Monday, December 6, 2010

Nak letak header kat center



hai hai
lama betol tak hapdet blog kan
al maklumlah exam tak habes lagi
kekeke

okeh di sebabkan aku ni selalu je ade masalah dengan header aku yang tak center ni
so hari ni aku nak tulis cara-cara nak centerkan header kalau die ke tepi sangat
(buat-buat faham kalau ayat tunggang terbalik :p)
so that aku pon boleh refer kalau ada masalah nanti
heee

header yang ke kiri


1. pergi kat Dashboard > Design > Template Designer > Advance > Add CSS

2. masukkan kod kat bawah ni


#header-inner img {margin: 0 auto !important;}
#header-inner {text-align:center !important;} /*masukkan sekali ayat ni kalau guna Template Designer*/


3. apply to blog

taraaa!!
kan dah center tuh
:)






UPDATE !

Tutorial ni aku buat menjadi sebab aku guna Template Designer.
IF tak jadi might be sebab template anda berlainan dengan template saya *kejap aku kejap saya*

Wakakakaka.

kalau nak senang gugel je tutorial centrekan header blog untuk .............................(jenis template korang)

:)



bai.




With Love : Syazwana Jamal :)


50 comments

December 6, 2010 at 10:28 PM

menarik...:)

December 6, 2010 at 10:42 PM

@♥myida♥
memang menarik
:)

December 7, 2010 at 1:27 AM

tak boleh pon..huhu

December 7, 2010 at 1:28 AM

ok dh.. thnks

December 7, 2010 at 10:56 AM

@si HoNey BuN
hehehe
okay
:)

December 7, 2010 at 11:43 AM

header comel! oke sy jeles, salam maalhijrah :)

December 7, 2010 at 12:46 PM

@/Dayah//Nurul/
hehehe
senang je lah nak buat sayang
:D

December 8, 2010 at 11:15 PM

thanks babe!! i dah buat. hehe

December 9, 2010 at 10:26 AM

@tiqaa
heeee
welkam
:D

January 26, 2011 at 6:42 PM

hai..thanks 4 sharing..alisya mmg cari tutorial ni..dah jadi dah..tq2

January 26, 2011 at 6:56 PM

@Alisya

hehehe no biggie lah dear..

seronok dapat tolong..

:)

Anonymous
February 14, 2011 at 5:35 PM

macamana nak letak header at blog aa ?ta reti laa .

February 19, 2011 at 6:12 PM

wah ! atien daa try .. jadik laa .. tengsss sayang ! btw , atien follow awk laaa .. blog awk menarik tien bace .

February 19, 2011 at 10:22 PM

@a t i E n a b E r n !

thanx babe!

:)

February 23, 2011 at 7:32 PM

muahahah!!!
dah jadi..!!
thnx dear!!!
^_^
nak share boleh tak..??

February 23, 2011 at 8:42 PM

@masnurain
boleh sayang.
tade masalah.
:)

February 25, 2011 at 6:23 PM

tak jadi...kenapa ek? still juga tak center... huhuhu

February 25, 2011 at 11:30 PM

@yayalya

erk alamak.
orang lain buat boleh.
cuba lagi eh
heee

March 28, 2011 at 12:12 PM

yank pepasak akk buat xjdk..tension sudah..hihi

March 28, 2011 at 12:15 PM

yank pepasal akk buat xleh..tension tul..hihi

March 28, 2011 at 8:28 PM

@nurhidayah

alamak yeke?
maybe coding tak sama kot

April 12, 2011 at 6:15 PM

x jdi lgsg!
huhuh!

April 12, 2011 at 10:37 PM

@MeeRa
err template tak sama kot
:D

April 13, 2011 at 8:52 PM

thank you!
punye susah nak carik tutorial yg agak senang cmni
heee!

April 13, 2011 at 10:24 PM

@storymerry

ure most welcome.
:D

April 21, 2011 at 9:18 PM

pakcik google bawa uLan ke mari... heee

April 21, 2011 at 11:46 PM

@uLan

thanx to pakcik google
:D

May 14, 2011 at 4:08 AM

yeyehh ! td gatal tgn nak ubah ubah . sebek ada tuto nih . hehe tengs sygs ! ^^

May 14, 2011 at 10:40 AM

@tomatokering :)

welkam
;)

Anonymous
May 15, 2011 at 1:29 PM

hye.. sy bru tjmpe blog awk..
sy ade buat 1 gmbr utk header, tp bila ltk, bground header kaler putih.
mcm mne nk trnsperentkn agar sme ngn bground blog (hitam)
*bru blaja* tq

May 16, 2011 at 11:05 AM

dah try thankss

May 16, 2011 at 1:51 PM

@AS - XX

oryte.
no prob :)

June 3, 2011 at 1:18 PM

jadi dah..thanks ya :)

June 3, 2011 at 1:51 PM

akak x jadi...

June 3, 2011 at 9:06 PM

@nur ikhyar dee

most welcome !
:)

June 3, 2011 at 9:06 PM

@aleeya nurzareen

maybe template akak lain kot.
hehehe :P

July 27, 2011 at 12:08 PM

menjadi..! thanks..:)

July 31, 2011 at 6:19 PM

@the little ribbon

:)

September 14, 2011 at 1:34 AM

e'eh ! betul2 jaaadi la..
thx akak cutee miut :) ^_^

September 24, 2011 at 1:56 AM

Thanks, br je pas buat...,menjadi :)

October 1, 2011 at 12:35 AM

thanks a bunch ye =)

October 12, 2011 at 5:38 PM

kamsahamnida <3

November 13, 2011 at 3:59 AM

ala... kte buat x jadi lah awakkk

December 26, 2011 at 2:05 PM

thx for info yg berguna

December 31, 2011 at 6:06 PM

penat cari tutor yang senang sal header nie
thenx ye :)

October 21, 2012 at 12:37 PM

terima kasih

December 1, 2012 at 11:23 PM

macam mana wana create header tu??
nice lah..
tolong ajar:)

January 10, 2013 at 6:59 PM

Punya lah susah mencari caranya... hari ni jumpa dah... senang bangat... dah jadi... yeay... thanks a lot ya :) done follow blog Syazwana

February 6, 2013 at 1:41 PM

nice <3

May 4, 2013 at 9:29 AM

ty

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal