Saturday, December 25, 2010

Scramble potato egg.



salam.

hari tuh aku tetiba teringin nak makan lauk telur.
kalau kat UM ada satu lauk tuh ala-ala scramble egg.
so kalau aku makan kat situ mesti aku amek.
so hari tuh tiba2 nak try buat kan.
hehehe.



Bahan-bahan :



1. telur.
2. kentang.
3. suun
4. bawang besar, putih, merah.
5. ikan bilis.
6. lada besar



Cara memasak :

1. goreng kentang tak garing sangat.
2. goreng telur hancur-hancur.
3. hiris bawang besar, bawang putih, bawang merah ngan lada besar sikit.
4. masukkan garam dengan serbuk perasa.
5. goreng sikit ikan bilis pastuh masuk semua bawang dengan lada besar.tumis sampai naik bau.
6. masukkan kentang pastuh masukkan telur hancur.
7. masukkan pulak suun (rendam dulu taw suun bagi lembut)





resepi senang untuk budak malas macam aku.
kikiki
:D








With Love : Syazwana Jamal :)


2 comments

December 25, 2010 at 2:55 PM

wow.
pandai masak ye ?
XB

December 25, 2010 at 6:32 PM

@..hizamirahim..
boley la kot.
hik hik hik
xD

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal