi.
So kitorang melepak kat kaunter beli tiket.
Akram macam biasalah dengan semua orang dia masuk.

Abang jaga kaunter tu dah 20 tahun keje dengan MAS.
Sampai menangis dia bercerita pasal MH370 ni.
Aku yang dengar pon sebak.
Dia cakap die boleh carik kerja lain tapi dia sayangkan MAS.
MAS ni kira macam bawak nama Malaysia. Berkhidmat untuk Malaysia.
Cuma kadang2 orang2 atasan yang buat busuk nama MAS ni yang bangang.


Seriously rasa sebak gila masa Akram masuk balai pelepasan tu. Walaupon JB-KL just 45 minit je. Tapi dalam 45 minit semua benda boleh berlaku. Lagi2 dengan keadaan sekarang.



Bila baca ni meleleh-leleh air mata aku. Sedih gila woi. Sampai hari isnin tu takde mood nak masuk keje. Lamabt gila aku pergi keje. Naseb baik bos tak masuk. Dah la tetibe senggugut. Jawabnya pukul 2 petang aku dah balik rumah. Dan menyambung mood sedih.



Apa-apa pon sama-sama lah kite berdoa untuk keselamatan MH370.
Sekarang ni cuma Allah je yang tahu ape yang terjadi pada pesawat tu.
Kat mana dorang. Ape keadaan dorang.
Sama-sama kite merayu pada DIA, mudah-mudahan DIA bagi petunjuk di mana dorang berada.


Langit sudah bertukar kelabu,
Kesedihan melanda terpahat di kalbu,
Seluruh dunia menanti beritamu,
Muncullah nanti seperti selalu.

Andai tercalar tinggalkan lah petanda,
Andai terguris tunjukkanlah dimana,
Andai ada tunjukkanlah rupa,
Tidak nanti kami tertanya.

Sudah tertulis janji bersemi,
Lautan biru bertukar merah,
Ya Allah Ya Tuhan kami,
Kepadamu kami berserah.

Ameen.



With Love : Syazwana Jamal :)


Tuesday, March 4, 2014

Takde mood.





Seriously aku takde mood nak buat keje harini.
Takde mood sebab banyak keje aku pending disebabkan orang lain lembab buat keje.
Bayangkan la keje2 yang aku dah request sebulan yang lepas, petang ni baru nak siap.
Lepas tu salahkan aku sebab semalam aku baru nak request.
Padehal aku request SEBULAN yang lepas ok.
SEBULAN bukan SEMINGGU.


Tiap2 minggu aku remind dorang bagi drawing yang aku nak.
Tiap2 minggu okey. Rasa nak maki je dorang ni.
Bila semalam aku request lagi, tetibe dengan senang hati cakap "Eh tak bagi lagi eh? Ingat dah bagi"
Sambil tersengih-sengih macam kerang busuk.
Sekali aku hempok karang baru ko tau erti penyesalan.


Pastu baru terhegeh-hegeh nak buat.
Pastu nak salahkan aku. Eh serious aku tak paham golongan macam ni.
Bila site delay, pihak aku jugak yang kene pandang serong.
Padehal yang melambatkannya pihak lain.
Kau tak bengang ke macam tu. Aku ni selagi boleh tahan sabar je keje dengan golongan camni.
Kalau dah sampai limit memang aku hantar email cc kat semua orang je kang. Biar malu sikit.


Tapi takpe, aku ni malas nak stress2 sangat pasal keje. Menyakitkan hati.
So aku memang buat cool.
Jumpe orang gelak2. Takpe. Alah setakat keje je kan. Masuk pukul 8 balik kol 6. Sampai rumah layan drama pukul 7. Gelak2 dengan housemate. Pastu lupa. Kekeke.
Setakat ni aku memang tak pernah lagi bawak keje opis balik rumah.
Sebabnya aku tak guna laptop.
Bagus jugak. Takde lah semak sangat kepala otak aku ni. Agak2 rasa banyak gila keje nak buat, OT.
Sampai siap, then balik rumah rest!


Semalam, tetibe ada sorang mamat kat opis aku ni hantar wechat kat aku. Ajak couple.
Padehal dah tau aku ada tunang.
Seriously tak paham orang macam ni.
Ini kalau Akram tau ni memang mati la aku. Harap2 dia tak baca. Hahah!
Akram ni sejak2 lepas bertunang, kadar kejelesan dia berkadar langsung dengan masa.
Cewah macam persamaan linear pulak kan.
Semakin bertambah masa dan usia, semakin kuat kadar kejelesan Akram. Kekeke!


So, aku cakap la dengan mamat tu dah takde pompuan lain ke nak ajak berkapel.
Aku dah bertunang.
Aku baik dengan dia selama ni sebab dia tu macam abang.
Dia boleh cakap "Alah takpe. Slow and steady ler. Okey apa lebih dari kawan. Rahsia kita dua je"
Padehal kan selalu je aku nampak dia dok wechat dengan pompuan lain. Aku syak dia hantar kat semua pompuan ayat camtu. Tengok dalam banyak2 list dia, siapa yang melekat. Alah pompuan kan menggeletis sikit bila lelaki tetibe ajak kapel kan.
Tak sangka la banyak sangat spesies lelaki macam ni dalam dunia.


Masa aku memula masuk dulu, ada sorang mamat ni. Sebenarnya dia dah kawen tapi takde sorang pon bagitau aku.
So dia selalu lah nak ajak aku tengok wayang la, teman pergi makan la, ajak lepak la.
Tapi mostly memang aku tolak.
Pernah ada sorang tanya aku "Wana, ko rasa si A ni dah kawen belom?"
Aku memang tak tau dia dah kawen tapi aku cakap lah, "Kalau tengok perot memang macam dah kawen"
Kekekek.


Sekali tak lama lepas tu aku dapat berita dia cuti. Bini dia baru bersalin.
Perhhhhhhhhh satu lagi spesies lelaki aku tak paham. Bini tengah sarat mengandung, ko boleh nak menggatal dengan perempuan lain. Tau lah bini duduk jauh. Tak payah nak berlagak bujang sangat.
Lepas bini dia bersalin, barulah kurang sikit nak kacau2 aku.


Ingatkan dah okey dah.
Tak lama lepas tu masuk staf baru. Dah tua dah. Baya2 bapak aku je.
Memula aku jumpe okey je la. Sebab dia yang akan check kerja2 aku.
So aku layan baik je lah. Profesional kan.
Tetibe entah dari mana dapat nombor aku, tetibe tetiap malam nak wassap aku.
Geli okey.
Bagitau boring lah, nak ajak minum la bla bla bla.
Padehal dia tinggal satu rumah dengan bini dia. Boleh paham tak perangai manusia macam ni.
Patot la satu site panggil dia playboy tua.
Serius nak muntah. Kalau hensem macam Zamarul Hisyam ke, Rosyam Nor ke tahan la lagi. Ni muka dah la kelaut. Ingat aku hadapt sangat dengan duit dorang agaknya.
Puihhhh.


Hai lelaki yang dah kawen, kalau tak kesian kat bini tu pikir lah pasal anak2.
Entah ape lah perasaan anak2 bila dapat tau bapak dorang tu sejenis ulat bulu berbisa.
T___T


Hai Akram, kite cinta awak sorang jewwwwwww. Kekekeke :P



Oh ada satu lagi spesies lelaki yang sukar jugak dipahami.
Tapi yang ni kat pesbuk je.
Dah tentu2 sah2 aku guna profile picture gambar aku dengan Akram, still orang dok pm "Hye boleh berkenalan"
"Hai tengah buat ape. Kenal boleh"


Seriously nak ngurat pon jangan lah guna cara zaman jahiliah.
Cuba pm "Hye saya ada 1 juta dalam akaun bank. Jom kapel"
Ekekeke. Tu macam mata duitan sangat ye dak?


Dah la yang penting tak berminat.
Selalunya aku tak pernah reply pon. Terus block.
Sebab Akram pegang password fb aku. Aku pon pegang password fb Akram.
Tanak lah berlaku salah paham pulak.

Cakap pasal password fb ni baru teringat dah lama tak buat spotcheck kat fb akram.
Kekekeke.

okbai.




With Love : Syazwana Jamal :)


 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal