Monday, December 6, 2010

Nak letak header kat center

hai hai
lama betol tak hapdet blog kan
al maklumlah exam tak habes lagi
kekeke

okeh di sebabkan aku ni selalu je ade masalah dengan header aku yang tak center ni
so hari ni aku nak tulis cara-cara nak centerkan header kalau die ke tepi sangat
(buat-buat faham kalau ayat tunggang terbalik :p)
so that aku pon boleh refer kalau ada masalah nanti
heee

header yang ke kiri


1. pergi kat Dashboard > Design > Template Designer > Advance > Add CSS

2. masukkan kod kat bawah ni


#header-inner img {margin: 0 auto !important;}
#header-inner {text-align:center !important;} /*masukkan sekali ayat ni kalau guna Template Designer*/


3. apply to blog

taraaa!!
kan dah center tuh
:)






UPDATE !

Tutorial ni aku buat menjadi sebab aku guna Template Designer.
IF tak jadi might be sebab template anda berlainan dengan template saya *kejap aku kejap saya*

Wakakakaka.

kalau nak senang gugel je tutorial centrekan header blog untuk .............................(jenis template korang)

:)



bai.



50 comments:

  1. header comel! oke sy jeles, salam maalhijrah :)

    ReplyDelete
  2. thanks babe!! i dah buat. hehe

    ReplyDelete
  3. hai..thanks 4 sharing..alisya mmg cari tutorial ni..dah jadi dah..tq2

    ReplyDelete
  4. @Alisya

    hehehe no biggie lah dear..

    seronok dapat tolong..

    :)

    ReplyDelete
  5. macamana nak letak header at blog aa ?ta reti laa .

    ReplyDelete
  6. wah ! atien daa try .. jadik laa .. tengsss sayang ! btw , atien follow awk laaa .. blog awk menarik tien bace .

    ReplyDelete
  7. muahahah!!!
    dah jadi..!!
    thnx dear!!!
    ^_^
    nak share boleh tak..??

    ReplyDelete
  8. tak jadi...kenapa ek? still juga tak center... huhuhu

    ReplyDelete
  9. @yayalya

    erk alamak.
    orang lain buat boleh.
    cuba lagi eh
    heee

    ReplyDelete
  10. yank pepasak akk buat xjdk..tension sudah..hihi

    ReplyDelete
  11. yank pepasal akk buat xleh..tension tul..hihi

    ReplyDelete
  12. @nurhidayah

    alamak yeke?
    maybe coding tak sama kot

    ReplyDelete
  13. thank you!
    punye susah nak carik tutorial yg agak senang cmni
    heee!

    ReplyDelete
  14. pakcik google bawa uLan ke mari... heee

    ReplyDelete
  15. yeyehh ! td gatal tgn nak ubah ubah . sebek ada tuto nih . hehe tengs sygs ! ^^

    ReplyDelete
  16. hye.. sy bru tjmpe blog awk..
    sy ade buat 1 gmbr utk header, tp bila ltk, bground header kaler putih.
    mcm mne nk trnsperentkn agar sme ngn bground blog (hitam)
    *bru blaja* tq

    ReplyDelete
  17. e'eh ! betul2 jaaadi la..
    thx akak cutee miut :) ^_^

    ReplyDelete
  18. Thanks, br je pas buat...,menjadi :)

    ReplyDelete
  19. penat cari tutor yang senang sal header nie
    thenx ye :)

    ReplyDelete
  20. macam mana wana create header tu??
    nice lah..
    tolong ajar:)

    ReplyDelete
  21. Punya lah susah mencari caranya... hari ni jumpa dah... senang bangat... dah jadi... yeay... thanks a lot ya :) done follow blog Syazwana

    ReplyDelete

What says U?