Friday, October 15, 2010

Dapatkan tidur yang lena



kalaw di ikutkan mata nih memang ngantok giler lah..
tapi hati nak hapdet entry last hari neh..
huahuahua..

sejak due menjak neh aku asyik je susah nak tido..
pastuh kalau dh tido kompem terbangun dalam kol 2 ke 3 cmtuh..
pastuh mesti termenung dalam sejam due before boley sambung tido..
mane lah x mengantok je sepanjang hari..

so kene usha2 sket tips bagi tidur lena neh..
ngeh ngeh..

hak bawah neh Dr. Fadhilah kamsah punye tips..
dengar kat radio era..

1. minum susu panas atau susu suam (amalan rasulullah s.a.w)
kalaw milo panas or milo suam boley x??

2. tido ikot waktu..kalau salu tido kol 10 so ari2 kalau dh kol 10 p lah masuk tido
abes kalau homework x siap lagi cmne nak tido.. ):

3. tido dalam gelap ataw biase bagi sket cahaye masuk..
kalau muke ade cahaye keimanan boley lah kan.. (:

4. kosongkan fikiran..ini susah sket terutama yang tengah ada masalah
aishh..macam taw2 je cek tengah ade problem neh..haih..nak wat lagu mana..dh naseb.. ):

5. basuh kaki dan berwudu'
hari2 cek basuh kaki..semualah cek basuh =p

6. maafkan kesalahan semua orang..
ni pon macam taw2 je kan..cek dh maapkan depa dah..biaq p lah same depa sane..hehe


ok dah abes..sekarang giliran cek plak nak habaq tips..dengar na..

1. suroh je member or rumet korang dodoikan korang..lagi bes kalau boley picit2 sket badan yang lenguh2 tuh..kompem lena giler tido..tp rumet aku umah dekat..kene tido sorang..huwaaa..

2. pasang earphone kat telinga pastuh bukak lagu2 yang mendayu-dayu giler yang boley buat korang ngantok..tak pon korang p cari mane2 video cikgu tengah mengajar sejarah ke kan pastuh korang dengar..kompem lena teruihh..

3. jangan pillow talk or bergosip dengan member korang before tido..kompem terus jadi x ngantok..tp bual2 la pasal politik ke pasal sejarah ke..hehe

amacam ade beran?

okeh..
nak tido dah..
nite eberybady..







adiosss..
With Love : Syazwana Jamal :)


Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal