Wednesday, March 30, 2011

hey aku rasa orang kaya pon tak buat camni taw.



                                
                                                      
baik lah murid-murid (ececeh ada hati nak jadi cekgu).
hari ni kita akan mengenali perangai pelik seorang lelaki ye.
aku tak taw lah kalau lelaki lain ade perangai macam ni tapi kalau lelaki sorang ni memang pelik betol.
taw lah baru gaji.
keh keh keh.


okey okey.
ape yang peliknye?



dia ni kalau aku gaduh sikit dengan dia lepas tuh aku tak layan dia lepas tuh aku tak reply meset dia dalam dua tiga hari ke camtuh pastuh start lah perangai mengada-ngada dia tuh.


dah tuh sapa suruh cari pasal dengan aku kan. kan dah tak layan. kahhh!


semalam dalam pukul bape entah pukul 10 lebih kot.
dia send meset.
macam bese ah tak layan kan.



lepas tuuuuuuuuuuu.
hamek kaw.

meset masuk tak stop2.
semua meset kosong.

tapiiiii disebabkan aku dah bese dah so aku dah bersedia dari segi fizikal dan mental.
aku biar je henpon tuh bunyi-bunyi sampai dia stop sendiri.
keh keh keh!


agak-agak dah senyap aku amek aku tengok.

wow.
ce teke ce teke?

50 meset?
sikit sangat der.




















New messages : 110

View now?






kaw ade?
muahahahaha!






eh tapiiiiiiiiiiiiiii

tak abes lagi.
aku pon tertipu aku hingat dah stop dah.
setengah jam pastuh masuk lagi.
agaknye dia rest jari kejap kot.
aku biar lagi.




agak-agak dah senyap baru aku tengok.



okey turun sikit.



New messages: 50

View now?








tiba-tiba hari ni baik semula sebab dia nak belanje tengok wayang.
tak sia-sia bermasam muke.
XD






                                                            
                                                                          
With Love : Syazwana Jamal :)


tabiat beruk aku. eh tabiat buruk aku..



                                                                                        
                                                                                                                  
kalau nak list memang sampai pagi esok tak abes aku taip pasal tabiat buruk aku nih.
tapi yang ni spesel case sikit.
berlaku setiap hari dan akhirnye menyusahkan diri sendiri.
keh keh keh.




nak pergi kelas kene tukar bas dua kali.
kalau naseb baik tunggu bus 5 minit je. kalau naseb malang amek kau sampai 15 minit.
kalau memang takde naseb hamek bus takde naik teksi lah kau jawabnye.
melayang duit dekat enam hinggit!




tetapiiiiiiiiiiiiiii..
walaupon situasi adalah begitu sukar.
aku tetap degil.
dah kate tabiat buruk kan.






Contoh : kelas pukul 11.00 pagi.




pukul 9.30 pagi.

' ala awal lagi. sempat online lagi nih. '



pukul 10.00 pagi.


' baru pukul 10.00. jap lagi lah siap-siap. '



pukul 10.30 pagi.


' alamak tak mandi lagi. tak kemas buku lagi. tak bla bla bla. dem! '
*baru menyesal.



pukul 10.55 pagi.


' ala mane bus nih. dah lambat nih. menyesal tak siap awal. '













pastuh sampai kelas lambat.
pastuh baru menyesal.
pastuh berazam nak siap awal-awal lepas nih.




tapiiiiiiiiii esoknya.






kejadian yang sama berulang.

keh keh keh!












jangan bagi taw mak kite taw :p


                                      
                                    
With Love : Syazwana Jamal :)


Tuesday, March 29, 2011

Betul ke bumi berputar makin laju?



            
semalam masa dekat kelas boley pulak keluar topik pasal bumi berputar makin laju nih.
ni sume gara-gara nak ingatkan bila masa kawan aku ponteng kelas.


'ko kan tak datang kelas last week'

'weh bukan last week lah. last 2 weeks lah'

'eh bukan last week ke? last week lah betol'

'eh last week kan kite discuss pasal assignment. mesti lah aku datang'

'eh haah ek. so betol lah last 2 weeks. peh rasa macam baru jek'

'bumi berputar makin cepat. masa dah pendek'


dan topik hangat pon bermula.
padahal kat dalam kelas ni.
kahh!



so aku google lah sikit kan.
hidup ni kan mudah.
asal ade mende tak tahu je tanye je kat Pakcik Google.
kompem beratus page kuar.
ko bace jek lah sampai lebam.



pastuh aku jumpa sesuatu kat satu blog nih.
dia nih baca paper.
nak harap aku memang takkkkk lah.
melainkan kalau jin rajin masuk dalam badan aku hari tuh.


jom tengok.



  • Pulau Honshu dah berganjak sehingga 2.4 meter!

  • paksi bumi sudah menyendeng 25 sentimeter!!

  • kadar putaran bumi menjadi cepat sebanyak lebih sejuta mikro saat menyebabkan hari semakin pendek!!!

  • sejumlah kerak bumi jatuh menjunam ke dalam rekahan sepanjang 402km yg membuka jurang seluas 9.6km di bawah Lautan Pasifik!!!!

  • satu darjah perubahan paksi bumi bermakna ia bergerak kira2 110km!!!!!






hmm kalau 24 jam pon dah tak cukup masa ini kan pulak kalau makin pendek.
haih.









so kaw bila nak bertaubat wana?
=.=


ok bai.


                
With Love : Syazwana Jamal :)


Sunday, March 27, 2011

Ini lah lelaki. bila suruh datang taknak. bila tak suruh buat pulak =.='



                
petang semalam ada group discussion.
so abes dalam pukul 5 kot camtuh.
pastuh En. M.a.s call tapi aku cakap nanti aku call balik sebab time tuh kat atas motor.
lepas hantar kawan aku balik aku pon call dia sebab ingat ada hal penting kan.
takde pon.
saje je dia nak call.
=.=




sampai rumah dalam pukul 6 aku meset dia.
tak reply.



6.30 kot aku meset lagi.
tak reply.
dah la lapar gila time tuh.
dem.




pukul 7 lebih kot meset lagi.
cakap lapar.
tak reply gak.
dem. nak merajuk.






pukul 10 baru dia call balik sebab dia baru bangun tido.
aku dah kenyang dah time tuh.
dia cakap kene pergi meeting lah ape lah lepas tuh baru nak datang.
ok sentap ah.




last2 aku cakap tak payah datang lepas tuh aku off henpon.
okey aku memang kejam pon.







pastuh kol 12 aku tido sebab bengang.
pukul 2 terjaga sebab ada orang ketuk2 pintu.
ingat sape kan.
bukak-bukak dia ni baru balik meeting.
takutlah tuh aku marah sampai off henpon.



terus ajak aku keluar jumpa kawan dia.
dah la kau tengah mamai kot.
aku basuh muka tukar baju amik beg terus keluar.
tak tengok cermin langsung hokey.
hebat kan?
kah kah kah!
riak di situ.


pastuh boleh pulak nak tanya aku dah makan ke belom.
hello kalau tunggu kaw memang mati kebulur aku.
okey tak mati kot aku je lebih-lebih.
:(





lepas tuh teman dia lepak-lepak terus tak tido sampai pagi.
lepas tuh mata bengkak.
lepas tuh takde mud.
dem.





bai.

                        
With Love : Syazwana Jamal :)


Saturday, March 26, 2011

Please pray for my mom. Thanks..



                                          
                                          
Currently Pn. Saerah sedang di tahan di wad sebab dah 2 minggu demam dia kebah-kebah.

So dalam dua tiga hari baru boleh keluar wad kalau takde pape.




Pn. Saerah cakap ada masalah dengan buah pinggang sikit.
Dia kata jangan risau.
tapi anak mana yang tak risau kan.
:(





Baru hari tu dia cakap dia rindu anak dia ni sebab dah lama tak balik.

Tiba-tiba ni masuk wad pulak.


Hope everything gonna be okay.





:')







Please pray for my mom too.

Thanks :)














                         



With Love : Syazwana Jamal :)


Yess. saya memang emosi terlebih. :)



 
      
Khamis,




















20 minit kemudian...







10 minit kemudian........


























perempuan memang emosi lebih eh?
eh eh ke aku je?
ngahahaha.











ok bai.

                                          
                                            
                                             


With Love : Syazwana Jamal :)


Thursday, March 24, 2011

Dari alam mistik : di manakah wallet saya? adakah berkaitan dengan kubur yang kitorang lalu tadi?



:)
kan aku pernah post pasal kawan aku tak jumpa kelas kan.
tuh memang misteri abes sampai sekarang pon kitorang tak taw kenapa dia tak jumpa kelas tuh.
ingatkan dah abes dah mistik mistik nih.
tiba-tiba hari ni jadi lagi.
tapi pasal wallet pulak.



pagi tadi aku dengan kawan-kawan aku 4 orang pergi bekfes McD dekat pj.
kate ada kupon free kan.
jadi haruslah guna before expired.
tapi itu bukanlah persoalannya.
persoalannya di sini ........



iklan kejap : inilah kupon McD tuh. korang just print je yang bahagian bawah tuh. lepastuh bawak pergi McD. berbaloi-baloi. :)




okey sila teruskan membaca.



balik kepada cerita asal, masa on the way balik dalam kete kitorang dok tunjuk2 lah ic masing-masing tunjuk kad matrik tunjuk lesen sume.
motif?
nak tengok kecomelan dan kekurusan gambar muda-muda dulu.
keh keh keh!



lepas tuh jalan nak pergi balik rumah aku akan lalu satu kawasan kubur nih.
aku citer lah ade sekali aku balik rumah after group discussion time tuh dah dekat tengah malam sanggup aku lalu jalan jauh semata-mata taknak lalu kubur tuh.
seram aku kang tak pasal2 ade bende ikot ke kan.





tiba-tiba keluar pulak cerita hantu cakap kalau ada bende dah ikot susah nak buang lah ape lah.
sampai mantera anjasmoro semua keluar.
entah pape kan.
tapi itu masih bukan persoalannya.
persoalannya di sini.



kitorang hantar kawan aku, DD balik rumah dulu sebab aku ngan lain-lain nak terus pergi fakulti buat keje.
tiba-tiba DD call sebab wallet dia takde.



kan before tuh kitorang dok tunjuk2 ic lesen semua kan.
tapi lepas tuh aku tak nampak dia letak mana.
dia pon tak ingat dia letak mana.
tiba-tiba sampai rumah check2 beg takde.
aku try cari geledah dalam kereta pon takde.
pelik bin ajaib.
mana pulak wallet kawan aku pergi?



seyesly memang wallet tuh takde dalam beg DD.
nak kate kalau jatuh masa turun kete pon mesti ada dengar2 jugak bende jatuh kan.
tapi takde.
try turun bawah balik check pon takde.
geledah kereta memang takde.
DD dah gelabah la.
kalau aku pon kan.
dem ah.





lepas ni kitorang nak geledah kereta lagi.




tapi masa lalu kubur DD ade cakap camni.


' best la kalau ada bende ikot. boley mintak nombor. HAHA! '
tapi dengan nada bergurau okey.









adakah??????????











:)
With Love : Syazwana Jamal :)


Wednesday, March 23, 2011

Seyesly aku tak ingat kejadian 6 tahun lepas.




:)
semua orang dok cakap pasal result SPM yang keluar hari ni kan.
so pepagi lagi aku dah kol adik aku yang belajar kat MRSM Batu Pahat tuh sebab dia pon amik result jugak hari ni.
tunggu punya tunggu dari pagi sampai tengah hari last2 time aku buat lab dalam pukul 1 tengah hari lebih tuh la baru dia kol.



okey okey lah result dia.
dia amek 9 subjek and 8 dapat A.
satu subjek B.
dapat badi kakak dia sorang ni kot.
dulu aku SPM english aku jugak yang B.
memang suwey betol.
=.='



cecite cecite pasal amik result ni aku try jugak ingat-ingat 6 tahun lepas masa aku amek result SPM dekat sekolah.
tapi malangnya aku tak ingat satu hape pon.
kalau aku cakap aku tak ingat result memang tipu lah kan.
tapi memang aku tak ingat aku pergi amek result dengan sape.
pakai baju ape.
pukul bape.




yang aku ingat dapat je result aku terus tengok kimia aku dapat ape.
sebabnya dulu-dulu dalam kelas aku tuh dorang semua pandai kimia.
asyik2 bila keluar result kimia mesti aku je yang dapat teruk.
kalau semua nak dapat A1 mesti aku antara yang dapat A2.
kalau semua nak dapat A2 mesti aku masuk golongan yang dapat B3.
choi!





pastuh cikgu aku time tuh asyik je lah dok aim aku.
dah la kantoi dating pon dengan dia jugak masa prep malam.
double choi lah!





so bila dah dapat result yang aku ingat dalam pale otak aku nih aku pergi jumpa cikgu kimia aku pastuh aku mintak maap sebab tak dapat kimia A1.
pastuh aku ternanges.
TER eh.
bukan sengaje.
HAHA!





tu je lah kot yang aku ingat.
lain-lain memang tak ingat langsung.
sebab takde mende menarik kot.
cube kalau mase aku amik result ade brad pitt datang ke Siti Nurhaliza datang ke maybe aku boley ingat kot.







well pape pon aku nak ucapkan tahniah dekat semua yang amik result SPM arini.


to my brother,


semoga berjaya jadi dokter. pastuh aku nak kete BMW sebijik eh? sebab aku kan kakak.

motif?










:)

With Love : Syazwana Jamal :)


Tuesday, March 22, 2011

Gaji Safee Sali dekat Pelita Jaya FC RM 30,000?



  
:)
aku lupa bila aku dengar berita ni yang penting aku dengar kat tv pagi-pagi before aku keluar umah.
bukan senang aku nak dengar berita pepagi bute neh.
ala orang lain mesti dah taw kan tapi kisah hape aku kan.
keh keh keh.


masa aku tengok tuh keluar lah cerita pasal si Safee Sali neh ha.
tem tuh cerita dia berjaya jaringkan satu gol dalam penampilan sulung dia dekat Indonesia.
cewah ayat macam pengulas sukan lah pulak kan.
hihi.



pastuh berita tuh cakap lah gaji dia ni kat sana RM30,000 lebih.
wow sangat kan.
kalah gaji seorang lecturer.
ape kaitan tah aku pon tak taw.
HAHA!



pastuh berita tuh cakap lagi.
peminat bola Indon kan macam fanatik gila kan.
pastuh si Safee ni terus lah dapat peminat @ kipas susah mati dekat sana.
pastuh sana-sini orang jerit nama Safee ni ha.
kira macam kerjaya dia kat sana tuh meletup-meletup lah kan.
katanyeeeee.



tapi takpe lah bangga jugak lah ada pemain Malaysia yang hebat kan.
gitu kan.



tapi yang tak bestnya.



















































masa wartawan temuramah si Safee ni aku dengar slang (betol ke aku eja ni?) si Safee ni dah agak-agak ke-Indon-an sikit lah.
walaupon tak nampak sangat tapi dah ada sikit dah slang-slang Indon masuk.
ni baru bape bulan kan.
kalau setahun dia kat sana kompem.
balik tak reti cakap Malaysia.
alah macam si laki Bunga Citra Lestari tuh.





aku pelik lah apesal sume rakyat Malaysia yang pergi Indon sume mesti nak cakap bahasa Indon.
ape Bahasa Malaysia ni tak cukup best ke?
ape bangga sangat ke cakap bahasa Indon nih?
kalau ko cakap bahasa Indon dengan orang Indon je aku boleh la terima.
tapi kalau balik Malaysia pon nak speaking Indon jugak.








fikir-fikirkan dan selamat beramal.

























kok gue jadi emosi ya.
eh apesal aku cakap Indon ni?
dem ah.









ok bai.





        
:)
With Love : Syazwana Jamal :)


penat je neves-neves sampai off henpon.



  


:)
sebenarnya petang tadi aku ada group discussion pukul 4 pm.
dan aku adalah sangat malas yang amat nak pergi discussion tuh sebab aku adalah memang pemalas.
tapi cube kalau group mate aku bawak Kfc ke Mcd ke piza ke kompem pukul 3 aku dah terpacak kat situ.
keh keh keh.



lagi pun hari ni dah janji nak ngedate sebab En. M.a.s cuti.
plus dia balik kl hari ni.
plus ubat guna-guna aku sangat kuat sampai dia selalu rindu kat aku.
batak gila statement! mampus gue.
plus hari ni first day datang moon so adalah takde mud kalau nak pergi discussion2 bagai neh.
ceh alasan sangat kan.
:p



so dengan tak rasa bersalah nya pukul 4 aku pon terus off henpon dan berkarok macam orang gila sampai pukul 7.
dalam hati kalau ade discussion aku nak cakap aku period cramp.
tak boleh datang.
memang tak berkat betol belajar.
heh!






abes je berjimba aku terus on henpon.
dengan harapan ade banyak miskol and meset masuk.
(macam lah kaw tuh orang penting sangat kan! )



sekali satu meset jek.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

' he said meeting petang ni cancel '








dem ah.
penat aku karang2 ayat bodek nak bagi alasan bagai.
tapi takpe.
at least tak rasa bersalah sangat.
HAHA!






arini banyak gila tersalah cakap.
contoh nampak toyota passo tercakap toyota passio.
pastuh beria cakap passio betol.
dem ah.
T________T








ok bai










:)
With Love : Syazwana Jamal :)


Sunday, March 20, 2011

Fenomena Supermoon, aku nak datang moon.



 
 
                
d
Orang cakap malam ni Fenomena Supermoon.
tapi aku lupe nak tengok camne rupa bulan malam ni.
orang cakap lagi Supermoon tuh keadaan bulan paling dekat dengan bumi.
macam menarik tapi malas nak cerita lebih-lebih sebab macam tade mood.
boley gitu?
ala ape susah ko google aje.
macam-macam ada.
:)




kalau ko nampak bulan macam ni malam ni jangan lupa amek gambar
lepas tuh bagi taw aku okeh..heee





disebabkan aku pon nak datang moon minggu depan jadinya minggu ni aku jadi macam sangat la emosi.
aku rasa minggu ni macam asyik-asyik nak nanges.
kejap-kejap nanti okeh tak lama lepas tuh rasa nak nanges lagi.
tapi takde sebab pon nak nanges.
cuma rasa nak nanges jek.
boley gitu?






nak cakap dengan orang pon rasa malas sesangat.
dem ah.
:(














cepat lah masa berlalu.
i just want my life back!























life without THESIS!













bak kata intan tidur boleh hilangkan marah.
nak tidur lah.










ok bai.







                                     


With Love : Syazwana Jamal :)


Saturday, March 19, 2011

Wanita garang sejati



dalam minggu ni je dah dua orang cakap dengan aku camni.



' kalau marah dengan orang lain jangan lah libatkan orang sekali '



kan aku cakap minggu ni macam semua orang nak emosi kan.
secara tak langsung emosi aku pon macam terganggu jugak.
cewah poyo tak agak.
well aku kan sensitif.
mana boley orang emosi-emosi nih.
nanti aku terikut emosi gak.



lepas tuh bila dah emosi mulalah semua orang pon aku tak layan.
orang yang tade kene mengene pon aku tak layan jugak.
kesian dorang semua.
keh keh keh.



aku kalau emosi or tade mud ko buat lah lawak ape pon memang aku boolayan jek lah.
aku prefer diam jek.
so orang taw dah kalau aku senyap je means something wrong lah tuh.
bila aku dah start cakap means aku dah okey la tuh.



aku paling tak suka orang pujuk aku ke hape ke bila aku tengah hangin.
memang cari nahas lah.
sebab aku ni jenis yang cepat marah tapi cepat jugak sejuk.
so aku akan diam dalam satu jangka masa and lepas tuh aku akan okey balik.
kan senang macam tuh.
heeee.



walaupon aku wanita garang sejati (bak kata clasmate aku).
tetapi aku tetap mempunyai sifat lemah lembut lagi penyayang lagi pemurah pemaaf dan juga bersopan santun.
okey sila muntah beramai-ramai.



















ada group discussion malam nih.



        
          

ok bai.
With Love : Syazwana Jamal :)


Batak kejap dekat Terminal Bersepadu Selatan (TBS)



 
 
semalam tido pukul 2.30 pagi sebab menaip thesis.
ceh tulis nak yang up up jek kan.
rasa macam baru je tido tiba-tiba En. M.a.s call dalam pukul 5.30 semata-mata nak tanya hari ni ada pergi mana-mana tak.
pada hal dah taw kan aku memang kene jumpa dia sebab dia nak balik johor.
mengada-ngada betol.
sekeh kang =.='



lepas tuh terus meset2 aku macam taknak bagi aku tido.
grrrr.
memang jumpa je terus aku sekeh.
okey tipu.
terlupa nak sekeh.
keh keh keh.



jumpa dia dekat kl central.
memula nak pergi bukit jalil lepas tuh buat keputusan nak pergi usha dekat Terminal Bersepadu Selatan (TBS).
batak kejap sebab first time jejak kaki kat sana.
walaupon aku pon orang selatan tapi selalunya aku naik dekat bukit jalil jek.
lepas nih taknak dah pergi bukit jalil.
dah lah jauh panas pulak tuh.
hitam mak nok.
HAHA!




seriusly cantik and rasa macam hantar orang pergi airport pulak.
heeee.
tiba-tiba bangga kan sebab amek Civil Engineering.
kalau budak2 Civil takdo ko rasa semua ni?
non ado okeh.
opss terbangga diri pulak. :p



pemandangan dari luar. santek ^^




terbaek kan? ^^







kat sini takde spesific kaunter untuk bus.
semua sama jek.
ko naik mara liner ke mayang sari ke ape-ape bas lah ko beratur je kat mana-mana.
bolehhh. tak kisah..
sampai kaunter ko cakap nak bas ape nak pergi mana. settle.
tapi kalau ko nak pergi kedah ke perlis ke sory yek.
ni untuk orang2 yang nak ke selatan jek.



bila kau nakbeli tiket dia akan mintak ic kau sebab nama kau akan di print atas tiket bas kau tuh.
grand kan?
sebabnya En. M.a.s kata before naik bas dia akan scan tiket kau so die akan taw sape lagi yang belom naik bas tuh.



tempat naik bas dekat bahagian bawah.
orang yang nak naik bas je yang boleh turun bawah.
before turun ade orang akan check tiket ala macam nak masuk balai berlepas dekat airport tuh.
so orang2 yang takde tiket macam aku nih duduk atas jek.
kalau nak peluk2 pon dekat atas jek.
eh?



masa En. M.a.s turun escalator dekat balai berlepas tuh aku lambai-lambai lah dia.
cewahh feeling-feeling macam hantar laki pergi outstation kat London pulak.
*pitam.



overall tempat ni memang cantek.
tempat duduk pon banyak.
fully air-cond.
nak datang pon senang.
ada Erl, Lrt and komuter. ko pilih je nak naik yang mana.



yang kurang bestnya tempat makan tak banyak lagi.
tapi pon aku makan dekat nasi kandar ITT dalam tuh sebab tuh jek ada jual macam nasi ke mee ke.
yang lain banyak jual roti, buah-buah, kedai baju.
kenny rogers ngan kfc pon ada jugak tapi macam bosan lah pulak nak makan mende tuh.
ceewah!





okey entry dah panjang.
ngantuk jugak.








ok bai.

              
                  
             


                    


With Love : Syazwana Jamal :)


Friday, March 18, 2011

kenapa aku benci orang Indon!



  
            
aku tak taw lah tempat lain tapi kalau ko belajar dekat UM nih perkara ni memang kalau ko tak sabar dah lama ko kene sawan or mereng. seyesly.


biasanya orang balik kerja pukul 5 ke atas kan. so dalam waktu tuh jugak lah makcik2 or kakak2 or pakcik2 or mat2 indon yang kerja dekat UM ni balik jugak and kalau ko balik saing diaorang ko taw lah hazab nye macam mana.


aku bukan nak cakap ape lah kan. aku takde lah anti perkauman or anti rakyat asing or ape-ape lah kan. tapi kalau ko sendiri yang kene memang ko pon stress tahap melampau gila pork lah.


ape diaorang buat? ko bayangkan setiap hari kalau diaorang nak naik bas dorang akan berebut and tolak2 ko macamkan ko ni binatang. ko tak rasa pape ke? setiap hari ko bayangkan. selama 4 tahun aku belajar dekat UM ni aku mengalami benda tuh hampir setiap hari. kan aku cakap kalau ko tak sabar dah lama ko masuk hospital sakit jiwa.


yang aku peliknya dorang ni langsung takde sikap penyabar sikit ke? dah lah menumpang dekat negara orang lepas tuh buat taik macam tak rasa pape. cuba ko bayangkan ko dah beratur nak tunggu bus tiba-tiba bus datang dorang yang tak beratur terus tolak-tolak ko semata-mata nak dapat tempat duduk dalam bas. sial tak?



paling sial kalau ko tak dapat duduk and dia dapat duduk dia akan pandang ko lepas tuh senyum2 sinis. macam mintak pelempang tak?


aku taw lah semua orang nak balik rumah nak rest kan but at least show some respect lah sikit kan. ke dekat negara dorang memang takde belajar adab semua ni? setiap hari dok berebut naik bas macam kan rumah dorang tuh ada kaki kalau balik lambat sikit rumah tuh lari. 


yang aku tak puas hati ni rakyat Malaysia sendiri boleh beratur penat-penat and naik bus bertolak ansur tapi dorang yang merempat dekat negara kita ni langsung tak hormat kita. macam cibai. kalau dah tolak-tolak tuh mulut kalau senyap takpe. ni bercakap macam nak suruh satu bas dengar ape ko cakap kan. cakap pelan-pelan sudah lah. ni kalau boleh tak menjerit tak puas.


petang tadi masa aku balik library memang aku jerit je sebab penat aku beratur tiba-tiba dorang datang terus tolak-tolak aku kan.


' tak payah lah nak tolak-tolak. bodoh! '



seyes geram. orang lain pon penat jugak tapi agak-agak lah kan. ingat student tak penat ke? kalau ada yang kene buat lab concrete angkat batu pasir segala bagai tuh. ko setakat keje bersih2 kan lantai ape de hal. kecoh sangat.


aku rasa macam nak cadangkan kat rapid supaya buat bas khas untuk rakyat Malaysia supaya tak tertindas dengan dorang nih. lagi satu yang tak boleh bla yang dah tua-tua baya mak aku pon sanggup tuh lawan tolak-tolak jugak.


ape tah ko dapat. tak paham betol aku.dem gila lah!







hamek ko!










maaf emosi penulis memang tidak stabil.
















ok bai.




             
           


With Love : Syazwana Jamal :)


Selamat menyambut hari emosi sedunia uollsss.



 
 
ada ke hari emosi sedunia?
fine memang aku tipu pon.
keh keh keh.
eh ke ade tapi aku tak taw?
=.=''


yang aku taw ada hari buku sedunia.
ke ape tah keluar kat iklan tb tuh.
lebih kurang camtuh lah.
tak nak amek taw sebab pemalas nak baca buku kecuali buku ****
ha ape korang fikir tuh?
keh keh keh.



takde lah tiba-tiba je macam semua orang nak emosi emosi.
aku yang nak datang bulan ni pon tak emosi ni lelaki pon nak emosi lebih lebih.
ape kes kan.
tak pasal2 aku pon nak emosi jugak.
padan muka.
HAHA!



kan dah keluar status camtuh. keh keh keh.



tak pernah-pernah aku stay up buat thesis malam-malam.
selalu time-time camni aku dah membute dah.
tapiiiiii disebabkan emosi (ececeee) terus tulis thesis.
so tolonglah sape-sape buat aku emosi hari-hari supaya thesis aku cepat siap.
:p





oh btw korang taw tak pasal buku yang pasal tun dr. mahathir tuh?
hari tuh aku nampak dekat MPH banyak gila tapi of coz tade nafsu nak beli kan.
tiba ramai pulak cakap buku tuh best.
pastuh buku tuh banyak dah sold out.
best sangat ke?
kalau best aku nak beli.
(peh tak pernah-pernah nak beli buku neh)








eh tapi kalau aku beli tak best membazir je kan.
ada sape2 nak bagi aku pinjam tak?
jimat duet aku.















eh macam dah tak emosi pulak.
tak boleh jadi.
thesis tak siap lagi.
okey emosi balik.











ok bai.




          
              


With Love : Syazwana Jamal :)


Thursday, March 17, 2011

Lelaki memang suka loyar buruk eh?



            
                      

lelaki : ingat esok wayang murah. lupa pulak arini. ala.

aku : lah kenapa pulak? nak tengok wayang ke?

lelaki : tak lah. nak makan sebab tuh tanya wayang.

aku : =.="







aku : kite nak makan dekat mane eh?

lelaki : makan dekat mulut lah.

aku : =.="






mengade kan lelaki neh.
huh!


tapi comel.
kah kah kah!
*pitam.











ok bai.




                          
                    



With Love : Syazwana Jamal :)


Wednesday, March 16, 2011

Negeri kaw ade?keh keh keh.



tengah hari tadi masa balik dari lunch ternampak ada satu kereta Evo nih pakai nombor plat Q** *** kat depan kereta kitorang.
fine lah ko pakai kereta Evo kan.
sekali tengok nombor plat fuhh bersinar-sinar kaw.
seyes memang nampak glow gila plat number dia.
dem ah jeles.
=.=



lepas tuh aku tanya kawan-kawan aku plat Q negeri mana.
tiba semua macam nak konpius pulak.
HAHA!



sampai list out semua negeri yang ada kat Malaysia neh pasang-pasangkan dengan huruf depan plat kan.
lepas tuh semua negeri kat semenanjung dah abes.
takde satu pon pakai Q.
lepas tuh fikir takkan sabah sarawak pulak kan.



kawan aku cakap macam orang kerajaan yang pakai Q neh.
lebih kurang macam tentera lah tapi tentera pakai Z kan.
so fikir-fikir lagi sape pulak yang pakai Q neh.
macam bukan pulak.



pastuh aku cakap Wilayah Persekutuan Labuan.
cewahh cakap macam yakin kan.
padahal aku tak taw pon.
HAHA!




okey fine balik google.
pakcik google is the best!



sekarang dah taw Q Sarawak yang punye.
hehehe.




yang paling best.










  • Z: Pemerintah Tertinggi Tentera Malaysia
  • ZA ke ZD: Tentera
  • ZL: Tentera Laut Malaysia
  • ZU: Tentera Udara Malaysia
  • ZZ: Kegunaan staf Kementerian Pertahanan Malaysia
  • JMF: Askar Timbalan Setia Negeri Johor





JMF --> Johor Military Force



nombor plat JMF tak dijual kat orang biasa sebab khas untuk tentera johor jek.
negeri kaw ada?
XD
                
                
                    
                  
With Love : Syazwana Jamal :)


Tuesday, March 15, 2011

Eh aku bukan nak takutkan kau eh.





petang tadi ada test.
esok pagi ada test kot.
khamis maybe ade test jugak.
ade assesment design project jugak.
letih!
=.=



hari2 bangun awal pergi fakulti kalau ada kelas pergi kelas kalau takde kelas pergi library buat thesis.
sebabnya thesis tak boleh pinjam so nak taknak kene pergi buat keje dekat library jugak.
:(





rutin seharian:

pergi fakulti - kelas - thesis - lunch - thesis




next week kene hantar thesis.
dem ah!
tak suke tak suke.
=.=












eh aku bukan nak takutkan pade sesape yang nak sambung degree.
aku je pemalas.
hakhak!
















tapi thesis @ final year project tuh menakutkan.
aiyokk.
:p











With Love : Syazwana Jamal :)


Kenapa perempuan telefon lelaki?



situasi : di dalam kereta vios.

perjalanan : dari johor menuju ke KL

pelakon : Mr. W (kawan En. M.a.s), gf Mr. W, En M.a.s and aku



telefon Mr. W asyik dok bunyik2 jek. x-gf die telefon sebab konon2 nya nak tanya tempat praktikal. tapi disebabkan Mr. W tengah drive so dia malas nak cakap lama. tapi si x-gf ni asyik lah dok telefon selang setengah jam tanya dah sampai mana sampai gf si Mr. W ni geram :p



gf Mr. W : apesal asyik dok telefon je ni. ni mesti ada pape nih.

Mr. W : takdelah. dia nak tanya tempat praktikal jek.

gf Mr. W : eleh. perempuan kalau asyik dok telefon je mesti ada benda nak cakap ni.

Mr. W : mana ada lah.

gf Mr. W : ye. memang kalau perempuan asyik dok telefon je mesti ade benda dia nak cakap tuh.

En. M.a.s : kalau dia banyak kedit camne?

aku : =.="









                
With Love : Syazwana Jamal :)


Friday, March 11, 2011

Hari suram sedunia



 
 
bangun-bangun tido pagi tadi sejuk jek rasa.
malas betol nak bangun.
dah pukul 9 lebih still tarik comforter lagi.
hokeh memang burok perangai.
=.=



eh tapi pukol 6.30 dah bangun taw sebab kejut dia pergi keje.
heeee :p




hokey back to the topic lah kan.
bukak2 dashboard ramai gila blogger cakap pasal tsunami dekat Jepun.
dem rasa loser gila sebab lambat taw.
harap je kat rumah ada tv tapiiiiiiiiii dok tengok citer merepek jek.
bukan nak tengok berita.
T_____T



back to the topic lagi kan.
hari ni dari pagi sampai petang memang hujan tak benti.
sampai hidung aku pon dah tak benti kuar air dah macam paip dah.
dem ah.




lepas tuh jalan-jalan dekat blok kak A.I dia cakap ahli kajicuaca cakap keadaan iklim bumi akan jadi tak stabil sebab keadaan bulan ngan bumi dekat (luar biasa).
tambah pulak dengan tsunami dekat Jepun tuh kan.
patot lah hujan je harini.
suram je suasana.
:(












semoga semuanya baik-baik sahaja
:(
With Love : Syazwana Jamal :)


Ada apa dengan Hikayat Merong Mahawangsa?



ye saye taw saye lambat buat entry pasal cerita nih.
orang lain semua dah dok cecite cecite pasal muvie ni kan.
tapiiiiiiiiiiiiii..



aku dah tengok cerita ni petang tadi.
kaw orang ada?
HAHA!


eh terbelagak pulak.
entah-entah orang lain first day keluar dah pergi tengok kan.
ah yang penting aku dah tengok kan.
bukan senang nak suruh aku pergi tengok muvie awal2 neh.
selalunya muvie dah keluar 2 minggu baru aku terkedek-kedek nak pergi tengok
hak hak!









before neh aku pernah dengar nama merong mahawangsa tapi seyesly aku tak pernah taw sape dia.
naseb baek KRU buat citer neh.
berinfo jugak lah bagi aku yang malas baca sejarah2 ni kan.
baru aku taw merong mahawangsa tuh raja pertama langkasuka.



overall aku bagi cerita nih 9/10.
best tapi ada gak scene2 yang macam bunguk sikit.
HAHA!



contohnya..


















kene ah tengok sendiri.
lalala~




tapi seyes korang kene tengok cerita neh.

banyak lelaki tak pakai baju.
eh?




ok bai.








With Love : Syazwana Jamal :)


anak bongsu tak semestinya menang :p



video




kakak : mama tengok ayik ni amik.. kakak punya.. dia amik kakak punya.


hik hik.




oh! i miss them both!
:'(












With Love : Syazwana Jamal :)


kerana aku perempuan



kalau nak cakap pasal perempuan ni memang complicated kan.jadi perempuan ada banyak kelebihan dan kelemahan.tapi aku rasa banyak kelebihan kot.sebabnya zaman sekarang ramai sesangat lelaki nak jadi perempuan.HAHA!



okey taknak cakap pasal orang lain tapi nak cakap pasal diri sendiri.aku kan final year student kan.so memang kene buat thesis semua tuh kan.aku dengan sorang mamat ni (Mr. L) under supervisor yang sama.so memang sv aku, Dr. I dah pesan awal2 supaya kitorang ni saling tolong-tolong lah.yelah thesis aku boley kate susah jugak lah untuk seorang perempuan ni.kene bancuh concrete bagai.dah la besar kalau buat sorang2 memang dah patah riuk kot sekarang ni :p




so nak taknak kene mintak tolong orang.dekat fakulti aku ni kebanyakan tecnician of coz lah lelaki kan.so disebabkan aku perempuan aku selalu je dapat kelebihan.contohnya ada satu barang tuh memang ramai student nak guna.barang tuh dah la limited.sape cepat dia dapat lah kan.tapi disebabkan aku perempuan, aku selalu dapat guna dulu.



Mr. L selalu cakap.


' eh jom teman I jumpa tecnician.u kan perempuan mesti dia nak tolong '


HAHA!kadang-kadang memang kelakar.tapi aku chill je.ada sorang tecnician nih lagi best.aku kene guna memory card untuk thesis aku ni tapi aku tak beli lagi card reader.so si tecnician ni asyik dok pesan2 aku suruh beli reader sebab dia takmo bagi pinjam dia punye.last2 tadi dia bagi jugak pinjam.eleh kecian la tuh tengok muka comle aku neh.HAHA!



bila fikir-fikir balik seronok jugak jadik perempuan neh kan.orang sayang lebih.kehkehkeh.



kadang-kadang saje je aku berlagak dengan Mr. L


' tuh la sape suruh u jadik lelaki.kan dah susah.kah kah kah '








tapi Mr. L pernah cakap

' kalau I jadik tecnician pon mesti I lebihkan perempuan.HAHA! '




ceh ada hati.padan muka tecnician takmo tolong kaw.
=.=
With Love : Syazwana Jamal :)


Thursday, March 10, 2011

nak kene kan orang terkena balik.



semalam lepas tengok wayang dengan dia, kitaorang jalan-jalan kejap round mid valley.
walaupon dah bosan dengan mid valley kan (ceeaaaaaaaaaaaaaaa bosan tuh) tapi kita bagi jalan jugak.

masa keluar dari kedai sukan dekat mid aku ajak pergi F.O.S.



tiba-tiba nak kenekan dia.

aku : tanyalah nak pergi mana.
dia : nak pergi mana?
aku : F.O.S


aku : tanya lah nak pergi mana.
dia : nak pergi mana?
aku : F.O.S

aku : tanya lah nak pergi mana.
dia : nak pergi mana?
aku : F.O.S






tiba-tiba dia ulang ayat nak pergi mana tuh banyak-banyak kali.
memula aku jawab lah F.O.S banyak-banyak kali jugak kan.
dah aku yang start mana boley kalah.
malulah ai nanti kan.
kehkehkeh!





tiba-tiba aku yang tensen.
dem dia tak benti cakap.
sampai aku kene tutup telinga.




cissss nak kene kan orang tapi diri sendiri terkene.
grrrr.









ok bai.











With Love : Syazwana Jamal :)


Bukan salah saya dia tak pergi keje.



 
 
pagi tadi macam bese lah kelas aku pukul 8 pagi.
tiba-tiba dalam kol 9 camtuh kot dapat meset.


' tak pergi keje.bangun lambat :( '



selamber aku reply.

' so nak mintak cuti saket ape plak ari neh? '




haha saje je kan.
wat ayat sentap sikiiitttttttt.

lepas tuh aku meset lagi.



' jom tengok wayang petang neh '



member dah la bangun lambat.
kene amik surat mc.
selamber aku ajak layan wayang dulu.
tengok citer i am number four.
okey lah.
action muvie kan.
best gak lah.








balik terus aku suruh tido.
biar bangun awal sikit esok.
jadah tiap-tiap bulan nak amek mc kan.


yang bestnya dia cerita.
pergi jumpa dokter cakap macam nak demam.
dokter check.

' awak ni tak macam nak demam pon.tapi tekak merah.okey lah.macam nak demam kot '





senang-senang je kan dapat mc.
cisss.
takpe takpe.
at least ada orang teman aku tengok wayang.
HAHA!









aku pon nak kene tido ni.

ok bai.



With Love : Syazwana Jamal :)


Monday, March 7, 2011

Dari alam mistik : di manakah kelas saya?



  
  
pagi tadi dalam pukul 9 lebih kawan kelas aku cik N tepon tanya aku dah bangun ke belom sebab aku dah janji nak temankan dia jumpa lecturer pukul 10.
aku macam pelik sebab dia ada kelas pukul 8-10 am.
sempat pulak die tepon aku dalam kelas.
ke die ponteng kelas?
HAHA!




so dalam pukul 10 lebih aku sampai fakulti terus aku jumpa dia.
rupanya dia memang tak masuk kelas.
ingatkan memonteng.
tapi....















dia cerita..


dia dah datang kelas pagi tuh.
tapi kelas kosong.
dia meset and kol kawan kelas dia tapi takde reply.
dua kali dia masuk kelas tuh tapi still takde orang.
tak lama lepas tuh dia dapat meset dari classmate dia.



A : weh ko tak masuk kelas ke?
N : eh ada kelas ke?
A : ada lah.
N : dekat mana?
A : BP 203.
N : eh dah dua kali aku check.takde orang pon.





lepas tuh si N ni pergi jugak check kelas tuh.
still takde orang.
padahal every week kelas tuh dekat tempat yang sama.














di manakah kelas tersebut?
apakah yang telah terjadi?











ini bukan cerita dongeng.
awas.






















With Love : Syazwana Jamal :)


 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal