Monday, December 24, 2012

Dah kene saman dengan AES.





Akram dah dapat surat AES dah. Kekeke



Sebenarnya dah lama dah Akram send gambar ni kat aku.
Hari tu je baru Akram tunjuk surat yang betul2 punya dengan ayat "Nah tengok. Bayar sekali"

"Eh apesal pulak?" kata aku tak puas hati

"Eleh cube tengok tarikh tu. Buat2 tak tau pulak"

"Memang tak tau lah"

"Tak ingat ke die merajuk time tu. Orang balik keje terus datang rumah die. Dah la die taknak jumpe"

"Eh yeke? Mane ade"

"Eleh. Buat2 tak ingat."

"Hihi" *duckface*


Tapi aku pelik la.
Memula kan dorang cakap nak tangguhkan dulu kan pasal AES ni.
Tapi yang dah kene saman tu still kene bayar jugak. Kan??


Cakap pasal AES ni aku memang dah hafal la AES yang ada kat hiway plus area before exit kajang menghala ke kl.
Kat situ sape2 yang dah biasa lalu tu memang dah hafal la.
Ko siap boleh tengok before exit Kajang tu semua nakpecut.
Tetibe before sampai area tu semua bawak 80 je.
kekeke



Pastu lepas je kamera, berlumba-lumba semua nak masuk lane kanan.
Termasuklah aku.
Kihkih.




Kalau yang tak tau tu memang kesian la.
Macam ade sekali tu Akram tengah drive lane kanan.
Sekali nak sampai area2 Kajang tu die slow la.
Tetibe ada satu kereta ni dok hibeam2 die kat belakang.
Akram geram dia wat lek sampai agak2 nak sampai area AES dia masuk lane tengah kereta belakang pecut dan sepantas kilat kamera AES memancarkan cahaya nya. Cekap dan pantas.
Kekeke



Tapi yang tak boleh bla tu ada kereta yang tak boleh bla bawak slow gila kat area tu.
Fine nak elak AES.
Tapi agak2 la weh.
Speed limit 90km/h.
Dia boleh wat rilek bawak 50km/h dan duduk lane tengah dengan bahagianya.
Wat tenang bawak 80 sudah.
Adoi la.



Tapi 300 tu kalau bawak sopink kat Sungei Wang dah heaven gile okkkkkk.


Haihh.


Okbai.





With Love : Syazwana Jamal :)


10 comments

December 24, 2012 at 9:38 PM

Hehe. Hari tu auntie saya pun kena. Haha. Rm 300 melayang. Hahahha

December 24, 2012 at 10:23 PM

memang melayang rm300.sangat rugi kan..AES oh AES. mmg kena hafal dah kat mana ada benda alah tu...kesian kereta kalau bawak slow sangat. kah kah kah :D

December 24, 2012 at 11:12 PM

bayor je lah.apa boleh buat kan

December 26, 2012 at 8:51 AM

haha..nsb badan dah kena kan..

December 26, 2012 at 9:06 AM

jap..mmg kena bayar ke? bukan ke tangguh dulu..

December 26, 2012 at 10:12 AM

@MizzTina
tulah pasal kan.
rasa macam kene tangguh dulu.
tapi ari tu dengar berita macam dah kene bayar. huhu

December 26, 2012 at 12:49 PM

saya dah penah dapat. padahal bawak 90 je. masa tu mmg geram je rasa. tapi nak buat mcm mana, kena jugak baya. tapi dapat la less 150. hee

December 26, 2012 at 12:56 PM

@♥ sitifarhana ♥
eh apesal boleh dapat less?
tak aci seh !
huhu

December 27, 2012 at 10:00 AM

alamak! kena bawak 80km/j jela camni :)

December 30, 2012 at 7:22 PM

Kadang yang sadisnya AES ni.. Orang yang bawak cam pelesit tu selamat jer, kete sebelah yang bawak slow motion dengan bahagianya tu pulak sangkut ngan saman.. Hahah! Sabau je ler..

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal