Loading...

Friday, May 18, 2012

Nyaris kene culik dekat area rumah.



                   


Sape bace Harian Metro hari ni?
Disebabkan En. Ayah pelanggan setia Harian Metro makanya aku pon terpaksa lah jugak baca surat khabar ni.
Gambar kat atas ni salah satu berita dalam HM hari ni.
Biasalah kes budak kene culik.
Dah takde keje lain agaknye penculik tuh.



Tengok gambar biasa je.
Sekali baca berita dia baru sedar.
Jalan Pantai Murni, Pantai Dalam.
Okey fine kawasan rumah sewa aku tuh.
Tengok gambar betul2 baru pasan memang bus stand area rumah aku.

Terus mesej Akram.


'Eh taw tak kat HM hari ni ade berita budak nak kene culik. Kat area rumah sewa kat KL. Kat bus stand tuh. Dah tak selamat lah nak naik bas. Hehe'


'Eleh, ade ke orang nak culik die'



'Ade lah. Huhu'




'Hahaha. Mane ade. Berat, penat je nak culik. Huahuahua'




'Eleh biar lah. Huh'




'Hehe. Betul lah kan?'




'Yelah. Malas nak layan'




Sehari kalau tak kenakan aku tak sah agaknya hidup dia ni. cisss.


Menurut HM, budak ni baru turun bas awam balik sekolah.
Baru jalan beberapa meter nak balik rumah tetiba ada orang nak culik dia.
Tapi budak tuh selamat sebab masa penculik tuh tarik dia nak masuk dalam van dia tetiba terfikir nak longgarkan tali beg and gigit tangan penculik tuh.
then terus lari tinggalkan beg dia kat situ.



Tapi aku pelik lah. Area kawasan rumah aku tuh memang ramai orang.
Tak sangka ada jugak kes culik kat situ.
Siang2 hari pulak tuh.
Tepi tuh ade kedai makan mamak memang ramai orang lepak situ.
Penculik dah makin berani lah sekarang. Seramm.



Btw Pantai Dalam memang kawasan hitam.
Jangan tanya kenapa.



okbai.



                                     
With Love : Syazwana Jamal :)


20 comments

May 19, 2012 at 1:51 AM

boleh plak dia kata berat?huhu

May 19, 2012 at 9:44 AM

hahaha sweet apa pekena mcm tu
haha

btw pantai dalam mmg kawasan meowmeow
sikit.jangan tanya tu apa.

okbai

May 19, 2012 at 9:49 AM

penculik xkire org berat ringan tau..
haha..

ati2 ye wana..
mintak jaoh sume 2..

May 19, 2012 at 10:06 AM

taktik sekarang nak dapatkan duit, dah culik mintak tebusan. hati2 ye dik =) sekarang depan rumah pun dah bahaya, ni kan tempat lain.

May 19, 2012 at 7:45 PM

Lisa tgk kat MHI pagi tadi..serius takut dgn keadaan skrg..dah x slmat :/

May 20, 2012 at 8:45 AM

dah nama pun org jahat..bukan diorg kira org ramai ker,,siang hari ker...

ehh...hati2 tau lepas ni...

May 20, 2012 at 9:09 AM

hah..area pantai dalam tu xselamat??padahal bapak ramai org kot..ish...seramnyer..:(

http://www.nornadiah.com/2012/05/bila-anak-sugar-glider-ku-beraksi.html

[Bila anak Sugar Glider ku beraksi]

May 20, 2012 at 12:00 PM

Hahaha... jahat betul Akram ni (patutlah Wana sayang....Aumm hahaha)

Anyway be careful ok dear :)

May 21, 2012 at 2:59 PM

bijak budak tu..bijak2

May 21, 2012 at 6:38 PM

semakin tak selamat skrg ni. kat kawasan ramai orang pun bole terjadi jenayah. drpd nak harap org dpt selamatkan kita baik fikir inisiatif cara nak selamatkan diri sendiri.

phew.

May 22, 2012 at 12:27 PM

@Rozuan Ismail
dia memang suka cakap aku berat. sob sob. huhuhu

May 22, 2012 at 12:27 PM

@syafiqakarim
tanak tanya pon.
okbai :P

May 22, 2012 at 12:28 PM

@Ezy Chiaki
insya allah.
thanks cik.
hihihi

May 22, 2012 at 12:28 PM

@Nurul Husna Mohd Hassan
tulah pasal. memang berjaga-jaga lah lepas ni. huhu

May 22, 2012 at 12:28 PM

@Elysa Sofia
orang sekarang makin berani dan jahat ! *sedih*

May 22, 2012 at 12:29 PM

@shahrazali
thanks dude.
aku bukak langkah silat kalau jadi pape. huhuhu

May 22, 2012 at 12:29 PM

@Nor Nadiah
dorang dah makin berani. hmmm. kite kene lebih berhati-hati :)

May 22, 2012 at 12:29 PM

@Reena
hahahaha !
aummmm.
sayang sangat :P

May 22, 2012 at 12:31 PM

@[sutera kasih]
naseb baik dia tak gelabah kan. kalau kite tak tahu lah. haihh.

May 22, 2012 at 12:31 PM

@Hanie Dew
yang penting kene lagi berhati-hati lepas ni. fuhhhhhhh

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal