Loading...

Wednesday, September 29, 2010

RINDU





Tetibe rase rindu giler kat Faiq..
Bestnya kalau boley balik Perlis sekarang..
Mesti boley lupe sedey jap..

Ayik..
Nak hug..

















Kenapa lah Perlis ngan KL jaoh sangat..
TT__TT





Adioss...


With Love : Syazwana Jamal :)


..





If you’ve ever had one of those times when you’ve clutched a pen or something else in your hand for a long time, only to look down and be surprised that you are still holding it long after your need for it had passed, you’ll understand sometimes we get so used to holding that we forget to let go

With Love : Syazwana Jamal :)


Memories




With Love : Syazwana Jamal :)


Friday, September 24, 2010

INI AMARAN: Jangan Gelak!



Semalam patot aku ada lab tp aku lupe giler..
So arini aku kene p balik lab amek result...
So dalam kol 2 petang camtuh aku pon siap2..
Before tuh aku msg ein(classmate aku) nak pinjam moto die..
malas pulak nak berjalan sebab lab kejap je pon..

So after siap2 tuh aku pon trun blek ein..
Ketuk punye ketuk ein ngah tido plak..
(sory ein mengganggu lena kaw)
hahaha

Dah dapat kunci moto aku terus trun p parking..
Helmet salu ein letak bawah seat moto (moto ialah scooter nouvo)..
Masa aku turun ada sorang budak pompan kat parking tuh..
Gaya macam baru abes kelas..
Tak kisah la kan..

Pastuh dah masuk kunci moto dengan selambanya
aku terus start and bla dengan bergayanya..
Then aku rasa macam kepala aku ringan jek..
Pastuh aku rasa cm dunia aku terang jek..

Beberapa saat kemudian aku like omaigod!
Aku lupe pakai helmet..
Tanpa berpikir panjang aku terus stop moto and bukak seat and pakai helmet..

Seb baek aku tak lepas gate kolej ag..
Dah la tem tuh ramai giler dak2 pakai baju sekolah ngah jalan..
Ntah hape la dorang wat kat UM neh..
hoho

Kalaw tak mesti malu besar aku arini..
Mesti dorang jerit kat aku
"Hoi ko ingat ni kat kampong mane ha x pakai helmet"
Tem tuh mesti aku rase mcm nak pura2 pengsan jek..
Huahuahua



p/s: patot lah budak pompan kat parking tuh tengok aku pelik jek...XD
With Love : Syazwana Jamal :)


ADE AKU KESAH



Tajuk entry macam nak maki orang je kan kan..
Tetapi sebenarnya dalam hati adalah tahap kejelesan yang amat!
Bukan takat jeles je tp siap hentak2 kaki jerit2 aku nak cmneh gak..

Kenape?

La korang tataw lagi ke??
Tak tengok lagi??
Kate ada fb..
Tak kan lah tak tengok lagi..
Tak caye tak caye..
(sambil geleng pale kiri kanan kiri kanan)

Kalaw korang tak tengok lagi aku bagi korang tengok
(tp macam sume dah tengok jek)

Ah dulik haper aku..
aku nak upload gak kat blog aku..
Wakakakakaka

Wedding ala-ala FairyTale Beb..

video


Majlis perkahwinan anak perempuan Allahyarham SM Nasimuddin Pengasas NAZA Group
Nur Nadia Sm Nasimuddin..
Pasangan dia Hamzah Datuk Azman Shah Pemilik Holiday Villa Hotel
Memang padan la si kaya bertemu si kaya..
Tp si Hamzah tuh hensem giler kan kan kan...
Haih -_-

Dalam mimpi je lah aku boley kawen cmneh..
Tuh pon kalaw sang mimpi sudi muncul mimpi best2 cmneh..
Wakakaakaka...

Aku dh tak mampu nak ckp pape lagi..
Korang layan je lah gambar2 neh..



















amacam??
ada bran ha??
hahaha..

tp aku kene simpan video neh..
mane taw aku kawen lagi grand drpd neh ke kan..
boley bangga sket ngan anak cucu aku nnt...
Miahahahahaha
(ada hati nak kawen cmneh calon pon tarak)

Ade aku kesah..




Adiosss....




With Love : Syazwana Jamal :)


Produk Wajib Ada



Korang taw 10 produk yang pompan harus ada..hehehe

1. Little black dress
Pesal little ek??camtuh orang gemok comel cam aku takley pakai lah??Haih..ape punye tips lah..tp tape aku x minat pon pakai dress2 neh..kalau p dinner jek pakai..kalau kuar date (opss sensitif) tade nya nak pakai2 dress neh..hoho

neh pinjam pakcik google punye sebab
aku ta penah ade black dress..hehe


2. Jeans
Haha..yang neh memang i loike..aku suke pakai yang simple2 jek..macam jeans ngan shirt..kadang2 kalau dah bosan baru tukar pakai legging ke short ke kan..sape nak ckp die x penah ade jeans??sila angkat tangan..memang penipu kan kan kan..hoho

antara koleksi jeans..



3. Flat shoes
Ha yang neh pon aku loike gak sebab nye kaki aku neh cepat jek nak gelap..kalaw pakai sandal tuh memang belang abes lah..aku yang x reti jaga kaki ke Malaysia neh yang panas sangat..haih

beli sebab kaler die lawa..
tp tak penah pakai lagi..


4. High Heels
Neh aku loike sket2 jek..sebabnya kaki aku neh senang melecet..sebab tuh aku lagi prefer pakai wedges drpd pakai heels..tuh pon kalaw nak p function jek..kalau p shopping memang mintak ampun lah nak pakai kan..tp kalaw mood tengah gedik aku pakai gak tp dalam beg mesti prepair sandal tak pon selipar..hoho..tp benda2 neh sesuai lah untuk aku yang pendek  opss yang comel neh kan kan kan..

meletop giteww..


5. Kemeja polos puteh.
Yang neh memang thumbs up!Dah lame senanya aku cari bende neh tp tiap kali aku cari mesti tade..tp kalaw aku xnak beli melambak-lambak jek depan mate aku..tp ari tuh jalan2 jumpe gak kat TS..x pikir panjang terus rembat satu..hoho

auwww..suci you!


6. Aksesori
Aku jenis x minat sangat pakai aksesori2 neh..macam rimas..kadang2 aku tengok orang laen pakai gelang banyak2 macam cool jek ek..tp bila aku pakai hoih x tahan..gatal2 tangan aku..huahuahua

pinjam pakcik google gak..
sebab aku tade..ade pon kat umah johor..


7. Kardigan
Benda neh rumet aku yang kenalkan kat aku..aku kan low profile mane nak jumpe mende2 neh sume..PANNGG!!gedik ek..haha..so bila tengok rumet pakai cm cantek jek ape lagi terus soal selidik ngan die tempat mane yg banyak cardigan and yang penting haruslah murah2(kate jimat kan)..huahuahua

antara yang dipaparkan..


8. Flat sandals
Neh memang aku suke..ari2 pon aku pakai wat pegi kelas..senang mudah jimat kaki pon x saket..hoho..

si banyak berjasa


9. Clutch
Alamak benda neh macam aku tade jek..sebabnya aku suka pakai purse biasa2 jek..tp handbag aku ade banyak..boley x?

ini lah purse bese2 aku..
ade sape2 nak bagi aku clutch?


10. Tank top polos
Yang neh aku banyak tapi yang simple2 jek..tengok orang pakai mcm cantek eh..tp bila sendiri nak beli tengok sume macam x cantek pulak..jadi sila lah bagi saya hadiah..huahuahua

x polos sangat pon!haha

With Love : Syazwana Jamal :)


MITOS 1



Orang kurus tak payah berolahraga

Sape cakap orang kurus tak payah bersukan..
Kalaw korang nak taw sukan@olahraga neh bukan untuk orang gemok cm aku jek..
Gelak lah tuh aku gemok kan..tape tape..
tsskkk..

Senanya sukan neh tolong buat tubuh kita jadik lebey sihat and segar..
Berat badan ideal tuh bonus jek..
So kalaw kaw gemok kaw bersukan kaw boley turunkan sket berat dengan cara sihat..
So kalaw kaw kurus and kaw bersukan kaw akan sihat...
Lagipon mengikut kajian orang yang badan kurus giler digalakkan bersukan untuk meningkatkan berat badan..

So orang2 kurus sekalian..
Mai kita bersenam..
Jangan dok suruh aku jek bersenam..
Hehehehe


Adioss.....
With Love : Syazwana Jamal :)


Thursday, September 23, 2010

LELAKI KACAK



Lelaki kacak terdiri daripada mereka yang berkerja sebagai:


Doktor          89%
Peguam         75%
Pelakon         63%
Olahragawan       41%
Tentera          23%




Boley caye ke???
Camtuh nak kawen ngan doktor lah (ade pelak doktor nak kat kaw kan pompan)
Eh! Ade aku kesah..
Muahahahahahahaha


Eh eh tapi dulu kan tem aku sekolah ade olahragawan tuh x hensem langsung pon...
Tapi memang lah hebat berlari...
Tapi awek cun giler wooo...
Thumbs up!
Tp ada wa kesah!
huahuahuahuahua





Adiosss....
With Love : Syazwana Jamal :)


LELAKI & SUKAN



5 PEMAIN BOLA SEPAK PALING HOT

David Beckam
Suami kepada Posh Spice yang sentiasa menjadi idaman wanita-wanita seluruh dunia!Beckam yang pernah melakar zaman kegemilangannya suatu ketika dahulu tetap menjadi pujaan peminatnya yang tersendiri.

Cristiano Ronaldo
Bintang Portugal ini menjadi kegilaan golongan wanita kerana penampilan serta aksinya yang hebat di padang. Pernah digosipkan dengan artis2 popular seperti paris hilton dan kim kardashian.

Freddie Ljungberg
Dilahirkan pada tahun 1977 & bermain untuk pasukan Arsenal FC. Freddie telah bermain bola sepak sejak usia 5 thn lagi. Selain bermain bola sepak, dia juga menjadi model pakaian dalam bagi jenama Calvin Klein!

Ricardo Kaka
Bintang iklan Adidas ini merupakan seorang pemain bola sepak yang berbakat besar. Turut menjadi kegilaan gadis tetapi Kaka telah berkahwin dengan Caroline Celico pada 23 Disember 2005.

Jong Tae Se
Hero bagi pasukan Korea Utara! Dia juga dikenali sebagai seorang yang tidak memiliki sifat humor. Tetapi dia dapat menutup kelemahan tersebut dengan bentuk badannya yang menawan!Wah O.O


Adioss....
With Love : Syazwana Jamal :)


Wednesday, September 22, 2010

Triffle Syazwana



Hey hey hey..
Kate recipe aku kan so haruslah letak name aku..huahuahua..naseb lah..

Bahan-bahan:

  1. Kek gulung sukahatiperisaape..
  2. Susu cair satu tin
  3. Tepung custard (tepung len xbuley yek)
  4. Serbuk jelly (sekati kaler hape)
  5. Buah-buahan dalam tin (ikot tekak kaw orang lah..eh tp peach sedap taw)
Cara-cara membuat:

1. Potong kek gulung tuh and susun dalam bekas kaca kek korang tuh..
    ni lah kek gulung kami..lepas potong sile susun ke
    dalam mangkuk kaca mengikot kreativiti anda yek..
2. Sediakan satu periuk..masuk kan enam sudu besar tepung custard..lima sudu besar gula pasir..satu tin        susu cair..satu tin air masak (gune tin susu yek)..kacaw bagi rata..then masak atas api sampai likat..

kacau terus supaya die tak hangus..

3. Dah masak tuang custard tadi atas kek gulung korang..ratakan..



4. Pastuh amek buah dalam tin yang korang beli tuh and susun cantek2 atas lapisan custard tadi tuh..

cantek x kawan2??

5. Then masak plak serbuk agar-agar yang korang beli tuh..follow jek instruction kat belakang paket die..mudah kan..sape kate memasak tuh susah..hoho..bile dah masak tuang jek atas lapisan buah tadi..

tuang elok-elok yek..

6. Lastly sejukkan..dah siap..boley lah makan..nyum nyum..

inilah hasilnye..taraaa..

Selamat mencube..
=)


Adios..



      


With Love : Syazwana Jamal :)


Cemane nak stop stalk fb xbf/gf korang



Sape penah putus chenta angkat tangan!!hoih ramainye..hoho..bila ase kehilangan, ase nak jumpe, ase nak tengok dia, ase nak cakap ngan die semakin membuak-buak mulalah kita ase nak jengah2 dia kan..so cara paling mudah adalah dengan men-stalk si dia..tak kira lah fb ke tagged ke twitter ke sume2 lah kan kan kan..

Pastuh kalaw boley ari2 nak stalk fb xbf/gf korang tuh kan kan kan(mesti ade yg tengah senyum2 bace neh)..x payah cakap la yg baru putus yg dah lame putus pon same..kadang2 dah ade yang baru pon still lagi nak sekodeng fb si dia..kan kan kan..

Setiap masa setiap saat mesti perasaan nak tahu tuh membuak-buak (ceh ayat xley bla)..nak tahu die watpe, die kuar ngan sape, die rindu kita x, dia pk pasal kita ke x, die dah ade pengganti ke x..kan kan kan..

Tapi boley ke sume tu buat kite tenang?


Seminit dua mungkin boley..tp lame2 mesti kita rasa nak tengok die btol2 mase tuh..nak tengok camne keadaan dia tem tuh..so kita akan stalk dia dalam2 kan..tp cuba lah tetiba kan kita jumpe sesuatu yang bukan kita harapkan..

Terjumpa gambar dia dengan orang baru..


Mesti tem tuh kita rase lagi depressed kan..rasa putus asa, panik sume lah kan kan kan..

Tem tuh mula lah nak menanges melalak ase x dapat terima hakikat yang si dia memang betol2 dah lupekan kita kan..so camne??kita jugak yang teruk kan..si dia dah memang hepy2 dengan orang baru..

Jadi tak perlu buang masa buat sume tuh!Kita takkan dapat untung pape pon..laen lah kalaw dapat duet kan..(mata duitan)

So bile decide nak ikot No-contact rule, ikot lah..tp nie ade lagi cara nak tolong korang neh..hehe

Block je Fb X korang tuh..


Camane nak block??senang jek..meh cni cekgu ajar meh..

  1. Pergi kat profile fb si dia..
  2. Pergi kat bahagian bawah sebelah kiri..
  3. Kat situ ade tulis 'report/block this person'
  4. Patuh tick kat block this person box and click submit..
Senang kan!pastuh si dia x boley tengok profile korang and korang pon xkan nampak profile update die..

Kalaw si dia call korang or msg korang tanye nape wat cmneh jgn panik or jangan cepat rasa bersalah..fikir diri korang seniri and fikir yang korang buat sume ni untuk kepentingan diri korang and yang penting korang hepy..



Adioss..

With Love : Syazwana Jamal :)


No-contact rule



Hai hai hai..

Kate mode sedey kan...so haruslah entry pon sedey2 gak..hoho

Sume orang penah break up kan (okey ade yg ta penah)..Sape2 yg baru putus cinta tuh mesti mode tengah sedey gila babeng lah kan..pastuh kalaw boley x dpt terima hakikat yg korang dh berpisah..Pastuh rasa sunti jek..yelah before neh on phone 24/7..bila dh putus henpon tak bunyik langsung..hoho

So bila dah putus neh mesti pegang prinsip tak boley contact si dia lagi..maknanya memang tak boley contact dia baek dengan phone, emel, sms (even 1 huruf pon), fb apatah lagi, my space ke tagged ke dan yg sewaktu dengan nye..

Sume tuh NO NO NO!!

Tapi cmne nak buat kan bila tetibe rase rindu giler kan kat dia and nak sangat call dia kan..tipu lah kalaw putus2 jek x rase pape..sape yg cmtuh aku nak tengok sket..aku respek abes lah kan..nak bagi award neh..hehe

Ada 3 tips di sini yek:

1. Aktiviti Selingan
Taw tak yang otak kita neh boley tumpukan utk satu hal jek..so ready kan siap2 satu list yang kita boley buat on the spot bila kita rasa nak call si dia..contoh kita senaraikan nak buat puzzle, then nak hapdet blog, nak usha fb dan lain2..so bila rase nak call si dia je cepat2 amek list tuh and buat on the spot..list tuh bagi la senarai panjang sket kan..so bila kita leka buat keje kita pon lupa nak call si dia..

2. Tepon je member-member
Ni lagi senang..agak2 kaw orang nak call si dia jek cepat2 dail no member2 korang..kate ramai bff kan..kol jek..bff haruslah num aktif kan..so haruslah murah kan rate..pastuh cter prob korang kat bff korang tuh..kompem korang kene ceramah free ngah member korang tuh..pastuh tade lah korang kol si dia kan..hehe

3. Post kat sini
Ape kate kat henpon korang tuh tulis name blog aku..so agak2 nak call si dia mestilah tengok phone kan..so nampak blog aku kan..ape lagi haruslah bukak blog and komen kat sini..kan senang tuh..jimat pon jimat..hohoho


Adios...


With Love : Syazwana Jamal :)


Kutub Utara Kutub Selatan



Hye sume..hehe..arini aku tade kelas langsung sebab arini ari thesis..patot kene jumpe lectrer tp lectrer aku still on raya holiday..so aku bantai tido sampai kol 11 lebey..bangun2 lapar terus mandi..eh silap2..bangun2 on laptop dulu (giler burok kan perangai patot tade org nak).ade aku kesah..pastuh terus mandi pastuh p turun tapau makanan..

Pas makan on9 jap then ujan lebat giler mati dengan guruh2 ngan kilat2 nya..aku ape lagi tutup laptop and terus selubung bawah comforter..huihh syok gler beb..

Bangun2 jek malas gler nak p turun makan (konon diet la kan)..tahikk..huahuahua...

Malam plak terpaksa merajenkan diri wat keje yang melambak tuh kan..sambil2 dengan mp3 tetibe lagu OST drama kutub utara kutub selatan masuk dalam kotak kepala aku neh..ala citer lame kat tb1 tuh..korang taw x??tp aku lupe cter tuh tem aku darjah bape tah..tp asenye tb1 ulang balik cter tuh..tp memang best gler lah cter tuh..

Hans isacc yang berlakon ngan nasha aziz..pasal mak mertue x suke menantu la..sedey gler cter tuh wa cakap lu..sob sob sob..

Then aku pon search la lagu tuh kat you tube (x tahu tajuk..men search jek)..x berjaya..pastuh google drama kutub utara kutub selatan..sampai kuar kat wikipedia..hamek kaw..hohoho

Pastuh aku pon searh la balik kat youtube..tajuk lagu tuh melukis rembulan..tp kat youtube ade yang fran nyanyi jek..aku nak yang jeslina hashim nyanyi..


video

so pada sesiapa yang taw mane nak cari lagu neh versi jeslina hashim cepat2 gitaw aku okeh..heehehehe

Adioss..







With Love : Syazwana Jamal :)


Tuesday, September 21, 2010

MY LIFE IS PERFECT BALANCE!!



Aku rasa lah aku seorang yang pemalu (bajet), low profile (gedik), tak suka bercakap (poyo gler), dan laen2 yang x best..hoho..kesian eh aku..nak wat cemane kan..PANNGGGG <---- sila lempang sy laju2..

Tapi kan tetiba aku rasa yang aku neh beruntung gak..nak taw kenape???

Sebab aku cantek (gila perasan)..ko hodoh tayu (tiru anak buah aku cakap)..anak buah aku ckp tak tahu tak tayu..gile comel okeh!tp suka jek x nak layan aku..taw la aku cantek! DUSHHH <--- ok sila tumbuk plak..

Senanya aku ase bertuah sebab aku rase life aku ni perfect balance!

Aku still ada parents lagi (ibu ayah adik selalu doa ibu ngan ayah panjang umor)..oh! sedey lah plak..tskkk..

En. Jamal <3 Pn. Saerah

Aku ade sorang kakak yang sangat baek hati, cantek, cool, KURUSS (yang neh aku jeless okeh), dan sume sifat mahmudah yang laen..eh btol ke sifat baek tuh mahmudah???btol kot..hoho..Akak aku neh jarang marah2..laen lah aku neh..budak yang garang (tp salu gak kene buli).eh ade ke?okey aku yg salu buli org..hoho

aku x paham la kenape akak aku sorang neh kurus jek..patot bile lepas kawen badan naek..tp akak aku neh before kawen gemok pas kawen maintain kurus..pd hal anak dah due..cisss!!!

pastuh akak aku neh jenis yang muke tade masalah..x payah pakai pencuci muka pon tape..korang jeless x??sila lah jeles okey!(x puas hati).haha

kurus dan cun x kakak aku??
tp x available lagi yek..anak dh 2..hehe

ape???x nampak ke-cun-an akak aku????tape..kite kasi zoom sket..



cun tak??haha


Then aku ada sorang abang yg x bape baek hati sgt, x bape cool sgt, x bape tinggi sangat, x bape kurus sgt dan laen sifat yg sederhana..hohoho..gile kejam!!!itulah aku..

abang aku 26 (eh dh tue upenye), single lagi taw..anyone???

amek gambar mude2.
hoho
Patuh aku ade abang ipar (laki akak aku)..perlu ke nak ckp kalau name abang ipar mesti lah laki akak aku kan..kate ade akak sorang jek..huahuahua...

gemok kuat makan..gagagaga


Pastuh aku ade 2 orang adik laki@body guard..eh boley ke?sorang je kot boley jadik..lagi sorang tuh macam aku jek yg patot jadik bodyguard die..

Adik bawah aku baru 19, ade awek kot tp selalu pure2 single..ngahahaha..lupe plak name panggilan baby..sume orang panggil baby sebab dh bese dr kecik..even kawan2 die, sedare mare aku n jiran2 aku..kalaw panggil name btol kompem sume x kenal..hoho

maskulin giteww..haha

Bawah baby adik laki aku nombor 2..budak lagi..hoho..name panggilan ayun..name btol amirul aiman..agak2 mane parent aku dapat name panggilan die neh ek?aiyooo..

Baru form 5..sekolah MRSM Batu Pahat..die neh paling tinggi di kalangan adik beradik lelaki aku..macam hantu galah dah..ade sape2 berminat??


suke gambar bajet macho..
Last sekali aku ade adek pompan sorang..die neh suke carik pasal ngan aku..eh ke aku yang suke carik pasal ngan die..okey aku je la yang jahat kan..hoho

Baru je darjah 5..tp ckp macam mak nenek..ade jek benda nak gossip..tp aku suke..huahuahua

Asal aku balik kampong jek mesti ada bende nak gossip..yeahh!!tade la bohsan kan..hohoho

saje bagi gambar seksi sket..
ngahahaha

Pastuh kan kan kan..aku ade dua anak buah yang kiut miut..sorang laki sorang pompan..

Pompan: Aaisyah Humaira binti Muhammad Faizie..baru 3 tahun..die fotogenik taw..x caye??x caye tape..sobsob...

anyone????hohoho

kecik-kecik doluu

besar sket

besar banyak..

Baby boy: Muhammad Faiq Umair Muhammad Faizie..baru setahun..

kecit-kecit

bukan senang nak bwat die nanges..
ni pon sebab belon kat tangan die terpecah.
ngahahaha..

See???best gak jadik Syazwana Jamal neh ek..muahahahahaha..pasan giler siott minah neh..ade aku kesah??hoho

Ade sape2 nak amik anak buah aku jadik model??kehkehkeh...

So aku bersyukur dengan ape yang aku ade neh..

MY LIFE IS PERFECT BALANCE!!

Adioss...












With Love : Syazwana Jamal :)


 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal