Loading...

Monday, March 26, 2012

Misi mendapatkan burger bakar kaw-kaw wangsa maju secara serius.



             

mula-mula haruslah up gambar burger dulu kan. baru lah mission accomplished :)


disebabkan last week misi tak berjaya aku ingatkan Akram dah give up lah.
rupanya nehiiiiiiiiiiiii.
sabtu malam dia tanya nak makan burger ke tak.
eh orang dah pelawa takkan nak tolak pulak kan.
lagi pon member baru lepas gaji.
zass zasss cakap 'YES'


tapi Akram tak cakap pulak yang dia dah janji jugak dengan member tempat keje dia nak pergi sama2.
orang tue tu suke taw taknak bagi tahu aku.
tetiba aku rasa macam menyibuk je sorang2 perempuan.
walaupon aku ni Queen Control tapi aku ni pemalu.
kahhh kahhh !



alololo tomeynye. puihhhhhhhhh.



okey dah.
so sabtu petang tu Akram amik aku, then amik kawan dia kat Shah Alam.
kitorang semua naik kereta dia.
kawan Akram kerja KLIA tapi duduk Shah Alam.
gila gigih drive hari2.
tol one way dah RM5.50.
yang best touch n go dia RM800 ++.
kau ado ?
hahahahahha !



yang aku ni pulak terbaca kat blog mana tah cakap stall burger tu bukak pukul 730PM.
so konfiden je lah kitorang bajet2 sampai sana pukul 730PM.
sekali rupanya stall bukak pukul 5PM.
hambik kau.
even sampai pukul 735PM orang dah beratur sampai 100m eh.
tapi alang2 dah dua kali sampai gigih jugak lah beratur.
naseb baik 4 orang so gilir2 lah berdiri kan.



cube cari mana stall burger tu? memang tak lah kan nak nampak. ni 100m daripada stall tuh.




orang2 yang sampai lagi lambat daripada aku. so dibelakang lah ye. hehehehe.



masa kitorang tengah beratur tuh ada sorang pakcik ni kat kedai motor dekat2 dengan stall burger tu jerit "nak makan burger pon kene beratur sampai macam ni? meh2 datang rumah pakcik. pakcik masak"
sengal betul pakcik tuh.
hahahaha !




my driver yang suka cari gaduh dan tak sedar dia pon gemuk jugak. asyik panggil orang gemuk je -____-




Akram, Umar Mokhtar and Shairazi. Yang tengah tu lah yang duduk Shah Alam and ade touch n go RM800++. Keh keh keh.



masa kitorang lalu smart tag, pakcik yang duduk kat lorong smart tag tuh terkejut tengok touch n go banyak sangat sampai terbaling surat khabar yang dia tengah baca tuh.

okey memang tipu pon. muahahahaha :P




after dua jam beratur baru lah nampak stall burger ni. ni baru nampak je. order nye belum lagi. tapi dah nampak pon sukorrrrrrrrrrrr alhamdulillah.




KAMI MAHUKAN ANDA.
Sape2 nak buat kerja part time sila-sila lah datang.
masyukkk wooo.






saat2 yang dinantikan tiba juga. aku amik sama dengan Akram 'Tripple patty with beef bacoon, cheese and chessy sauce'. Amik ala carte je. Kalau amik set dapat air dengan hot dog.


Umar dengan Shairazi amik 'Tripple petty with beef bacoon and cheese'


masing2 taknak kalah amik tripple.
konon membalas dendam sebab beratur 2 jam lebih.




datang pukul 735PM pon dapat nombor 92. time ni baru nombor 70.


so Akram tanya budak burger tuh agak2 bape lame siap.
dia cakap dalam 45 minit.
so ke mamak lah kite dulu.
lapar gila siottttttt tak makan ape lagi. sampai migrain haku.
dah alang2 kat mamak roti banjir 4 lah.




dapur dorang kecik je. sebab tuh macam lambat sikit.



dalam pukul 1100PM baru lah burger siap.
masa kitorang amik burger tuh dah jejak nombor 125.
and abang burger tuh stop dulu amik order sebab ade stok yang dorang amik tak sampai lagi.


kitorang tak makan kat sana.
so carik port kat Uptown mane entah.
aku pon tak tahu.




yang kiri aku punya. kanan Akram punya.




masing2 dok amik gambar macam ni. konon nak ukur ketinggian burger lah. btw comel jugak tangan aku. hahahaha !



budak burger tuh cakap setakat ni rekod ada orang beli 10 petty !
and dia makan kat sana setengah jam !
tapi tak ingat lah melayu ke india ke cina ke.
setengah jam okey. laju tak laju.
bela saka ke ape mamat tuh.



aku mula2 makan petty dulu satu.
pastu keluarkan lagi satu and tinggal satu dalam roti and makan.
lepas tuh give up.
last petty bungkus bawak balik.
Umar dengan Shairazi pon same.
Akram je yang licin semua.
dasar makhluk kuat makan. apa pon tak boleh.




total RM86.


Tripple petty with beef bacoon, cheese and cheesy sauce = RM22
Tripple petty with beef bacoon and cheese = RM21



masing2 puas hati dapat makan burger yang paling femes setakat hari ni.
and bertekad ni lah kali pertama and terakhir datang sini.
sumpah memerlukan kesabaran yang tinggi.
pasni nak makan burger je mari kite ke Chillis.
walaupon mahal tak payah beratur dah yang penting air cond. hehehe



pendapat aku burger ni biasa je.
pendapat aku lah kan. lain orang lain pendapat.
sebab aku suka burger yang sos nya melimpah ruah. tapi burger ni kering sangat.
orang akan teruja sebab petty dia yang super gemuk tu.
cheese pon sekeping je dia letak.
sos pon letak alahai segan2 je.
dah la burger bakar kering.
sos pon sikit. hmmmmm tak layan sangat lah.


tapi korang patot cuba.
kalau tak cuba tak tahu kan.
at least kalau orang cerita2 wah bangga cakap dah makan.
boleh la komen lebih2 sikit. wakakakaka !



direction kalau daripada WANGSA WALK.
Wangsa Walk sebelah kanan.
then traffic light first amik kiri.
terus sampai jumpa simpang tiga amik kiri lagi.
terus sampai first traffic light amik kanan.
terus sampai jumpa kereta parking banyak gila tepi jalan.
maknanya dah sampai la tuh.
stall burger tuh sebelah kanan.



Sesape yang nak pergi tuh ALL THE BEST !



okbai.



                                       
With Love : Syazwana Jamal :)


17 comments

March 26, 2012 at 1:30 PM

Tak sanggup SHiema kalau kene tunggu lama lama. hihi

March 26, 2012 at 1:38 PM

lau beratur dh lama, kim salam jela,..hihi..

March 26, 2012 at 2:20 PM

biar btl ramai giler mcm tu.. phewww

March 26, 2012 at 3:47 PM

oke..haha..

xsanggup laaa nk beratur panjang2 gtu..ngee

agaknya sbb rmai sgt customer tu y smua bahan dikurangkan..agaknya la..hee

;p..

ira rela mkn burger kat rumah y harga xsmpai 4rggt tp marvellous gak..haha..;p

March 26, 2012 at 5:23 PM

jenoh nk beratur....mmg sdap eh?

March 26, 2012 at 6:01 PM

pergh pjg benor citer nye! sanggup plak aku ngabis kan bace!
hahaa
sedap nyerr tengok beger tuh!
nyam2!

March 27, 2012 at 5:54 AM

ape salahnya tunggu lama kn klu nk mencuba sekali....dapat juga korang makan burger tu kan....

btw,,first time aku tgok akram punya pic..dah lme ko cite pasal dia kn..

nmpk la muka orang pontian..haha..

March 27, 2012 at 10:19 AM

@shiema sufian
experience. hehehe
u should try :)

March 27, 2012 at 10:20 AM

@nuyui a.k.a miss YUI
pegi lah try.
datang awal sikit.
huhuhu

March 27, 2012 at 10:20 AM

@mizzkechique
yup.
burger ni paling femes setakat ni.
hehehe

March 27, 2012 at 10:21 AM

@Juliet_iRa~"
saje nak try sebab burger ni ramai orang dok sebut2. huhuhu

March 27, 2012 at 10:21 AM

@::CIK LYNN::
boleh la :)

March 27, 2012 at 10:21 AM

@kocix!
thanks. hehehe
pegi lah try :)

March 27, 2012 at 10:22 AM

@shahrazali
macam mana muke org pontian tu?
hahaha!

March 27, 2012 at 9:44 PM

Perrgghhhh tak sanggup nak tgu.aku nak order hari ni utk esok boleh.hahahaha

Giler,ah korg makan smpai triple.tsk tsk tsk.

June 25, 2012 at 9:56 PM

katmane eh lokasi kedai burger ni. minggu lepas tapi tak jumpa pun. hmm. direction dari wangsa walk yang awak bagi tu dah okay cuma miza macam blur2 sikit. hehe :D

June 26, 2012 at 8:17 PM

@Miza Yusoferrr blurr tang mane eh? Part mane yg x paham?

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal