Wednesday, March 28, 2012

Servis Edit Blog Murah!



                     
Email pertanyaan ke : syazwanajamal@hotmail.com


First blogshop.
kawan aku jugak.
dia buat business jual telekung travel.
cantik2 telekung dia.
Ada material Satin, Cotton, Paracut dll.
kaler pon banyak memang semua cantik2 korang mesti rambang mata.


so sape2 yang rajin pergi travel tapi sangat malas nak bawak telekung berat2 boleh beli kat blogshop kawan aku ni.
beg telekung dia pon super cantik.
memang tak rugi.







design keseluruhan blog idea kawan aku sendiri.
dari segi header, background, kaler dan lain2 semua idea kawan aku.
aku just buat je.
merealisasikan impian client katenyee.
hahahaha !



Jom terjah AZ Muslimah Collection.




blog kedua yang aku edit ialah blog mommy cantik lagi gojes ni.
Kak Rina atau name glemer dia Cik Betty ni aku kenal kat blog.
tetiba dia email aku cakap nak edit blog.
aku pon okey je lah sebab takde keje sangat sekarang.





cik betty ni suri rumah duduk rumah tapi ade buat bisness blogshop jugak.
aku suka kalau cik betty hapdet pasal family dia, anak2 dia.
pastuh terus rasa macam nak kawen pulak and duduk rumah jaga anak.
wakakakaka !

cik betty request nak kaler pink ke purple2.
memula aku macam tersalah buat jugak.
second time alhamdulillah cik betty suka. hehehe

bila aku edit blog cik betty tetiba rasa blog dia sangat cantik and lepas tuh mula lah rasa nak edit blog sendiri pulak.
ape punya perangai entah.
haha !


Blog2 lain:


Blog Farhana


Blog Haidar


Blog kakak aku.


Blog Atiqah



yang lain kalau rasa nak blog cantik tapi malas sangat nak hadapt coding2 tuh boleh email aku kat syazwanajamal@hotmail.com


saya sedia berkhidmat.
ecewah.



okbai.

                           
With Love : Syazwana Jamal :)


Tuesday, March 27, 2012

Peringatan Bersama :)



                     
Semalam aku pergi timbang.
naik 2 kilo.
aduhh stress.
dan2 lah pulak kan nak stress bagai.
time makan takde lah pulak nak stress.
eh makan tu ape?
hahahaha !



ni semua last week punya pasal lah.
Akram punya pasal pon ade jugak.
Khamis malam dia ajak pekena Kenny Roagers.
Jumaat malam dia ajak Steamboat. dan aku dengan rela hati nya melantak tak hingat dunia sampai 2 jam.
daripada pukul 930PM sampai 1130PM.
paling best topup ais krim sampai 5 kali.
tetiba nak menyesal sekarang.
T____________T



pastu sabtu malam ajak aku makan Burger Bakar Kaw-Kaw pulak.
makan burger 3 tingkat dah pukul 1130PM.
balik terus tido pulak.
memang badan pon bagai dipam-pam lah.



Ahad malam pulak ajak makan nasi sebab dah 3 hari tak jenguk nasi.
kalau dah makan nasi tu haruslah lauk nye tomyam ayam, kerang bakar, sotong goreng kunyit, telur bistik.
maka jangan lah nak stress2 sebab sape suruh melantak macam bela saka kan.
okbai.




bila aku mesej Akram cakap dah naik 2 kg dia cakap "itu lah. dah cakap dah macam gemuk. tak caya"

konghajo.
padahal dari dulu sampai sekarang sentiasa cakap aku gemuk walaupon aku pernah kurus.
pernah kewwww?
hahahahaha !
pastu salahkan aku sebab makan banyak padahal dia yang ajak.
ape pon tak boleh.




dah la nanti aku kembali makan roti dengan tuna je.
hehehehe.



actually aku nak cerita kat korang ni.
PERINGATAN lah kirenya.
lagi2 yang suka sangat camewhore dengan gf/bf masing2.
aku tak. aku  kan pemalu. hewhewhew.



hari tuh ade lah sorang kawan ni kene tangkap dengan pegawai agama dekat depan bangunan kehakiman Putrajaya.
ala depan tuh kan ramai2 je orang lepak2 kan.
tapi bukan kene tangkap basah ke ape ke.
kene tangkap sebab time tuh dia amik gambar dengan awek dia and time tu pulak dia peluk bahu awek dia.
alah bese lah kan couple2 ni amik gambar laga2 pipi lah.
peluk2 pinggang lah.
peluk2 bahu lah.



