Thursday, September 20, 2012

Aku Akram dan Subway :)




hai ape khabar? haha ! macam gud2 sangat je nak berkhabar-khabar ni.
okey memang sumpah rindu gila nak hapdet blog.
tapi iolls sekarang kan dah jadi wanita berkerjaya.
pergi keje gelap balik keje gelap.
nak kawen lah katekan. hewhew.


ceritanya semalam Akram tetiba je wassap aku cakap teringin nak makan Subway.
orang yang bertanggungjawab memperkenalkan Subway pada dia ialah aku.
sebab Akram ni melayu original.
sehari mesti mau carik nasi.
kalau pergi makan tempat pelik2 sikit ni dia mesti malas.
so bila keluar dengan aku memang aku bawak lah try semua.
alah setakat Dominos, Subway, Kenny Rogers bla bla bla semua tu takde nye yang pelik. hehe.


so minggu ni Akram keje shift malam.
selalu balik kerja dia memang membongkang je lah kat rumah.
tetiba semalam dalam pukul 11am camtu dok cakap dengan aku teringin nak makan Subway.
tak ingat bila last aku bawak dia makan Subway. tapi baru sekali je.
kat Nilai takde Subway kot. tu yang dok mengidam2 je.
Akram cakap paling dekat kat Mines lah.


Then aku cakap "Meh la datang sini. Kat bawah opis ni ada Subway"
Bawah opis aku ni bukan setakat Subway. Mekdi, Secret Recipe, Tony Romas, Starbak semua ada.
Kedai melayu kedai india kedai cina lengkap.
tinggal lagi purse kau penuh ke tak je. haha !


so Akram cakap nanti kalau dia nak datang dia bagi tau. aku pon okey2 je lah kan.
tapi tunggu2 takde pulak dia mesej. so aku anggap dia tak jadi datang and membuta.
tetiba pukul 12 lebih dia call tanya jalan.
dah sesat baru nak carik aku kan.
konon2 nak buat suprise. datang taknak bagi tau.
sekali sesat. kahhh kahhh.


lepas tu dia pulak lalu jalan yang aku ak tau.
aku kerja Mont Kiara.
so selalu dari Bangi aku akan lalu federal pastu exit mont kiara/hartamas memang terus sampai opis.
yang Akram ni pergi ikot Damansara.
Mane lah aku tau.
Pastu call buat suara sedih.
Aku nak bagi direction pon tak tahu. aku just cakap carik sign board Mont Kiara je.
dah la time tu dah nak dekat pukul 1.
aku lunch pukul 1 sampai 2.


tunggu punya tunggu Akram tak sampai2.
naseb baik sambil tunggu dia tu aku melantak nasi sekali.
kalau tak kebulur haku. hahaha !


2 jam lebih kot dia carik jalan tak jumpa.
dia pon dah emo2 dah.
aku pon emo lah jugak. yelah datang tak bagi tau pastu lalu jalan yang aku tak tau.
hamek kau padan muka. haha !
last2 Akram fed up terus balik.
kesian lah jugak datang jauh2 nak jumpa aku. cewah.
jauh2 datang nak makan subway sekali tak jumpe jalan.
memang jauh gila kot.


sampai rumah dia terus tido.
takde mood kot. ehehehe.
so aku plan petang tu nak hantar Subway kat rumah dia.
sweet tak? kah kah.


aku memang berani mati je petang semalam.
sebab aku balik kerja 5.30pm.memang kompem2 jam tahap gaban kat depan mid valley tu.
tapi tekad kan hati je.
aku cakap ngan opismate aku nak balik on time. padehal kerja x siap lagik. haha.
dapat green light je terus chow. turun bawah beli subway yang baru tu, Chicken Tandori.
terus berkejar pergi parking kereta.
terus zass zass keluar highway.
jem memang tak payah cakap lah.
dalam hati berharap sangat dapat sampai rumah die by 7pm.
sebab Akram selalu gerak pergi kerja pukul 7pm sebab dia masuk 730pm.
pukul 645pm aku call die baru nak bangun.
aku tak cakap nak datang. aku bajet dia bersiap lambat sikit lah.


sekali dalam pukul 7pm tu aku sampai depan rumah dia tengok2 kereta dah takde.
frust gila !
terus call.
naseb baik dia tak jauh lagik. dia tanya kenapa aku cakap adelah.
terus dia uturn balik.
jumpe tepi jalan je. hehe.
dah pass subway, borak2 kejap terus balik.
dia pon rushing nak pergi kerja.


aku rasa first time kot buat suprise macam ni.
dulu2 memang teringin jugak nak buat. tapi mana ada transport.
siap berangan time besday dia nak terpacak depan rumah dengan kek. hahaha !
aku rasa Akram pon tak expect aku datang semalam sebab dia tau aku balik memang jem gila.
tapi aku saja sebab last week kitorang gaduh besar gila sampai Akram bawak diri ke tanjung malim.
Akram kalau bergaduh memang dia lari betul2.
tapi lari betul2 pon still check in kat foursquare.
saje nak tunjuk kat aku yang dia lari betul2.
pirahhhh.


kalau aku, aku check in jugak tapi check in tipu2 punya.
kahh kahhh.
check in kat Mid Valley konon2 tengok wayang. saje nak jeleskan dia.
padehal sedap je membongkang tido kat rumah. haha !


last week jugak tiap2 pagi lepas dia balik kerja dai singgah rumah aku.
pukul 4 pagi.
tapi sebab aku silent phone memang tak dengar lah dia call.
bangun2 tido hamek 80 miscall.


tapi bese lah mane boleh gaduh lama2.
3-4 hari je dah baik.
ni cara-cara duduk dekat.
kalau duduk jauh?
tak boleh bayangkan.
setiap 5 minit kot bergaduh. haha !




untuk sape2 yang rindu aku. kahh kahh. poyo gile.





okbai.



                                                                




With Love : Syazwana Jamal :)


 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal