Loading...

Wednesday, October 9, 2013

Golf @ Mines




Ayuhhhhhhhhhhhhhhh kita kembali kepada dua minggu yang lepas.
Pasangkan tali pinggang anda.
Readyyyyyyyyyy.
Set.
Goooooooooooooo.
Kakakakaka.


Wiken dua minggu lepas hari ahad Akram ajak lepak Mines main golf.
Aku tak tau exactly nama tempat tu.
Aku tau Mines je.


Actually golf ni member baik Akram yang start dulu.
Pastu macam bese la. Kata bff kan. Sorang start maka secara automatiknya lagi dua orang dalam geng dorang akan start sama.
Mula2 snuker. Sampai kayu snuker Akram ada dua batang.
Siap suruh aku teman pergi beli kayu snuker sampai ke Seremban.
Aku memang perati je perangai dia ni.
Lepas snuker, bowling pulak.
Sampai sakit2 tangan aku.
Now Golf.


Tapi takpe. Selagi tak menyusahkan aku, aku wat rilek je.
Kang nanti kalau hari2 dia mengadu sakit tangan la, sakit pinggang la, sakit belakang la memang siap la.
Sebaldi bebelan aku hamburkan.
Eceh berani ke kau? Haha!


Kitorang sampai tempat tu dalam pukul 10 malam ke 11 malam camtu.
Tak ramai orang pon.
Bagus lah sebab semua pon feeling2 budak baru belajar.


Kasut golf takde. Belasah pakai kasut futsal. Seluar kotak2 memang dah ada gaya untuk main golf dah. Cuma tang perot tu memang nampak sangat jarang bersukan.



Okey gaya memang dah ada.




Sekali pukul hmmmm boleh laaaaaaaaaa. Haha!



Yang depan Akram tu la bff die. Kitorang panggil adik. Aku pon tak tau apesal. Member daripada zaman MIAT dulu. Depan adik tu adik dia. Panggil baby. Kakakaka! Badan dah macam bonzer sekali panggil baby. NGagagaga. Depan baby tu kazen dorang. Yang perempuan lagi sorang kanan tu makwe adik.


Tapi kan aku rasa dalam satu family mesti ade sorang yang dipanggil baby.
Dan kebanyakannya adalah lelaki.
Macam aku, aku ade sorang adik lelaki nama baby.
Tengok badan berketak kau.
Tinggi pulak tu.
Sekali panggil baby. Hahahaha!

Jap aku carik gambar dia.


Haaaa yang kiri tu baby. hahaha! Badan dah berketul. Sekali panggil baby. Wakakaka. Nanti kalau aku dah kawen, ada dua baby la dalam rumah sebab aku panggil Akram baby jugak. Ngagagagaga. Muntah kan baca. Aku pon dah loya ni menaip.



Dah la kawan2 die semua pon panggil baby jugak.
Sebab dah terbiasa dari kecik membawak ke besar.
Tapi die selalu bahasakan die abi je.


Macam kawan aku zaman sekolah dulu pon ade sorang adik lelaki panggil baby jugak.
Kawan blogger Areen pon ade adik lelaki panggil baby jugak.
Haha!



Nak guling2 aku ketawa tengok gaya dorang. Sorang dah macam nak mencangkul. Sorang macam nak berkebun. 



Yang ni adik kepada adik tadi. 6 tahun ke 7 tahun aku pon lupa. Kemain budak ni dia pon nak ada satu tempat sendiri tak boleh kacau. Haha!



Perasan tak kalau orang main Golf ade satu macam kayu kecik bawah bola golf tu.
Benda tu boleh pilih nak pakai ke tanak pakai.
Kat bawah kapet tu ade.
Sekali budak2 ni try la guna.
Hambik kau sampai bola melantun ke bumbung.
Hahaha!
Sebab guna benda tu susah sikit.


Buat malu je.
Semua orang tengok.
Naseb baik tak kene lampu sampai pecah.


Esoknya aku kemengantukan kat opis sebab sampai rumah kol 2 pagi kot.
Zzzzzzzzzzzz.
Sekali dengan pakej sakit2 tangan bagai.
Blerghhhhhhhhh.


okbai.




With Love : Syazwana Jamal :)


3 comments

October 9, 2013 at 6:19 PM

bahaha part pangei adik lelaki as 'baby' mmg betui sgt2
klo dia segan kn, dia just bahasakan diri dia 'bi' je :3

tp kn main golf mmg susah.
nampak sng, tp agak susah. huhu
mmg kna tumpu betui2.

p/s: lps ni uols bleh join geng datok2 ahh main golf hihi :p

October 9, 2013 at 9:26 PM

Wakaka! lawak pulak baca entri Wana kali ni.. Memang nampak orang main golf macam senang giler.. Rupanya susah ye.. Huhu..
ZON PERMAISURI CHOMEL

October 13, 2013 at 12:05 PM

baby baby babyy!


ehehehe :p
ada bakat dah tu main golf. ce praktis setiap minggu. hebat la nanti :p

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal