Loading...

Sunday, March 18, 2012

Burger Kaw-Kaw Wangsa Maju



                      
Bergedil dah siap digoreng. Akram bawak bekal pergi keje. Heeee




Hari tuh aku tunjuk kat Akram burger bakar kaw-kaw area wangsa maju yang tengah femes tuh.
so malam tadi Akram ajak pergi sana.
aku pon horay-horay lah.
before pergi google dulu siap2 map nak pergi sana.
tapiiiiiiiiiiiii tetap sesat jugak.
bukan sesat ape. dah sampai dah dekat Wangsa Walk tuh nak cari kedai tu je yang tak jumpa.
nasib baik Akram call member dia tahu.
tapi sampai kedai tuh dah pukul 10PM.





masa aku google ramai yang cakap kene tunggu dekat sejam setengah baru dapat makan.
takpe lah kan.
sekali kau sampai sana beratur setengah jam dapat jalan 1 kaki je.
nampak tak dia punye ramai tuh macam mana.
ini beratur untuk amik order je.
dah amik order dapat nombor giliran kene tunggu lagi.
masa aku sampai tuh baru nombor 80.
ade orang yang tengah duduk tunggu nombor giliran dah 100 lebih.
entah2 sampai giliran aku burger pon dah abes gamaknya.
last2 give up ! kitorang decide pergi makan steak dekat Kampung Baru.




 HR Steak House ni dah bape kali jugak lah aku pergi.
sebab harga dia boleh tahan murah.
Chicken chop baru RM8.
Macam Steak, Lamb chop tuh tak sampai RM15 pon.
rasa pon boleh tahan lah. takde lah tak sedap.


tapi malam tadi full house !
naseb baik dapat jugak meja kosong.
nak amik order pon dah dekat setengah jam. itu pon Akram pergi panggil mamat tu amik order.
dah la lapar gila.
sampai nak migrain dah aku.
kitorang sampai pukul 1130PM.
pukul 12 lebih baru dapat makan eh.



aku cakap "eh dah masuk hari baru dah baru dapat dinner. huhuhu"


makanan sampai je zasss zasss terus melantak.




tadi tengok Jalan-jalan cari makan ade burger kaw-kaw pulak.
cissssssssssss.
saje je perli aku tak dapat makan kan.


Innz cakap kedai bukak 745PM. member dia sampai pukul 740PM dah dapat nombor 40 lebih.
entah pukul berapa lah dorang ni semua sampai.
gigih sangat kan.



takpe one day aku kene dapatkan jugak.






sape nak pergi boleh tengok map atas ni. aku google tadi.
tapi kalau ikot direction aku malam tadi aku guna papago sampai Wangsa Walk.
then Wangsa walk sebelah kanan korang.
depan tuh ada traffic lite simpang empat belok kiri.
jalan terus sampai hujung ada simpang tiga amik kiri.
then first traffic lite amik kanan.
terus je sampai korang dah nampak kereta berderet parking tuh dah sampai la tu.
kedai tuh sebelah kanan.




okbai.


                                                             
With Love : Syazwana Jamal :)


25 comments

March 18, 2012 at 2:14 PM

wohoho.. ramai betul ehh org nk makan burger kaw2 nie. blogger pun dh ramai tulis sal burger nie..

March 18, 2012 at 2:28 PM

wah.. mmg rmai ek rkyat mesia ni nk mkn bege 2..
ekeke..

March 18, 2012 at 2:57 PM

kawan aku cakap , burger daging dia sedap , ayam tak sedap .
ada dia ajak p sana tapi nampak gaya macam kene datang kul 630 dan macam kau cakap , kene datang lepas dinner . hahaha ;D

March 18, 2012 at 3:22 PM

Woohoooo...aku pun tak dpt makan lg.nyesal tak gi masa die taj pemes dulu

March 18, 2012 at 3:24 PM

Oh dear..thanks for the vote.terharuuuuuu

March 18, 2012 at 5:24 PM

ramainyaaa orang, mesti sedap sangat.

March 18, 2012 at 9:11 PM

mmg besarr..

March 19, 2012 at 2:03 AM

mcm best jek bergedil tu...anta sini sket...hehe...

td tgok gk jalan2 cari makan tu..mmg terbaik nmpk burger2 tu..teringin nk makan...

March 19, 2012 at 9:10 AM

@shera haifa
itulah.
sedap sangat kot.
huhuhu

March 19, 2012 at 9:11 AM

@Ezy Chiaki
salah sorangnye kite.
hahaha

March 19, 2012 at 9:11 AM

@Misshy Innz
hahaha tahu takpe.
entah2 dah dinner pon boleh lapar balik time beratur.

March 19, 2012 at 9:12 AM

@Hanie Dew
sesal dahulu pendapatan sesal kemudian tidak berguna. kekeke

March 19, 2012 at 9:12 AM

@shiema sufian
takde lagi yang cakap tak sedap.
huhuhu

March 19, 2012 at 9:13 AM

@twinkle twinkle
tak tengok lagi 13 tingkat punye.
huhuhu

March 19, 2012 at 9:13 AM

@shahrazali
boleh lah belanje aku.
wakakaka :P

March 19, 2012 at 9:43 AM

nmpk sedap..

March 19, 2012 at 1:47 PM

wahhh..msti sedap burger tu kan smpai org sggup bebaris pjg2

March 19, 2012 at 2:10 PM

akak pose harini jadi tgk burger tu pon dh menggugat HEHE


p/s: template blog awak cantik..awak amik upah edit template x?

March 19, 2012 at 6:42 PM

telan air liur lagi..gluupp!

March 19, 2012 at 9:06 PM

memang tempting abes la.. nyum nyu sedap sangat ke? si ezad pun post pasal ni~ adoyai, teringin jadi ye~

March 20, 2012 at 1:15 AM

sbnarnya ngah lapaqq ni tgk begedill.

March 21, 2012 at 5:42 AM

cehhhhh....mne boleh belanja ko....akram jek boleh...hahaha...soh dia la..

dah makan nnti post gmbr kt blog...klu berani la nk wat aku jeles tgok burger tu...hahhaa..

March 22, 2012 at 5:28 PM

ramai beno yg cite pasal burger bako tuh. teringin nak ras. huuuu

March 23, 2012 at 9:47 AM

terliur tengok bergedil tu! nakkk! ;P

March 24, 2012 at 5:49 PM

best sangat ke burger tue...sampai beratur panjang..

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal