Monday, December 12, 2011

Brand.

                         


dulu masa aku kat sekolah aku tak fikir pon pasal jenama2 ni.
semua benda aku men belasah je.
takde nak malu2 ni der
kalau outing tuh beli jam yang seploh hinggit tuh.
masa zaman aku sekolah dulu memang femes jam lawa2 seploh hinggit ni.
tapi memang sebulan pakai je lah.
bulan depan beli baru.
dulu fikir cantik je mane fikir membazir ke hape ke.




bila masuk matrik baru lah belajar style2 sikit kan.
biasalah budak2 baru nak up.
nak jugak bergaya kan. poyo sangat.



so masa aku dekat matrik aku macam fanatik terhadap jenama 'Lady Like'
tak tahu lah korang pernah dengar or tak tapi zaman aku matrik boleh tahan jugak jenama tuh.
jenama remaja2 katekan.
jeans nak pakai Lady Like. baju pon nak jenama Lady Like.
harga boleh tahan lah takde mahal sangat.



ada sorang kawan aku ni sangat fanatik kat jenama B.U.M.
masa matrik dulu kalau kau pakai B.U.M dah habes bergaya lah.
siap buat kerja part time sebab nak pakai baju seluar jenama B.U.M ni.
kira kalau pakai jenama ni dah boleh cakap orang pandang lah. keh keh keh.
tapi aku rilek je.
aku slow2 sikit.
B.U.M agak mahal kot so kite sapu Lady Like dulu :P





masuk U dapat biasiswa pulak.
kalau pergi Mid Valley tuh kedai wajib masuk kompem kedai B.U.M.
wah time nih la melaram dengan jenama B.U.M.
haha !



tuh time first year lah.
jakun katenyeee.
semua jeans nak pakai B.U.M.
kire dah abes hebat lah pakai jenama tuh.
biase budak2 baru nak up dekat U jugak. haha !
bila aku tengok2 balik jeans aku dulu-dulu punye entah pape jugak aku ni.
tapi dulu tak fikir. kahh kahh !



now bila dah besar takde dah nak fikir sangat pasal benda2 ni sume.
kadang2 bila masuk Mid Valley memang dah tak jejak dah kedai B.U.M tuh.
siap cakap kat member "ingat tak dulu masa first year tak sah kalau tak masuk kedai B.U.M"
hehehe.


now kite layan Elle, Guess and Esprit je.
kahh kahhh !
tak kelakar pon Syazwana.



takde lah. now aku macam tak fikir sangat pon.
kalau baju tuh memang kompem aku akan cari yang murah tapi cantik.
macam kat Masjid Jamek ke Uptown ke Downtown ke.
tapi kalau Purse and Jam aku memang akan cari yang branded sikit.
bukan nak cakap ape tapi Purse and Jam aku akan pakai sampai lah dia dah takde rupa lagi.
that's why kene cari yang tahan sikit.


kalau setakat baju tuh hari2 nak pakai.
hari2 nak basuh.
rugi rugi. cepat rosak.
so baju RM20 pon aku sapu.
janji selesa pakai and cantik.
:)






Indahnya hari ni Selangor cuti.
sape yang tak cuti tuh naseb lah. haha !


okbai.

                                                                     

34 comments:

  1. saya tak cuti~
    grrrrrrrrrrr.....
    eh, dulu pun saya suka pakai lady like sebab dia ringan, cepat kering~ tak macam jenama lain. sekarang ni tak kesah, pakai yang mana boleh balun jerk~

    ReplyDelete
  2. bum tu zaman sekolah akak ada pakai..


    betul tu kalau baju akak x kisah takda jenama pon takpa asalkan cantik..


    tp kalau jam haruslah yg branded utk tahan lama..


    jeans pon akak suka yg branded sbb nk pakai lama..biasa akak beli levis..5-6 thn akan pakai smpi lusuh..

    ReplyDelete
  3. perak lom lg..hikhik..

    eh,xkisah jenama atau tak.. yg pntg kualiti..tahan..leh pakai lama..

    dh ok tu..

    ReplyDelete
  4. @dhiera

    kesiannya orang tuh tak cuti.
    keh keh :P

    ReplyDelete
  5. heheheh betul tu.kalau dulu xkesah pon.but skrg ni.jgn kata.sume nk branded.

    ReplyDelete
  6. kalau nk jenama tu...siap duit laa..

    tp berbaloi la kot..tahan lama..

    kalo tak bek beli yg biasa2 je..huhu

    ReplyDelete
  7. hadir sob,nice post.. :)
    salam blogger dan sukses selalu..:)

    ReplyDelete
  8. @Ungu Violet

    betul.
    kalau biasa2 tapi kualiti okey bagus jugak.
    hehehe.

    ReplyDelete
  9. klau iqa, tak kesah brand apa. janji cantik, sedap dipakai. hehehe. btw jom g johor premium outlet. byk branded stuff kat situ ;DD baru buka maaa heee

    ReplyDelete
  10. yeah tol tu. sama lah kita. zie dulu time sekolah...tak pnah pk sal brand. asal lawa je, gerenti zie rembat je.

    skrg...hehehe :P

    ReplyDelete
  11. @Atiqaa A.

    wah bestnya tapi now dekat kl.
    entah bila nak datang jb.
    hehehe

    ReplyDelete
  12. give me 5! kita pun cuti gak rini. syiokkknya alahai =D nape esok tak cuti lg eh...sob3 *tahan sedih*


    ada apa dengan brand ye? ermmm..tak delah nak kata diri sendiri over nak melaram pakai semua BRANDED! tapi, so so jelah:)

    branded pun dapat tahan 3 4 tahun. harga mahai sikit takpe.asal tahan. kan3:)

    kadang2 suka gak pakai yang murah jer.ilex la..bukan retis nak semua branded. pakai slipar jepun fipper pun okey what! =)
    sempoi...^^

    ReplyDelete
  13. ul.. zaman sek dulu.. mmg asyik tukar jam.. tp jam murah.. rm10..
    skrg tak dahh... jum bum ada 1.. guess ada 1... kalau beli mmg kat city chain....

    pasal tgk wayang tu...
    tgk lah hari rabu... atau tgk movie sebelum pukul 12 tgh hari. harga murah.. atau guna student id.. boleh tgk byk wayang ... murah sikit.

    ReplyDelete
  14. @laskar pelangi

    pakai sipar jepun paling best kot.
    kaki tak sakit.
    keh keh.

    ReplyDelete
  15. @Alieza Dayasari

    betul !
    tapi masalahnya bila dah kerja ni.
    tak boleh tengok hari rabu.
    wuwuuuu

    ReplyDelete
  16. biase lah tuh..bile dah matang ckit..dah x pikir dh sal jenama2 nih..
    yg penting kualiti..ye dak..

    ReplyDelete
  17. zaman sekolah2 dulu memang laa kalau g outing n tertinggal jam, beli je jam baru kat gerai2 tepi jalan. haha

    ReplyDelete
  18. yg last ayat tuh wat guwa jeles lah.

    ReplyDelete
  19. sama lah,dulu pon minat jenama BUM.sekarang dah beralih pada POP SODA .


    kalau bab baju,tak kesah pon.selalu pegi TS,carik baju.murah ckit.yg penting selesa nak pakai ;)

    ReplyDelete
  20. Lia salah satu yang tak cuti tu..

    Lia pun sama, tak ada nyer nak fikir jenama. yang penting muat, best terus masuk, kalau jam memang dah tak beli start umur 15 tahun sampai sekarang dah nak 20. guna satu jer jam. purse, Lia tak pakai purse lagi sempoi!.ngehhh

    ReplyDelete
  21. @dino

    haha !
    memang terbaik lah kan.
    seploh hinggit je pon. hehe
    :P

    ReplyDelete
  22. @Noraien

    betul.
    sopink kat ts memang terbaik.
    just kene pandai carik je kan.
    hehe

    ReplyDelete
  23. @Cik Lia Lomi

    fuyoh.
    camane tuh tak pakai purse.
    pelik2.
    hehehe

    ReplyDelete
  24. Saya pulakk layan tak layan jugak la brand ni. Ada benda kena brand ada benda tak perlu. :D

    ReplyDelete
  25. WuMing tak laa fanatik sangat dgn satu Brand.... tapi kalau seluar Lee Cooper jer banyak...

    Bajua pula bagai-bagai...

    ReplyDelete

What says U?