tiba-tiba ada pegawai agama datang dari belakang and terus snap gambar dorang.
terus kene cas berkelakuan tidak sopan di tempat awam.


bangunan kehakiman.


dia cakap kene datang pejabat agama hari Isnin which is semalam.
and dia cakap maksimum kene denda rm1000 sorang.
tapi aku tak tanya pulak Akram ape cer selanjutnya.
maybe kene sesi kaunseling kot.



so adik2 yang baru nak up ni tak payah la nak bergambar sangat ye.
bukan boleh kenyang pon tangkap gambar tuh.
baik kau pergi makan.



walaupon aku suka bergambar sebelah Akram sebab aku nampak putih (puihhhhhhhhhh)
tapi aku jarang amik gambar dengan dia sebab dia ni pemalu nak amik gambar.
aku lagi lah pemalu. wakakakaka :P
kalau dah kene tangkap lagi lah malu berganda-ganda ye dak.
tak pasal2 kene datang pejabat agama. nak kene mintak cuti lagi.
kan dah serabut.


walaupon kau boleh cakap tak buat ape2 tapi dorang ada gambar kot.
peluk2 belum kawen kat tempat awam.
ape nak jawab depan pegawai agama?


okbai.



                       
With Love : Syazwana Jamal :)


Monday, March 26, 2012

Misi mendapatkan burger bakar kaw-kaw wangsa maju secara serius.



             

mula-mula haruslah up gambar burger dulu kan. baru lah mission accomplished :)


disebabkan last week misi tak berjaya aku ingatkan Akram dah give up lah.
rupanya nehiiiiiiiiiiiii.
sabtu malam dia tanya nak makan burger ke tak.
eh orang dah pelawa takkan nak tolak pulak kan.
lagi pon member baru lepas gaji.
zass zasss cakap 'YES'


tapi Akram tak cakap pulak yang dia dah janji jugak dengan member tempat keje dia nak pergi sama2.
orang tue tu suke taw taknak bagi tahu aku.
tetiba aku rasa macam menyibuk je sorang2 perempuan.
walaupon aku ni Queen Control tapi aku ni pemalu.
kahhh kahhh !



alololo tomeynye. puihhhhhhhhh.



okey dah.
so sabtu petang tu Akram amik aku, then amik kawan dia kat Shah Alam.
kitorang semua naik kereta dia.
kawan Akram kerja KLIA tapi duduk Shah Alam.
gila gigih drive hari2.
tol one way dah RM5.50.
yang best touch n go dia RM800 ++.
kau ado ?
hahahahahha !



yang aku ni pulak terbaca kat blog mana tah cakap stall burger tu bukak pukul 730PM.
so konfiden je lah kitorang bajet2 sampai sana pukul 730PM.
sekali rupanya stall bukak pukul 5PM.
hambik kau.
even sampai pukul 735PM orang dah beratur sampai 100m eh.
tapi alang2 dah dua kali sampai gigih jugak lah beratur.
naseb baik 4 orang so gilir2 lah berdiri kan.



cube cari mana stall burger tu? memang tak lah kan nak nampak. ni 100m daripada stall tuh.




orang2 yang sampai lagi lambat daripada aku. so dibelakang lah ye. hehehehe.



masa kitorang tengah beratur tuh ada sorang pakcik ni kat kedai motor dekat2 dengan stall burger tu jerit "nak makan burger pon kene beratur sampai macam ni? meh2 datang rumah pakcik. pakcik masak"
sengal betul pakcik tuh.
hahahaha !




my driver yang suka cari gaduh dan tak sedar dia pon gemuk jugak. asyik panggil orang gemuk je -____-




Akram, Umar Mokhtar and Shairazi. Yang tengah tu lah yang duduk Shah Alam and ade touch n go RM800++. Keh keh keh.



masa kitorang lalu smart tag, pakcik yang duduk kat lorong smart tag tuh terkejut tengok touch n go banyak sangat sampai terbaling surat khabar yang dia tengah baca tuh.

okey memang tipu pon. muahahahaha :P




after dua jam beratur baru lah nampak stall burger ni. ni baru nampak je. order nye belum lagi. tapi dah nampak pon sukorrrrrrrrrrrr alhamdulillah.




KAMI MAHUKAN ANDA.
Sape2 nak buat kerja part time sila-sila lah datang.
masyukkk wooo.






saat2 yang dinantikan tiba juga. aku amik sama dengan Akram 'Tripple patty with beef bacoon, cheese and chessy sauce'. Amik ala carte je. Kalau amik set dapat air dengan hot dog.


Umar dengan Shairazi amik 'Tripple petty with beef bacoon and cheese'


masing2 taknak kalah amik tripple.
konon membalas dendam sebab beratur 2 jam lebih.




datang pukul 735PM pon dapat nombor 92. time ni baru nombor 70.


so Akram tanya budak burger tuh agak2 bape lame siap.
dia cakap dalam 45 minit.
so ke mamak lah kite dulu.
lapar gila siottttttt tak makan ape lagi. sampai migrain haku.
dah alang2 kat mamak roti banjir 4 lah.




dapur dorang kecik je. sebab tuh macam lambat sikit.



dalam pukul 1100PM baru lah burger siap.
masa kitorang amik burger tuh dah jejak nombor 125.
and abang burger tuh stop dulu amik order sebab ade stok yang dorang amik tak sampai lagi.


kitorang tak makan kat sana.
so carik port kat Uptown mane entah.
aku pon tak tahu.




yang kiri aku punya. kanan Akram punya.




masing2 dok amik gambar macam ni. konon nak ukur ketinggian burger lah. btw comel jugak tangan aku. hahahaha !



budak burger tuh cakap setakat ni rekod ada orang beli 10 petty !
and dia makan kat sana setengah jam !
tapi tak ingat lah melayu ke india ke cina ke.
setengah jam okey. laju tak laju.
bela saka ke ape mamat tuh.



aku mula2 makan petty dulu satu.
pastu keluarkan lagi satu and tinggal satu dalam roti and makan.
lepas tuh give up.
last petty bungkus bawak balik.
Umar dengan Shairazi pon same.
Akram je yang licin semua.
dasar makhluk kuat makan. apa pon tak boleh.




total RM86.


Tripple petty with beef bacoon, cheese and cheesy sauce = RM22
Tripple petty with beef bacoon and cheese = RM21



masing2 puas hati dapat makan burger yang paling femes setakat hari ni.
and bertekad ni lah kali pertama and terakhir datang sini.
sumpah memerlukan kesabaran yang tinggi.
pasni nak makan burger je mari kite ke Chillis.
walaupon mahal tak payah beratur dah yang penting air cond. hehehe



pendapat aku burger ni biasa je.
pendapat aku lah kan. lain orang lain pendapat.
sebab aku suka burger yang sos nya melimpah ruah. tapi burger ni kering sangat.
orang akan teruja sebab petty dia yang super gemuk tu.
cheese pon sekeping je dia letak.
sos pon letak alahai segan2 je.
dah la burger bakar kering.
sos pon sikit. hmmmmm tak layan sangat lah.


tapi korang patot cuba.
kalau tak cuba tak tahu kan.
at least kalau orang cerita2 wah bangga cakap dah makan.
boleh la komen lebih2 sikit. wakakakaka !



direction kalau daripada WANGSA WALK.
Wangsa Walk sebelah kanan.
then traffic light first amik kiri.
terus sampai jumpa simpang tiga amik kiri lagi.
terus sampai first traffic light amik kanan.
terus sampai jumpa kereta parking banyak gila tepi jalan.
maknanya dah sampai la tuh.
stall burger tuh sebelah kanan.



Sesape yang nak pergi tuh ALL THE BEST !



okbai.



                                       
With Love : Syazwana Jamal :)


Sunday, March 25, 2012

Misi mendapatkan Burger Bakar Kaw-kaw Wangsa Maju.



                  
Tripple petty with beef bacoon, cheese and cheesy sauce.
RM22.00



saje up satu gambar tak berapa nak cantik ni dulu.
bagi korang telan air liur ahad2 camni.


sampai pukul 730PM.
beratur 2 jam setengah dapat nombor 92 !
siap boleh pekena roti banjir kat mamak dulu.
pukul 11PM baru dapat burger.
fuhhhhhhhhhhhhhhhh !





stall bukak pukul 5PM.
so sesiapa nak datang silalah awal.


oh ye kali ni aku tak sesat.
hewhewhew


okbai.



                                            
With Love : Syazwana Jamal :)


Friday, March 23, 2012

John Carter



                             
Malam tadi pergi tengok John Carter kat Alamanda.
kalau tanya bila last time aku tengok wayang aku sendiri pon dah tak ingat.
nampak tak bape kurun lama tak pergi tengok wayang.
sebab aku dengan Akram bukan kaki wayang sangat.



kitorang sampai Alamanda pukul 6.30PM kot.
then pergi usha2 tiket wayang time tuh dah pukul 7PM.
cerita pukul 7 dah start.
so amik yang pukul 9PM.
sementara tunggu pukul 9 marilah kite melantak dulu gemukkan badan yang slim ni. eh?




destinasi pilihan KENNY ROGERS ROASTER.
motif nak huruf besar bagai?
sajeeeeeeeeeeeeeee. hahahahaha !




dan menu pilihan setiap kali datang pon sama.
Kenny's Quarter Meal.
sila telan air liur.
wakakakaka !




Aku pilih triple passion.
combination of guava, passion fruit dengan mango.
sedap !
Akram feeling2 poyo pilih air Ais vanilla caffe latte.
makan nasi, ayam amik air caffe latte.
macam nak sepak je.
padan muka tak berapa sedap. hahaha !



aku cakap dekat Akram "Less fat.. Less calories.. Less Salt"

Akram jawab "Less Gemok"

Konghajo betul.
macam lah dia kurus sangat.


pukul 9 ke wayang lah kite.

dapat hall kecik.
walaupon duduk 3 dari belakang tetap rasa sakit mata sebab screen dia macam besau gila.




oh jangan tanya aku pasal cerita ni.
sebab aku tak paham.
Akram yang beria nak tengok cerita ni sebab kawan dia cakap best.
aku takde lah cakap tak best cuma cerita ni macam laju sangat.
lepas tuh cerita action lawan2.
lepas tuh kejap2 kat Bumi kejap2 kat Marikh.
oh sangat tak paham.





spesies ni macam geli2 sikit aku tengok.
dah macam avatar pon ade.
paling geli time anak2 dorang baru menetas dari telur.
euwwwwwwwwwwwwww sangat.
hahaha !





ni salah satu binatang dalam cerita tu.
nama dia Woola.
dia kira macam ala2 anjing la dan sangat gemuk.
setiap kali binatang ni keluar Akram pegang kepala aku sambil cakap "Woola. Gemuk gemuk"
macam nak terajang je. naseb baik dalam wayang.




lama jugak lah cerita ni dekat 2 jam.
keluar2 wayang aku tanya Akram "so kesimpulannya, berapa umur John Carter?"


so kalau korang dah tengok cerita ni meh bagi tau aku jawapannya.
sebab aku konpius.
kawan si John ni sampai dah mati tinggal rangka tapi si John ni sihat walafiat lagi.
mungkin 1 tahun kat Marikh = 1 hari kat bumi kot.
eh ke 1 hari kat Marikh = 1 tahun kat Bumi.
okey dah pening.


okbai.



                                   


With Love : Syazwana Jamal :)


Tuesday, March 20, 2012

Journey to the centre of the Earth.



                        


Pernah tengok cerita ni kat wayang?
tak pernah tengok dah.


hari tuh masa aku bawak adik aku shopping buku2 sekolah dia, aku ternampak buku ni.
rupanya adik aku belajar cerita ni kat sekolah.
English literature untuk Form 1.
untuk negeri tertentu je lah macam kat buku tu.


cerita ni tak salah aku tahun lepas kot aku tengok.
member aku belanja. 3D lagi.


so budak2 sekolah sekarang kalau rasa taknak baca buku je boleh pergi kedai cari DVD cerita ni.
untung sangat.
takde lah menguap je nak menghabeskan baca English novel tu.



dulu zaman aku tak ingat lah belajar cerita ape.
tapi nak habeskan baca English novel tu punye lah seksa.
nak tak nak kene jugak habeskan baca kalau tak mampus lah kau tak paham.




tapi aku tak sure pulak sama ada novel budak2 sekolah tu sama ke tak dengan muvie yang aku tengok tu.
tidak la pulak gigih aku nak selidik kan.
hahaha !



walaupon cerita ni agak mengarut sebab kat dasar bumi ade hutan belukar segala tapi mungkin banyak moral value lain untuk budak2.
mungkin lah.


okbai.


                                                  
With Love : Syazwana Jamal :)


Sunday, March 18, 2012

Burger Kaw-Kaw Wangsa Maju



                      
Bergedil dah siap digoreng. Akram bawak bekal pergi keje. Heeee




Hari tuh aku tunjuk kat Akram burger bakar kaw-kaw area wangsa maju yang tengah femes tuh.
so malam tadi Akram ajak pergi sana.
aku pon horay-horay lah.
before pergi google dulu siap2 map nak pergi sana.
tapiiiiiiiiiiiii tetap sesat jugak.
bukan sesat ape. dah sampai dah dekat Wangsa Walk tuh nak cari kedai tu je yang tak jumpa.
nasib baik Akram call member dia tahu.
tapi sampai kedai tuh dah pukul 10PM.





masa aku google ramai yang cakap kene tunggu dekat sejam setengah baru dapat makan.
takpe lah kan.
sekali kau sampai sana beratur setengah jam dapat jalan 1 kaki je.
nampak tak dia punye ramai tuh macam mana.
ini beratur untuk amik order je.
dah amik order dapat nombor giliran kene tunggu lagi.
masa aku sampai tuh baru nombor 80.
ade orang yang tengah duduk tunggu nombor giliran dah 100 lebih.
entah2 sampai giliran aku burger pon dah abes gamaknya.
last2 give up ! kitorang decide pergi makan steak dekat Kampung Baru.




 HR Steak House ni dah bape kali jugak lah aku pergi.
sebab harga dia boleh tahan murah.
Chicken chop baru RM8.
Macam Steak, Lamb chop tuh tak sampai RM15 pon.
rasa pon boleh tahan lah. takde lah tak sedap.


tapi malam tadi full house !
naseb baik dapat jugak meja kosong.
nak amik order pon dah dekat setengah jam. itu pon Akram pergi panggil mamat tu amik order.
dah la lapar gila.
sampai nak migrain dah aku.
kitorang sampai pukul 1130PM.
pukul 12 lebih baru dapat makan eh.



aku cakap "eh dah masuk hari baru dah baru dapat dinner. huhuhu"


makanan sampai je zasss zasss terus melantak.




tadi tengok Jalan-jalan cari makan ade burger kaw-kaw pulak.
cissssssssssss.
saje je perli aku tak dapat makan kan.


Innz cakap kedai bukak 745PM. member dia sampai pukul 740PM dah dapat nombor 40 lebih.
entah pukul berapa lah dorang ni semua sampai.
gigih sangat kan.



takpe one day aku kene dapatkan jugak.






sape nak pergi boleh tengok map atas ni. aku google tadi.
tapi kalau ikot direction aku malam tadi aku guna papago sampai Wangsa Walk.
then Wangsa walk sebelah kanan korang.
depan tuh ada traffic lite simpang empat belok kiri.
jalan terus sampai hujung ada simpang tiga amik kiri.
then first traffic lite amik kanan.
terus je sampai korang dah nampak kereta berderet parking tuh dah sampai la tu.
kedai tuh sebelah kanan.




okbai.


                                                             
With Love : Syazwana Jamal :)


Friday, March 16, 2012

Lelaki bawak bekal pergi kerja sangat comel.



                          
bergedil dah siap !
sedia untuk digoreng.




Rajin kan aku.
ni kalau makcik2 kat luar tuh tengok menangis sebab jumpa anak dara rajin macam aku ni sambil bercakap "tolong lah jadi menantu makcik. tolonglah terima anak makcik"
kahhh kahhh.
berangan tak abes2 :P



Hari tuh Akram request nak makan bergedil.
aku pon okey je lah. bukan susah sangat nak buat pon.
actually susah jugak tapi disebabkan aku pakai daging cincang segalanya menjadi mudah.
kalau kat kampung kene cincang daging sendiri.
mak haku mane main daging2 cincang ni.



so semalam aku balik kerja terus aku singgah carefour cari barang2.
tapi kat carefour barang semua nak besar2 je.
daging cincang sampai bape kilo tah nak buat ape pulak.
last2 aku singgah kedai BALAJI (nama kedai runcit bawah rumah aku).
semua lengkap just daun kucai dah abes. so aku ganti dengan daun sup.
hahahahaha ! sukati je kan.






aku pernah letak resepi dalam blog ni.
tapi hari tuh Pn. Ibu buat macam lain sikit.
tak pakai bawang.


Kentang tuh potong kecik and goreng. Dah goreng lenyekkan.
daging cincang aku rebus kejap and gaul sekali dengan kentang lenyek.
masuk garam and black pepper sukati korang.
masuk daun sup cincang halus since daun kucai tade.
last aku masuk bawang goreng.
so bila makan rasa macam krak kruk krak kruk macam best gittew.



bila dah siap semua bulat kan kecik2.
senang je sedap pulak tuh.
sape cakap susah memang pemalas.
lempang je diri sendiri. wahahaha.



aku simpan dalam freezer siap2. Kira macam produk sejuk beku lah. haha !
nanti Akram goreng sendiri. rumah dia ade je dapur.
just peti sejuk dah beli tapi tersadai rumah pakcik dia.
kurun bila entah nak ambik.



Aku cakap sewa lah lori ambik peti ais tuh.
kalau ade dah senang.
at least boleh jugak memasak sikit2.
takde lah manjang je makan kat luar.
dah la mahal.
eh Akram rajin jugak bawak bekal roti, kadang2 sosej pergi kerja.
nanti boleh la die bawak bekal bergedil aku pergi keje.
comel kan. hahahahaha !



dah2 merepek je.


okbai.




                                   
With Love : Syazwana Jamal :)


Thursday, March 15, 2012

Feeling-Feeling Vanilla Coklat



                                                

Malam tadi




Akram : Dah2 la tuh. Takkan nak tunggu hujung minggu baru tak merajuk.

Aku : Nak bunga ros.

Akram : Alah nak bunge ros buat ape?

Aku : Taknak bagi dah.

Akram : Alah tanye je. Kalau tak bagi tak keluar lah weekend?

Aku : Nak bagi ke tak?

Akram : Yelah tapi bukan minggu ni lah. Hehe

Aku : Dah tuh bila pulak?

Akram : Tunggu dapat gaji. Hehehe

Aku : Alah pastu lupa. Macam ah tataw.

Akram : Ingatkan lah nanti. Huhu. Ape lah.

Aku : Tak jadi lah nak ros. Nak cactus 2 jenis yang comel.

Akram : Huhuhu. Nantilah cari :)






Yeay !
Nak cactus bunga Pink camni.
Hehehehe






okbai.

                                 
With Love : Syazwana Jamal :)


Tuesday, March 13, 2012

Mekap.



                    


2 minggu lepas kot Officemate aku ajak pergi alamanda lepas keje sebab nak cari lilin aromaterapi katenye.
aku pon okey2 je lah.
niat di hati nak teman je kawan aku ni.
sekali bila masuk2 alamanda je nampak Ellianto SALE 70% niat ke mana teman ke mana.
yang kawan aku ni dah la kaki membeli barang2 mekap.
dengan aku2 sekali terpengaruh.
akhirnya aku TER-rembat maskara dengan loose powder.


Maskara tuh bau coklat taw.
rasa macam nak makan je.
harga RM12 kot kalau tak silap aku.
loose powder RM20 lah lebih kurang.







barang2 mekap aku.
agak banyak tapi boleh kira bape kali je aku guna.
and selalunya aku pakai mekap bila keluar dengan kawan2 perempuan.
sebab Akram ni tak suka sangat aku mekap2.
nanti mula lah "apesal beria sangat mekap? nak pergi mane je ni?"
tu yang aku malas tu.
mungkin dia suka tengok natural beauty aku kot. kahhhh kahhhh !



lipstik IN2IT tu aku tersilap beli sebab dia macam berminyak sikit.
sangat tak best. now aku rasa lipstik avon macam best.
jadinya bulan depan aku nak rembat barang sedua lipstik.


lipstik yang depan kaler hitam tuh actually pon aku tersilap beli.
dah la mahal -__-
time tu aku cari Lip Ice sheer colour tapi takde.
yang ade yang hitam tuh.
aku yang jujur ni ingat dorang dah tukar pakaging ke, style baru je, aku pon terus amik.
balik2 rumah stress sebab salah.
dah la ade blink2 kat lipstik tu bila pakai.
ape lagi Akram pon bebel lah "Dah beli mahal2 tak pakai"



then bila entah masa aku teman Akram beli barang aku pon ternampak lah lip ice yang betul2 punya.
aku pon TERbeli lah.
Akram pun TERcakap lah "Hai beli lagi." sambil geleng2 kepala.
aku pon TERsengih je lah.


okbai.





                                                    
With Love : Syazwana Jamal :)


Monday, March 12, 2012

Sekelip Mata Engkau Berubah.



                                          
 Tanpa mekap.
Natural beauty kau. Hak hak :P
 


Pagi tadi.
Mesej-mesej.




Aku : Dah makan ?

Akram : Dah, tadi beli bihun. Makan ape tadi ?

Aku : Makan bergedil je. Kenyang jugak :)

Akram : Bergedil ape? Ade daging ?

Aku : Ade lah. Daging campur kentang. Sedap !

Akram : Owh, buat lah. Boleh makan. Hehe

Aku : Nak ke? Dah belajar dengan Ibu.

Akram : Bila nak buat ?

Aku : Entah. Tapi kene beli daging cincang lah. Semalam ibu tanya nak bawak daging ke tak. Nak bawak cane pulak kan.

Akram : Daging mentah ?

Aku : Aah. Ibu tanya Ikram tanak daging ke? huahua.

Akram : Ikram pulak?

Aku : Dia tak reti sebut Akram. Hahahaha !







Bla bla bla.

Aman damai lagi :P



Tiba-tiba .......






Akram : Tolong downloadkan album kumpulan Khalifah. Tajuk Ni Hao Ma.

Aku : Nanti lah. Tengah donlod Adnan Sempit 2 ni. Satu-satu.

Akram : Okey2. Kelakar lah cerita tuh.

Aku : Dah tengok ke??

Akram : Dah tengok dah. Kan dah cakap dah tengok. Kelakar gila.

Aku : Bila masa cakap dah tengok? Mana ade. Huh !!!

Akram : Hehe. Yeke? Tapi dah tengok, takpe boleh tengok lagi. Danial lah ajak teman die hari tuh.

Aku : Tak cakap pon. Fine. Danial kan lagi penting.

Akram : Hahaha. Alah dah 2 minggu dah. Tapi dah cakap dah hari tuh. Mesti lupa.

Aku : Bila masa? Takde pon. Fine. Takde mood. Baii !!

Akram : Alah tetiba je.

Aku : Tetiba ape pulak? Fine sukati lah. Takpe.

Akram : Alah dah bagi tau lah before ni. Masa kita nak pergi downtown tuh. Ape lah.

Aku : Tade pon. Takpe tak payah cakap pape lagi. Minggu ni cancel semua.

Akram : Alah pasal benda ni pon nak macam ni.

Aku : Kecik hati.

Akram : Ape pulak kecik hati. Bukan pegi mana pon. Pegi semata2 then terus balik. Tak pegi mane pon lah. Ganti orang. Kalau tak Shairazie yang pergi tapi dia tak jadi. Tiket dah beli. Pegi je lah.

Aku : Cakap lah ape pon. Bai !

Akram : Ada pulak camtuh.





Entah pape perempuan gedik ni :P





2 jam kemudian.
Akram mesej

"Jangan lah merajuk. Ada pulak tak jadi. Malam tadi dia jugak cakap weekend ni kan :*"





Tak kira nak merajuk jugak.
Dah nama gedik kan.
Kahh kahh.


okbai.



                                                   
With Love : Syazwana Jamal :)


Friday, March 9, 2012

Orang Jawa nak balik kampung



                                 



hari ni pakai baju ala-ala jepun.
walaupon baju jepun muka tatappp jawa.
memang dah sebati.
cuma cakap jawa je tak reti.
kalaulah aku pandai cakap jawa kompem memang polis aim aku.
pendatang tanpa izin. wakakakaka !



petang ni nak balik awal sebab nak siap2 pergi TBS and balik Johor.
memula ingat macam nak amik cuti hari ni.
tapi adik aku yang kat matrik UIA tu exam pulak sampai pukul 3.
then ingat nak mintak cuti hari Isnin tapi mamat tuh ade kelas pulak.
aku suruh ponteng penakut.
gila keji perangai ajar adik ponteng kelas. hahaha !
alah matrik je pun :P



tapi nasib baik jugak haku tak cuti hari ni.
pagi2 je dapat claim.
masyukkkkkkkkk. keh keh keh.



dengar cerita En. Jamal merangkap bapak aku dah beli stok lauk banyak2 dalam freezer.
mesti mengalu-alukan kebalikan aku yang susah nak balik ni.
jauh dohh.
kalau rumah aku kat melaka memang tiap2 minggu aku dah balik.



kepada Kakak aku atau nama jawanya Suhaily Jamal yang selalu baca blog aku ni sila jangan jeles.
hahahahaha !


okbai.



                                                             
With Love : Syazwana Jamal :)


Thursday, March 8, 2012

Over.



                             
Semalam kan aku period.
selalunya kalau aku period memang mood takkan stabil.
lepas tuh period pain sampai rasa nak pengsan.
tapi semalam tak.
siap aku boleh pergi site, balik site pergi pos laju kat KL central sebab nak collect barang naik bas.
balik tuh boleh pergi pasar malam lagi jalan kaki dalam 10 minit.
tak rasa sakit langsung.



Sekali petang tuh Akram mesej aku.
dia baru bangun tido sebab kerja shift malam.
dia mengadu sakit perut.
aku tanya kenapa dia cakap tataw.
lepas tuh aku cakap lah maybe period pain aku pergi dekat dia kot sebab satu hari tuh aku tak rasa sakit langsung.
then dia reply "yela kan. takpe2"



itu je. tetiba nak emosi. tampar kang.
bila aku tanya dah siap nak pergi keje ke belum dia reply macam orang emosi.
alah macam orang period.
orang tak buat salah pon tetiba nak sentap.
bukan orang lain, aku jugak lah yang suka sentap tuh. hahahaha !
and now perangai tuh terkena kat Akram.



aku cakap lah dengan dia tak payah la nak emosi2.
tetiba dia reply "alah dia tuh kalau period selalu emosi takpe pulak kan"


okey fine. padan muka aku.
rasakan.



ngantuk gila hari ni.



aku bukak pesbuk aku up status cakap aku period tapi Akram yang emosi.
sekali ada sorang member aku ni reply "perlu ke bagi taw satu facebook kau period"
hahahaahahahah !


aku memang camni.
tak reti malu sikit.
dulu2 alah biasalah perempuan ni kalau period je segan nak cakap tak boleh solat dengan lelaki kan.
tapi aku rilek je.
alah biar lah dorang taw pon.
nanti bini dorang period jugak.



tapi paling best bila dah terlampau bohsan dalam kelas mulalah permainan keji.
tetiba nanti rasa tetek kene tampar.
ape lagi serangan balas lah.
keji sangat perangai.
tapi bila ingat2 balik tergelak aje.


okbai.



                                   
With Love : Syazwana Jamal :)


Wednesday, March 7, 2012

Sekali lagi



                 


Aku memang tak suka dengan kucing.
aku macam rimas sebab dorang kan suka nak manja2 kan.
sikit2 nak leset2 kat kaki.
haih rimas.
tapi kucing kat atas ni comel gila !
kalau aku dapat tuh aku picit2 dia sebab comel sangat. hahaha !



eh tapi aku takde lah tak suka kucing sangat.
kalau kucing parsi yang super gebu tuh aku sanggup nak jage.
sebab macam sedap pegang bulu2 dia tuh.
tapi lelaki banyak bulu aku tak suka. eh?




tapi tu lah mane pulak nak cekau duit beli kucing gebu mahal2 kan.
bra pon pakai yang lima belas hengget je ini nak beli kucing sampai ribu2.
memang tak lah.



hari tuh aku mesej2 dengan Pn. Saerah.
Pn. Saerah biasalah sikit aku tanya kemain jauh dia melencong.




Aku : Si A tak jadi bertunang ke?

Pn. Saerah : Haah tak jadi. Ibu pun tak tahu kenapa.

Aku : Owh yeke.

Pn. Saerah : Dengar cerita kawan adik si Z tuh nak kawen tahun ni. Maybe lepas raya. Adik bila lagi ? ha ha ha.





Persoalannya perlu ke dah tanya lepas tuh nak gelak2 ?





okbai.


                               
With Love : Syazwana Jamal :)


Tuesday, March 6, 2012

Service Edit blog



                 
Yessss.
finally siap jugak aku design kan blog kakak aku.
nak simpan resepi2 dia dalam blog katenyaa.









kakak aku nak tema pink and pepel.
tak ku sangka ibu beranak tiga pon minat kaler pink.
hewhewhew






Aku ade jugak amik tempahan buat header.

Antaranya :







Dia minat dengan anime.
tu yang nak tema anime tuh.













Dan juga header untuk blog aku yang sesuka hati aku bebila nak tukar.
huahuahua













Sesiapa yang berminat untuk memiliki blog yang menarik tapi sangat malas nak menghadap coding2 serabut tuh boleh lah tempah kat aku.
boleh email kat syazwanajamal@hotmail.com
harga boleh runding.
cewah :P







okbai.





                                        


With Love : Syazwana Jamal :)


 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal