Friday, December 23, 2011

Antara sahabat dan kekasih.



                 



kalau terpaksa memilih antara bestfriend dan juga boyfriend, mana satu yang akan dipilih ?




ada orang akan pilih bestfriend.
tak kurang jugak yang akan pilih boyfriend.
konon boipren akan tinggalkan kite, akan curang, akan berubah perasaan and so wateva.
bestpren pulak konon setia, ada susah dan senang, susah nak cari ganti and bla bla bla.
setiap orang akan bagi jawapan yang berbeza. nama pon manusia.



tapi bagi aku, aku takkan pilih sesiapa.
memang setiap jawapan ada pro and contra.
setiap jawapan ada risikonya.
kalau kau cakap boipren boleh tinggalkan kau, tapi kau kene tahu yang bestfren pon boleh tinggalkan kau sekelip mata.



dah berapa banyak entry aku baca pasal sahabat yang tak jujur.
sahabat yang ada waktu senang je.
waktu susah harammm.
sahabat yang sanggup tipu kita semata-mata sebab duit.
macam kess Fizo Omar tuh.
tak memasal tanggung hutang.
sape punya keje kalau bukan kawan ?





zaman sekarang kawan boleh berubah jadi lawan dalam sekelip mata je.
sebab dalam hidup ni kau tak boleh percayakan sesiapa 100% walaupon kawan ko dah berjanji nak susah senang dunia akhirat.
kau patot percaya diri kau sendiri sahaja.



macam aku, banyak jugak aku dah jumpa kawan macam ni.
bila kite senang memang kawan keliling pinggang.
tapi bila kite minta tolong ?
semua lari.
aku tak cakap aku adalah sahabat yang baik.
tapi aku sedaya upaya menjaga hati kawan2 aku.
walaupon aku selalu kene tipu sebab mungkin aku terlalu lembut hati :')



sepatutnya aku gembira hari ni sebab hari ni last day aku kerja untuk tahun 2011.
tapiiiii.
hmmm fikiran aku macam bercelaru.
memikirkan orang2 di sekeliling aku.





bagi aku, kalau sahabat aku tuh nak berubah memang bagus.
tapi ingat, kalau dah berubah tuh tegur2 lah orang lain dengan cara berhemah.
bukan dengan cara yang menyakitkan dan mengecilkan hati.
jangan ingat bila kau dah berubah ke arah kebaikan kau akan jadi betul untuk semua perkara.
itu salah.




sekarang ni aku memang takut sangat nak cakap buruk pasal orang.
takut aku sendiri buat benda yang sama satu hari nanti.
serabutnya hari Jumaat aku ni.
entry sedikit kecewa di situ.



tapi satu benda yang pasti.
aku hampir menangis tengok video Dumex Dugro Sayang Mama Full Version kat bawah ni.
tengok ombak rindu pon aku tak nangis tahu.







oh video ni sangat menyentuh hati.
nasib baik esok aku balik rumah :)





Pada sesiapa lagi yang berminat untuk dapatkan vector free boleh klik SINI.
komen pada entry tersebut. mana tahu anda bertuah.
komen paling kreatif akan dipilih oleh Hazwan sebab dia budak seni.
aku budak comel so tak berseni. kahh kahh.


Giveaway akan ditutup tepat pukul 4 petang ini. jadi sila cepat.
harap maklum.



okbai.




                                      
With Love : Syazwana Jamal :)


17 comments

December 23, 2011 at 2:24 PM

Memang slalunye camtu la..kawan ketawa ramai slalu,kawan menangis se0rang diri...byk2 la bersabar ye kak... :-)

December 23, 2011 at 3:23 PM

@MiSz fiFiEyQa

thank you syg.
:)

December 23, 2011 at 3:55 PM

nad pilih mak abah..:)hehe..:)

p/s :: tak tahu lah sayang..sedih rasa..:(

December 23, 2011 at 4:05 PM

ohh. nak nangis tengok video ni.

December 23, 2011 at 4:12 PM

btol..sgt stuju..

bkn mudah jumpa..

dan bukan mudah memilih selagi tak alami kan..

December 23, 2011 at 4:26 PM

@Miss Nadya

dah jangan sedih2.
smile :)

December 23, 2011 at 4:26 PM

@Puteri Iqa Izyan

kan kan.
sedih. :')

December 23, 2011 at 4:27 PM

@nuyui a.k.a miss YUI

hmm tulah.
sedih kalau terkena.
tapi nak buat camne terima je
:')

December 23, 2011 at 6:53 PM

last day keje?
ptot la balik kg..
hee

December 23, 2011 at 8:08 PM

siyes suke vid tu.. sweet jee die n anak die :) btw , kwn yg betol2 sejati mmg ssh nk jmpe.. :)

December 23, 2011 at 8:15 PM

@Ezy Chiaki

cuti seminggu mesti lah balik.
hihihi

December 23, 2011 at 8:16 PM

@teha

memang pon.
takpe lah mungkin satu hari nanti akan jumpa.
:)

December 23, 2011 at 11:15 PM

waa!iklan tu..huhu syuke!
antra kwn n kekasih,i choose myself..hehe

jom singgah cik ^^

December 23, 2011 at 11:41 PM

@Original CikTeddy

iklan tuh sangat menarik.
kat tb die potong.
siott je.
hihi

December 24, 2011 at 1:10 AM

sangat setujuu .nak plih best friend pon susah jugak sebab kdg2 kawan sendiri pon sanggup tikam belakang.boyfriend pon bukan leh percaya 100%.hehehe ;)

masing2 ade kelebihan n kekurangan.so senang2 plih diri sendiri jelahhh.hehe :D

December 24, 2011 at 3:00 AM

tade tade, kita pilih family first... hahahhaha... bagi lah choice antara dua...

seburuk2 adik beradik, sebusuk2 ibu bapa, mereka takkan putus segala ikatan...

=)

December 24, 2011 at 7:05 PM

wana, ira pilih 2-2 heee ;p

biasala tu wana..kdg2 dia rs bnda tu xmengecilkan hati org tp sbnrnya ye..

wahh last day keje ek..cuti ke exam lepas ni?

msti kat rumah family dah kan?

selamat bercuti!

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal