Thursday, May 19, 2011

Hati-hati kalau selalu sakit badan or lenguh2 badan.



before aku buat entry ni mari kita ramai2 sedekahkan al-fatihah buat allahyarham sahabat kita Hakim Kamal atau orang kenal dia dengan nama telor. memang aku tak tahu langsung dia sakit tiba-tiba petang tadi dalam pukul 4.30pm kawan aku bagi mesej cakap blogger telor dah meninggal. tapi petang tadi tak sempat online sebab pergi swim dekat kangar so ni baru dapat online.






terus aku google telordibasuh. and baru aku taw dia meninggal sebab jangkitan dekat paru-paru sampai dia tak boleh bernafas and meninggal. :(





* * * * * * * * * *




semalam aku cakap dekat kakak aku yang belakang badan aku sakit-sakit. actually dah agak lama jugaklah aku menderita sakit belakang ni. ada lah dalam tiga empat bulan ke lebih aku pon tak pasti yang aku taw memang sakit gila. tapi dia bukan sakit satu badan just part belakang badan belah kanan atas.




memula aku ingat sakit sengal2 biasa je so aku biar je lah. sebab aku kan buat thesis buat lab kerja-kerja berat kan so kalau sakit2 sengal badan ingat kejap je lah. tapi pelik jugak tak baik2 kan. sampai aku feeling2 ada benda dok gayut dekat belakang aku ni ha. *haa takut tak? :P




selalu nya kalau dah tak tahan sangat sakit aku tampal je dengan Salonpas so rasa panas-panas2 sikit dia jadi macam kurang lah sikit sakitnya. tapi lepas tuh sakit balik.




kakak aku cakap ade angin dalam badan aku. kene buang cepat before dia keras dalam badan. so tadi aku suruh kakak aku urut badan aku serius sakit. angin tuh ko akan rasa macam ada ketulan dalam badan ko bila sentuh je rasa sakit. selagi ko tak urut buang ko akan rasa tak selesa lagi2 bila nak tido.




kakak aku cakap bahaya kalau tak buang sebab bila angin tuh dah keras dia jadi susah nak buang and kadang2 tak boleh buang ha merana lah ko sampai bila-bila. bila dah buang fuh rasa macam ringan je macam syiokk je tido. keh keh.



so kalau korang rasa badan sakit-sakit baik check cepat mana taw kene macam aku ke kan. daripada membazir duit pakai Salonpas yang mahal tuh baik ko mengurut sekali je dah kuar abes angin terus baik.








ok bai.



With Love : Syazwana Jamal :)


17 comments

May 19, 2011 at 10:19 PM

ni pon ade rase lenguh2 blkg..
kene pegi berurut cpt2..

May 19, 2011 at 10:38 PM

Al-fatihah. Semoga arwah ditempatkan di kalangan orang yang beriman.

*selalu jugak lenguh-lenguh badan. risau

May 19, 2011 at 10:40 PM

al fatihah utk telor.

babe i pun salu sangkut angin dlm badan. mmg tak selesa.

May 19, 2011 at 11:16 PM

btol3... kat blakang kite pun ade ketul2 angin... tp sebab xde org nk tlg urutkan, so biarkan je la... kene tunggu blk kg baru suh mak tlg urutkan....

May 20, 2011 at 1:20 AM

erk, yana takut kena urut, sebab sakit! =(

May 20, 2011 at 3:40 AM

saye pun rase lenguh2 belakang. kene pergi urut nih. takut juga nih. hehe!

May 20, 2011 at 10:56 AM

@Cik Ezy

jangan lambat-lambat
hehe
:D

May 20, 2011 at 10:57 AM

@Norliyana Kartini

tulah takut ada pape kan.
baik check
^^

May 20, 2011 at 10:57 AM

@asfira aminuddin

lagi2 kalau nak tido kan.
pegi urut babe.
nanti makin sakit
:P

May 20, 2011 at 10:58 AM

@^ai-mie : 아이-미^

hehe baguslah macam tuh.
jangan lame sangat
:P

May 20, 2011 at 10:58 AM

@Liyana Aziz

sakit tapi best taw.
hehehe
:P

May 20, 2011 at 10:59 AM

@farrafieqa redza ^^

tuh la dulu tak taw.
sekarang dah taw.
heeee
:P

May 20, 2011 at 4:42 PM

i tak sukaaa org massage i :(( mcm mana ni haha nnt geli eewwww

May 20, 2011 at 5:15 PM

@Liyana Lunia

hoih best lah abes ilang semua lenguh2 badan neh. tapi tuh la tade orang nak massage2 i selalu :P

May 20, 2011 at 5:27 PM

urghh lama tak berurut neh . walaupun muda kena jaga kesihatan weyh .

May 20, 2011 at 8:37 PM

@sYafIk-wAy

tahu takpe.
kalau dah sakit memang teruk lah
^^

October 17, 2015 at 6:57 AM

Urut itu baik utk lancarkn perjlnan darah.Saya tlh mngamalkn berthn2 .Petua utk kekal cntik dn awet muda juga.Amalkn dr muda adik2 In shaa Allah.

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal