Thursday, September 9, 2010

Shuffle di malam ghaye..



Malam2 raye ni org p takbir raye aku ngan akak aku bershuffle kat dapur...tp ktorg bershuffle x kuar peluh malah mengenyangkan lagi..hohoho...

Act ktorg plan buat truffle malam raye nih..nak makan pagi raye..chewah..gitu kan..so petang2 tadi ktorg kuar p bandar jap cari barang...so bile barang dh lengkap boley lah buat kek..

Senang jek nak wat benda alah ni..jimat masa..jimat tenage..jimat duit..yang penting sedap..kali ni ktorg wat truffle perase peach..Bahan2 die senang jek..kek gulung skati perise ape..susu cair satu tin..tepung custard..serbuk jelly..buah dalam tin (ikot cita rasa korg)..


bahan2 die..kek gulung x sempat nak masuk dh kene
potong..hehe

ni lah kek gulung kami..lepas potong sile susun ke
dalam mangkuk kaca mengikot kreativiti anda yek..

sediakan satu periuk..masuk kan enam sudu besar tepung custard..lima sudu besar gula pasir..satu tin susu cair..satu tin air masak (gune tin susu yek)..

kacau bagi rata taw...
masak atas api sampai die jadik likat..kacau terus supaya
die tak hangus..

masukkan custard yg dh msk td dalam bekas yg ade
kek tuh..jgn lupe ratakan..hihi

menyelerakan giler kan!

susun buah td atas lapisan custard tuh...
susun cantik2 taw..huhu
pastuh masak serbuk agar2 tadi..bace instruction kat belakang paket tu jek and follow (xde gambar sebab x sempat nak tangkap..sibok kacau custard) hoho..

tuang agar2 tadi atas lapisan buah peach

Then biarkan sejuk..simpan dalam peti ais =)

inilah hasilnye..taraaa..

selamat mencube =)

Adios..









With Love : Syazwana Jamal :)


Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal