Loading...

Monday, October 7, 2013

Pengamal Ilmu hantar santau Awal Muharam.







Hari tu masa tengah makan kat kedai tetibe Akram cakap camni.

Akram : Bulan depan makan kat luar hati2 sikit.

Aku : Kenapa?

Akram : Bulan depan bulan islam bulan ape?

Aku : Hmmm Zulkaedah?

Akram : Haaaaaa. Biar betol.

Aku : Eh jap jap. Alaaaaa tak boleh la tanye direct camtu. Kene nyanyi dari mula.

Akram : Okey nyanyi lah.

Aku : *nyanyi* Muharam Safar RabiulAwal RabiulAkhir ....................Zulkaedah Zulhijjah. Haaaaaaa Muharam. Eh aah ek bulan depan kan awal Muharam. Hihi (rasa nak sekeh kepala sendiri)

Akram : Awal Muharam selalu pengamal ilmu hitam akan hantar santau lalu makanan. So hati2 la.

Aku : Kenapa?

Akram : Hmmm sebab dorang tak boleh simpan ilmu tu. Setahun sekali mesti kene hantar pada sesiapa kalau tak nanti kene balik pada dorang.

Aku : Kenapa Muharam?

Akram : Sebab Muharam awal tahun kalendar Islam.

Aku : Kenapa kene hantar setahun sekali?

Akram : Entah la. Mungkin dah itu perjanjian dia. Kan berjanji dengan syaitan.

Aku : Owhhhh. Tapi selalu memang baca doa pon before makan.

Akram : Yelah tapi pasni baca niat ikhlas. Mintak jauh benda2 tu semua.


Akram cakap memula die takde la nak percaya sangat sebab takot orang dok share2 kat fb guna nama ustaz. Kira main petik je lah.

Tapi ade one time dia balik kerja, die tengok TV time tu ade program ape entah.
So ade sorang ustaz tu explain pasal benda ni.

Tu yang dia percaya jugak tu.


Bawah ni kawan aku komen.




So kalau korang pernah dengar jugak share2 sekali ye :)



okbai.


With Love : Syazwana Jamal :)


6 comments

October 7, 2013 at 8:46 PM

Baru tau ni Wana.. Btw, thanks for sahring.. Semoga kita segala dilindungi dari semua niat buruk manusia & gangguan jin & syaitan.. Amin..
Zon Permaisuri Chomel

October 8, 2013 at 10:58 AM

terima kasih utk pringtn ni..

bhaya sgguh skg ni.

salam..saya ada email awak tentang servis edit blog.mohon reply yea :))

October 9, 2013 at 11:56 AM

siyes akak bru tau.. ok, take note.. kena berhati²..

October 9, 2013 at 1:58 PM

haah betul tu -_-

lg 1 ade tgk dlm wanita hari ini

ustaz ckp pemisah sihir ni limau nipis,

so kalau makan kat luar order la air limau nipis, insyaAllah x jd pape

mcm ni la kot ustaz tu ckp. huhu

October 13, 2013 at 12:07 PM

takutnya beb!
benda2 camni, mmg takut.huhu
thanks wei sebab share -_-

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal