Monday, December 12, 2011

Brand.



                         


dulu masa aku kat sekolah aku tak fikir pon pasal jenama2 ni.
semua benda aku men belasah je.
takde nak malu2 ni der
kalau outing tuh beli jam yang seploh hinggit tuh.
masa zaman aku sekolah dulu memang femes jam lawa2 seploh hinggit ni.
tapi memang sebulan pakai je lah.
bulan depan beli baru.
dulu fikir cantik je mane fikir membazir ke hape ke.




bila masuk matrik baru lah belajar style2 sikit kan.
biasalah budak2 baru nak up.
nak jugak bergaya kan. poyo sangat.



so masa aku dekat matrik aku macam fanatik terhadap jenama 'Lady Like'
tak tahu lah korang pernah dengar or tak tapi zaman aku matrik boleh tahan jugak jenama tuh.
jenama remaja2 katekan.
jeans nak pakai Lady Like. baju pon nak jenama Lady Like.
harga boleh tahan lah takde mahal sangat.



ada sorang kawan aku ni sangat fanatik kat jenama B.U.M.
masa matrik dulu kalau kau pakai B.U.M dah habes bergaya lah.
siap buat kerja part time sebab nak pakai baju seluar jenama B.U.M ni.
kira kalau pakai jenama ni dah boleh cakap orang pandang lah. keh keh keh.
tapi aku rilek je.
aku slow2 sikit.
B.U.M agak mahal kot so kite sapu Lady Like dulu :P





masuk U dapat biasiswa pulak.
kalau pergi Mid Valley tuh kedai wajib masuk kompem kedai B.U.M.
wah time nih la melaram dengan jenama B.U.M.
haha !



tuh time first year lah.
jakun katenyeee.
semua jeans nak pakai B.U.M.
kire dah abes hebat lah pakai jenama tuh.
biase budak2 baru nak up dekat U jugak. haha !
bila aku tengok2 balik jeans aku dulu-dulu punye entah pape jugak aku ni.
tapi dulu tak fikir. kahh kahh !



now bila dah besar takde dah nak fikir sangat pasal benda2 ni sume.
kadang2 bila masuk Mid Valley memang dah tak jejak dah kedai B.U.M tuh.
siap cakap kat member "ingat tak dulu masa first year tak sah kalau tak masuk kedai B.U.M"
hehehe.


now kite layan Elle, Guess and Esprit je.
kahh kahhh !
tak kelakar pon Syazwana.



takde lah. now aku macam tak fikir sangat pon.
kalau baju tuh memang kompem aku akan cari yang murah tapi cantik.
macam kat Masjid Jamek ke Uptown ke Downtown ke.
tapi kalau Purse and Jam aku memang akan cari yang branded sikit.
bukan nak cakap ape tapi Purse and Jam aku akan pakai sampai lah dia dah takde rupa lagi.
that's why kene cari yang tahan sikit.


kalau setakat baju tuh hari2 nak pakai.
hari2 nak basuh.
rugi rugi. cepat rosak.
so baju RM20 pon aku sapu.
janji selesa pakai and cantik.
:)






Indahnya hari ni Selangor cuti.
sape yang tak cuti tuh naseb lah. haha !


okbai.

                                                                     
With Love : Syazwana Jamal :)


34 comments

December 12, 2011 at 11:30 AM

saya tak cuti~
grrrrrrrrrrr.....
eh, dulu pun saya suka pakai lady like sebab dia ringan, cepat kering~ tak macam jenama lain. sekarang ni tak kesah, pakai yang mana boleh balun jerk~

December 12, 2011 at 11:46 AM

bum tu zaman sekolah akak ada pakai..


betul tu kalau baju akak x kisah takda jenama pon takpa asalkan cantik..


tp kalau jam haruslah yg branded utk tahan lama..


jeans pon akak suka yg branded sbb nk pakai lama..biasa akak beli levis..5-6 thn akan pakai smpi lusuh..

December 12, 2011 at 12:27 PM

perak lom lg..hikhik..

eh,xkisah jenama atau tak.. yg pntg kualiti..tahan..leh pakai lama..

dh ok tu..

December 12, 2011 at 12:27 PM

@dhiera

kesiannya orang tuh tak cuti.
keh keh :P

December 12, 2011 at 12:28 PM

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

betul.
jeans berbaloi jugak beli mahal2.
hehehe

December 12, 2011 at 12:32 PM

heheheh betul tu.kalau dulu xkesah pon.but skrg ni.jgn kata.sume nk branded.

December 12, 2011 at 12:43 PM

@nuyui a.k.a miss YUI

betul.
kualiti yang paling penting.
hehehe

December 12, 2011 at 12:43 PM

@rara pinkmafia

kalau mampu takpe.
hehehe
:D

December 12, 2011 at 1:54 PM

kalau nk jenama tu...siap duit laa..

tp berbaloi la kot..tahan lama..

kalo tak bek beli yg biasa2 je..huhu

December 12, 2011 at 2:20 PM

hadir sob,nice post.. :)
salam blogger dan sukses selalu..:)

December 12, 2011 at 2:33 PM

@Ungu Violet

betul.
kalau biasa2 tapi kualiti okey bagus jugak.
hehehe.

December 12, 2011 at 2:34 PM

@Outbound Malang

thank you
:)

December 12, 2011 at 3:40 PM

klau iqa, tak kesah brand apa. janji cantik, sedap dipakai. hehehe. btw jom g johor premium outlet. byk branded stuff kat situ ;DD baru buka maaa heee

December 12, 2011 at 3:46 PM

yeah tol tu. sama lah kita. zie dulu time sekolah...tak pnah pk sal brand. asal lawa je, gerenti zie rembat je.

skrg...hehehe :P

December 12, 2011 at 3:47 PM

@Atiqaa A.

wah bestnya tapi now dekat kl.
entah bila nak datang jb.
hehehe

December 12, 2011 at 4:04 PM

give me 5! kita pun cuti gak rini. syiokkknya alahai =D nape esok tak cuti lg eh...sob3 *tahan sedih*


ada apa dengan brand ye? ermmm..tak delah nak kata diri sendiri over nak melaram pakai semua BRANDED! tapi, so so jelah:)

branded pun dapat tahan 3 4 tahun. harga mahai sikit takpe.asal tahan. kan3:)

kadang2 suka gak pakai yang murah jer.ilex la..bukan retis nak semua branded. pakai slipar jepun fipper pun okey what! =)
sempoi...^^

December 12, 2011 at 4:05 PM

ul.. zaman sek dulu.. mmg asyik tukar jam.. tp jam murah.. rm10..
skrg tak dahh... jum bum ada 1.. guess ada 1... kalau beli mmg kat city chain....

pasal tgk wayang tu...
tgk lah hari rabu... atau tgk movie sebelum pukul 12 tgh hari. harga murah.. atau guna student id.. boleh tgk byk wayang ... murah sikit.

December 12, 2011 at 4:12 PM

@Redbloodsnow

sekang mesti lah kene pikir kan.

hehehe.

December 12, 2011 at 4:13 PM

@laskar pelangi

pakai sipar jepun paling best kot.
kaki tak sakit.
keh keh.

December 12, 2011 at 4:13 PM

@Alieza Dayasari

betul !
tapi masalahnya bila dah kerja ni.
tak boleh tengok hari rabu.
wuwuuuu

December 12, 2011 at 4:56 PM

biase lah tuh..bile dah matang ckit..dah x pikir dh sal jenama2 nih..
yg penting kualiti..ye dak..

December 12, 2011 at 5:14 PM

zaman sekolah2 dulu memang laa kalau g outing n tertinggal jam, beli je jam baru kat gerai2 tepi jalan. haha

December 12, 2011 at 5:28 PM

yg last ayat tuh wat guwa jeles lah.

December 12, 2011 at 6:15 PM

sama lah,dulu pon minat jenama BUM.sekarang dah beralih pada POP SODA .


kalau bab baju,tak kesah pon.selalu pegi TS,carik baju.murah ckit.yg penting selesa nak pakai ;)

December 12, 2011 at 8:23 PM

Lia salah satu yang tak cuti tu..

Lia pun sama, tak ada nyer nak fikir jenama. yang penting muat, best terus masuk, kalau jam memang dah tak beli start umur 15 tahun sampai sekarang dah nak 20. guna satu jer jam. purse, Lia tak pakai purse lagi sempoi!.ngehhh

December 12, 2011 at 11:05 PM

@cik ayuni

betul2.
matang katenyee.
hehe

December 12, 2011 at 11:05 PM

@dino

haha !
memang terbaik lah kan.
seploh hinggit je pon. hehe
:P

December 12, 2011 at 11:06 PM

@LAici KAng Ais

takpe sok wa kerja seperti biasa.
hik hik

December 12, 2011 at 11:06 PM

@Noraien

betul.
sopink kat ts memang terbaik.
just kene pandai carik je kan.
hehe

December 12, 2011 at 11:07 PM

@Cik Lia Lomi

fuyoh.
camane tuh tak pakai purse.
pelik2.
hehehe

December 13, 2011 at 9:25 AM

Saya pulakk layan tak layan jugak la brand ni. Ada benda kena brand ada benda tak perlu. :D

December 13, 2011 at 11:40 AM

@sarah mohamad

betul betul betul.
hehe
:D

December 13, 2011 at 12:30 PM

WuMing tak laa fanatik sangat dgn satu Brand.... tapi kalau seluar Lee Cooper jer banyak...

Bajua pula bagai-bagai...

December 13, 2011 at 12:48 PM

@WuMing

ehehe.
campur2 lah best kan
:P

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal